Se încarcă pagina ...

De la lume adunate

ALEX STEFĂNESCU: "Mi-ar fi plăcut să-i fiu student lui Ioan-Aurel Pop, ca să-mi înteleg mai bine tara"
09.06.2017 10:29, ALEX ȘTEFĂNESCU
E ușor să murdărești, e greu să cureți. Cândva, un individ iresponsabil, dornic să se scrie despre el în ziare, a aruncat cu cerneală pe tabloul cu Mona Lisa, de la Luvru. Mai mult de un an i-a trebuit apoi unui specialist să restaureze tabloul, examinându-l cu microscopul și folosind pensule de mare finețe. Într-o situație asemănătoare se află imaginea României, pe care Lucian Boia a mânjit-o în doi timpi și trei mișcări, cu o plăcere rea, din dorința de a atrage atenția asupra lui. A trebuit ca Ioan-Aurel Pop să lucreze multă vreme, cu migală, pentru a îndepărta urmele acestui act de vandalism.
citeste tot >>
Klaus Werner Iohannis, "Lumina Popoarelor" (!)
07.06.2017 10:16
Președintele României, Klaus Iohannis, a primit luni seară, în cadrul Forumului Global organizat de American Jewish Commitee (AJC), distincția ''Lights Unto The Nations''. A fost primul popas din cadrul vizitei americane a primului om al statului român. American Jewish Commitee (AJC) - în traducere Comitetul Evreiesc American, este o organizație înființată acum 110 ani la New York de către magnatul american de origine iudaică Louis Marshall. Inițial, AJC a fost fondată pentru protejarea drepturilor evreilor din America și din întreaga lume, iar apoi a devenit o susținătoare a înființării unui iudaic pe teritoriul Palestinei.
citeste tot >>
Între haosul Orientului zglobiu şi ordinea Occidentului bolnav
06.06.2017 09:30, Dan Diaconu
S-a răcit cerneala ziarelor şi s-au şters urmele de sânge de pe caldarâm. Turcia e din nou liniştită. Atât de liniştită cât poate fi. La urma urmei, după un cutremur, după o catastrofă de orice tip, la un moment-dat se aşează liniştea. Acea linişte apăsătoare care, prin suspectul său devine deranjantă, aproape asurzitor de deranjantă. În Turcia această linişte are şi un nume: stare de necesitate.
citeste tot >>
De ce a dispărut Polidinul? Povestea  unui medicament providential, scos de pe piată în 2012
29.05.2017 09:33
Sylvia Hoișie a avut o tinerețe de coșmar. După 1940, fiind evreică, nu avea voie să meargă la cinema, să se plimbe pe bicicletă sau să deţină un aparat radio în casă, iar colegele o strigau ''jidancă''. A fost deportată în Transnistria, unde a trăit în mizerie și a suferit de foame. Însă, după război, s-a întors în România, a făcut medicina și după câțiva ani a avut un rol decisiv în apariția pe piața a Polidinului. Este injecția dureroasă pe care am făcut-o mulți dintre noi, dar care reușea să ne ferească de infecții, de gripă și ne întărea imunitatea.
citeste tot >>
DRAJEURILE ANTI-CANCER - inventia unei studente de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca
28.05.2017 22:19
Drajeuri care protejează organismul uman şi care, datorită ingredientelor folosite, au efect anticancerigen, au fost inventate de o studentă în anul 3 la USAMV Cluj-Napoca. Drajeurile nou-inventate de studenta din Cluj-Napoca protejează organismul de cancer şi de asemenea sunt bune şi pentru diabetici sau pentru cei care suferă de boli cardiovasculare. Tânăra inventatoare se numește Ioana Oprea și este din Aiud. Ea a declarat, luni, că înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea oamenilor pe termen lung, scrie Mediafax.
citeste tot >>
ION CRISTOIU, 25 aprilie 2017: Diversiunea Emmanuel Macron, sau cum impune Sistemul un om al său, prezentându-l drept candidatul anti-Sistem
10.05.2017 13:17, ION CRISTOIU
N-am urmărit nici măcar curios primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, desfășurate, duminică, 23 aprilie 2017. Mai ales după atacul terorist de pe Champs Ellysée (pus cu mîna de Servicii, dacă ne gîndim că s-a petrecut joi seara, în prefața alegerilor, că a avut loc pe cea mai mediatizată arteră urbană din lume și, mai ales, că teroristul, deși descins din mașina care circula pe carosabil, n-a tras la întîmplare, cum ar fi făcut un terorist islamic autentic, interesat în măcelărirea creștinilor, ci a țintit doar un polițist - dovedind o deosebită preocupare pentru a limita pagubele umane), la noi s-au înmulțit numărul celor care profețeau victoria lui Marine Le Pen. N-am împărtășit aceste profeții, din mai multe motive.
citeste tot >>
OBIECTOFILIE. Erika LaBrie, femeia care s-a căsătorit cu Turnul Eiffel, pe care l-a "înselat" cu Zidul Berlinului. Ulterior s-a îndrăgostit de o macara
07.04.2017 23:39
Americanca Erika LaBrie (45 de ani) a realizat că destinul ei este neobişnuit încă din timpul adolescenţei. Nu putea iubi cu tot sufletul un bărbat banal, în carne şi oase, pentru că suferea de sindromul ''Object sexuality'' sau obiectofilie, adică se ataşa emoţional de obiecte şi numai în compania lor se simţea împlinită sentimental. În 1993, tânăra Erika a intrat în Academia Forțelor Aeriene Americane, dar a trebuit să abandoneze cariera militară, în urma unui incident bizar: un coleg de academie a încercat să o violeze, iar ea s-a apărat cu o sabie de care... s-a îndrăgostit. Această tulburare de personalitate era incompatibilă cu exigențele US Army.
citeste tot >>
ILIE SERBĂNESCU: "Schema Trump răstoarnă cliseele globalizării si ale asa-numitei "political correctness"!
06.04.2017 17:52, Ilie Șerbănescu
Nu știm ce va face efectiv noul președinte american Trump. Dar, dacă va face ceea ce a spus că va face, atunci multe lucruri nu vor mai fi ca până acum. Înainte de toate, vor ajunge la gunoi miile de clișee - de la pretinsele imperative ale globalizării și dispariției națiunilor la ipocriziile mârșave ale așa-numitei ''political correctness'' - care erau impuse cu obstinație întru prosteala oamenilor.
citeste tot >>
Cum arată România la frontiera cu Ucraina. Pădurile au fost rase!
01.04.2017 20:20, Daniel Roxin
Ce vedeți în această imagine oferită de AgentGreen.ro este ceea ce se poate vedea astăzi la frontiera Maramureșului cu Ucraina, granița fiind trasată cu o linie galbenă. În partea ucraineană - păduri, în partea românească - dezastru ecologic. Lăcomia fără margini a celor care și-au propus să se îmbogățească din tăierea pădurilor (și au și reușit), mai toți cu conexiuni în politica mizerabilă din România, nu a avut nicio reținere. Au ras tot! După ei, Dumnezeu cu mila!
citeste tot >>
În interiorul Mormântului Sfânt aparatele de măsură nu functionează
29.03.2017 20:50
Profesoara Antonia Maro a participat la restaurarea mormântul lui Isus la Ierusalim, în octombrie 2016. La această deschidere istorică a mormântului, pentru prima dată în două secole, ea spune că a asistat un fenomen ''pe care nu-l putem explica''. Este vorba de o scenă demnă de Indiana Jones, relatată într-o emisiune TV din 26 martie de pe France 2. La începutul verii 2016, experții au început restaurarea istorică a mormântului lui Isus în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, acolo unde tradiția spune că a fost îngropat. Lucrările aveu ca scop repararea, consolidarea și protejarea întregii structuri, aflată în stare avansată de degradare.
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter