Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

O CARTE NOUĂ SI TRISTĂ: "Uitati în inima României", de Dan Tanasă

Data publicarii: 28.03.2017 22:24:00

Marți, 21 martie 2017, în cadrul programului „Primăvara culturală la Sfântu Gheorghe” la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, a avut loc lansarea volumului „Uitați în inima României”, de Dan Tanasă, președintele Asociației Civice pentru Demnitate în Europa.

 

Volumul e prefațat de Acad. Dinu C. Giurescu, iar postfața e semnată de prof. univ. dr. Radu Baltasiu. Programul „Primăvara culturală la Sfântu Gheorghe” e organizat de Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, Centrul European de Studii Covasna-Harghita, Liga Cultural-Creștină „Andrei Șaguna” și Asociația „Ștefadina” București.

 

„Lucrarea lui Dan Tănasă este un strigăt al imperativului regăsirii de sine a dimensiunii profunde a spațiului civic românesc; identitatea națională, reacție la practica umilinței de a fi român în România” - scrie profesorul Radu Baltașiu în postfața cărții. „Da, la început de secol XXI, în România, a-ți afirma identitatea este un lux pentru români (nu pentru alții). Și da, neafirmarea identității nu este o opțiune, ci vine la pachet cu prezervarea unor drepturi fundamentale, inclusiv a drepturilor omului. (…) În același timp, lucrare domnului Dan Tănasă este și un ghid de practică cetățenească în condițiile în care instituțiile statului au abandonat societatea. Este un ghid de acțiune, model de gândire și asumare a apartenenței la o țară care nu respinge nicio comunitate, dimpotrivă. Din acest punct de vedere, putem spune liniștiți că lucrarea - în sensul de muncă civică, este tot atât de bună pentru maghiari, cât și pentru români. Pentru că suntem aici, la răscruce de vânturi, împreună. Dar pentru asta, elitele trebuie să respecte drepturile elementare ale individului. Și cel mai important este cel la identitate”.

 

Împărtășind celor prezenți sentimentul de amărăciune pe care l-a simțit pe parcursul lecturării cărții „Uitați în inima României”, profesoara Ligia Ghinea a spus, printre altele: „Veți simți, probabil, aceeași revoltă, aceeași amărăciune și, de multe ori, furia că lucrurile nu sunt așa cum trebuie în atâtea zeci de ani de democrație - sau ce mai e asta, nici nu mai știu ce este... o formă de haos căruia le place unora să-i spună democrație. (...). Volumul acesta, extrem de masiv, este reprezentat, în mare parte, de documente autentice - exact cum se procedează în arhivă, documentele sunt autentice, nu există intervenția autorului decât pentru a prezenta problema așa cum a fost pusă în instanță. Multe materiale, multe decizii greșite, multă nedreptate, este repusă pe fond problema respectivă, și Dan Tănasă nu se lasă până nu câștigă și nu aduce adevărul și dreptatea la iveală”.

 

Dan Tanasă este unul dintre cei mai activi și mai îndârjiți  luptători împotriva  epurării etnice la care sunt supuși românii din Covasna și Harghita de către UDMR, Partidul Civic Maghiar (PCM) și alte organizații politice maghiare din România.

 

Din 2008, Dan Tanasă desfășoară o activitate intensă de sesizare a instituțiilor centrale ale Statului Român cu privire la această epurare. A câștigat numeroase procese în instanțele din România împotriva autorităților publice locale din Covasna și Harghita controlate de UDMR sau PCM și a dovedit cu acte ilegalitățile comise de UDMR și PCM în cele două județe. Din iunie 2014 este președinte-fondator al Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC).

 

Cartea „Uitați în inima României” este o confirmare editorială a patriotismului civic și a luptei pentru românism a lui Dan Tanasă.

 

Afisari: 2991
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Goia Nicolae (Apr, Mon 03, 2017 / 12:35)
Cum se poate cumpara cartea
Cu multumiri
Nume: costea doina (Apr, Wed 19, 2017 / 19:45)
doresc un exemplar al cartii Uitati in inima romaniei se Dan Tanasa
Nume: CHIS VICTORIA (Apr, Fri 21, 2017 / 08:35)
Doresc sa compar aceasta carte. Va rog sa ma ajutati sa o pot primi si plati online. Cum sa procedez? Locuiesc in Medias....
Nume: CHIS VICTORIA (Apr, Fri 21, 2017 / 08:38)
Spuneti, unde sa fac o comanda a cartii?
Multumiri, Victoria Chis
Nume: jianu Vasile (Mar, Tue 12, 2019 / 19:48)
Cum pot sa cumpar cartea "Uitati in inima Romaniei" 2 (doua exemplare).
Iata adresa mea. Jianu Vasile Bucuresti, str serg. maj. Ilie Ancuta nr 9, bloc E, ataj 2, apart 15, sector 4. Tel nr. 0773978862 Plata ramburs la primire.
Cu sincere multumiri V. Jianu
Nume: Vasile (Mar, Fri 22, 2019 / 09:10)
Cum si unde pot comanda cartea "Uitati in inima Romaniei" autor Dan Tanasa.
Va multumesc. V. Jianu
Nume: jianu Vasile (Mar, Fri 29, 2019 / 19:28)
Unde si cum pot sa comand cartea "Uitati in inima Romaniei" autor Dan Tanasa.
Va multumesc.
ing. prnsionar V. Jianu.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter