Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Apel către militari!

Data publicarii: 26.12.2015 22:52:00

Ma adresez, cu piosenie si respect, ostasilor, de la soldat la general, atat activi, cat si rezervisti si in retragere, din toate structurile Sistemului National de Aparare, tuturor celor care au imbracat sau inca mai imbraca haina militara!
 
Ma adresez celor care considera Armata si intregul organism militar, in ansamblul lor, ca fiind o FORTA respectabila, pusa in slujba Poporului Roman si Romaniei!
Ma adresez celor care sunt inca sub juramant si drapel!
 
Camarazi,
De 26 de ani, din cauza iresponsabilitatii conducatorilor nostri, de la toate nivelurile, asupra noastra planeaza stigmatul vinovatiei si al neputintei. Vinovatie, deoarece pentru cativa smintiti iresponsabili si incompetenti, Armata, in ansamblul ei este condamnata, mai voalat sau mai direct pentru crimele din ’89. Aceasta, in conditiile in care, daca se dorea cu adevarat, se puteau indica fara putere de tagada acei cativa care au gresit…si se mergea mai departe…dar nu s-a vrut si platim cu totii. Pana cand?
 
O parte dintre acei “smintiti” au fost avansati si promovati, desi au compromis ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA. Neputinta, deoarece in ciuda actiunilor indubitabile in folosul poporului si tarii, Armata a fost tratata cu dispret de conducatorii vremelnici, a fost marginalizata sistematic, prin subfinantare si politizare la varf. Iar ea, ca institutie de forta, nu a reactionat pe masura. De ce? Deoarece, cu mici exceptii, cei care au avut prerogativele conducerii s-au dovedit fatarnici, duplicitari si chiar tradatori, abandonand valorile supreme ale Armatei, multumindu-se cu favoruri marunte, stele de general, trese, titluri si cu functii nemeritate.
 
De ce? Deoarece foarte multi dintre cei cu adevarat competenti, militarii de cariera de toata isprava, au ales confortul si stabilitatea, uneori schimbarea. Multi au acceptat sa paraseasca “sistemul” sau au fost fortati s-o faca, lasand in urma un organism bolnav, aidoma societatii din care Armata isi trage seva si puterea, legitimitatea si sprijinul. Au fost demonetizate si batjocorite spiritului de casta, patriotismul, dar in special onoarea si demnitatea militara.
Suntem noi, militarii, o casta care sa fie manipulata si umilita la nesfarsit?
 
Oricat am acuza scenarii si conspiratii mondiale, raul cel mai mare produs in ultimul sfert de secol acestei tari si poporului sau isi are radacinile aici, in interior. Acest lucru a fost posibil din cauza lipsei de implicare a oamenilor de calitate si de buna credinta, a patriotilor adevarati. Dar si a convingerii, gresite in opinia mea, ca altii trebuie s-o faca. Armata a incetat sa-si asume rolul de aparare a tarii. Oamenii politici, dar in special guvernantii, i-au dat o alta intrebuintare, i-au deturnat misiunea sacra. Au trimis trupe in teatre de operatii de peste mari si zari. Au asistat cu fatarnicie la defilare. Au compromis programele de pregatire si inzestrare. Ostasii nostri si-au lasat sangele pe meleaguri straine. Armata si-a pierdut rolul de echilibru si descurajare regionala. Dar asta e problema istoriei si a justitiei, probabil.
 
Rezultatul: avem o tara cu care greu ne mai putem mandri, o populatie segregata si nefericita, dezradacinata, in majoritate pauperizata, cu mari probleme de educatie si sanatate. Desi “in Europa” si in NATO, nu reusim sa gasim directia si forta de a intra cu adevarat intre tarile moderne, civilizate, prospere. Avem o Armata dupa “chipul” societatii romanesti.
 
Cei care ne-au “pastorit”, sau inca o mai fac, ne mint, ne ignora, ne fura, ne bajocoresc, ne tradeaza.
E timpul si sper ca nu e prea tarziu, sa ne ridicam si sa spune raspicat, GATA!
E timpul sa ne intoarcem la inceputurile democratiei, “cu mintea romanului cea de pe urma”, sa stabilim ce am gresit si sa indreptam lucrurile… cat inca se mai poate…
 
Camarazi,
Cei care au avut interesul sa ne dezbine, sa ne slabeasca, pe unii chiar sa-i omoare prematur, trebuie sa inteleaga ca suntem o FORTA, iar FORTA rezida in UNITATEA noastra. Va propun sa lasam orgoliile, egoismul si interesele meschine si iesim din casa pe 28 decembrie 2015, pentru a dovedi ca suntem militari adevarati, capabili sa schimbe obiceiurile guvernantilor si alesilor. In toate garnizoanele! La structurile reprezentative ale guvernului si parlamentului, din teritoriu (pentru cei care nu vin la Bucuresti). Civilizat si demn, aspru si determinat! Punand mai presus de orice ONOAREA MILITARA! Respingand orice forma de provocare!
Daca nu ne aparam singuri ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA, drepturile si obligatiile noastre, NIMENI nu o va face. Cadrele active, neavand dreptul legal, cadrele in retragere fiind la o varsta (poate) prea inaintata, rolul de “detasament precursor” revine rezervistilor. Refuza cineva acesta misiune?
 
Cei dintre noi care se lamenteaza ca prin actiunile noastre “nu se rezolva nimic”, cei care se simt nereprezentati de sindicate, asociatii si federatii, trebuie sa-si invinga comoditatea si sa isi arate intentiile, hotararea, dar si capacitatea de a schimba lucrurile. Pentru ca nu exista categorie socioprofesionala mai apta ca noi, militarii, sa lupte. Trebuie doar sa ne (re)organizam si sa trecem la treaba. Iar pe 28 e inceputul! Nu e momentul ideal, nu e impactul potrivit, dar daca lasam numai cateva sute sau mii de oameni sa ne exprime dorintele sa se lupte pentru drepturile noastre, ratam cu siguranta ultimul tren.
 
Cei care totusi, din motive obiective, nu pot participa la actiunile noastre sa ne sustina asa cum pot, de la distanta si in mediul virtual, iar noi le vom fi recunoscatori!
 
 
Ma adresez in mod special rezervistilor valizi din Bucuresti, afiliati sau nu:
 

Veniti in Piata Victoriei pe 28 decembrie 2015, incepand cu ora 10.00! Noi trebuie sa fim “fruntea”. Sa aratam militarilor din tara si tuturor cetatenilor ca suntem mai mult decat niste “bosorogi burtosi si blazati”, ca meritam “pensii militare de stat”, ca prin venele noastre inca mai curge sange romanesc si nu avem de gand sa plecam din aceasta lume fara sa fim siguri ca lasam tara pe maini bune.

 

Veniti sa protestam pasnic, pentru ONOARE SI DEMNITATE MILTARA! Veniti cat mai multi!

 

In ciuda momentului ales, avem totusi sansa de a ramane in istorie alaturi de adevaratii patrioti ai acestei tari sau vom fi condamnati, pe veci, de generatiile viitoare! 

Veniti, ACUM ori NICIODATA!

 

Cu stima si incredere,

 Col. (r) Edmond Milea

 Ofiter roman in rezerva, neafiliat sindicatelor, asociatiilor si partidelor, satul sa stea deoparte

 

Afisari: 5352
Autor: Col. (r) Edmond Milea
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Adrian (Dec, Mon 28, 2015 / 11:19)
Cuvinte mari. Din pacate e vorba din nou de pensioarele voastre dragi... Aveti curaj domnule colonel sa ma contraziceti?
Nume: sofian turcu (Feb, Wed 03, 2016 / 00:24)
Da domnilor. Este vorba si de pensioare care pt oricine trebuie sa fie decente in raport cu aportul social. Este vorba ca atunci cand Rusia a salvat Ciprul de la faliment, in mod public, in bancile cipriote erau 15 mld euro ai rusilor, 9 mld euro ai romanilor ( ??? oameni ai muncii) ..etc. Cand nu ti se respecta dreptul la pensie DECENTA, cauta-ti banii in cipru, in elvetia, etc. Banii lui Patriciu sunt in tarile nordice, in elvetia, etc. Ei nu mai produc painea de pe masa romanului.
Domnule Adrian,
Sunteti in mod sigur absolvent de univ. Spirtu Haret, cu licentza sustinuta la Clubul 69 daca nu acceptati cuvinte mari. In mod sigur sunteti agent de vanzari -sales manager- si vindeti tot. Mama, tata, frate, sora, rude, neam, etc.
Dintre doua rele il accept pe nemernicul care a scris ,,apelul,, de mai sus si va ignor pe dvs care nu puteti fi decat ,,pestele,, propriei sotii sau surori.
V-o spune o persoana a carei familie (4 pers) este trecuta in editia germana a dictionarului personalitatilor intrucat, un medic, un ing, un cercetator IT si un arh, toti cu studii postacademice si publicatii (afara, nu ca Becali in puscarie) au/ am ajuns la concluzia ca suntem in punctul in care nu ne putem regenera valorile.

Adaugati ceva pozitiv la ce a urlat dn cu articolul si promit sa ma rog pt dumneavoastra. Adaugati orice ineptie ironica si negativa la suferinta cuiva miner-ministru-cersetor, etc si promit sa va blestem in biserica.

Asa sa imi ajute cel de sus , mie si copiilor mei!!!
Nume: Adrian (Feb, Fri 12, 2016 / 13:18)
Am uitat să semnez domnu' colonel,
PCC Adrian Bontaș, UM 01835 București
Nume: Adrian (Feb, Fri 12, 2016 / 13:29)
Domnule Sofian Torok, nu e nevoie să comentez afirmațiile dumneavoastră. Ele sunt elocvente pentru lipsa de logică și bun simț. De unde știți dumneavoastră ce sunt și cu ce mă ocup eu?
Sunteți penibil!
Și ce-ați sărit ca ars? Adevărul supără?
Dacă sunteți in dicționarul respectiv(cum se numește?) nu înseamnă că aveți caracter.
Oricum, m-ați făcut curios(cunosc germana), cum se numește respectul dicționar?
Nume: Adrian (Feb, Fri 12, 2016 / 13:34)
Scuze: În loc de "respectul dicționar" - "respectivul dicționar".
M-am grăbit cu tastele. Oricum mai puneți și dumneavoastră căciulițe și alte diacritice. Nu cadrează cu dicționarul respectiv textul dumneavoastră...
Nume: Adrian (Feb, Fri 12, 2016 / 13:41)
@Turcu, ca turcu și pistolul:
Citez din opera minunată a domniei voastre: "Adaugati orice ineptie ironica si negativa la suferinta cuiva miner-ministru-cersetor, etc si promit sa va blestem in biserica.Asa sa imi ajute cel de sus , mie si copiilor mei!!!"
Halal bre! A ajuns religia la mâna pro.....nilor . Tu ai lipsit precis la ora de religie.
Nume: Adrian (Feb, Fri 12, 2016 / 13:48)
Precizez: "prostovanilor" era cuvântul.
Nume: mihai cretu (Mar, Sun 20, 2016 / 20:02)
Pentru fiecare meserie din tara asta este o salarizare si o contributie pe masura ! Militarii din ziua de azi , pe langa salariu corespunzator mai au si alte avantaje, printre care si cel de a iesi la pensie mai devreme ! Pensia este corespunzatoare cu venitul si contributia pe care militarul a avuto in timpul serviciului plus faptul ca acesta se pensioneaza la o varsta , cand , multi dintre noi (muritorii de rand), nici nu ne gandim ! A-ti facut serviciul militar pe timp de pace si din solidaritate pentru cei pe care i-ati aparat, ar trebui sa nu faceti presiune pe buget astfel incat , sa creasca si mai mult taxele si impozitele pentru a achita noi pretentii speciale! I-mi amintiti de militarii in termen care la incorporare, cantau catece de jale ori de vitejie cand ei plecau la conditii de pace ! Da cand stai prea mult pe-a-casa , te plictisesti si parca-i mai vrea sa faci ceva ! Imboldu-i demn de o cauza mai buna ! Apropo's ; militarii care pleaca in teatre de operatiuni externe ,sunt paerte la niste conventii la care Romania a aderat , strang legaturile intre armatele partenere si vin mai instruiti in tara !
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter