Se încarcă pagina ...

Presa

ATITUDINE U.Z.P.R. Domnule presedinte, promulgati legea!
03.06.2020 14:48, DORU DINU GLĂVAN
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își exprimă dezaprobarea față de atitudinea inadmisibil de tergiversantă a Președintelui României față de situația cu adevărat de urgență în care se află țara, în acest moment. Suntem în ajunul aniversării a 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, pe care Ungaria se pregătește să-l ''aniverseze'' negându-l din toate puterile și cu toate resursele disponibile, iar noi, statul român, nu facem nimic. În timp ce presa maghiară tună și fulgeră, atât în Ungaria, cât și în Europa împotriva acestui tratat, România tace. În condițiile în care Parlamentul, ambele camere, au votat legea privind aniversarea Tratatului de la Trianon (4 iunie) ca sărbătoare națională în România, Dl. Klaus Iohannis, președintele țării, amână nejustificat promulgarea ei. Suntem în 3 iunie, domnule Președinte, iar mâine este 4 Iunie.
citeste tot >>
"Prutule, coboară-ti malul, / Ca să treacă Maresalul!"
01.06.2020 21:25, Miron Manega
Primele două zile ale lunii iunie marchează două evenimente legate de personalitatea celui care a fost Mareșalul Ion Antonescu. S-a născut la 2 iunie 1882, la Pitești, și a murit, împușcat de plutonul de execuție, la 1 iunie 1946, la Jilava. A fost, așadar, mareşal al Armatei Române, preşedinte al Consiliului de miniştri și conducător cu puteri depline al statului român. Ion Antonescu este una dintre cele mai controversate personalităţi din istoria României. A avut o ascensiune fulminantă în ierarhia militară, ajungând şef al Statului Major General, apoi ministru al Apărării Naţionale. În timpul regimului carlist intră în dizgraţia regelui. Reapare pe scena publică în contextul creat de pierderile teritoriale din vara anului 1940, numit preşedinte al Consiliului de Miniştri şi învestit cu puteri depline. După abdicarea regelui Carol al II-lea, preia efectiv conducerea statului şi formează un guvern alături de Mişcarea Legionară, alăturând România Puterilor Axei.
citeste tot >>
UDMR si serviciile secrete maghiare
01.06.2020 21:04, G-ral (r) MARIAN URECHE
Până în 1989, Rusia şi-a creat în spaţiul românesc o bază informativă de sprijin extrem de solidă, pe care n-au avut-o toate serviciile secrete occidentale la un loc. Semnificative sunt penetrările la vârful M.Ap.N, distribuirea în importante funcţii în stat în perioada imediat următoare, element ce ne indică nu numai vârfurile la care s-a ajuns ci şi lărgimea acestor resurse ale lor. După experienţa evoluţiilor din 1989, în deplină consonanţă cu Moscova, serviciile secrete maghaire au făcut paşi mari înspaţiul românesc, mai ales pe linia penetrării structurilor de putere ale statului, scopul urmărit fiind obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice şi drepturi colective, dar şi obiective mai subtile şi mai insidioase din domeniile militar-economic, cultural şi religios, subsumate scopurilor politice.
citeste tot >>
Gata cu rezistenta! A venit vremea ripostei
01.06.2020 20:30, Gral. (r) Dr. MIRCEA CHELARU
Istoria umanității nu este o înșiruire de date statistice. Istoria popoarelor nu reprezintă viața lor bucolică și nici nu consemnează bunele intenții utopice ale minților luminate. Istoria lumii este tocmai istoria faptelor care i-au schimbat fizionomia civilizației sau i-au lăsat cicatrici hidoase, ireparabile. Se mai spune că ea, istoria, este o cocotă de lux care flirtează cu cel care o scrie și se culcă cu cel care o plătește mai bine. Nicolò Zeno afirma cu năduf că s-a săturat să constate cum istoria a fost tălmăcită prin spusele mincinoase ale grecilor, evreilor, dar mai ales ale romanilor. Nu întotdeauna cei care au făcut istorie au și scris-o!
citeste tot >>
UDMR, Ziua Ziaristului Român si ceardasul parlamentar
26.05.2020 19:38, Miron Manega
Ne aflăm, iată, în al șaptelea an de când Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) încearcă să consacre legislativ data de 28 iunie ca Zi a Ziaristului Român. Această dată este ziua în care Eminescu a fost scos cu forța din presă și băgat în cămașa de forță. Tot atunci, pe 28 iunie 1883, apărea, în ziarul TIMPUL, ultimul său articol, în care - ca o ironie tragică sau ca un paradox cinic al destinului - vorbea despre libertatea presei și a ziaristului. Ziua în care a avut loc asasinarea civilă (scoaterea din viața publică) a celui mai mare ziarist român a devenit, pentru UZPR, ziua canonică a profesiei de ziarist. Demersul de a consfinți, printr-o lege, această dată ca reper al întregii bresle a ziariștilor din România, s-a izbit, în Parlament, de o opoziție furibundă din partea aleșilor.
citeste tot >>
RESETATI-VĂ! - Mesajul Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România către clasa politică actuală, în ajunul Centenarului Trianon
25.05.2020 21:25, Doru Dinu Glăvan
Suntem într-un an crucial, cu semnificații profunde pentru destinul nostru istoric: se împlinesc 100 de ani de când a avut loc consacrarea juridică internațională a României, prin Tratatul de la Trianon de la 4 iunie 1920. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România își exprimă bucuria de a semnala faptul că statul român încă există pe hartă, în ciuda presiunilor și asediilor politice exercitate continuu asupra lui, în toată această perioadă de 100 de ani. Ne întristează în același timp comportamentul abulic al clasei politice actuale care, în ultimii 30 de ani, nu a făcut decât compromisuri incalificabile cu forțe politice și economice interne și externe, negociind vânzarea cu toptanul și paralâcul a tot ce a însemnat și înseamnă ''Grădina Maicii Domnului''. Iar tolerarea în mediul politic a hibridului UDMR - entitate constituită ca ONG și funcțională ca partid politic - reprezintă cea mai respingătoare promiscuitate a clasei noastre politice. A ÎNTREGII CLASE POLITICE!
citeste tot >>
CERTITUDINEA nr. 64. "Prutule, coboară-ti malul, / Ca să treacă Maresalul!"
25.05.2020 15:40, Miron Manega
MIHAI EMINESCU. Ungurii, chiar în Ungaria proprie, sunt în minoritate ● DENIS BUICAN. ''Frântură de soare, spărtură de flaut'' ● DONALD TRUMP cere guvernatorilor deschiderea urgentă a bisericilor ● Gral. Dr. MIRCEA CHELARU. Gata cu rezistența! A venit vremea ripostei ● VASILE MOIȘ. Când s-a semnat Tratatul de la Trianon, în toată Ungaria s-au tras clopotele, magazinele au fost închise iar în școli s-a luat pauză de doliu ● Col. Dr. MIRCEA DOGARU. Coabitarea româno-secuiască sub ofensiva ungaro-catolică ● G-ral Dr. MARIAN URECHE. UDMR și serviciile secrete maghiare ● Alungarea românilor din orașele transilvane - o hotărâre din 1711 a conducerii cetății Turda
citeste tot >>
"Economia din România" nu înseamnă "economie românească"
25.05.2020 09:13, ILIE ȘERBĂNESCU
Amalgamul actualelor date statistice induce în eroare, referindu-se la o entitate artificială, fără semnificație economică. Cele două componente nu prea au legături una cu alta și nu se mișcă - ba chiar deloc! - împreună. Defalcat, veți putea vedea care prosperă și care nu, ce proprietăți deține fiecare dintre ele, cât plătește impozite una și cât cealaltă statului român și, în esență, pe ce vă puteți baza și pe ce nu, în orice decizie ați lua! Veți constata lesne că mult trâmbițata creștere economică cu care se laudă ''amalgamul statistic România'' se obține, de fapt, doar în economia străină din România, în timp ce economia românească dă din colț în colț și, de la an la an, tot înapoi, că nu puteți avea acces minim la roadele acestei creșteri pentru că economia străină care o realizează n-o împarte cu nimeni, că, pe o cale sau alta, inclusiv și poate mai ales prin externalizarea profiturilor înainte de fiscalizare, îi trimite roadele în afară. Și este vorba de zeci de miliarde de eu
citeste tot >>
BOICOTATI ISTORIA! - Scrisoarea unui francez către tăranii români
25.05.2020 00:04, Patrick Marcolini
Am aflat nu demult că se desfăşoară în acest moment la voi o dezbatere în ce priveşte aplicarea legislaţiei europene care va interzice ţăranilor români mulgerea manuală a vacilor şi îi va constrânge să folosească aparate automate, dacă vor să obţină autorizaţia de a-şi vinde laptele şi derivatele lui. Partizanii aparatelor automate au mai ales interesul, ni se spune, de a asigura o calitate perfectă a laptelui, înlăturând bacteriile şi viruşii care ar putea să i se adauge prin mulgerea manuală şi de a suprima astfel orice risc de îmbolnăvire pentru consumator. Se pretinde astfel că aplicarea reglementării europene va reprezenta un pas suplimentar în alinierea României la normele moderne care domnesc în Vest: un ţăran care mulge vaca cu mâna, ce arhaism!
citeste tot >>
CONSTITUTIA CETĂTENILOR este marea noastră sansă de a redeveni un stat functional
24.05.2020 23:41, Dr. FLORIAN COLCEAG
Secolele trecute au învățat oamenii să gândească liniar și dihotomic, în adevarat-fals. S-a ignorat astfel complexitatea realității și s-a trecut la experimentalism ca unica bază de confirmare a corectitudinii gândirii. Ca o consecință secundară a acestui fapt, a venit epoca secolului 20, în care s-a încercat să se explice totul printr-un instrument unic de gândire. Noi am ajuns acum, datorită acestor mode cultural, la următorul paradox: toată lumea știe ce are de făcut, dar ceea ce face nu satisface pe nimeni: educația, destinată anterior dezvoltării personalităților, acum vinde diplome și dezvoltă memorii inutile pieței muncii sau societății; sănătatea, destinată prevenirii bolilor, acum vinde medicamente și produce boli gestionabile ce fidelizeaza consumatorul; băncile, destinate anterior sprijinirii sistemului economic, acum fac camătă...
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci

Colaboratori

Ciprian Chirvasiu, Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Marius Dumitru, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter