Se încarcă pagina ...

Societate

România în "Cercul de cretă caucazian"
05.02.2017 15:41, Miron Manega
Contramanifestația de astăzi este, din păcate, confirmarea unei previziuni nefaste pe care am făcut-o în noaptea de 29 ianuarie/1 februarie. În acest moment, orice e posibil, orice scenariu e plauzibil. Pe de o parte că Grindeanu ar fi făcut o mișcare perversă, anunțând că va abroga legea dar, de fapt, pregătea contramanifestația PSD-ului. Pe de altă parte, că Iohannis&comp, știind că acest raționament simplu este, de fapt, reflexul logic imediat și că o dezmințire din partea PSD-ului nu ar avea nicio credibilitate, chiar el/ei (Iohannis&comp) a/au ar fi incitat la contramanifestație.
citeste tot >>
FATA NEMEDIATIZATĂ A SPITALULUI CF 2. Aparatul de chirurgie fotonică, inventia doctorului Codrut Rădută. S-ar putea economisi anual o cisternă de sânge
10.06.2016 09:18, Miron Manega
Aparatul se numește Cvintall TM 120 și este un dispozitiv cu laser Thulium care, prin precizia şi prin funcţiile lui, ne-ar ajuta să ''economisim'', numai în cazul operaţiilor de prostată, o cisternă de sânge în fiecare an. Aparatul, inventat de doctorul urolog Codruț Răduță, reprezintă o premieră mondială în domeniul medicinei. Cvintall TM 120 poate face incizii de mare precizie şi, în acelaşi timp, poate fragmenta pietrele formate la nivelul rinichilor. Dispozitivul a fost conceput cu precădere pentru afecţiunile urologice, însă se poate folosi în aproape toate ariile medicinei.
citeste tot >>
GRUPUL PENTRU ROMÂNIA este alături de minerii olteni, care apără capitalul naţional şi locurile lor de muncă
17.04.2016 15:33
Grupul pentru România salută şi sprijină marşul paşnic al minerilor de la Complexul Energetic Oltenia, marş asumat de Federația Națională Mine şi Energie, condusă de inginerul Dumitru Pârvulescu. Considerăm că acest marş este o formă dramatică de protest, menită să atragă atenția opiniei publice că, prin închiderea Complexului Energetic Oltenia, România este amenințată să-şi piardă independența energetică. Un alt semnal de alarmă este adresat, prin acest marş, Guvernului, Parlamentului şi Preşedinției, pentru a-i trezi la realitatea consecințelor inerente ale închiderii acestui Complex. Iar consecința cea mai directă este aruncarea în şomaj a mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia.
citeste tot >>
ALIANTA NATIONALĂ SINDICALĂ FEROVIARĂ SCOATE CEFERISTII ÎN STRADĂ
15.04.2016 20:33, Miron Manega
Pe 22 aprilie, între orele 10.00 -13.00 (cu o zi înainte de Ziua Feroviarului), ALIANŢA NAŢIONALA SINDICALĂ FEROVIARA (A.N.S.F.), condusă de Maxim Rodrigo Gabriel, organizează un miting de protest în parcul din fața Ministerului Transporturilor (Piaţa Gării de Nord, nr.1-3, sector 1). Motivele pentru care ceferiștii din Alianța Națională sindicală sunt următoarele: 1. Falimentarea sistemului feroviar, datorată diverselor strategii pe termen scurt care au fost aplicate unităților feroviare de stat, neadecvate necesităților de transport ale călătorilor și mărfurilor si in contradictie cu ceea ce se intimpla in acest sector in tarile U.E.
citeste tot >>
ALIANTA NATIONALĂ SINDICALĂ FEROVIARĂ e solidară cu protestul minerilor de la FEDERATIA NATIONALĂ MINE SI ENERGIE
15.04.2016 00:00
Întrucât independența energetică a României nu este doar o problemă a angajaților din Complexul Energetic Oltenia, ci a întregii țări, deci și a noastră, a lucrătorilor feroviari, ALIANȚA NAȚIONALĂ SINDICALĂ FEROVIARĂ este alături de Federația Națională Mine și Energie, care a organizat un marș de protest spre București, pentru a atrage atenția guvernanților că închiderea Complexului Energetic Oltenia este o măsură greșită și incorectă. Această măsură va arunca pe drumuri mii de oameni, iar România va trebui să importe energie electrică, în loc să și-o producă singură, ceea ce va afecta siguranța și suveranitatea națională.
citeste tot >>
UNIUNEA SINDICATELOR DIN SPITALELE CFR. Apel la solidaritate cu cauza minerilor din Federatia Natională Mine si Energie
14.04.2016 08:35
Îngrijorată de presiunea nefastă exercitată de instituțiile puterii asupra societății civile și a societății românești în general, UNIUNEA SINDICATELOR DIN SPITALELE CFR salută și sprijină marșul de protest spre București organizat de Federația Națională Mine și Energie, condusă de inginerul Dumitru Pârvulescu, inițiatorul marșului. Considerăm că susținerea acestui marș pașnic al minerilor este o datorie civică și patriotică pentru orice cetățean român responsabil, întrucât sensul protestului este împiedicarea închiderii Complexului Energetic Oltenia, care asigură o mare parte din independența energetică a României.
citeste tot >>
MARS DE PRROTEST al minerilor si energeticienilor olteni. Marsul va fi făcut pe jos, pe traseul Tg. Jiu - Bucuresti
20.03.2016 11:15, Laurian Stănchescu
Pe data de 11 aprilie 2016, sindicatele minerilor și energeticienilor din Oltenia vor porni într-un marș de protest spre București, ca răspuns la ordinul ministrului de disponibilizare, șomaj tehnic și concedii fără plată ale angajaților de la Complexul Energetic Oltenia. Aici, protestatarii vor înmâna Guvernului și Președinției un Memorandum în care își afirmă și își argumentează decizia fermă de a nu accepta închiderea Complexului Energetic Oltenia.
citeste tot >>
IOAN ROSCA - RADU GYR: O paralelă tristă
30.01.2016 07:59, Ioan Roșca
Nu pentru-o biată bucată de pîine,/ ci pentru cît mai multe milioane,/ pentru hectarele, masinile şi contul tău de mîine, descurcă-te,/ Gheorghe, descurcă-te, Ioane!/ Pentru vilele puilor tăi, meniţi să sape şanţuri,/ cu zid, gard şi prundiş furat, şi termopane,/ pentru fiara din tine scapată'n '90 din lanţuri,/ descurcă-te, Gheorghe, descurcă-te, Ioane!
citeste tot >>
Eminescu si detractorii: "Bă, ce mai tropăim!"
27.01.2016 23:12, Miron Manega
Pe 15 ianuarie, de ziua nașterii lui Mihai Eminescu (care este și Ziua Națională a Culturii Române), Televiziunea publică a găsit de cuviință să celebreze momentul invitând în studio, pe TVR 1, la o emisiune moderată de Cătălin Ștefănescu, pe Lucian Boia și Horia Roman Patapievici. Adică pe detractorii lui Eminescu. Pentru ''coloratură'' a fost adus și Dan C. Mihăilescu... Bravos națiune! E ca și când te-ai duce în biserică, duminica la liturghie, ca să polemizezi cu popa pe tema existenței sau non-existenței Sfântului Duh.
citeste tot >>
Domnule Presedinte, aveti o solutie. Aplicati-o până când România nu se transformă într-un alt Euromaidan!
05.11.2015 09:53, Miron Manega
Protestatarii nu renunță la protest. E foarte bine că nu renunță, dar România riscă să se transforme într-un Euromaidan, dacă nu sunt propuse soluții. Cei care au fost abordați de televiziuni pe această temă nu par că știu ce vor, în afară de ''Jos clasa politică!''. Și totuși, soluția sau soluțiile există și sunt în mâna Președintelui. I s-a propus în nenumărate rânduri, din diverse direcții, și n-a avut nicio reacție. Acum a venit momentul să-și dezvăluie adevărata identitate și adevăratele intenții. Adică să facă dovada că-și iubește țara, acea Românie a ''lucrului bine făcut'', sau că este marioneta unor păpușari străini.
citeste tot >>
 
Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter