Se încarcă pagina ...

emisiuni tv

"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Eminescu, membrana celulei românesti
19.01.2020 17:20, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 16.01.2020 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Invitatul ediÈ›iei este proaspătul pensionar DAN PURIC (È™i-a cerut ieÈ™irea anticipat la pensie de la Teatrul NaÈ›ional ca un imperios necesar gest de ''igienă morală''). Tema emisiunii este ''Eminescu, membrana celulei româneÈ™ti'', în care sunt relevate uriaÈ™a personalitate a lui Eminescu în cultura, spiritualitatea È™i istoria noastră, halucinanta actualitate a textelor sale jurnalistice, previziunile È™i viziunile sale despre neamul românesc etc. Deviza emisiunii este, ca de obicei, ''Ca să fii român, trebuie să poÈ›i'' (Grigore Vieru).
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Dezvăluirile profesorului Beuran în cazul "Floreasca"
10.01.2020 14:46, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 9.01.2020 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Invutatul ediÈ›iei este Prof. Univ. Dr. MIRCEA BEURAN, fostul È™ef al secÈ›iei Chirurgie a Spitalului de UrgenÈ›e Floreasca, destituit în urma ''incendierii'' unei paciente (în fapt, un accident tehnic, care a dus la aprinderea vaporilor de alcool din biocid). Emisiunea lămureÈ™te problemele legate de cauza accidentului, cauza decesului È™i stabilirea vinovăÈ›iilor dar, mai ales cauza campaniei de ''demonizare'' a profesorului È™i ce se ascunde în spatele acesteia.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Metalurgie si poezie cu Ică Sălisteanu
06.01.2020 09:25, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 2.01.2020 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Este prima ediÈ›ie pe anul 2020 È™i îl are ca invitat pe inginerul/poetul/conicarul ICĂ SĂLIȘTEANU, un un ''paracliser'' fanatic al marii poezii (È™i al poeziei în general, indiferent de autori). Inginer de marcă al marii întreprinderi bucureÈ™tene IMGB (acum ''decedată'', iar el pensionat), Ică SăliÈ™teanuu È™i-a trăit viaÈ›a ardent, pasional, împărÈ›ind-o între metalurgie È™i poezie, aceasta fiind, de altfel È™i tema ediÈ›iei. Deviza emisiunii este, ca de obicei, ''Ca să fii român, trebuie să poÈ›i'' (Grigore Vieru). Invitat special, permanent È™i tutelar - Dl. Mihai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Atac la viata planetei. Atac la identitatea natională. Iesirea din criză
18.12.2019 13:20, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 12.12.2019 de la 6 TV. Invitatul emisiunii este profesorul FLORIAN COLCEAG. LicenÈ›iat în matematici fractale, doctor în economie È™i specialist internaÈ›ional în guvernanÈ›ă sustenabilă È™i managementul crizelor, profesorul Colceag mai este cunoscut, în spaÈ›iul public, cu supranumele ''antrenorul de genii''. Temele abordate în emisiune sunt: Atacurile la viaÈ›a planetei, atacurile la identitatea naÈ›ională È™i calea ieÈ™irii din criză. Deviza emisiunii este ''Ca să fii român, trebuie să poÈ›i'' (Grigore Vieru). Invitat special, permanent È™i tutelar - Dl. Miahai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". "Insula serpilor" din inima României
04.12.2019 00:27, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 28.11.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Insula È™erpilor din inima României'', prezentată È™i dezbătută împreună cu Dumitru Ioncică, directorul Editurii Uranus, È™i Ion Longin Popescu, jurnalist de marcă al revistei ''Formula AS''. Tema emisiunii este chiar titlul cărÈ›ii lui Ion Longin Popescu, apărută recent la Editura Uranus È™i se referă la pretenÈ›iile absurde de autonomie teritorială ale unei etnii care, statistic, aproape că nu există: secuii.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Trianon versus Trianon
20.11.2019 23:50, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 14.11.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Trianon versus Trianon'', prezentată È™i dezbătută împreună cu G-ral (r) Dr. Stan Petrescu, de data asta în postură de invitat. Căci, după cum se È™tie, acesta este moderator È™i realizator, tot la 6 TV, al emisiunii ''InformaÈ›iile, a patra armă'', fiind, în acelaÈ™i timp, È™i membru al Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România. Emisiunea e prilejuită de apropierea centenarului ''anului Trianon'', 1920, care a însemnat, pentru România, confirmarea europeană È™i mondială a graniÈ›elor României Mari.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Alexandru Cetăteanu, de la Amărăstii de Drăgăsani în India, via Montreal
08.11.2019 09:49, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 7.11.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''De la AmărăÈ™tii de DrăgăÈ™ani în India, via Montreal'', prezentată È™i dezbătută împreună cu ALEXANDRU CETĂÈšEANU... cetăÈ›ean al Canadei, dar român din satul AmărăÈ™ti, judeÈ›ul Vâlcea. Invitatul este scriitor È™i publicist, membru al Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România È™i membru fondator al AsociaÈ›iei Scriitorilor Români din America de Nord.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cel mai tânăr luptător din lume în Al Doilea Război Mondial - invitat la 6 TV
11.10.2019 22:27, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 10.10.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. InvitaÈ›ii emisiunii sunt generalul MARIN LUNGU È™i jurnalistul VICTOR RONCEA, editorul site-ului ''ZiariÈ™ti online''. Marin Lungu este nimeni altul decât vestitul CAPORAL LA 9 ANI, cel mai tânăr luptător din lume în Al Doilea Război Mondial, copil de trupă al Regimentului 40 Infanterie din Medgidia (din 1942, la vârsta de 6 ani È™i 8 luni). Ajuns rapid cercetaÈ™ la grupa 132 a Biroului de Informare-Cercetare din cadrul EÈ™alonul Superior de Comandă al Diviziei a 9-a Infanterie, a participat la eliberarea Transilvaniei de trupele horthyst-hitleriste, apoi a Ungariei È™i a Cehoslovaciei, unde a fost prins de naziÈ™ti după câteva zeci de misiuni pe front È™i în liniile inamice.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Atitudinea fată de jertfă, între veneratie si blasfemie
04.10.2019 19:35, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 3.10.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Atitudinea faÈ›ă de jertfă, între veneraÈ›ie È™i blasfemie'', prezentată È™i dezbătută împreună cu cercetătorul È™i inventatorul DUMITRU GRIGORE, membru titular al Comisiei de Cibernetică a Academiei Române. Dumitru Grigore este licenÈ›iat în fizică tehnologică, teologie È™i psihologie È™i doctor în mecatronică, pe o temă de cercetare din neuroÈ™tiinÈ›e: ''ContribuÈ›ii privind comanda È™i controlul de la distanÈ›ă al miÈ™cării în sistemele tehnice militare'' (este vorba de controlul de la distanÈ›ă nu prin telecomandă, ci prin puterea gândului). Recent, a obÈ›inut Medalia de Aur la Salonul de Inventică de la Geneva (cu invenÈ›ia ''Sistem psihometric de evaluare psihologică rapidă'').
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Institutul Român de la Freiburg si cultura exilului
13.09.2019 14:40, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 12.09.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Institutul de la Freiburg È™i cultura exilului'' iar invitat este Mihai Neagu Basarab, directorul Institutului È™i Bibliotecii Române de la Freiburg. Aproape necunoscută în spaţiul cultural românesc, Biblioteca Română din Freiburg este una dintre instituţiile cele mai vechi ale exilului românesc postbelic, sursă de primă importanţa pentru istoria acestuia, prin bogăţia mărturiilor scrise, mergând de la articole de presă sau cărţi, până la documente de arhivă, unele dintre ele reflectând activitatea sau acţiunile românilor care ''au ales libertatea''.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter