Se încarcă pagina ...

Presa

Să apărăm onoarea Uniunii Ziaristilor Profesionisti!
25.07.2017 22:51, Zeno Fodor
Cuvântul liber de sâmbătă, 22 iulie, a publicat, sub semnătura doamnei Mariana Cristescu, un material incendiar despre ''puciul ordinar'' al unor așa-ziși ziariști cu ''ambiții bâzdâcoase'', care încearcă să pună mâna pe conducerea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (U.Z.P.R.), suspendându-l din funcție pe președintele de drept, ales de Adunarea Generală a membrilor U.Z.P.R., domnul Doru Dinu Glăvan. Punctul de vedere al doamnei Mariana Cristescu este susținut și de articolul domnului Miron Manega, foarte important pentru că domnia sa a fost prezent la ședința în care câțiva membri ai Consiliului Director, foști militari care prin această acțiune și-au dezonorat definitiv uniforma, au inițiat aceste ''suburbane diversiuni'' și ''agresiuni pentru putere''.
citeste tot >>
UPDATE. Prohod înainte de deces. Uniunea Ziaristilor Profesionisti, atacată din interior
20.07.2017 00:01, Miron Manega
Pe 18 iulie, la sediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din B-dul Gheorghe Magheru, a avut loc ședința Consiliului Director al Uniunii, la care au fost prezenți 7 din cei 11 membri: Doru Dinu Glăvan, colonel Ion Petrescu, Adi Cristi, colonel Adrian Fulea, Gheorghe Frangulea, Gutiera Prodan, Mihai Junea. A fost o ședință aprinsă unde s-a prezentat Raportul Comisiei de Atestare a UZPR. În urma acestei ședințe, președintele Uniunii, Doru Dinu Glăvan, și-a delegat competențele, până la 1 noiembrie, unuia dintre vicepreședinții UZPR, colonelul Ion Petrescu.
citeste tot >>
#Rezistăm împreună împotriva lui Eminescu!
10.04.2017 09:03, Miron Manega
Din 2013, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) încearcă să consacre legislativ, ca zi reprezentativă a ziariștilor din România, data de 28 iunie. Această dată este ziua în care Eminescu a fost scos cu forța din presă și băgat în cămașa de forță. Tot atunci, pe 28 iunie 1883, apărea, în ziarul TIMPUL, ultimul său articol, în care - ca o ironie tragică sau ca un paradox cinic al destinului - vorbea despre libertatea presei și a ziaristului. Ziua în care a avut loc asasinarea civilă (scoaterea din viața publică) a celui mai mare ziarist român a devenit, pentru UZPR, ziua canonică a profesiei de ziarist.
citeste tot >>
"COURIER DE MOLDAVIE": Primul ziar editat si tipărit în România, prima cronică mondenă
18.02.2017 16:08, Miron Manega
Astăzi se împlinesc 227 de ani de la apariţia primului ziar tipărit pe teritoriul României - ''Courier de Moldavie''. A apărut la 18 februarie 1790 şi urmă să fie bilingv, dar până la urmă a apărut numai în limba franceză. Gazeta, care a apărut, săptămânal, timp de cinci numere, oferea informaţii externe, ştiri diverse precum şi traduceri foiletoane din apariţiile timpului. Ziarul a fost tipărit în incinta Palatului Ghica, palat care era și cartierul general al cneazului Grigori Aleksandrovici Potemkin, comandantul armatei ruse stabilite la Iaşi (era în timpul războiului ruso-turc, 1787- 1792).
citeste tot >>
28 iunie - "Ziua Ziaristului Român", o nouă posibilă victorie a UZPR
20.06.2016 11:35
În urmă cu un an, la iniţiativa Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, a fost înaintată Senatului României (prin senatorul Haralambie Vochiţoiu) o solicitare, ca ziua de 28 iunie să fie declarată Ziua Ziaristului Român. În primul rând pentru ca breasla ziariştilor să se bucure de o recunoaştere a autorităţilor şi a opiniei publice, în general, de respectul acestora pentru profesia importantă şi necesară într-o societate democratică, civilizată. O profesiune responsabilă, care necesită deseori sacrificii nebănuite, până la jertfa supremă.
citeste tot >>
De ce jurnalistul este creator
03.05.2016 12:14, Roxana Istudor
Legea care pune în drepturi legale creaţia jurnalistică a fost promulgată. De astăzi, jurnaliştii sunt creatori ''cu acte'', reuşită de excepţie în condiţiile în care este o premieră absolută într-o lume a presei care se mândreşte cu semnături ilustre, din rândul celor mai bune condeie româneşti din toate timpurile. Pe vremea în care mai mulţi ziarişti făceam campanie acestei iniţiative legislative pentru care conducerea Uniunii Ziariştilor luptă de patru ani, scriam acest text căruia nu-i pot schimba astăzi decât finalul; atunci aveam o îndoială vizavi de reuşita demersului legislativ, acum am certitudinea reuşitei. În rest, şi acum cred aceleaşi lucruri despre această profesie frumoasă, altruistă şi absolut necesară societăţii.
citeste tot >>
UZPR salută prima sărbătoare natională "Constantin Brâncusi"
16.02.2016 21:23
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România semnalează aniversar prima sărbătoare Națională Constantin Brâncuși, celebrată în ziua de 19 februarie, zi de naștere a marelui sculptor român. Această sărbătoare a fost posibilă grație inițiativei și demersurilor făcute timp de ani de zile de scriitorul și jurnalistul Laurian Stănchescu, membru al UZPR. Sărbătoarea națională Constantin Brâncuși semnifică nu numai un act de justiție și reparație istorică adusă marelui nedreptățit, ci și un succes a ceea ce numim societate civilă, căci promulgarea acestei legi nu a fost un demers politic, ci unul civic.
citeste tot >>
BILANT 2015. Cele mai interesante articole de pe CERTITUDINEA
05.01.2016 19:28
Ungaria vrea în Eurasia, alături de Rusia, Belarus si Kazahstan * Samuil Kölescri (istoric maghiar din sec. XIX): ''Românii de la Dunăre şi celtii din Wales vorbesc una şi aceeaşi limbă'' * O mare pierdere pentru natiunea română... * Călugărul valah Dionisie Eclesiarhul despre armele chimice folosite de rusi în războiul cu turcii * Unde duce iresponsabilitatea unui minister: accidente feroviare si soferi cu probleme psihice, liberi pe sosele * VOCEA RUSIEI. Decembrie 1989-ianuarie 2014: 24 de ani de Justiţie stalinistă în RomâniaSRI, atitudine de inchizitor stalinist: rechizitionează, nu negociază
citeste tot >>
PREMIILE UZPR - 2015
05.01.2016 18:19
Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România lansează concursul Premiile UZPR pentru anul 2015. Competiția se adresează profesioniştilor din mass-media, membri ai UZPR din țară și din Diaspora și este un prilej de confirmare a valorilor jurnalismului românesc şi de promovare a răspunderii sociale a acestei profesiuni. Sunt alese, în fiecare primăvară, cele mai bune producții de presă scrisă și on-line, de carte de specialitate, de radio și televiziune. Lucrările apărute ori difuzate în cursul anului 2015 vor fi trimise pe adresa Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
citeste tot >>
O revistă fără moguli, cu patroni ziaristi!
13.12.2015 12:49
''UZP'' este primul periodic independent al Uniunii Ziariștilor Profesioniști postdecembrist. Este o publicație de atitudine, de opinie, comentarii și analize a jurnaliștilor din România. Ea sporeşte transparenţa Uniunii, prezentând aspecte curente ale vieţii şi activităţii jurnaliştilor, evenimente culturale și sociale, personalităţi, cariere, idei şi probleme în dezbatere.
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter