Se încarcă pagina ...

SE MIŞCĂ APELE! Prof. Dr. Denisa Popovici: "Guvernul trebuie să înţeleagă că e slujbaşul, nu stăpânul poporului"

Data publicarii: 21.09.2010 01:01:00

Miercuri 22 septembrie, în Bucureşti va avea loc una dintre cele mai ample mişcări sindicale de protest de după 1989. Peste 20.000 de membri a sindicatelor SANITAS şi CNSLR Frăţia vor manifesta în Bucureşti, în Piaţa Revoluţiei şi Piaţa Victoriei, după ce, ieri, 18.000 de sindicalişti afiliaţi la Cartel Alfa şi CNSLR Frăţia au pichetat prefecturile din întreaga ţară. Cele mai mari demonstraţii sindicale au fost, până acum, cea de pe 9 mai 2005 şi cea din 10 octombrie 2006. Cea de-a doua poate fi corelată cu eliminarea de la guvernare a PD-ului şi constituirea primului guvern liberal Tăriceanu.

 Liderul cartelului Alfa, Bogdan Hossu, pare foarte ferm în declaraţii şi îndemnuri dar, din păcate, strategia lui de dispersare în toată ţara a mişcărilor sindicale are aspectul unei dezbinări. În acest moment efectul maxim al unei mişcări poate fi realizat prin concentrarea tuturor forţelor într-un singur punct şi anume sediul Guvernului. Unul este impactul la 20.000 de manifestanţi şi altul la 100.000. Atât pentru membrii Guvernului, cât şi pentru opinia publică şi, mai ales, pentru Uniunea Europeană. Iar efectul ar trebui să fie unul singur: căderea întregului Guvern, care şi-a dat, cu vârf şi îndesat, măsura colosalei incompetenţe…

 Singura şi cea mai “rea”!

Aşadar, la mitingul din 22 septembrie, aproximativ 3.200 de autocare din toată ţara vor aduce în Bucureşti peste 20.000 de sindicalişti din cele două federaţii (SANITAS şi CNSLR Frăţia). Manifestanţii reprezintă, în cazul Federaţiei SANITAS, 10% din numărul total al membrilor sindicali. Raportul de 1 la 10 este de înţeles, căci spitalele nu pot rămâne fără personal medical în perioada manifestaţiei. SANITAS-ul este alcătuită din 43 de uniuni sindicale, dintre care 42 la nivel de judeţe, plus una care este Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR. Liderul acesteia din urmă este Conf. Dr. Denisa Popovici, singura femeie lider din Alianţa Feroviară. Singura şi cea mai rea!... Rea în sensul cel mai lăudabil cu putinţă, căci e singurul lider care nu este retribuit pentru această funcţie, ceea ce “incomodează” pe omologii săi de la alte uniuni.

 “Nu-mi pot permite să aloc jumătate din cotizaţia membrilor pentru salariul meu”

Mai mult, Denisa Popovici a impus tuturor liderilor din uniunea al cărei preşedinte este să nu fie plătiţi pentru funcţie. “Nu-mi pot permite să aloc jumătate din cotizaţia membrilor pentru salariul meu - a declarat ea pentru CERTITUDINEA. Cei mai mulţi bani se duc pe avocaţi. Ne ocupăm de apărarea drepturilor déjà câştigate, în loc să investim în dezvoltarea profesională. Dacă am trăi vremuri normale, eu aş organiza cursuri de management al locului de muncă, pentru că fiecare om este propriul lui manager în sistemul din care face parte. I-aş învăţa pe oameni să se respecte, să înţeleagă cât de importanţi sunt fiecare în parte. Dacă infirmiera, de exemplu, nu-şi face treaba, actul medical nu se poate desfăşura, căci bolnavul trebuie pregătit, spălat, îngrijit, pentru interveneţia medicală. Fără asistente medicale, de asemenea, medicul nu poate să-şi facă meseria. Iar fără medic toate celelalte activităţi subiacente sunt lipsite de sens. Aceştia sunt oamenii pe care îi reprezint. Dar fără ei eu n-aş putea exista. Căci n-aş putea fi lider peste nişte oameni care nu cred în mine. Iar dacă mi-au acordat încrederea lor, vă daţi seama ce responsabilitate e asta? Cum aş putea să-mi bat joc de ei?”.
Denisa Popovici nu mai crede în demonstraţiile paşnice, festive, formale. Este de părere că mitingul din 22 septembrie trebuie să fie ferm, agresiv chiar, pentru că altfel guvernanţii nu înţeleg sau nu vor să înţeleagă mesajul: “Guvernul trebuie să înţeleagă că e slujbaşul, nu stăpânul poporului. Stăpânul de drept e poporul, iar Guvernul trebuie fie să-l respecte, fie să se teamă de el”.

 

 

REVENDICĂRILE FEDERAŢIEI SANITAS

Astăzi, în cadrul conferinţei de presă de la sediul CNSLR Frăţia, Federaţia Sindicală va face publice revendicările ce vor fi susţinute la mitingul din 22 septembrie. Acestea sunt în număr de nouă:

1. Revenirea la salariile din septembrie 2009 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.

2. Asigurarea finanţării pentru trimestrul al IV-lea 2010 pentru sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.

3. Asigurarea autonomiei reale a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi scoaterea sistemului de sănătate din cadrul sectorului bugetar.

4. Asigurarea unui proces de descentralizare corect (preluare personal, drepturi, contract colectiv de muncă).

5. Prelungirea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi negocierea unui nou contract colectiv de muncă pentru asistenţa socială.

6. Pact naţional pentru sănătate (6% din P.I.B.).

7. Deblocarea posturilor din sistemul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.

8. Menţinerea actualului Normativ de personal în sistemul sanitar.

9. Modificarea şi completarea proiectului Legii salarizării unitare cu unele sporuri specifice pentru sectorul sanitar şi domeniul asistenţei sociale.

 

IMAGINI DE LA MANIFESTAŢIA DIN 10 OCTOMBRIE 2006

 

 


 

Afisari: 2237
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Miron Cosma (Sep, Thu 23, 2010 / 20:13)
'Noroc bun' este vb. minierilor...., in loc de 'Dr.Denisa Popovici' ... pt. care eu ma gandesc sa fac o plangere penala pentru instigare la daramarea ordinii de Stat ... sau poate mai bine s-o fac pentru numele autorului....; mai reflectez!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter