Se încarcă pagina ...

Tema De Gandire

Mormântul din Bucuresti al lui Adolf Hittler
10.01.2017 20:06, Miron Manega
La peste 70 de ani de la moartea lui Adolf Hitler (1889-1945), unul dintre cei mai mari criminali ai omenirii (aflat, la acest capitol, în strânsă ''concurenţă'' cu I. V. Stalin), biografia acestuia continuă să genereze controverse aprinse. Sălbăticia concepţiilor sale socio-umane nu poate fi disociată de repulsia obsesivă pe care a avut-o faţă de evrei. Istoricii şi psihanaliştii au analizat cu atenţie cauzele acestui antisemitism maniacal, avansând ipoteza că ura bolnavicioasă faţă de poporul ''ales'' s-ar datora originii sale prezumtiv semite.
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE. Neînţelegerea cunoaşterii luciferice
07.12.2016 15:59, Ilie Catrinoiu
Întâlnesc tot felul de indivizi pe care nu-i pot numi persoane. Indivizii ăştia, când aud că eşti cam religios, încep să te privească cu suspiciune. ''E suspect omul. Are rabie''. Fie. Şi mergi mai departe. Alţii, care se cred mai actuali decât tot restul pământului, îţi spun că eşti demodat, că nu eşti actual, că eşti înapoiat. E bine şi aşa.
citeste tot >>
MEDITATIILE UNUI SECUI,  DE 1 DECEMBRIE. Noi, secuii si ungurii, ar trebui să începem prin a  cere iertare pentru crimele noastre fată de români!
01.12.2016 21:47, Nagy Attila
La mulţi ani România, la mulţi ani, români! Cred că maghiarimea ar trebui să adopte, în locul izolării cauzate de frustrările istorice, calea dublei identităţi, calea biculturalității! Despre aceasta nu se vorbeşte, deși reprezintă o formă de păstrare a identităţii în relaţie de armonie cu majoritatea! Ceea ce ar însemna asumarea istoriei, chiar dacă, eventual, aceasta a fost nefavorabilă ungurimii şi secuilor!
citeste tot >>
DISCURSUL ELECTORAL AL LUI DONALD TRUMP: "Este ultima noastră sansă pentru a ne salva natiunea"
01.11.2016 19:05, Donald Trump
Campania noastră nu este pur și simplu o altă alegere ce se petrece o dată la patru ani. Ea este o răscruce în istoria civilizației noastre, care va stabili dacă vom reuși sau nu, noi, oamenii simpli, să revendicăm controlul asupra guvernului nostru. Establishmentul politic, care încearcă să ne oprească acum, este același grup responsabil pentru tratatele noastre dezastruoase de liber schimb, pentru imigrația ilegală masivă și pentru politicilor economice interne și externe, care au sângerat țara noastră uscată. Aceasta este o luptă pentru supraviețuirea națiunii noastre. Și aceasta va fi ultima noastră șansă ca să o salvăm.
citeste tot >>
Metastaza Americii si cenusa unui sistem
03.10.2016 09:19, ADRIAN COȘEREANU - Canada
Citesc presa românească şi văd minciuni peste minciuni legat de economia americană, un cult al minciunii ce este incredibil, pe care nu îl susţin şi de care se pot ruşina chiar economiştii americani. Este incredibil cum aceşti răspândaci din presa românească încearcă să dea o altă conotaţie realităţii, să ducă economia americană unde nu cred nici chiar americanii că mai poate fi, să creeze imaginea unei ţări puternice, în timp ce S.U.A. este: o țară în care peste 49 de milioane de oameni apelează zilnic la cartele de alimente pentru a trăi; o ţară în care sunt peste 1,3 milioane de elevi care nu au un acoperiş deasupra capului şi sunt forţaţi să doarmă pe stradă (homeless); o ţară în care băncile au furat, sfâşiind sistemul economic şi lăsând populaţia datoare...
citeste tot >>
Om bogat, om sărac. ATITUDINEA face diferenta
29.08.2016 00:20
Nevoile primare ale oamenilor se consideră a fi: 1. Sănătatea 2. Banii (prin intermediul cărora obținem alimente, adăpost, îmbrăcăminte si distracții) 3. Dragostea. Unul dintre modurile de a atinge aceste obiective este să fii bogat și prosper. După cum există oameni bogaţi și oameni săraci, tot așa există țări bogate și țări sărace. Diferența între țările sărace și țările bogate nu constă în vechimea lor.
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE. Monarhia salvează România? Sau, poate, masoneria?
23.08.2016 15:36, Prof. Univ. Dr. ION COJA
Ceva interesant și pertinent despre masonerie nu se poate spune decât din interiorul ei. Și s-au spus multe, dar nu destule, ca să putem spune și noi ceva, numai din auzite sau din citite. Lecturi mai degrabă întâmplătoare. Nu sunt un ''devorator'' de cărți. Dar nici ce sunt de fapt nu prea știu. Știu bine ce am încercat să fiu și, mai ales, să fac. Unii prieteni mi-au spus că aș fi reușit să fac mai multe dacă intram în masonerie... Ca alții!... Oare? M-am ținut însă dintotdeauna de un principiu: nu merg nicăieri neinvitat! Nu mi-a plăcut să dau buzna, nepoftit, să mă invit singur! Să mă ofer!... Am greșit? Nu știu! Știu doar că nu regret!
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE. Dezastrul lumii moderne a fost programat în 1773, la Frankfurt
02.08.2016 18:12
În anul 1773, în casa baronului Mayer Amschel Rotschild situată pe Aleea Evreiască (''Judengasse'') din Frankfurt, s-au întâlnit 12 evrei bogaţi, mari cămătari ai vremii. Ei şi-au propus, nici mai mult, nici mai puţin decât gestionarea averilor lumii, în urma unui program cu bătaie lungă de mai bine de... 225 de ani! Mai mult decât atât, cei 12 îşi propuneau ca lumea să fie condusă de un guvern mondial cu capitala la Ierusalim şi toată povestea asta să fie realizată cu preţul a trei războaie mondiale.
citeste tot >>
BANC DE WEEKEND. "Chiar nu poţi să mă iubeşti aşa cum sunt?"
30.07.2016 12:14
Într-o seară, săptămâna trecută, eu şi soţia mea eram în pat. După ceva timp eu am început să mă încălzesc.... când ea a zis: ''Nu pot acuma, nu sunt dispusă... aş fi vrut numai să mă ţii în braţe''. Am întrebat: ''Cum? Ce ai acum?'' Iar ea a zis cuvinte de care fiecărui bărbat de pe planetă îi este teamă să le audă: ''Tu, pur şi simplu nu înţelegi nevoile mele emoţionale pe care le am ca femeie, căa să pot să-ţi îndeplinesc nevoile tale fizice... ca bărbat!''.
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE. De ce votează românii cu puşcăriabilii?
17.06.2016 13:08
Moise Guran spunea că publicul prezent în studio-ul Digi 24 în seara alegerilor nu prea avea habar de USB și Nicușor Dan. Condiția primordială pe care trebuie să o îndeplinești ca să te voteze lumea este să ai notorietate. Oamenii nu votează la întâmplare și nici cu cineva pe care nu îl cunosc suficient de bine. Nu sunt familiarizați cu noile partide, deci nu le votează masiv. Fenomenul este cât se poate de firesc și de uman: poate doar excentricii sunt dispuși să încerce orice, oricând; în schimb, majoritatea populației se ferește de senzații tari. Da, preferă să fie furată, dacă măcar poate aproxima cât va pierde la afacerea asta. Pe bune, ce alte surprize pot să-ți mai servească acest gen de politicieni?! Îi vezi o dată, nu-i uiți niciodată.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Carmen Sylva
I.L. Caragiale
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru

Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Dorel Vişan, Dumitru Grigore, Florian Colceag, Florin Chilian, Ion C. Rogojanu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Marius Ionescu, Mircea Coloşenco, Miron Manega, Nagy Attila, Sergiu Găbureac

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter