Se încarcă pagina ...

emisiuni tv

"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Deshumarea lui Eminescu: sacrilegiu sau imperativ patriotic?
08.02.2019 12:09, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 7.02.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Deshumarea lui Eminescu: sacrilegiu sau imperativ patriotic?'' È™i îl are ca invitat pe Prof. Univ. Dr. NAE GEORGESCU, unul dintre cei mai autorizaÈ›i eminescologi contemporani. Tema emisiunii a fost impusă de demersul poetului È™i jurnalistului Laurian Stănchescu, care a cerut procurorului general al României deshumarea poetului naÈ›ional, în scopul elucidării, prin probe È™tiinÈ›ifice, a cauzei reale a morÈ›ii lui Mihai Eminescu. Deviza emisiunii este ''Ca să fii român, trebuie să poÈ›i'' (Grigore Vieru). Invitat special, permanent È™i tutelar: Dl. Mihai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Adevăruri incomode despre limba română
24.12.2018 06:00, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 20.12.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. InvitaÈ›ii emisiunii sunt Prof. Univ. MIHAI VINEREANU, autorul ''DicÈ›ionarului etimologic al Limbii Române pe baza studiilor de indoeuropenistică'', È™i DUMITRU IONCICĂ, directorul Editurii Uranus È™i editor al lui Mihai Vinereanu. Tema emisiunii este ''Adevăruri incomode despre limba română'' È™i este chiar titlul celei mai recente cărÈ›ii a lui Mihai Vinereanu, editate de Dumitru Ioncică. Emisiunea lansează dezbaterea publică privind dogma romanizării È™i ''interdicÈ›ia'' dacismului în istoria È™i lingvistica oficială, cei doi invitaÈ›i fiind susÈ›inători ai preponderenÈ›ei tracice în fizionomia È™i fiziologia limbii române.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". De la istorie furată, la istorie trădată
14.12.2018 08:22, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 13.12.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este DANIEL ROXIN, jurnalist, editor, realizator Tv dar, mai mult decât toate, activist - È™i chiar luptător - pentru resuscitarea românismului, cu tot sistemul de valori identitare. Tema principală a emisiunii este ''De la istorie furată, la istorie trădată'', È™i porneÈ™te de la filmul documentar (realizat de invitat) Transilvania, istorie furată. Deviza emisiunii este ''Ca să fii român, trebuie să poÈ›i'' (Grigore Vieru). Invitat special, permanent È™i tutelar: Dl. Mihai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cunoastere si patriotism
07.12.2018 12:14, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 6.12.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este Prof. Univ. LEON ZĂGREAN, PreÈ™edintele de onoare (È™i fondator) al SocietăÈ›ii NaÈ›ionale de NeuroÈ™tiinÈ›e din România, membru titular Academiei de Ştiinţe Medicale. Tema principală a emisiunii este ''CunoaÈ™tere È™i patriotism'', dar dezbaterile parcurg o plajă mult mai largă de teme subiacente: românism È™i antiromânism, Dumnezeu È™i È™tiinÈ›ă, naÈ›ionalismul ca fatalitate, Centenarul Unirii, dezbinarea poporului român, despre suflet È™i creier, despre lipsa de creier È™i de conÈ™tiinÈ›ă a unora, despre educaÈ›ie etc.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Centenarul României Mari si Centenarul Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România
01.12.2018 19:47, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 29.11.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. InvitaÈ›ii emisiunii sunt IULIA SANDA VÎRSTA, jurnalistă româncă din Italia (membră UZPR) È™i DORU DINU GLĂVAN, preÈ™edintele Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România. Tema emisiunii este ''Centenarul României Mari È™i Centenarul Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România''. Emisiunea face un bilanÈ› al eÈ™ecurilor politice ale României în anul celebrării celui mai important centenar al istoriei noastre, Centenarul Marii Uniri, È™i prezintă proiectul celebrării unui alt centenar, cel al Uniunii ZiariÈ™tilor ProfesioniÈ™ti din România. Care, la 11 ianuarie 2019, împlineÈ™te 100 de ani de existenÈ›ă (a fost proima uniune profesională apărută în România Mare).
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". România - certitudine sau dilemă?
25.11.2018 08:45, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 22.11.2018 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''România: certitudine sau dilemă?'' È™i îl are ca invitat pe Lucian CiuchiÈ›ă, scriitor, poet, jurnalist, pictor, profesor universitar, cercetător È™tiinÈ›ific asociat la Academia Română, la Institutul de Cercetări Economice - Centrul NaÈ›ional de Cercetare a BiodiversităÈ›ii Agrosilvice. Lucian CiuchiÈ›ă - care este înainte de toate, scriitor È™i scenarist (membru UCIN È™i membru al Asociatiei Dramaturgilor de Film) este cel care i-a dat în judecată, în aprilie 2014, pe realizatorii de la Hollywood ai filmului ''Escape Plan'' - cu Sylvester Stallone È™i Arnold Schwarzenegger în distribuÈ›ie - pentru drepturi de autor È™i drepturi conexe, iar românul cerea o despăgubire de 10 milioane de dolari.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cu Florin Zamfirescu despre disparitia României si modelul de tară israelian
16.11.2018 22:41, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 15.11.2018 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Modelul È›ară israelian'' È™i îl are ca invitat pe actorul È™i profesorul Florin Zamfirescu. Emisiunea aduce în discuÈ›ie nivelul È™i structura mentală a populaÈ›iei din România, în anul Centenarului Marii Uniri: haosul organizatoric, lipsa de perspectivă istorică, degradarea generalizată, abandonarea È›ării. În cadrul discuÈ›iilor, invitatul aduce pe tapet ''chestiunea evreiască'', în contextul căreia vine cu următoarea propunere: ''De ce să ne poziÈ›ionăm ostil faÈ›ă de evrei, pentru felul în care se comportă cu noi? De ce să nu facem ca ei? De ce să nu-i imităm? De ce noi, ca stat, nu luăm ca model statul evreu? Să le urmăm, deci, exemplul È™i totul se va rezolva de la sine''.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Pur si simplu... Sergiu Cioiu
09.11.2018 00:43, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 8.11.2018 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Pur È™i simplu... Sergiu Cioiu'' È™i îl are ca invitat pe Sergiu Cioiu... pur È™i simplu. În România, înainte de plecarea sa în Canada, în 1982, Sergiu Cioiu a fost una dintre marile vedete ale muzicii uÈ™oare, compozitorul care s-a identificat cu el ( È™i cu care el, de asemenea, s-a identificat cel mai bine) fiind Alexandru Mandy, cel care i-a încredinÈ›at cele mai puternice piese ale sale
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Despre constructia, la Sighetu Marmatiei, a celei mai mari sinagogi din Europa Centrală si de Est (după modelul mega-moscheii)
02.11.2018 08:32, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 1.11.2018 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Profesiunea de a fi curios'' È™i îl are ca invitat jurnalistul Mircea Șerban din ViÈ™eu de Sus, editor al revistei "Cronica ViÈ™euană", fost corespondent (timp de 10 ani) al posturilor de radio Europa Liberă, BBC È™i Deutsche Welle. Emisiunea abordează aspecte spectaculoase (unele chiar senzaÈ›ionale) din viaÈ›a de jurnalist a invitatului. În ultima parte acesta vorbeÈ™te despre construcÈ›ia, la Sighetu MarmaÈ›iei, a celei mai mari sinagogi din Europa Centrală È™i de Est, informaÈ›ie ilustrată cu imagini filmate de la inaugurare. Sinagoga este finanÈ›ată de B`nai B`rith (AlianÈ›a Israelită Universală), secÈ›ia New York, care este È™i beneficiara construcÈ›iei.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Bătălia pentru Ziua Armatei
26.10.2018 14:13, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 25.10.2018 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Bătălia pentru Ziua Armatei'' È™i este prilejuită de data de 25 octombrie, care reprezintă, în calendarul sărbătorilor naÈ›ionale, Ziua Armatei Române. Invitatul ediÈ›iei este istoricul militar Mircea Dogaru, cercetător principal gradul I È™i expert istoric al Uniunii Camerelor ExperÈ›ilor Europeni. Dezbaterea porneÈ™te de la starea de facto a forÈ›elor noastre armete, în contextul unor agresiuni aproape iminente care vizează dezintegrarea statului român, în Anul Centenarului. Deviza emisiunii este ''Ca să fii român, trebuie să poÈ›i'' (Grigore Vieru). Invitat permanent È™i tutelar: Dl. Mihai Eminescu.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter