Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

De la lume adunate

Ochii grefaţi de Bruxelles ai guvernului Cioloş
01.02.2016 11:12, Maria Diana Popescu
Cine credeţi că vorbea la un post naţional de televiziune despre crime împotriva naţiunii române? Un lup cu părul proaspăt vopsit! La propriu şi la figurat!Tupeu de sălbăticie primitivă! El, cel declarat incompatibil, primul premier postdecembrist, care a dat startul celor mai spectaculoase jafuri din România, cu celebra sintagmă: ''economia României e un morman de fiare vechi, de care trebuie să ne descotorosim''! Cum Doamne, de nu a fost acuzat pînă acum de trădare naţională şi de subminare a economiei naţionale, cum fals i s-au pus în cîrcă fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu? Pe lîngă sufocantele variante ale ticăloşiei şi prostiei, care, pentru că nu dor, apar zilnic la televizor, apariţiile tupeistice pe micile ecrane ale jefuitorilor şi criminalilor, membri ai conspiraţiilor politico-infracţionale, care şi-au împărţit Ţara ca pe un tort apetisant, reprezintă bonusul nostru pentru credulitate, adormire şi lipsă de atitudine.
citeste tot >>
O firmă din Cehia încă asamblează şi vinde maşini ARO. Preturi între 17.000 si 20.000 euro
30.01.2016 18:02
S-au scurs mai bine de patru ani de cand pe portile uzinei din Campulung Muscel a iesit ultimul automobil ARO nou. Intre timp, uzinei ARO i s-a cantat prohodul, ba chiar i s-a mancat si coliva. Cu toate acestea, compania ceha Auto Max Czech a.s., din orasul Hradec Kralove, inca mai ofera spre vanzare automobile ARO nou-noute.
citeste tot >>
O stire veche, dar frumoasă: vioara "Mihai Eminescu" de la Bistrita
15.01.2016 18:21, Cristiana Sabău
Știrea a apărut în 2012 pe site-ul TimpOnline.ro, dar e atât de frumoasă și de semnificativă, încât merită reluată spre aducere aminte și reeditare a exemplului. Subiectul știrii nu este Eminescu, ci un italian pe nume Marchini Guerrino. Eminescu este, în schimb, referința știrii. Italianul are 56 de ani şi locuia, în 2012, de trei ani la Bistriţa. Pasiunea lui constă în lucrurile construite cu grijă şi care au toate şansele să intre în istorie. De aceea a început să construiască viori.
citeste tot >>
Care dintre ele este iluzie optică?
13.01.2016 23:28
Daca te uiti la pozele de deasupra din scaunul tau confortabil, vei vedea: Domnu' Suparat (stanga) si Doamna Calmă (dreapta). Acum ridica-te de la scaun si da-te in spate aproximativ 3-4 metri. AU SCHIMBAT LOCURILE, NU? Aceste iluzii au fost creeate de Phillipe G. Schyns si Aude Olivia de la Universitatea din Glasgow . Asta dovedeste ca noi nu vedem adevarata
citeste tot >>
Un presedinte român la Palm Beach sau nasul cu plocon la fin
12.01.2016 00:25, Ion Spânu
Vacanţa aceasta de iarnă a familiei prezidenţiale în Palm Beach are o mulţime de semne de întrebare, pe care presa şi aşa-zisa societate civilă ar trebui să le pună în spaţiul public. Crede însă cineva că va îndrăzni vreunul să ceară decontul acestei vacanţe pe coasta însorită a Americii? Nici vorbă! Totul va decurge ca şi cum Carmen şi Klaus Iohannis ar fi fost undeva pe aici, pe la Sinaia sau la Păltiniş!
citeste tot >>
Gabriel Liiceanu si Lucian Boia pusi la colt de istoricul Ioan Scurtu
19.12.2015 20:54
Prof. Univ. Dr. Ion Scurtu este unul dintre cei mai apreciaţi istorici români: conduce de mulţi ani Arhivele Naționale şi Institutul de Istorie ''N. Iorga'' al Academiei Romane, fiind în același timp prorector al Universitatii ''Spiru Haret'', profesor la Facultatea de Istorie a Universității din București şi la Facultatea de Arhivistică, precum şi director general adjunct al Institutului Revoluţiei Române. Întrebat ce rol consideră că mai joacă istoria în educarea tinerilor şi cum priveşte încercările unora de denigrare a trecutului românilor, Ion Scurtu îşi exprimă dezgustul cu privire la intelectuali precum Lucian Boia, Neagu Djuvara sau Gabriel Liiceanu, pe care îi acuză că sunt plătiţi pentru a lupta împotriva României.
citeste tot >>
Păstorel Teodoreanu despre bunele maniere la masă
19.12.2015 19:53, Păstorel Teodoreanu
Păstorel Teodoreanu, pe numele de botez Alexandru Osvald, s-a născut la 30 iulie 1894, în Dorohoi. A fost primul băiat al avocatului Oswald Teodoreanu şi al profesoarei de pian la Conservator Sofia (Muzicescu) Teodoreanu. Ceilalţi doi fraţi au fost cunoscutul prozator Ionel Teodoreanu şi Laurenţiu (Puiu) Teodoreanu, mort pe frontul francez în 1918. A debutat cu versuri în săptămânalul ''Capitala'' şi a colaborat cu mai multe reviste literare. Primul volum, ''Hronicul măscăriciului Vălătuc'' (1928) a fost lăudat unanim de criticii literari ai vremii.
citeste tot >>
Serviciile secrete austriece avertizează: criza "refugiatilor" din Europa a fost initiată si planificată de ONG-uri finantate de George Soros!
05.12.2015 00:33
Site-ul stiripesurse.ro, care citează un material de pe napocanews.ro, aruncă bomba: ''Criza refugiaţilor din Europa e, de fapt, o invazie musulmană organizată''. Iată câteva fragmente din articol: * Dintr-o dată, ca din senin, sute de mii de musulmani din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu iau cu asalt Europa * Se trece prin graniţele maritime ale Greciei, prin graniţa Macedoniei şi prin gardul lui V. Orban, la frontiera cu Serbia, ca prin brânză. Nimeni şi nimic nu poate opri valul acesta uriaş de imigranţi musulmani porniţi într-un exod ca în vremea marilor migraţii, când s-a luat cu asalt Imperiul Roman.
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE. Transarea României
27.11.2015 10:17, Mugur Vasiliu
Se petrece acum şi aici, sub ochii noştri care au încetat să ne mai lumineze sufletele deşi stau larg deschişi. Întâi s-a răspândit un zvon îngrozitor, de către răspândaci de sorginte dubioasă. Apoi, timp de 21 de ani, s-au auzit tot felul de scenarii care aveau aceeaşi temă: pierderea Ardealului; atât de multe şi, printre ele, unele atât de absurde, încât cu greu puteau fi crezute. Dar, în puzderia de zvonuri, se ascundeau şi planurile adevărate, care însă, prin apropierea de cele imposibile, păreau şi ele, într-un fel, la fel de imposibile - acesta este un binecunoscut truc de ascundere a adevărului. De fiecare dată a reuşit - şi acum a reuşit. Se ştia din anii 1987-1988 că există intenţia criminală de dezmembrare a României şi că, dincolo de intenţie, existau şi nişte planuri, o strategie cu acest scop.
citeste tot >>
NU E TEORIA CONSPIRATIEI! Demisia lui Ponta a salvat România de la dezmembrarea în trei republici
27.11.2015 09:05, Deputat Ninel PEIA
Numai gestul unui om politic şi un noroc incredibil a făcut ca România să scape de un plan diabolic: spargerea Ţării în trei Republici. Planul, croit de minţi machiavelice (am ceva informaţii care spun că el a fost conceput în laboratoarele unei Universităţi de la Budapesta, ceea ce nu mai miră pe nici un român de bună credinţă), totul trebuia să plece de la această mare manifestaţie ''civică şi spontană''. Nu neg buna credinţă a majorităţii celor prezenţi în Piaţă, ci spun că foarte mulţi au fost manipulaţi şi pregătiţi subliminal pentru un fel de revoluţie, sau mai bine zis o contra-revoluţie dacă stabilim că în '89 a fost Revoluţie. Pe scurt, în acea noapte, indivizi infiltraţi printre manifestanţi (s-au notat cazuri de cetăţeni germani, lucru nou pentru mişcările de stradă din România), bazându-se pe forţa degajată de peste 30.000 de oameni, urmăreau incendierea Ministerului de Interne, a Primăriei Sectorului 4, a Guvernului şi, mare atenţie, a Parlamentului României.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter