Se încarcă pagina ...

Europa Nostra

La Varsovia, lui Donald Trump i s-a cântat... "Treceti batalioane române Carpatii"!
02.08.2017 11:21, Miron Manega
La sfîrșitul fulminantului discurs de săptămâna trecută al lui Donald Trump în piața Piața Krasinksi din Varșovia, fanfara militară nu i s-a cântat Imnul Poloniei ci... ''Treceți batalioane române Carpații''! Nu e nicio exagerare: i s-a cântat o piesă identică cu vibrantul cântec ostășesc românesc. Piesa poloneză se numește ''Szara piechota'' (Infanteria gri) și este cel mai popular cântec de cătănie al polonezilor. El a fost publicat pentru prima dată în 1929 și - zic polonezii - ar fi apărut în jurul anului 1918. Nu există alte precizări.
citeste tot >>
DONALD TRUMP LA VARSOVIA: "Să luptăm împreună pentru familie, pentru libertate, pentru tară si pentru Dumnezeu!"
02.08.2017 10:37
În discursul susținut săptămâna trecută în Piața Krasinksi din Varșovia, Donald Trump a facut un rechizitoriu neobișnuit de dur la adresa Rusiei, care nu vede cu ochi buni expansiunea Alianței spre granițele sale. ''Statele Unite, a spus el, lucreaza cu aliatii lor pentru a se opune actiunilor Rusiei si comportamentului sau destabilizator''. Prezentăm mai jos câteva pasaje din spectaculosu discurs al președintelui american.
citeste tot >>
Ungaria asteaptă scuze de la România, Serbia, Slovacia si Franta, pentru "nedreptatea" de la Trianon!
30.07.2017 18:16
Recent, János Lázár șeful de cabinet al Premierului Ungariei, Viktor Orban, a făcut o serie de declaraţii halucinante și revoltătoare în acelaşi timp: ''Nu ne dorim nicio modificare a graniţelor şi mai ales nu ne dorim tensiuni etnice, noi războaie in Europa... dar asta nu înseamnă că vom tolera provocările, încălcările repetate ale sensibilităţilor noastre naţionale pentru încă 100 de ani. Da, putem spune chiar şi acum: ''Dreptate pentru Ungaria!'', care a fost strigătul pentru revizuire după 1929''.
citeste tot >>
Roger Stone a spus-o pe sleau: "Jumătate din populatia României e spionată de Soros"
25.07.2017 21:05
Roger Stone, consultant politic pentru preşedinţii americani Richard Nixon, Ronald Reagan şi Donald Trump, a fost, în luna iulie, la București, într-o vizită de ''tatonare''. Cu această ocazie, Stone a acordat un interviu ziarului "Adevărul" și a dat mai multe declarații presei. Subiectul predilect al acestor declarații a fost miliardarul american George Soros: ''Am fost în Ungaria şi în România ca să mă întâlnes cu cu forţele anti-Soros din cadrul guvernelor de aici, alese în mod democratic. Şi-au dat seama că Soros este un cancer şi că el caută să submineze şi să răstoarne guvernele de aici alese în mod democratic, prin violenţă. El a cheltuit o avere pentru a-şi planta oamenii lui în guverne, și nu numai în cele din Ungaria şi România...''
citeste tot >>
Răzbunarea istorică a lui Erdogan împotriva lui Atatürk
12.06.2017 22:52, Dan Diaconu
Încă de când a intrat în politică a adus un suflu nou, ceva nemaiîntâlnit până atunci. Erdogan, între altele, absolvent al unei şcoli de predicatori musulmani, vorbea dincolo de limba de lemn a politicienilor şi avea curajul să spună lucrurilor pe nume. Astfel, a ajuns rapid în fruntea preferinţelor electoratului. Iniţial a cunoscut succesul ca primar al Istambulului, ulterior ca prim-ministru iar acum ca preşedinte. Cam acestea ar putea fi spuse, pe scurt, despre Erdogan.
citeste tot >>
"Prima Doamnă" a Luxemburgului (care este un bărbat) s-a fotografiat alături de Primele Doamne ale şefilor de stat din NATO
28.05.2017 08:41, Miron Manega
Arhitectul Gauthier Destenay, ''soția'' (sau ''soțul'') lui Xavier Bettel, primul ministru al Luxemburgului, s-a fotografiat alături de soţiile şi prietenele celorlalţi lideri de stat din NATO cu prilejul summitului de la Bruxelles din 25 mai 2017. Primele doamne s-au întrunit la o discuție separată, în timp ce soții lor discutau probleme de interes mondial. În imaginea respectivă apar Brigitte Macron, Emine Gulbaran Erdogan, Melania Trump, Regina Matilda a Belgiei, Ingrid Schulerud (partenera secretarului general al NATO), Desislava Radeva (soţia preşedintelui Bulgariei), Amelie Derbaudrenghien (partenera premierului Belgiei), Mojca Stropnik (partenera premierului sloven), Thora Margret Baldvinsdottir (Prima Doamnă a Islandei).
citeste tot >>
Emmanuel Macron si Brigitte Trogneux - o poveste neconventională despre dragoste, bani si politică
10.05.2017 00:20
Noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, este un personaj neconvențional din toate punctele de vedere. Victoria sa în alegeri pare rodul unei întâmplări, având în vedere că n-are în spate niciun partid politic (mişcarea sa, En Marche, e o formațiune aproape fantomă) și e neobișnuit de tânăr pentru o asemenea demnitate politică. Pe de altă parte, căsătoria sa cu Brigitte Trogneux, o femeie care ar putea să-i fie mamă, teoretic ar fi trebuit să-l depuncteze în ochii opiniei publice. Și totuși a câștigat detașat în fața lui Marine Le Pen.
citeste tot >>
AVERTISMENT DIN PARTEA ACADEMIEI ROMÂNE: Ungaria a înfiintat Departamentul Trianon 100, pentru "recuperarea" Transilvaniei
28.04.2017 08:59, Mihai Diac
Guvernul de la Budapesta a înființat un departament special, denumit Trianon 100, care a început deja să contracareze acțiunile preconizate de România pentru aniversarea, în anul 2018, a 100 de ani de la Marea Unire. Acest avertisment sever a fost lansat, miercuri, la București, de Academia Română, într-o conferință denumită ''Războiul informațional, sub lupă''. Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității din Cluj-Napoca, a anunțat că noul departament creat de Executivul de la Budapesta ar urma să aibă activitate maximă la momentul în care Ungaria va comemora 100 de ani de la semnarea Tratatul de la Trianon, adică în anul 2020.
citeste tot >>
Cântecul de lebădă al Occidentului
26.04.2017 22:55, Rachel Nuwer
Calea către prăbușirea Occidentului a fost deschisă. Nu ar fi pentru prima dată când o mare civilizație dispare și nici când acest lucru se întâmplă nu în urma unui eveniment major, ci printr-un scâncet lung de decenii sau secole. Europa va fi prima, iar SUA vor mai rezista, protejate de oceane. Viitorul pare să aparțină regimurilor autoritare, în timp ce inegalitatea crescândă pare să condamne Vestul la pieire. Nu este însă o cauză pierdută - ține de capacitatea acestei civilizații de a inova pentru a găsi o cale de a plăti pentru complexitatea ei tot mai mare, o cale pe care Roma antică a aflat-o pentru a-și prelungi existența cu câteva sute de ani.
citeste tot >>
Veneţia fără apă
27.03.2017 08:44
În ianuarie 2017, pentru al doilea an consecutiv, mareele joase au coborât la Veneția la niveluri record care au lăsat oraşul, aproape în întregime, fără apă. Vizitatorii care au venit în oraș așteptându-se la o plimbare cu gondola prin faimoasele canale albastre-verzi ale orașului şi-au văzut planurile spulberate, deoarece principalele mijloace de transport ale oraşului erau eşuate pe fundurile noroioase ale canalelor.
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter