Se încarcă pagina ...

Dezvaluiri

SPOVEDANIA UNUI ÎNVINS. Viorel Roventu, omul care a încercat să-l împuste pe Ceausescu
25.02.2017 20:25
Cazul Viorel Rovențu a mai fost prezentat pe certitudinea.ro. Drama vieții lui este absolut cutremurătoare și incredibilă, deși cât se poate de reală. Această dramă, care continuă și astăzi, aruncă o uriașă pată de rușine, criminală chiar, asupra întregului sistem juridic actual al României. Fără a face vreo analogie stricto sensu între Viorel Rovențu și Mișcarea Legionară, se poate observa, totuși, că acest om, care și-a asumat responsabilitatea colosală de a-l asasina pe Ceaușescu, în speranța - și convingerea - că va elibera România de teroarea comunistă, se înscrie, cu sau fără voia lui, în paradigma ''nicadorilor''.
citeste tot >>
PLANURI ŞI SCENARII ACTUALE VIZÂND DEZMEMBRAREA ROMÂNIEI
18.02.2017 18:44, Prof. Univ. Dr. Aurel V. David
În anul 1924, Uniunea Sovietică, prin intermediul Kominternului, a creat diversiunea de la Tatar Bunar (în Basarabia), potolită în forţă de către armata română. În iunie 1940, Uniunea Sovietică a ocupat Basarabia şi Bucovina de nord, la 30 august 1940, prin Diktatul de la Viena, Germania nazistă şi Italia fascistă au transferat Ungariei horthyste jumătatea de nord-vest a Transilvaniei, iar la 7 septembrie 1940, sub presiune externă, România a fost obligată să cedeze Bulgariei Cadrilaterul. În perioada postbelică, în anul 1948 România a fost nevoită să cedeze Uniunii Sovietice Insula Şerpilor, fiind astfel primul şi singurul stat din lagărul socialist şi din Europa căruia i s-a luat o bucată din teritoriu.
citeste tot >>
O MIZERABILĂ MANIPULARE. Reportaj pervers despre legionari, habotnicie antitehnologică si Grupul pentru România
17.02.2017 21:55, Miron Manega
Interesantă și abjectă manipulare! Deși îndoielnică sub aspectul realizării propriu-zise, și cam școlărească, ea este construită, totuși, după manual. E vorba de un reportaj despre legionari și obscurantismul religios, prezentat în urmă cu o săptămână la postul de televiziune al ''miliardarului fără chip'' Zoltán Teszári (patronul companiei RCS&RDS). ''Conspirațiile Naționaliștilor Români: Mișcarea Legionară și Cruciada antitehnologie'' se numește reportajul de la Digi 24 și începe, în registru ironic, cu o ceremonie legionară care cuprinde un ''apel al morților'' și jurământul legionar.
citeste tot >>
Eminescu si societatea secretă "CARPATII". Rapoartele politiei secrete a lui Franz Josef
30.01.2017 22:44, Dragoş Olaru
Publicistica lui Eminescu, prin strălucirea expresiei şi limpezimea ideilor, ne arată direct care erau duşmanii interni şi externi ai poetului. Pamfletele eminesciene la adresa camarilei liberale, a celor ''zăpăciţi de ambiţii, de lustrul şi trâmbiţa frazelor mari şi fără fond'', a celor ce erau ''incapabili de-a avea simţ istoric'' răscoliseră întreaga opinie publică. Concepţia politică şi socială a poetului capătă formularea ei cea mai desăvârşită în ultimele articole de la ''Timpul'', în ale cărui coloane se concentrează roadele din partea cea mai agitată a vieţii sale. Fiind în plină maturitate a geniului poetic, având o minte ascuţită în disecarea chestiunilor politice şi sociale, el pune în discuţie (este nevoit să pună în discuţie!) problema teritoriilor româneşti aflate sub ocupaţie străină.
citeste tot >>
Eminescu urmărit de serviciile secrete austro-ungare
25.01.2017 20:45, Victor Roncea
În urmă cu exact 135 de ani, pe 24 ianuarie 1882, Mihai Eminescu fonda, împreună cu alţi militanţi pentru ''Dacia Mare'', Societatea ''CARPAŢII'', o organizaţie naţionalistă cu caracter semi-secret, ce-şi propunea - conform Statutului scos la lumină de Augustin Z. N. Pop - ''sprijinirea după puteri a oricărui scop şi a oricărei întreprinderi românesci''. Societatea avea şedinţe deschise dar hotărârile tactice şi strategice erau luate în secret de membrii fondatori şi asociaţi. Intrarea în organizaţie nu era aşa uşoară; Ioan Slavici - cetăţean austriac - s-a străduit mai bine de un an să primească statutul de membru, în ciuda faptului că era prieten cu Eminescu. E drept, colaborarea sa cu serviciile de informaţii austro-ungare era un fapt cunoscut pentru apropiaţi.
citeste tot >>
DE CE NU VREA PRESEDINTELE IOHANNIS SĂ AVEM GUVERN.  O explicatie dură din partea colonelului Mircea Dogaru
23.12.2016 21:31
În plan general strategic, se poate obţine ceea ce s-a urmărit până acum: declanşarea tulburărilor sociale în vederea destabilizării şi dezagregării României. Iată sensul măsurii luate de Iohannis, la sfatul lui Băsescu. În loc să avem un Guvern stabil anul ăsta şi reparaţii legislative de drept, din ianuarie 2017, Băsescu şi Iohannis, ca nişte mici pigmei antinaţionali, devoraţi doar de ambiţii şi interese personale, ne batjocoresc în continuare, arătându-ne că se pot şterge la fund cu votul nostru. Au făcut-o déjà, pentru că numai un acefal îşi poate imagina că băsiştii şi nicușordanii au pătruns în Parlament, altfel decât prin furt de voturi de la alţii, de către complicii din sistem.
citeste tot >>
Românii, singurul popor din lume obligat, prin lege, să consume sare iodată. Consecinte: dublarea cancerului la tiroidă si cresterea de 5,6 ori a hipertiroidiei
01.12.2016 17:44, Daniel Roxin
Hotărârea de Guvern nr. 568/2002, republicată 2009, privind iodarea universală a sării este o lege criminală care a transformat populația României în cobai planetari. Împotriva oricărei logici și rațiuni, împotriva științei și a evidenței statisticilor medicale, suntem cu toții obligați să ne iodăm zi de zi, chiar dacă organismul nostru nu are nevoie de un surplus de iod. Consecințele negative nu au întârziat să apară. Cu toate acestea - și în ciuda faptului că o somitate medicală cum este Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă a adus public probe prin care a arătat consecințele dezastruoase ale surplusului de iod în organism - , în loc să ia în seamă avertismentul unui specialist reputat, guvernul român a dispus ulterior DUBLAREA cantității de iod din sare!
citeste tot >>
Iar vin alegerile, iar se tranzactionează Spitalele CFR!
16.11.2016 23:25, Miron Manega
Aflăm pe surse, de la Primăria municipiului Ploiești, că a început campania electorală la parlamentare! Aînceput campania, adică au intrat în scenă pescuitorii în ape tulburi. Care, profitând de neatenția generală, fură pe rupte. Sau împart între ei bunurile publice. Sau le confiscă, sub masca proiectelor comunitare. Ținta unui asemenea ''proiect'' este, în cazul de față - și conform unei tradiții PNL instituite de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, actualmente pușcăriaș - un spital CFR. Au fost vizate până acum, în repetate rânduri, Spitalul CF 2, CF Witing, CF Constanța, CF Craiova, CF Cluj, CF Ploiești. Care, iată revine în actualitatea campaniei electorale, printr-o somație trimisă de Primăria municipiului Ploiești (Primar PNL Adrian Dobre) către Ministerul Transporturilor.
citeste tot >>
O întrebare pentru Dan Tudorache: ce ar trebui să se întâmple, domnule primar, ca să aplicati legea?
28.08.2016 16:54, Miron Manega
Cazurile spectaculoase de infracționalitate instituțională, în care sunt implicate numele ''grele'' ale spectrului politic din România, reprezintă doar vârful vizibil al unui aisberg uriaș. Partea invizibilă, nemediatizată de nimeni, e alcătuită din milioanele de cazuri mărunte, în care omul simplu, anonimul plătitor de taxe și impozite, este strivit zilnic de tăvălugul infracțiunilor acoperite - și chiar coordonate - de ''pompierii piromani'' ai administrației de stat. Unul dintre aceste cazuri ''mărunte'' de infracționalitate instituțională se află chiar acum în derulare, cu o viteză demnă de o cauză mai bună, pe strada Soveja nr. 101 din Sectorul 1. Iar principalul vinovat este, direct și nemijlocit, Primăria Sectorului 1.
citeste tot >>
TREI SPECIALISTI AU AVUT CURAJUL SĂ SPUNĂ ADEVĂRUL: La "Colectiv" nu coruptia a ucis, ci ACIDUL CIANHIDRIC! Iar acidul cianhidric e un gaz de război
17.07.2016 21:15, RAISA IVATENKO, LUCIAN COSMA, CRISTI GOMOI
NOTA ISPRAVNICULUI. Dincolo de discursul președintelui Klaus Iohannis și al politicienilor asemenea lui, dincolo de vredictele jurnaliștilor și ale altor părerologi, stau totuși, concluziile specialiștilor. Numai că specialiștii tac sau schimbă subiectul când e vorba de incendiul de la ''Colectiv''. Tac, dar nu toți. Există cel puțin trei care au pus adevărul mai presus de confortul personal și l-au rostit clar, răspicat, public, asumându-și consecințele acestei mărturisiri. Iată numele și statutul profesional al acestor profesioniști:
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter