Se încarcă pagina ...

Dezvaluiri

PRELIMINARIILE UNEI MORTI PREA GRĂBITE (I). Constantin Cojocaru despre rezeva de aur a României
22.03.2019 13:21, CONSTANTIN COJOCARU
Cu o zi înainte de a se interna în spitalul ELIAS, de unde nu avea să iasă decât mort, CONSTANTIN COJOCARU mi-a trimis spre publicare, în CERTITUDINEA, un text amplu, de analiză, privind incredibila trădare de țară comisă de conducerea Băncii Naționale a României, prin gestionarea frauduloasă a rezervei de aur, aducând statului român, din 1990 încoace, un prejudiciu de 40,6 miliarde de euro. I-am spus că nu-l pot publica decât în serial (ceea ce am și făcut) iar el a fost de acord. Textul care urmează este episodul I și a apărut în numărul 34 al ziarului CERTITUDINEA. (Miron Manega)
citeste tot >>
O fi kusher? N-o fi kusher?
03.08.2018 13:40, Miron Manega
Se fură orice: pământuri, petrol, gaze, aur, ape, păduri, limba, istoria, teritoriul. Și când nu mai este nimic cuantificabil de furat, se fură ideile, conceptele, denumirile și chiar, vorba Mariei Gheorghiu, rezonanța unui titlu. Căci, iată, aflu, cu uimire și indignare, că pe data de 4 august, pe platoul din fața Cazino-ului Constanța ''sunteţi invitaţi la unul dintre cele mai emoţionante evenimente care a avut loc vreodată la Constanţa. Amfitrioni sunt celebra Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, şi interpreţii Jezebel, Vlad Miriţă, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr''. Proiectul e susținut de Primăria Constanța și organizat de Asociația Philson Young.
citeste tot >>
Lucian Ciuchită versus Hollywood. Un român îi bagă în corzi pe Schwarzenegger si Silvester Stalone. Cazul a ajuns si la Donald Trump
12.06.2018 00:42, Florian Saiu
LUCIAN CIUCHIȚĂ este bsolvent al Facultății de Cibernetică ASE, București, 1993, doctor în statistică (ASE București, 1999), scriitor cu o activitate literară de peste 20 de ani - 20 de cărți publicate și trei în curs de apariție - , scenarist, membru al Uniunii Cineaștilor din România din 1991, realizator TV în perioada 1990-2002: Poliția în acțiune, Poliția în alertă, Actualități, Lege și fărădelege, Transfocator, Bună dimineața (TVR1), Dreptul la replică și Observator (Antena1). A lucrat zece ani în poliție și cinci ani în SPP. A făcut parte dintr-o echipă specială de protecție a Președintelui României (în timpul președinților Ion Iliescu și Traian Băsescu). Este colaborator al revistei CERTITUDINEA, unde deține rubrica MONADA RAȚIUNII.
citeste tot >>
Echidistant, dar pro
01.06.2018 23:34, Firiță Carp
Dintre temele pe care eram sigur până acum că nu le-aș fi abordat vreodată, una este tocmai cea la care mă refer în aceste rânduri. Mai exact, aș fi pariat că nu mă voi referi nicicând, mai ales în scris, la vreo inițiativă publicistică a maestrului Sergiu Andon, un as al exprimării jurnalistice elevate, cu precădere a aceleia din spațiul justiției. Dar iată că eseul domniei sale AJUNGE CÂT S-A GREȘIT!, publicat cu câteva zile în urmă, mă determină să nu rămân indiferent. Mai întâi, simt nevoia să explic de ce numesc ''eseu'' această acrobație jurnalistică de mare rafinament pe care maestrul Sergiu Andon o execută în arena Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). De fapt, nu cred că trebuie să explic, ci doar să vă invit să constatăm că avem de a face cu o croială lingvistică fără cusur, concisă, rotundă, puternic denotativă, dar căreia nu-i lipsesc nici anumite însușiri conotative.
citeste tot >>
Rechinii imobiliari au pus ochii pe casa VICTOR EFTIMIU / CEZAR IVĂNESCU
07.04.2018 10:41, Miron Manega
Anomaliile au devenit, din păcate, firea lucrurilor curente. De aceea, n-are rost să ne mai mirăm. Dar are rost să ne opunem acestei... normalități. Deci are rost să semnalăm și să ne opunem, măcar punctual, ''defrișărilor'' imobiliare care distrug, încet-încet, istoria. Un caz recent este și cel al casei în care a copilărit VICTOR EFTIMIU și în care a locuit, până la sfârșitul vieții, poetul CEZAR IVĂNESCU. Imobilul e vânat de rechinii imobiliari. În el locuiește acum moștenitoarea acestuia, fiica sa adoptivă, Clara Aruștei. Dar ei, rechinii, nu vor casa, ci terenul. Iar casa îi cam încurcă, deci trebuie să scape de ea, așa cum au făcut cu Casa Spiru Haret de pe strada Gh. Manu, sau cu casa Aurel Covaci (care avea și placă memorială) de pe strada Theodor Aman.
citeste tot >>
TEORIA CONSPIRATIEI. Fără să vrea, NASA a arătat imagini din satelit care dovedesc manipularea climatică
11.10.2017 10:59
De la inundații extreme până la daune pe scară largă, oamenii au asistat la puterea incredibilă a mamei natură - dar există cumva altceva implicat aici? Au existat zvonuri că guvernul american este angajat într-un efort de geo-inginerie de zeci de ani - și de ce nu? Abilitatea de a controla vremea poate fi instrumentul final pentru bine sau pentru distrugere. După cum s-a văzut, aceleași distrugeri le poți obține fără bombe atomice, bombardamente aeriene masive sau implicarea de zeci de mii de trupe , la sol. Plus că nimeni nu este de vină, ci doar mama natură, datorită schimbărilor climatice și încălzirii globale... Oare așa să fie? Sau în spatele acestor distrugeri se află niște forțe care manevrează o tehnologie ce poate schimba vremea oriunde pe planetă?...
citeste tot >>
Noi "proiecte" la Ministerul Transporturilor. Astăzi: înstrăinarea Spitalului Clinic CF Constanta
19.07.2017 10:31, Miron Manega
Vineri 16 iulie, la Constanța a avut loc o întâlnire între între secretarul de stat Dragoș Vasile Pelmuș, președintele Consiliului Județean Constanța Horia Marius Țuțuianu (PSD) și conducerea Spitalului Clinic CF Constanța. Scopul întâlnirii era, ca să mă exprim pe scurt, ''confiscarea'' Pavilionului din B-dul 1 Mai nr 5-8 al Spitalului Clinic Căi Ferate din Constanța și transformarea lui într-un spital privat materno-infantil. Întrucât tentativele de dizlocare a acestui spital din rețeaua Spitalelor CFR au un istoric sumbru, iar managerii spitalelor din rețeau transporturilor nu au dreptul de a da declarații presei, decât cu acordul Ministerului, m-am adresat direct, în aceeași zi, ministrului Transporturilor solicitându-i un punct de vedere pe această temă.
citeste tot >>
SPOVEDANIA UNUI ÎNVINS. Viorel Roventu, omul care a încercat să-l împuste pe Ceausescu
25.02.2017 20:25
Cazul Viorel Rovențu a mai fost prezentat pe certitudinea.ro. Drama vieții lui este absolut cutremurătoare și incredibilă, deși cât se poate de reală. Această dramă, care continuă și astăzi, aruncă o uriașă pată de rușine, criminală chiar, asupra întregului sistem juridic actual al României. Fără a face vreo analogie stricto sensu între Viorel Rovențu și Mișcarea Legionară, se poate observa, totuși, că acest om, care și-a asumat responsabilitatea colosală de a-l asasina pe Ceaușescu, în speranța - și convingerea - că va elibera România de teroarea comunistă, se înscrie, cu sau fără voia lui, în paradigma ''nicadorilor''.
citeste tot >>
PLANURI ŞI SCENARII ACTUALE VIZÂND DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI
18.02.2017 18:44, Prof. Univ. Dr. Aurel V. David
În anul 1924, Uniunea Sovietică, prin intermediul Kominternului, a creat diversiunea de la Tatar Bunar (în Basarabia), potolită în forţă de către armata română. În iunie 1940, Uniunea Sovietică a ocupat Basarabia şi Bucovina de nord, la 30 august 1940, prin Diktatul de la Viena, Germania nazistă şi Italia fascistă au transferat Ungariei horthyste jumătatea de nord-vest a Transilvaniei, iar la 7 septembrie 1940, sub presiune externă, România a fost obligată să cedeze Bulgariei Cadrilaterul. În perioada postbelică, în anul 1948 România a fost nevoită să cedeze Uniunii Sovietice Insula Şerpilor, fiind astfel primul şi singurul stat din lagărul socialist şi din Europa căruia i s-a luat o bucată din teritoriu.
citeste tot >>
O MIZERABILĂ MANIPULARE. Reportaj pervers despre legionari, habotnicie antitehnologică si Grupul pentru România
17.02.2017 21:55, Miron Manega
Interesantă și abjectă manipulare! Deși îndoielnică sub aspectul realizării propriu-zise, și cam școlărească, ea este construită, totuși, după manual. E vorba de un reportaj despre legionari și obscurantismul religios, prezentat în urmă cu o săptămână la postul de televiziune al ''miliardarului fără chip'' Zoltán Teszári (patronul companiei RCS&RDS). ''Conspirațiile Naționaliștilor Români: Mișcarea Legionară și Cruciada antitehnologie'' se numește reportajul de la Digi 24 și începe, în registru ironic, cu o ceremonie legionară care cuprinde un ''apel al morților'' și jurământul legionar.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter