Se încarcă pagina ...

Spitalul CF 2 îsi restaurează prestigiul

Data publicarii: 27.05.2015 12:27:00

 

 

Directorul medical al Spitalului CF 2, Prof. Univ. Dr. Daniel Cochior, a început să-È™i ia în serios treaba È™i funcÈ›ia. După inerentele asperităÈ›i legate de problemele organizatorice interne ale spitalului È™i crearea „sistemului de apărare” împotriva celor care încă mai poftesc la terenul pe care este aÈ™ezat (ultima tentativă a fost din partea SRI-ului), Daniel Cochior a trecut la reutilarea spitalului. Evident, cu mijloace proprii, pentru că bani de la buget nu se văd la orizont. A început cu secÈ›ia de chirurgie pe care a reutilat-o, zilele trecute, cu 44 de paturi electrice cu telecomandă, 29 de noptiere de spital cu platouri de servit masa, rabatabile, 33 de cadre de sprijin cu role È™i 18 cărucioare de transport bolnavi (ultimele 2 articole vor fi date şi pe celelalte secţii şi la camera de gardă). Întregul mobilier este preponderent din lemn pentru că, spune Daniel Cochior, „lemnul este un material cald, prietenos, nu depersonalizează pacienţii aflaţi în suferinţă, cum se întâmplă în cazul mobilierului de metal È™i plastic”.

 

 

 

Reamintesc, pentru cei care nu cunosc amploarea personalităÈ›ii noului director medical al Spitalului CF 2, că Daniel Cochior este, printre altele, membru al Societăţii Române de Chirurgie, al Societăţii Franceze de Chirurgie Digestivă şi membru senior PCCR (Pancreas Club Cluj România) afiliată PCE (Pancreas Club Europa) È™i că a fost cooptat în echipa americană de cercetare a noii clasificări a pancreatitei acute, de profesorul E. Patchen Dellinger de la Washington University din Seattle... Fiind specializat şi în chirurgia laparoscopică, Prof. Univ. Dr. Daniel Cochior intenÈ›ionează să deschidă o unitate specializată în tratarea pancreatitei acute, care să concentreze cazurile severe sau preconizate ca severe din ţară chiar în spitalul CF 2, unde lucrează din 1999.

 

Părintele Augustin Cadar (administratorul Cimitirului Bellu Catolic), directorul medical al Spitalului CF 2, Daniel Cochior (Prof. Univ. Dr. la Universitatea „Titu Maiorescu”) È™i Denisa Popovici (preÈ™edintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR)

 

 

Șerban Bucur (managerul spitalului), Ștefan Laibner (È™ef serviciu administrativ), Daniel Cochior (directorul medical) È™i părintele Augustin Cadar, în curtea spitalului, după sosirea transportului din Germania

 

PerformanÈ›ele spectaculoase ale metodei sale chirurgicale îl recomandă pe deplin: împreună cu profesorul Silviu Constantinoiu de la Spitalul Clinic Sf. Maria, a reuşit, pe un eşantion de 104 operaţii de pancreatită acută severă infectată  (din peste 2.000 de internări cu diagnosticul de pancreatită, într-un studiu retrospectiv-prospectiv), să reducă mortalitatea la asemenea intervenÈ›ii de la 80% la 16%.

 

Ultima sa monografie „Pancreatita acută. Abordarea clinico-paraclinică pe baza factorilor determinanţi”, Editura Carol Davila, 2014,  a primit diploma Salonului de Carte Universitară a UMF Carol Davila şi este citată pentru un premiu din partea Academiei Române.

 

(În imagine, secÈ›ia clinică de chirurgie a spitalului CF 2, aÈ™a cum arată acum, la iniÈ›iativa profesorului Daniel Cochior, cu sprijinul managerului Șerban Bucur. Cam la acest nivel È™i-a propus directorul medical să aducă întregul spital. Precizare: secÈ›ia se află încă în renovare).

 

Reutilarea secÈ›iei de chirurgie cu mobilierul È™i accesoriile medicale amintite la început este doar un prim pas în proiectele ambiÈ›ioase ale profesorului Cochior. Toate aceste obiecte valorează peste 100.000 de euro È™i, aÈ™a cum spuneam,  nu sunt achiziÈ›ionate cu bani de la buget, ci dintr-o donaÈ›ie determinată de prestigiul, relaÈ›iile È™i susÈ›inătorii directorului. DonaÈ›ia a fost făcută de un azil din Germania, Haus Ringelbach din Reutlingen (adresa completă: 72760 Reutlingen, Ringelbachstraβe 57). Directorul general al azilului este Herr Werner Rumpel (foto dreapta).

 

Intermedierea acestei„tranzacÈ›ii” umanitare a fost făcută pro bono de inimosul preot Augustin Cadar, administratorul cimiturului Bellu Catolic din Parohia Romano-Catolică Sf. Tereza Bucureşti, cu ajutorul necondiÈ›ionat al surorii sale, Valerica Cadar, măicuÈ›ă la mănăstirea catolică Kloster Siessen Badsalgau din Germania. A mai susÈ›inut finalizarea donaÈ›iei firma FrigoExpres Oradea, care a asigurat transportul din Germania până în România, făcând È™i o reducere substanÈ›ială a serviciului.

 

 

 

Directorul medical Daniel Cochior aduce mulÈ›umiri călduroase tuturor celor care s-au implicat benevol sau dincolo de atribuÈ›iile profesionale stricte în această acÈ›iune, din care singurii beneficiari sunt bolnavii. MulÈ›umirile sunt adresate următorilor: Dlui Viorel Creţu, directorul Serviciului Medical din Ministerul Transporturilor, Dnei Lorena Sandu şi Dlui Mihuţ Florian de la UNTRR, Dnei Denisa Popovici preÈ™edintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR şi Poliţiei rutiere din Bucureşti pentru tot sprijninul acordat.

 

Conducerea Spitalului a acordat diplome de onoare (È™i recunoÈ™tinÈ›ă) conducerii azilului din Germania È™i principalilor participanÈ›i voluntari la această acÈ›iune.

 

Azilul Haus Ringelbach din Reutlingen

 

Încărcarea camionului, la Reutlingen

 

Camionul cu mobilier È™i accesorii medicale, la sosirea în BucureÈ™ti

 

 

Afisari: 3762
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Mircea Stefanescu (May, Thu 28, 2015 / 13:03)
Sunt bucuros (mandru) ca am un asemenea cumnat.Dumnezeu sa-ti dea putere si rabdare sa poti duce si finaliza , multele proiecte, bune.Suntem alaturi de tine si de cei apropiati tie. Sanatate .
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter