Se încarcă pagina ...

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR oferă asistenţă juridică Florentinei Cristea

Data publicarii: 31.08.2010 09:33:00

„Acarul Păun” al sistemului medical românesc este, ce s-o mai ocolim, Florentina Cristea. O umbră de vină o fi avut ea, dacă luăm în considerare faptul că a lipsit 12 minute (nu o oră, şi nici o jumătate de oră, cum le-ar fi plăcut adevăraţilor vinovaţi, ci fix 12 minute, cât a intrat în sala de naşteri prin cezariană şi s-a dus la toaletă). Dar faptul că era singură la terapie intensivă (protocolul medical impunea încă două asistente şi două infirmiere) nu mai ţine de vreo neglijenţă personală, ci de iresponsabilitatea tuturor cadrelor administrative de „deasupra” ei, începând cu ministrul Sănătăţii şi terminând cu şeful de secţie şi asistentul şef. Iar cercetarea ei în stare de detenţie (ca pericol public!) este de-a dreptul revoltătoare. Toate aceste mişcări par a fi făcute pentru a focaliza atenţia publică spre o dezbatere falsă (este sau nu vinovată Florentina Cristea?), în timp ce adevărata problemă (cauzele reale şi profunde ale accidentului) va fi amânată sine die. Şi chiar dacă Florentina Cristea va fi găsită nevinovată, între timp tensiunea emoţională a tragediei se va fi estompat, opinia publică va fi uitat de moartea bebeluşilor, iar sistemul sanitar va continua să se „târască” liniştit, spre noi şi noi „victorii”.

 


Având în vedere cele de mai sus, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR (care are în componenţă 12 sindicate cu aproximativ 2.350 de membri) a luat hotărârea să-i asigure Florentinei Cristea sprijin juridic. „Suntem alături de familiile îndurerate şi le transmitem compasiunea noastră - spune Prof. CFM Dr. Denisa Popovici, preşedintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR. Aceste familii sunt, ca şi noi, cadrele medicale, victimele sistemului. Este însă regretabil că, în aceste clipe grele, foarte puţini oameni sunt alături de asistenta Florentina Cristea, deşi vina pentru care e judecată în stare de arest nu există. De aceea noi, membrii Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, suntem solidari cu ea şi îi oferim, pe lângă compasiune şi sprijin moral, şi susţinerea noastră juridică, prin avocatul Bogdan Iordache. În cazul tragediei de la Giuleşti, vina nu a fost a Florentinei Cristea, ci a sistemului de multă vreme subfinanţat şi a lipsei acute de personal. De fapt, atât pacienţii, cât şi salariaţii, sunt victimele sistemului, iar raspunzători de orice greşală sunt cei care nu mai au cui să paseze vina, cei care nu se pot apăra... Niciodată Guvernul, primul ministru, ministrul Sănătăţii, primarul general, managerul spitalului, consiliul de administraţie al spitalului, comitetul director, directorul de îngrijiri, şeful serviciului administrativ, şeful de secţie sau asistentul şef... Deci, a cui este vina?... A asistentei Florentina Cristea?”...
 

Afisari: 2387
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: TEODORESCU GABRIELA (Sep, Tue 28, 2010 / 11:36)
Nu stiu daca asistenta este vinovata de drama petrecuta in spital, poate ca da, nu trebuia sa paraseasca salonul fara a chema pe cineva, dar s-a intamplat si acum se iau masuri? (ce scrie in fisa postului, au asa ceva, de ce conducerea n-a interzis functionarea spitalului daca nu era asigurat numarul OBLIGATORIU de personal pe sectie? Ei trebuie sa raspunda pentru ce s-a intamplat.Drame se vor mai intampla si masurile vor fi de moment, daca vor fi mediatizate.Am apartinut, datorita serviciului (santier CF) de Policlinica CF GAlati, din 1976. Aici am adus copii, m-am operat de apendicita, am medicul de familie.Nu am auzit de intamplari de o gravitate precum in Bucuresti. S-a investit mult in toti acesti ani, policlinica si spitalul sant curate, personalul amabil (fara exagerare) medicii chiar se zbat sa-si faca meseria (desi unii , am inteles, au salarii de rasul curcilor....)
Chiar daca este greu, nu dau sfaturi, dar, sindicatele ar trebui sa militeze, neincetat, pentru respectarea normelor (de personal, logistic) si sa impuna conducerilor, cu care sant parteneri, norme care sa protejeze membrii de sindicat. Decizia de a ajuta asistenta Cristea este buna, oricum drama a marcat-o pe viata si consider ca trebuia sa semnaleze (si alte salariate ca ea) sindicatului, ca locul de munca nu este asigurat cu personal. Condoleante familiilor care si-au pierdut copii (n-am trait astfel de drama, deci nu pot fi in locul lor, am doi copii mari si sanatosi) si nsper, ca romanii , sa nu se mai intample asa ceva.
Nume: kLcfjqNZXMVqM (May, Thu 31, 2012 / 16:47)
daca cineva iti spune ca esti beat si ca tribuee sa tragi literalmente nava pe dreapta, apoi inca vre-o doi sau chiar trei zdrahoni te sfatuiesc parinteste sa faci acest lucru Sa revenim la oile noastre: In cazul Frantei, ce avantaje ar avea aceasta providentiala natiune pentru noi Muntenii, mistoul asta, cica rau voitor? Ce avantaje ar avea Rusia sa ne traga un semnal de alarma exact pe 9 mai de ziua noastra, a intregilor europeni? Ce avantaje ar avea U.S.A sa floseasca mijloace super-soft vis a vis de ruperea si mersului firesc, spre matca democratiei?Raspunsul e unul singur, s-ar intoarce fiul ratacitor acasa alaturi de cele doua tari muma: Tara Romaneasca si Tara Moldovei! Restul e vorbarie!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter