Se încarcă pagina ...

Tema De Gandire

Simona Halep si "Charlie Hebdo"
16.06.2018 08:17
''O caricatură a revistei de satiră Charlie Hebdo a provocat o adevărata furtună în România. Într-o țară sătula să fie redusă doar la minoritatea rromă, foarte săracă și asociată în mod regulat cu delicvența din Vestul Europei, valul de indignare a inundat rețelele de socializare'' - comenta, după declanșarea scandalului, publicația franceză Ouest France. Fosta prezentatoare TV Anca Lungu, care s-a stabilit în Franța, la Nisa, a cules câteva opinii franceze cu privire la caricatura Simonei Halep din revista Charlie Hebdo.
citeste tot >>
DEMENŢA DIGITALĂ. Cum devenim nebuni noi înşine şi copiii noştri
10.02.2018 17:38
Profesorul Manfred Spitzer, neurolog şi director medical al Spitalului Universitar Psihiatric din Ulm, Germania, a avut parte de o atenţie sporită din partea presei datorită cărţii sale extrem de bine vândute ''Demenţa digitală. Cum devenim nebuni noi înşine şi copiii noştri'' (''Digitale Demenz. Wie wir uns und unsere Kinder um den Verstand bringen'') şi opiniilor sale tranşante. Referindu-se la numeroase descoperiri din domeniul neurologiei şi adăugând noi descoperiri, Manfred Spitzer aduce, în cartea sa, noi argumente - în sprijinul cercetărilor anterioare ale specialiştilor cu renume din domeniu - pentru faptul că utilizarea prea frecventă a internetului poate tâmpi oamenii.
citeste tot >>
Autonomia "Tinutului Secuiesc", respinsă de Consiliul Europei, dar realizată, pas cu pas, de "binomul" PSD-UDMR
17.12.2017 21:28, Miron Manega
Iată o știre din 2015 care n-a prea fost dezbătută în media românească, deși vizează însăși existența României ca ''stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil'' (Constituția României, Art.1.1). Iar decizia Consiliului Europei este ignorată cu un tupeu sfidător atât de guvernul Ungariei, cât și de struțo-cămila politică UDMR. Zic ''struțo-cămilă'' pentru că, pe de o parte, este un ONG cu statut de partid, iar pe de altă parte pentru că servește interesele Ungariei dar este subvenționată de statul român.
citeste tot >>
Sistemul de sănătate mintală este fundamental un proiect politic
22.08.2017 09:16, Dr. Bruce M. Z. Cohen
Am prezentat dovezi categorice care arată că profesioniștii-psiho nu au fost creaţi dintr-un interes pentru sănătatea populaţiei, ci, dimpotrivă, au fost creați și s-au extins cu scopul de a guverna/reglementa și gestiona/controla populațiile din Occident, prin personalizarea problemelor sociale și economice generale, patologizarea dizidenței politice, pentru a face poliție și a pedepsi grupurile problematice și deviante și pentru a reproduce normele și valorile dominante ale elitei conducătoare, prin discursul psihiatric. Chiar dacă cititorii nu acceptă întru totul poziția mea, sper că de acum s-au convins că sistemul de sănătate mintală este fundamental un proiect politic.
citeste tot >>
RUGĂCIUNEA JUDECĂTORULUI
09.07.2017 11:28
Există o culegere a tuturor legilor romane și a opiniilor juriștilor asupra principalelor probleme de drept. Ea este intitulată PANDECTE și a fost alcătuită în vremea împăratului bizantin Iustinian cel Mare (483-565). În timp, această culegere a fost adaptată nevoilor noilor instituții, dar esența dreptului a rămas neschimbată. Printre nenumăratele opinii și legi romane, există, în interiorul acestei culegeri, și un text tulburător intitulat RUGĂCIUNEA UNUI JUDECĂTOR. Nu știu dacă această rugăciune este predată la facultățile de drept (după felul în care se dau astăzi sentințele, s-ar părea că nu), dar n-ar fi rău dacă ar deveni text obligatoriu de învățat pe de rost și subiect permanent de examen.
citeste tot >>
Despre onoare si Hollywood
21.06.2017 23:39, Lucian Ciuchiță
Cine mai vorbeşte în zilele noastre despre onoare, demnitate, conştiinţă şi adevăr?... Prea puţini. Și aceia aparţin unui lumi trecute, unor generaţii de sacrificiu... Iar aici vorbesc în primul rând de bunicii şi părinţii noştri, cei care au îndurat prea mult în diferite regimuri -capitalist-monarhie-comunism - , tot aşteptând o schimbare în bine pe aceste meleaguri...
citeste tot >>
LUCIAN CIUCHITĂ vs HOLLYWOOD. Ultima rundă a unui meci al demnitătii personale si nationale împotriva unei false legende
20.06.2017 08:40
Astăzi, 20 Iunie, are loc finală unui ''meci'' în care David se luptă cu Goliat. Este lupta singurului scenarist român (Lucian Ciuchiță) în conflict cu 5 case de producţie de la Hollywood, care i-au plagiat un scenariu şi au realizat filmul ''Escape Plan'' (cu Silvester Stallone și Arnold Schwartzenegger). În joc sunt sute de milioane de dolari, pe care i-au câştigat cei de la Hollywood pe nedrept, prin munca şi creaţia unui român. Vorbim, totodată, de lipsa de onoare a ''hollywood-ienilor'' în acest proces care se desfăşoară la Tribunalul Bucureşti, Secţia a III-a Civilă, dosar nr. 14119/3/2014, unde au adus probe false, probe care fac obiectul unui proces penal pentru fals şi uz de fals.
citeste tot >>
EUGEN IONESCU. "Cred în Dumnezeu, pentru că eu cred în rău. Dacă răul există, atunci există si Dumnezeu"
05.06.2017 22:28, EUGEN IONESCU
Mesajele nu au nici un efect asupra mea. În acest moment, mi-e totuşi atât de rău încât îmi este greu să scriu. Nici ideile nu-mi vin când durerea este atât de violentă. Este aproape ora 5, va veni noaptea, noaptea pe care o detest dar care îmi aduce totuşi, câteodată, un somn atât de plăcut. Mi se joacă piesele cam peste tot în lume şi cred că aceia care se duc să le vadă râd sau plâng, fără a simţi dureri prea violente.
citeste tot >>
Cele 7 idei esentiale ale profesorului Dulcan
29.03.2017 23:27, Miron Manega
Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan este un reputat specialist în neurologie și psihiatrie, membru al unor societăți științifice naționale și internaționale precum Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizația Internațională de Cercetare a Creierului. Este, de asemenea, și președinte al Societății Române de Acupunctură. Explozia prestigiului profesorului Dulcan a fost marcat de lucrarea sa ''Inteligența materiei''.
citeste tot >>
Mostenirea lui Lancereaux, rostul medicinei si istoria spitalelor
20.03.2017 22:21, NICOLAE PAULESCU
Domnilor, vă întrebaţi, poate, de ce v-am chemat în acest aşezământ? V-am chemat ca să vă fac câteva lecţii clinice - şi v-am chemat aici, căci n-am avut unde în altă parte. Într-adevăr, pentru mine nu este loc în spitalele din Bucureşti. Cei ce au reuşit să intre în aceste spitale, au avut precauţia să închidă uşa şi chiar să o zăvorască cu regulamente, care fac ca nimeni să nu mai poată pătrunde acolo - afară, bineînţeles, de dânşii şi de ciracii lor. Dar mulţi dintre D-voastră mă vor întreba: De ce vrei să ne faci nişte lecţii clinice? Nu ne sunt oare de ajuns lecţiile ce ni le fac profesorii de clinică?
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter