Se încarcă pagina ...

emisiuni tv

"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Biologie, filosofie si poezie cu savantul Denis Buican
23.06.2018 09:03, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 21.06.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este, pentru a doua oară, marele profesor româno-francez DUMITRU DENIS BUICAN-PELIGRAD, autor al teoriei sinergice a evoluției și al biognoseologiei. Doctor în științe naturale la Universitatea din Paris (1970) și doctor în științe umane la Sorbona (1983), Denis Buican este un savant de anvergură mondială iar cărțile sale sunt publicate în toate limbile de circulație. Emisiunea reia câteva din temele și subiectele ultimei întâlniri de la 6 TV, dar accentul cade pe poezia universală lș poezia autohtonă (inclusiv poezia invitatului), pornind de la două domenii care, aparent, sunt total străine creației lirice: biologia și filosofia.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Asasinarea lui Eminescu
15.06.2018 08:03, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 14.06.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este Prof. Univ. Dr. FLORIN CRISTIAN GHEORGHE, președintele Asociației Europene a Cadrelor Didactice și editor al revistei CUGETAREA EUROPEANĂ. Emisiunea prezintă noile documente (descoperite și traduse de profesorii Florin Cristian Gheorghe și Tiberiu Spircu) legate de urmărirea și asasinarea lui Mihai Eminescu. Documentele au fost deja făcute publice în CUGETAREA EUROPEANĂ, iar o parte din ele au fost preluate în numărul 16 al revistei CERTITUDINEA.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Un savant de talie mondială la 6 TV: profesorul Denis Buican-Peligrad
01.06.2018 21:43, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 31.05.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitatul emisiunii este marele profesor româno-francez DENIS BUICAN-PELIGRAD, autor al teoriei sinergice a evoluției și al biognoseologiei. Doctor în științe naturale la Universitatea din Paris (1970) și doctor în științe umane la Sorbona (1983), Denis Buican este un savant de anvergură mondială iar cărțile sale sunt publicate în toate limbile de circulație. Spirit rebel și independent s-a desolidarizat public (și continuă s-o facă) atât de statul român, cât și de statul francez, pentru a nu fi considerat complice la turpitudinile politice ale celor două state, ca, de altfel, ale tuturor statelor. Denis Buican a subliniat însă, că în niciun caz nu se desolidarizează de poporul român sau poporul francez, pe care le respectă și le iubește.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Cui îi e frică de Mihai Eminescu?
25.05.2018 23:12, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 24.05.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitata emisiunii este distinsa profesoară FLOAREA NECȘOIU, care a predat timp de peste 40 de ani, limba și literatura română, în cea mai mare parte la Liceul ''Matei Basarab'' din București. Tema emisiunii este intitulată ''Cui îi e frică de Mihai Eminescu?'' și pune față în față altitudinea spirituală a lui Eminescu și scatologice care încearcă să-l coboare la nivelul lor.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Un oltean din Quebec la Festivalul International Shakespeare din Craiova
11.05.2018 12:20, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 11.05.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitat, pentru a treia oară la această emisiune, actorul, interpretul și cantautorul româno-canadian SERGIU CIOIU. A absolvit IATC în 1964, fiind coleg de generație și de scenă cu Ovidiu Iuliu Moldovan, Monica Ghiuță, Ștefan Radof, Ilinca Tomoroveanu, Ion Caramitru, Mihai Stan, Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Nicolae Gherghe, Dora Cherteș, Andrei Zaharia și mulți alții. În 1982, în plină glorie profesională, părăsește România și se stabilește la Ottawa, apoi la Quebec, în Canada, unde locuiește și astăzi.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!". Imposibila Unire?
04.05.2018 19:48, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 5.05.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitat: Col (r) conf. dr. Anatol Munteanu. Tema emisiunii este ''Imposibila Unire?'' și abordează posibilitatea și contextul în care Basarabia (''România de Est'') se mai poate (re)uni cu România. Anatol Vieru este ''cetățean român de pe ambele maluri ale Prutului''. A fost ofițer în armata Sovietică, apoi ofițer în armata Moldovei și în cele din urmă ofițer în armata României. Este jurnalist, cercetător istoric, autor a peste 10 cărți și a peste 1.000 de articole, apărute atât în publicațiile din Republica Moldova, cât și în cele din România.
citeste tot >>
"TREZESTE-TE, GHEORGHE, TREZESTE-TE, IOANE!" Unirea - starea de constiintă a natiunii
27.04.2018 18:39, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 26.04.2018 de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega. Invitat: General (r) dr. Mircea Chelaru, vicepreședintele Ligii Culturale Române. Tema emisiunii este ''Unirea - starea de conștiință a națiunii''. Discuțiile pornesc de la Mihai Eminescu ca vizionar, promotor și teoretician al Marii Uniri, abordează apoi contextul istoric, militar și geopolitic al participării României la primul război mondial - cu toată ''textura'' evenimentelor care au bprecedat Unirea - și se încheie cu statutul și perspectivele României în anul Centenarului. Concluzia invitatului este tranșantă: nu mai există justificări, scuze și timp pentru toleranțe și concesii antiromânești.
citeste tot >>
''TREZESTE-TE, GHEORGHE TREZESTE-TE, IOANE!''. Cine sabotează Centenarul?
13.04.2018 20:19, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 13.04.2018 de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Tema emisiunii este ''Cine sabotează Centenarul?'' și îl are ca invitat pe istoricul militar MIRCEA DOGARU, cercetător principal gradul I și expert istoric al Uniunii Camerelor Experților Europeni. Istoricul face dezvăluiri uluitoare despre trădarea sistematică și programată a statului român, a ideilor naționale și, punctual, a Centenarului Marii Uniri, la comandă externă, dar cu complicitatea guvernanților români. Deviza emisiunii este ''Ca să fii român, trebuie să poți'
citeste tot >>
''TREZESTE-TE, GHEORGHE TREZESTE-TE, IOANE!''. Cezar Ivănescu, Poeta Magnus
06.04.2018 11:52, Miron Manega
Emisiunea ''TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!'' din 5.04.2018, de la 6 TV, realizată și moderată de Miron Manega. Subiectul emisiunii este ''Cezar Ivănescu, Poeta Magnus'' iar ''invitat'' este chiar subiectul. Emisiunea este prilejuită de împlinirea a 10 ani de la moartea poetului, care s-a întâmplat pe 24 aprilie 2008, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor. Este o evocare tristă și reflexivă care, printr-o suprapunere de sensuri, trimite la Joia Mare din Săptămâna Patimilor, când trupul Mîntuitorului s-a frânt euharistic pentru noi.
citeste tot >>
Evocare Cezar Ivănescu la 6 TV
04.04.2018 14:16, Miron Manega
Emisiunea ''Umanismul transformării'' din 2.04.2018 de la 6 TV, realizată și moderată de Mihaela Muraru Mândrea. Subiectul emisiunii este evocarea marelui poet Cezar Ivănescu, de la a cărui moarte se împlinesc 10 ani. Invitați: istoricul literar Mircea Coloșenco și jurnalistul/scriitorul Miron Manega. Cezar Ivănescu a plecat la cele veșnice în aprilie 2008, în Săptămâna Patimilor.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircia Chelaru, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter