Se încarcă pagina ...

Antologia Rusinii

INCREDIBIL DAR ADEVĂRAT! Ziua Natională Constantin Brâncusi, celebrată cu colivă, lumânări si sobor de preoti
20.02.2016 22:56, Miron Manega
Autoritățile din Tg. Jiu au transformat prima sărbătoare națională Constantin Brâncuși într-o parodie lugubră, convertind ziua de naștere în parastas. Mai exact, au găsit de cuviință să-l celebreze pe marele artist universal cu colivă, lumânări și sobor de preoți care au cântat ''Veșnica pomenire''. Ce-o fi fost în mintea lor e greu de aflat. Probabil nimic. Este greu de conceput, din partea unui primar, atâta ignoranță sordidă, atâta nesimțire elementară în a ști măcar ce se sărbătorește pe 19 februarie, chiar dacă este prima sărbătoare națională Constantin Brâncuși.
citeste tot >>
Reactii la decizia Elisabetei Lipă de a interzice imnul de stat la competitiile sportive
17.01.2016 15:32
Așa cum se știe, în urma meciului de baschet feminin dintre echipele Sepsi SIC din Sfântu Gheorghe și Universitatea Cluj, contând pentru etapa a 17-a din cadrul Ligii Naționale de Baschet Feminin, care a avut loc la Sfântu Gheorghe în data de 5 ianuarie a.c., a fost un nou prilej ca galeria echipei locale să se manifeste șovin la adresa echipei oaspete, și implicit a antrenorului și a galeriei. Înainte de începerea partidei, dupa intonarea imnului de stat al României, organizatorii, alături de cei 1.500 de suporteri, au trecut la ascultarea
citeste tot >>
KLAUS IOHANNIS, LA UN AN DE MANDAT ÎMPOTRIVA ROMÂNILOR
18.12.2015 21:32
Abia ajuns presedinte, Klaus Iohannis i-a sustinut din rasputeri pe austriecii de la Schweighofer si a retrimis in Parlament Legea Codului Silvic. Motivul? Klaus Iohannis nu a fost de acord cu stabilirea unei limite pentru marii exploatatori de lemn in Romania, adica pentru austriecii de la Schweighofer care, asa cum stiti, taie tot ce prind prin padurile romanesti. În forma actuală, a noii legi, austriecii nu pot deţine mai mult de 30% din lemnul exploatat. Desi a trimis legea inapoi, totusi Parlamentul, pe care Iohannis il injura atat de mult, s-a dovedit in acest caz mai onest decat Klaus Iohannis si a pastrat limita de 30%, nepermitandu-le austriecilor sa se-ntinda si mai mult. Oricum si 30% monopol pe exploatarea lemnului taiat din padurile romanesti e foarte mult. Nu peste multa vreme vom ramane si fara paduri.
citeste tot >>
ANTOLOGIA RUSINII. Crin Antonescu, Andrei Gerea si George Scutaru - parlamentarii care au initiat "legea anti-legionară"
04.08.2015 23:09
Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, numita in media in ultimele zile ca Legea antilegionari, a fost initiat de trei parlamentari; Crin Antonescu, Andrei Gerea (in prezent ministru al Energiei) si George Scutaru, fost parlamentar, devenit apoi consilier pe probleme de securitate nationala al presedintelui Klaus Iohannis, intre timp a demisionat si este cercetat de DNA.
citeste tot >>
ANTOLOGIA RUSINII: Emil Constantinescu si Tratatul de bună vecinătate si cooperare dintre România si Ucraina
12.02.2015 11:52, Miron Manega
Pe 2 februarie 1997, președintele României de la momentul acela, Emil Constantinescu, semna păgubosul Tratat cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina. De fapt, ''păgubos'' este puțin spus. Este pur și simplu un act de trădare națională, care consfințea de bună voie, pentru totdeauna, pierderea tuturor teritoriilor răpite României, de sovietici, Prin Tratatul Ribbentrop-Molotov, și făcute cadou Ucrainei: Bucovina de Nord, Ținutul Herța, Ținutul Hotin şi judeţele din sudul Basarabiei.
citeste tot >>
TORTIONARII MEMORIEI LUI EMINESCU
19.07.2014 16:32, Vlad Hogea
Din păcate, încă din timpul vieţii marelui creator şi până în zilele noastre, a existat o campanie defăimătoare de proporţii uriaşe. Ne propunem să facem o scurtă trecere în revistă a tentativelor de asasinat moral îndreptate împotriva Doctrinarului Naţional. Prima şi cea mai celebră mârşăvie a fost săvârşită de poetul, criticul literar şi ziaristul Alexandru Macedonski, în august 1883, la nici două luni de la declanşarea presupusei boli de care ar fi suferit Eminescu.
citeste tot >>
FLORIAN COLCEAG: "Nenorociţii! Au vândut recolta şi acum vând şi sămânţa!"
20.02.2013 00:59, Miron Manega
Ieri a fost o zi tristă pentru CFR. Ordonanţa de urgenţă privind transferul spitalelor CFR la Ministerul Sănătăţii, a fost promulgată. A fost semnată de primul ministru fără să mai urmeze traseul normal, fără să mai fie pe ordinea de zi a Guvernului. A fost semnată pe sub masă, conspirativ, hoţeşte. A fost asumată de guvern, deşi fusese respinsă de 13 confederaţii patronale şi de 5 confederaţii sindicale, la Comisia de Dialog Social, şi sancţionată ferm de ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru încălcarea a 5 articole din Constituţie, a 9 decizii ale Curţii Constituţionale, a unui articol din Codul Civil, a două hotărâri de Guvern şi a trei articole de legi, plus alte încălcări, ale legislaţiei europene.
citeste tot >>
UNDE  ESTE  FLOTA  "NERENTABILĂ" A ROMÂNIEI? Noile denumiri ale vapoarelor şi pavilioanele sub care circulă
09.12.2012 12:03
Retine atentia faptul ca dosarul ce-l incrimineaza pe Traian Basescu de ''scufundarea'' flotei romanesti în cazul Petromin nu a fost deschis de adversarii politici din PSD, ci de colegi din Partidul Democrat, chiar pe vremea cand Traian Basescu se afla la putere. Instrumentat pentru prima oara in 1999 (procuror general era chiar Mircea Cristea, un fost membru PD), dosarul il acuza pe Traian Basescu de faptul ca, in 1991, in calitate de ministru al transporturilor, a semnat celebrul contract de asociere cu firma norvegiana Klaveness careia, practic, i-au fost vandute 16 nave maritime cu un dolar bucata. In urma acestui contract, partea romana s-a ales fara nave, dar si cu datorii de aproximativ 20 de milioane de dolari la o banca din Oslo.
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE. Andrei Pleşu despre România, în "Der Spiegel"
17.07.2012 23:55, Andrei Pleşu
Nu idealizez guvernele de dinaintea celui de azi. Au asumat, vrând-nevrând, măsuri de austeritate care au reuşit să ferească ţara de dezordinile acute ale Greciei. Dar au devenit impopulari, au tolerat, în propriile rânduri, destule devieri comportamentale şi juridice. Au acordat prea puţină atenţie educaţiei şi sănătăţii, şi-au servit propria clientelă, au ratat reconstrucţia infrastructurii ruinate a ţării. Am lucrat personal, vreme de cinci luni, cu preşedintele Băsescu şi ştiu cât poate fi de iritant, de brutal în gesturi şi declaraţii. Dar noul guvern, o corcitură implauzibilă de socialişti ai partidului fondat de Ion Iliescu şi de liberali care se socotesc de dreapta, a reuşit, în nici două luni, să evacueze aproape total Europa din stilistica guvernării.
citeste tot >>
Virusul HoRoPa
31.03.2012 20:50, Maria Diana Popescu
Extrem de grav în modul de infiltrare, de acţiune şi în repercusiuni, acest tip de virus ne obligă să apăsam de îndată tasta ''delete''. Înţelegeţi domniile voastre cine se ascunde sub această prescurtare şi că de fapt nu valorează nici cît "organismul viu" al ministeriabilului Fuia! Nu atac idolul nimănui, ci fenomenul de virusare a unei generaţii, căreia îi doreşte eutanasierea culturală. Cu toată aroma sa de gnosticism, generaţia va fi păgubită de pofta cititului, a metaforei sau de găsirea unor corespondenţe ascunse. În locul cîntecului armonios, cultura servită de HoRoPa e o ceapă cu ochii bulbucaţi, care nu poate merge prin lume decît rostogolindu-se. Moralitatea sa, regresată într-o murdară măsură, a înmuiat tocul în nămolul care îl acoperă, sperînd că lumea îl va asculta sau trece cu vederea. Doriţi exemple?
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter