Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

ŞTIRI MILITARE. Unde sunteţi voi, generalii mei?

Data publicarii: 14.06.2011 22:03:00

Unde sunteţi voi floarea Armatei Române? Voi urmaşii ai lui Gheorghe Avramescu, Constantin Prezan, Nicolae Şova, Ion Dragalina, David Praporgescu...?
Pe voi, actualii GENERALI, vă acuz de trădarea intereselor Armatei Române.
Dumnezeu să va ierte şi să vă lumineze în ceasul al doisprezecelea.

 

În suflet, ca un cuţit, mi se răsuceşte aceeasi intrebare: unde sunteţi voi bravi conducători ai Armatei Române?
Acei oameni la care noi, activi fiind, priveam cu respect ca la nişte zei, pentru care, la ordin, eram în stare să trecem Prutul, Tisa sau Dunărea!
Unde sunt leii de altădată?

 

Acum, când avem noi nevoie de voi, în loc să fiţi în fruntea luptei pentru onoarea armatei şi a drepturilor noastre de militari rezervişti, ca o masă amorfă, aţi dispărut?
O dată, acum sau la finalul existenţei de rezervist, avem nevoie de voi şi sunteţi muţi, vă ascundeţi sub plapumă. Păi plapumile nu mai sunt plutoanele, companiile, batalioanele, regimentele sau brigăzile pe care le-am comandat sub conducerea voastră, în spatele carora să vă arătaţi curajul şi mândria acum?
Aţi obosit? Aţi căzut seceraţi in lupta cu...? Descoperiţi-vă singuri cauza...

 

Nu aţi simţit, în ianuarie 2011, că vă trece glonţul pe la ureche, că drepturile câştigate cu inteligenţa minţii, sudoarea trupului, dăruirea şi sacrificiul minţii şi trupului, uneori cu sânge pe câmpurile de luptă, înscrise cu literă de lege în cartea sfânta a naţiunii, de Alexandru Ioan Cuza, sunt aproape de a fi decimate de hoardele de guvernanţi, parlamentari etc.?
Vă odihniţi oscioarele d-voastră, cele obosite de atâta conducere a armatei?

 

Sunteţi inconştienţi? Nu simţiti că tot ce aţi agonisit, o viaţă întregă dăruită apărării ROMÂNIEI, indiferent de sistemul politic, în tăcere, în onoare, demnitate şi cu anumite avantaje, drept recunoaştere a ceea ce aţi făcut, toate se duc pe apa sâmbetei ?
Aveţi pielea atât de groasă încât lăsaţi greul pe umerii foştilor subordonaţi, mai nevoiaşi, pentru ca apoi să vă bucuraţi dacă vom câştiga această bătălie, bătându-vă cu palmele nemuncite pe piept, arătând poporului: “Am mai câştigat o bătălie!”.

 

Da, vom mai câştiga o bătălie, căci eu cred în victoria dreptăţii, dar fără voi, generalii Armatei Române. Voi doar veţi culege roadele, fără nicio implicare directă.
Oare aşa ar fi procedat Şova, Prezan, Avramescu, Dragalina, Praporgescu sau Mociulschi şi alţi GENERALI ai ROMÂNIEI?
Nu, pentru că ei nu şi-au câştigat gradele “la apelul de seara” sau la “făcutul bocancilor”, prin merite "subtile".
Ei AU SCRIS ISTORIA ROMANIEI şi, în faţa lor, noi, cei de azi şi de mâine, ne închinăm cu respect.

 

Cum vă puteţi privi dimineaţa chipul în oglindă?
Cu ochii de trădător al intereselor militarilor, care mai ieri vă adulau, se mândreau cu voi, dar azi, vă privesc cu indiferenţă şi milă (reversul medaliei vă aparţine).

 

Vă e ruşine, sau greu?
Fiţi alături de noi, cei relativ mai mulți, umiliți, îndemnând la unitate, nu la dezbinare. V-am văzut stând pe marginea bulevardului, urmărind pasivi coloanele de pensionari militari ce manifestau. Apoi, pentru că se apropia ora de siestă, v-aţi îndreptat liniștit pașii spre casă. Gata, spectacolul se terminase, ați participat la miting.

 

Sunteți încordați? Purtaţi în suflet o mare răspundere?
Voi, care participați la două adunări pe an ale A.N.C.M.R.R. - şi acelea pentru a mai strânge o dată cotizația - , nu vă puteti expune, să fiți văzuți de cine-știe-cine, să fiţi filmați, să ajungeți prin evidențele organelor.

 

După voi, probabil că foștii subordonați, care se țin de procese pentru salvarea pensiilor si demnității lor de militar, participă la adunări în care fac planuri, proiecte, calcule, organizează și participă la mitinguri sacrificându-si timpul, nu sunt ruginiți de atâta Armată.
Vă e teamă să nu va compromită total? Ce? Gradul, uniforma, familia, Țara? Pentru că văd oamenii ăia din piață în ce hal au ajuns câțiva militari care pătează onoarea Armatei Române?
Nu vă plac, nu e ordinea cu care sunteți învățați. Voi, care ați avut funcții de răspundere știți cum trebuie să fie.
Ce solicită oamenii aceia? Menținerea nivelului pensiilor? Aiurea...

 

Nu vă este jenă? Oare nu sunteţi aceeaşi plămada cu noi, nu am servit şi nu servim aceeași cauză?
Este de datoria voastră să fiţi in fruntea coloanei. Cu voi am fi mai mulți și mai puternici. Nu vă mai ascundeți în corupta A.N.C.M.R.R., lăsaţi orice sfială, recâştigati-vă respectul nostru și haideți alături de noi!

Avem mai multă nevoie ca oricând de unitate și nu de dezbinare, să fim puternici, să putem învinge și recâștiga respectul terfelit.
Fiţi din S.C.M.D. şi pentru ei!

Col.(r) Groza Constantin
 

Sursă: Sindicatul Militarilor

 

 

Afisari: 2660
Autor: Col.(r) Groza Constantin
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: vasile (Jun, Thu 16, 2011 / 10:05)
Faptul ca inca nu sunt comentarii spune totul.
Au bagat frica in noi si tacem, sa nu cumva, sa ne ia si din ce mai avem. Pe de alta parte, de aici putem trage concluzia, ca unii dintre generali, fiind facuti "la apelul de seara", nu au curajul unor adevarati comandanti care, in orice situatie , sunt stapani pe ei. Imaginati-va ce s-ar fi intamplat, daca toti rezervistii ne-am fi unit si am fi cerut un singur lucru: respectarea constitutiei si a legilor tarii! M-ai avea curajul cineva, dintre politicieni, sa mai comenteze? Daca dorim sa ne recastigam onoarea si demnitatea de militari, in primul rand, trebuie sa ne unim, lasand toate orgoliile deoparte, si apoi, sa luptam, cu toate mijloacele legale si democratice, pentru ca TARA sa se democratizeze cu adevarat. Altfel, cei de-acum, sau cei care vor veni la conducerea tarii, mereu vor gasi cate ceva, ca sa ne mai stirbesca din drepturile noastre, care,tebuie spus apasat, nu au nici o legatura cu drepturile si libertatile civililor. Armata si biserica, in orice societate umana, sunt doi stalpi pe care se sprijina o natiune. Daca sunt puternici acea natiune este puternica, daca nu, asistam ca acum la negocierea, ca la piata, a unitatii statului, de catre unii care, de mult trebuiau sa fie "pusi cu botul pe labe".
Nume: jorj gurita (Jun, Mon 20, 2011 / 09:35)
Eroi au fost, lingai sunt inca.
Care generali! astia de care isi bate joc Basescu, pentru ca ii are la mina si pentru niste stele de tinichea si-au vindut onoarea.
De fapt onoarea nici nu se vinde nici nu se cumpara. Multi au preferat sa se inroleze in tot felul de "fratii" si "masonerii" de cartier sau partide. La momentul actual domneste anarhia institutionalizata si nimeni nu se gindeste ca poate miine va suna goarna.
Nume: Col. (Dec, Thu 22, 2011 / 19:58)
Domnule colonel,abia azi am citit;e de mandrie ce scrieti.Va implor,insa,fiti mai dur.Astia nu inteleg decat parul Nu stiu ei sa citeasca printre randuri.Domnilor,vorba Gl.Rosu,eu mai vin la miting doar cand va trebui sa-mi iau coasa(locuiesc la curte),sa intram peste ei sa-i alungam. Astia nu se opresc,nu se supun hotararilor judecatoresti, nu pleaca de buna voie.Eu speneam la fostii colegi,cu care ma mai intalneam,de acum vreo trei ani,ca se coace o noua lege a pensiilor pentru noi dar n-au inteles,unii chiar m-au jicnit.Acum nu mai raspund nici la telefon.Nici la mitingurile noastre n-au venit(eu aici ma refer la colonei si generali,nu la din aia analfabeti)Va intreb si eu, pe dumneavoastra, cu coasa mea,cu cine sa ma duc la miting?Am chemat si vecini si cunostiintele si n-au venit la miting.Halal...!Si totusi,ii spuneam astazi si lui col.Teodorescu,eu nu renunt!Baieti,haideti sa aparam viitorul copiilor si nepotilor nostri!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter