Se încarcă pagina ...

emisiuni tv

"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". In Memoriam Cezar Ivănescu
10.08.2019 15:56, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 8.08.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Subiectul emisiunii este ''In Memoriam Cezar Ivănescu'' iar invitată este Clara AruÈ™tei, fiica adoptivă a poetului. Emisiunea este prilejuită de celebrarea a 78 de ani de la naÈ™terea Poetului (6 august 1941), dar È™i de faptul că fosta sa locuinÈ›ă (în care stă acum Clara AruÈ™tei) este vânată de rechinii imobiliari. Este evocată figura È™i opera lui Cezar Ivănescu, dar È™i împrejurările morÈ›ii acestuia (24 aprilie 2008, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor), la o săptîmână după ce Albania îi propusese candidatura la Premiul Nobel di partea statului albanez.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Centenarul Opincii si comemorarea lui Mihai Viteazu de la Plăviceni
05.08.2019 23:51, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 1.08.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Mihai Viteazu de la «Torda» la Plăviceni'' È™i îi are ca invitaÈ›i pe Protosinghelul Teoctist Moldovanu, stareÈ›ul mănăstirii Plăviceni, È™i profesorul Mihai Popescu, autorul a nenumărate cărÈ›i de documentare È™i cercetare istorică. Emisiunea e prilejuită de apropiata comemorare, la 9 august, a 418 ani de la tăierea capului lui Mihai Viteazu pe câmpul de la Turda, în 1601. Mănăstirea de la Plăviceni, păstorită de stareÈ›ul Teoctist, este locul (È™i lăcaÈ™ul) unde, în 2010, au fost descoperite osemintele Voievodului Întregitor.
citeste tot >>
ISTORIE INEDITĂ cu Daniel Roxin. Eminescu si societatea conspirativă "Carpatii". Dezvăluiri
29.07.2019 10:21, Daniel Roxin
Lupta lui Eminescu pentru o România a românilor È™i nu pentru una a intereselor străine, lupta lui pentru aducerea Transilvaniei la patria mamă, îl face să se implice în activităÈ›ile conspirative ale societăÈ›ii patriotice CarpaÈ›ii... Această societate patriotică care, după numai un an È™i jumătate de la înfiinÈ›are, adunase peste 20.000 de membri plătitori de cotizaÈ›ie È™i care, conform rapoartelor serviciilor secrete austro-ungare, cumpăra arme, devenise un pericol pentru stabilitatea Imperiului Austro Ungar... Pentru mai multe dezvăluiri, vă invit să urmăriÈ›i episodul 11 al emisiunii ''Istorie Inedită''!
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Un nou tip de gândire: GÂNDIREA ARHETIPALĂ
25.07.2019 14:08, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 18.07.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este GÂNDIREA ARHETIPALĂ È™i îl are ca invitat pe DUMITRU IONCICĂ, directorul Editurii Uranus. Tema este provocată de cartea arhitectei Elena Iliescu, ''Despre gândirea arhetipală'', apărută la editura amintită. Gândirea arhetipală, explică invitatul, preluând teoria autoarei, este o metoda de gândire care determină creÈ™terea gradului de coerenÈ›ă a fiinÈ›ei umane, al gândirii È™i sentimentelor, precum È™i creÈ™terea capacităÈ›ilor de coexistenÈ›ă È™i integrare naturală, socială È™i cosmică. Gândirea arhetipală este o soluÈ›ie la insuficienÈ›a gândirii carteziene, care È™i-a atins limitele, ca urmare a limitării cunoaÈ™terii strict la aspectele materiale ale existenÈ›ei.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Stiintă si românism cu Academicianul Ionescu-Târgoviste
14.07.2019 15:41, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 11.07.2019 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''ȘtiinÈ›ă È™i românism'' È™i îl are ca invitat pe Academicianul CONSTANTIN IONESCU-TÂRGOVIȘTE, cel care a condus, timp de 10 ani, Clinica È™i Institutul de Diabet, NutriÈ›ie È™i Boli Metabolice ''N.C. Paulescu'' din BucureÈ™ti, aflat sub egida Academiei Române. A înfiinÈ›at, printre altele, un laborator de explorări neurofiziologice, unde a dezvoltat tehnici originare de diagnostic, È™i un laborator de cercetări de genetică diabetologică. Emisiunea încearcă să stabilească, prin autoritatea reputatului academician, locul oamenilor de È™tiinÈ›ă români în concertul È™tiinÈ›ei universale.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Denis Buican, un savant printre ruinele civilizatiei
05.07.2019 15:21, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 4.07.2019 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este, pentru a treia oară, marele profesor româno-francez DENIS BUICAN-PELIGRAD, autor al teoriei sinergice a evoluÈ›iei È™i al biognoseologiei. Doctor în È™tiinÈ›e naturale la Universitatea din Paris (1970) È™i doctor în È™tiinÈ›e umane la Sorbona (1983), Denis Buican este un savant de anvergură mondială iar cărÈ›ile sale sunt publicate în toate limbile de circulaÈ›ie. Spirit rebel È™i independent, s-a desolidarizat public (È™i continuă s-o facă) atât de statul român, cât È™i de statul francez, pentru a nu fi considerat complice la turpitudinile politice ale celor două state, ca, de altfel, ale tuturor statelor.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cu Cristian Răchitan despre frică si minciună la români si tratamentul lor
28.06.2019 08:40, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 27.06.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Frica È™i minciuna la români È™i tratamentul lor'' È™i îl are ca invitat pe CRISTIAN RĂCHITAN, un doctor român vestit, considerat unul dintre cei mai buni diagnosticieni din lume. A plecat din Gura Văii (jud. MehedinÈ›i) în urmă cu aproape 40 de ani iar astăzi tratează la New York nume mari din showbizzul hollywoodian, oficiali de la Casa Albă, sportivi, ş.a. Cristian Răchitan practică ceea ce se cheamă, în termeni moderni, medicina holistică, adică acea medicină care are la bază un principiu integrator.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE". Ultimele devăluiri despre hărtuirea si asasinarea lui Eminescu
14.06.2019 10:53, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 13.06.2019 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Tema ediÈ›iei este ''Ultimele devăluiri despre hărÈ›uirea È™i asainarea lui Eminescu'' È™i îi are ca invitaÈ›i pe Prof. Univ. Dr. FLORIN CRISTIAN GHEORGHE, preÈ™edintele AsociaÈ›iei Europene a Cadrelor Didactice È™i editor al revistei CUGETAREA EUROPEANĂ, È™i Prof. Univ. TIBERIU SPIRCU, ambii matematicieni. Emisiunea prezintă ultimele documente (descoperite È™i traduse de ei) legate de urmărirea È™i asasinarea lui Mihai Eminescu.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Nationalism, cultură, traditie
07.06.2019 12:35, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 6.06.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''NaÈ›ionalism, cultură, tradiÈ›ie'' È™i îi are ca invitaÈ›i pe JOHN BANU MUSCEL, preÈ™edintele Ligii Româno-Americane (Romanian-American League) È™i al Camerei de ComerÈ› Române din America, cu sediul la Fort Lauderdale, Florida, È™i pe BARTOLOMEU CONSTANTIN SĂVOIU, general de brigadă (în rezervă) al Armatei Române, înalt demnitar francmason, fost judecător la Tribunalul Prud`hommes în FranÈ›a, arhonte al Patriarhiei Ecumenice din Constantinopol.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". "Iliada" n-a fost scrisă în limba greacă
24.05.2019 12:50, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 23.05.2019 de la 6 TV, realizată È™i moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este limba în care au fost scrise Iliada È™i Odiseea È™i îi are ca invitaÈ›i pe DUMITRU IONCICĂ, directorul Editurii Uranus, È™i cercetătorul BRANISLAV STEFANOVSCHI al DABIJA din Macedonia. Tema este provocată de ultima carte a acestuia, apărută în traducere la Editura Uranus, intitulată ''Homer - Istoria pelasgă neÈ™tiută. Surprizele lingvistice ale Iliadei''. Cartea reprezintă o mare provocare pentru latiniÈ™ti È™i va isca, probabil, un mare scandal printre greci, care se consideră titulari ai unui vast patrimoniu cultural, din care face parte È™i opera lui Homer.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, FiriÈ›ă Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter