Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Sindicatul Militarilor intră în lupta politică alături de Opoziţie

Data publicarii: 02.07.2011 14:19:00

 

Decizie fără precedent a fostelor cadre militare din Argeş! Intenţia reprezentanţilor puterii de a reorganiza administrativ România şi adoptarea de către Camera Deputaţilor a legii de promulgare a ordonanţei de urgenţă privind recalcularea pensiilor militarilor în forma propusă de guvern, fără a se lua în seamă orice fel de amendamente, au constituit picătura care a umplut paharul cu nemulţumiri ale celor care au lucrat în diverse structuri din sistemul naţional de apărare. Sătui să asiste ca simpli spectatori la punerea în aplicare a unor astfel de măsuri radicale, foştii ofiţeri argeşeni din Armată şi Servicii au decis să colaboreze cu adversarii Puterii.


În toamna anului 2009, lua fiinţă, la nivel naţional, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), un organism menit să apere interesele foştilor angajaţi din sistemul naţional de apărare, la numai câteva luni fiind înfiinţată şi filiala argeşeană a acestei structuri. „Noi, cadrele militare disponibilizate, constituim o forţă numerică considerabilă – aproape 200.000 de oameni. Dacă la acest număr adăugăm şi celelalte cadre militare în rezervă din Ministerul Apărării Naţionale, precum şi disponibilizaţii şi cadrele în rezervă din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi din celelalte structuri ale Sistemului Naţional de Apărare, atunci vom constata că acest număr se extinde la aproximativ o jumătate de milion de persoane. Să ne gândim câte partide politice actuale dispun de o astfel de forţă. Să ne gândim că, prin voinţa noastră, am putea introduce în Parlamentul României un partid care se află sub limita numerică de voturi necesară, să ne gândim că putem influenţa major alegerea preşedintelui României. Să ne gândim că am putea trimite în Parlament propriii noştri reprezentanţi. Şi toate acestea fără a ne constitui într-un partid politic” – declarau, la momentul înfiinţării, foştii generali şi colonei din conducerea sindicatului. Până acum, lupta cu sistemul s-a dus pe coordonatele clasice ale confruntărilor sindicate-guvern, cu proteste de stradă, petiţii peste petiţii, plângeri penale şi tot arsenalul specific. La nivelul anului 2011, marcat de o puternică criză pe toate planurile - politic, social şi, mai nou, administrativ - foştii ofiţeri din Servicii şi Armată au decis să schimbe strategia şi să-şi unească forţele cu opoziţia.

 

 

 

Fostele cadre operative îşi oferă serviciile Opoziţiei

Săptămâna trecută, un grup de foste cadre operative din Argeş - ofiţeri în rezervă din serviciile de informaţii şi din Armată care au participat efectiv la misiuni importante din punct de vedere strategic, dar şi al siguranţei naţionale - au pus la cale o întrunire cu caracter secret la Piteşti, care a ieşit din tiparul obişnuitelor întâlniri pe linie de sindicat. Discuţiile au fost conduse de col. (r) Victor Popescu şi de col. (r) Ion Vladu, preşedintele şi, respectiv, vicepreşedintele filialei argeşene a SCMD. În cadrul şedinţei cu caracter special cei prezenţi şi-au manifestat hotărârea de a „întoarce armele” împotriva actualei puteri, oferindu-se să pună la dispoziţia Opoziţiei întreaga bază de date de care dispun, ca şi experienţa de ani de zile în structurile serviciilor de informaţii. „Hotărârea a fost luată în unanimitate, cu consultarea tuturor celor 280 oameni ai noştri, foste cadre operative şi ofiţeri din Ministerul Apărării, STS, SPP, SRI, care au ajuns la această concluzie în urma unor analize atente. Ţara se află în dezastru, nu mai există niciun dubiu. Noi, ca militari de carieră, ca foste cadre operative, ca oameni care au lucrat şi au participat în misiuni din mai multe teatre de operaţiuni, care au slujit ţara vreme de 20-35 de ani - unii şi mai mult - am depus un jurământ de credinţă: jurământul faţă de ţară, jurământul pe drapelul românesc. Nu putem sta deoparte şi să asistăm ca simpli spectatori la tot ceea ce se petrece numai pentru că suntem pensionari. Considerăm că trebuie să ne facem datoria de militari până la capăt, de aceea am luat această decizie”, a declarat col. (r) Victor Popescu, susţinut de col. (r) Ion Vladu. Un gest similar a fost făcut şi de rezerviştii de la Oradea şi Bucureşti, toate cele trei filiale transmiţând către conducerea naţională a sindicatului decizia membrilor.

 

Restabilirea echilibrului de forţe politice

Potrivit colonelului (r) Victor Popescu, unul dintre artizanii „revoltei” fostelor cadre militare, decizia de a susţine efectiv, cu toate forţele, lupta Opoziţiei cu actuala putere nu trebuie tratată ca un act de coalizare politică cu USL-ul, cu duşmanii partidului de guvernământ, ci ca o formă de restabilire a unui echilibru al forţelor politice, în condiţiile în care semnalele din ultima vreme indică o deviere de la principiile unei democraţii autentice: „În opoziţie putea fi oricine, pe noi nu ne interesează politicul, ci faptul că trebuie să facem ceva, orice, pentru a merge înainte şi pentru a nu cădea mai mult decât atât. Ultimele măsuri pe care le impune guvernul sunt luate împotriva poporului, iar propunerea privind reîmpărţirea teritorială şi administrativă a fost ultima picătură care a umplut paharul plin de amar”, a mai declarat colonelul (r) Victor Popescu.

 

Ce au pierdut din cauza măsurilor din ultimul timp?


Bani, demnitate şi încredere - susţin fostele cadre militare decise să se ia la luptă cu actuala putere. La momentul actual, rezerviştii din Armată şi Servicii consideră că măsurile luate de guvernul PDL au afectat grav atât drepturile fostelor şi actualelor cadre operative, cât şi activitatea structurilor pe care le-au părăsit. În opinia colonelului Victor Popescu, preşedintele SCMD Piteşti, a vorbi despre drepturile pe care le-au pierdut ofiţerii este ca şi cum ai vorbi despre funie în casa spânzuraţilor. Fostele cadre operative folosesc un limbaj foarte dur atunci când vine vorba despre ceea ce au pierdut: „Începând cu deciziile de recalculare care au venit în februarie şi terminând cu pensiile pe care le primim acum, toate sunt decizii ilegale şi, în acest sens, s-au pronunţat deja câteva instanţe din ţară. Totul este o harababură generală, un haos creat de actualul ministru Oprea, care are patru stele adunate de nu ştim unde, cu scopul foarte clar de a ne rupe pe viitor de statutul militar. Ei ar dori, în inconştienţa lor, ca fostele cadre militare să fie plătite în regim civil. După ce că pensiile au fost făcute praf, acum s-au gândit să ne ia şi gradele militare! Toţi membrii Sindicatului sunt ofiţeri care ani de zile au muncit pentru ţară şi care au jurat credinţă. Cum să stai liniştit, cum să stai deoparte când, de exemplu, în arhivele militare sunt angajaţi oameni neprofesionişti? Avem informaţii că datele care ar trebui păzite cu sfinţenie sunt deja la cheremul celor care sunt acum la putere, bazele de date sunt încurcate între ele. Unii ofiţeri primesc pensii pe numele lor, dar care sunt recalculate pe numele altor persoane-colegi de unitate, cu acelaşi grad. Acesta este un exemplu minor, deocamdată nu cunoaştem proporţiile dezastrului, dar toate vor ieşi la iveală, mai devreme sau mai târziu. Nu vom avea linişte până ce lucrurile nu se vor îndrepta şi vor merge pe făgaşul lor normal. Ca militari, avem datoria de a ne păstra tradiţiile şi simbolurile, avem datoria de a păstra integritatea ţării, dar şi demnitatea naţională”, a mai susţinut col. (r) Victor Popescu
 

Sursă: SINDICATUL MILITARILOR
 

Articol apărut în "Ancheta", Piteşti. Autor: Celestina Dobricescu

 

Afisari: 2461
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: denisa (Jul, Sat 02, 2011 / 15:48)
Sunteti demni, geniali si hotarati....asa cum imi povestea tata ca erau ofiterii romani. Cred ca acum se vor trezii si altii. Felicitari in curand vom fi impreuna... prima si a doua armata a Tarii
Nume: Marina (Jul, Mon 18, 2011 / 12:23)
"Bani, demnitate si putere" - doar atat ati pierdut??? Acesta este raspunsul unui militar??!! RUSINEEEE!!!
La tara numita Romania va mai ganditi vreun pic sau va ganditi numai la portofelele si orgoliile voastre? Ce incredere mai pot avea civilii (prostimea) in Armata Romaniei, daca militarii sai se gandesc doar la propriul buzunar? In majoritatea articolelelor vad ca expuneti mai mult problemele voastre. Ati uitat cumva ca trebuie sa aparati si populatia civila, integritatea si independenta tarii? Noi (civilii) depindem de voi si voi depindeti de noi. Daca noi o ducem bine, aveti si voi salarii si pensii frumoase. Daca o ducem rau, atunci indiferent de regim si voi o duceti prost. Ar trebui sa mai vorbiti si la Realitatea TV (care are cea mai mare audienta) ca sa auda tot poporul care sunt intentiile voastre.
Eu personal astept cu nerabdare sa sunati goarna. Sunati-o odata, fir-ar mama ei de treaba!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter