Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

De la lume adunate

Secuii si Partidul Civic Maghiar fac miting împotriva României unite
20.11.2015 19:57
Partidul Civic Maghiar va organiza, în 28 noiembrie, un miting la Miercurea Ciuc, cerând noului Guvern garantarea drepturilor maghiarilor prin Constitutie si includerea in legea fundamentala a principiilor formulate la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Presedintele PCM, Biro Zsolt, a declarat, joi, ca in 28 noiembrie va avea loc in fata Palatului Administrativ, in centrul municipiului Miercurea Ciuc, un miting la care au fost invitati membrii comunitatii maghiare din tara, indiferent de culoarea politica.
citeste tot >>
O REPLICĂ POLITICĂ. Începe mobilizarea pe Facebook împotriva lui Ciolos
19.11.2015 16:46
Facebook-ul clocotește și pregătește o nouă ieșire în stradă. De această dată, societatea civilă s-a mobilizat anti-Cioloș. ''Veniti pe 21 Noiembrie ora 18.00 in Piata Universitatii si uitati-va unii in ochii altora si, mai ales in ochii parintilor si bunicilor vostri care au creat tot ceea ce vedeti in aceasta tara. Eu voi privi in ochii vostri ai tuturor. Am fost inlaturat asa cum stiti, trecandu-se peste cadavre si peste vointa tinerilor care au iesit sa manifesteze pentru altceva...
citeste tot >>
Guvernul Ciolos - primul guvern UE din Europa
19.11.2015 16:18
Bruxelles-ul a reușit să-și pună un guvern într-o țară de pe bătrânul continent. Și pentru România este tot pentru prima oară când toată țara este predată diplomatic unei puteri continentale. Mojicimea din România părea să răsufle ușurată astăzi pentru că, în sfârșit, țara are un guvern tehnocrat, așa cum a cerut strada. Miraj mai înșelător ca acesta nu poate exista. Marea majoritate a miniștrilor numiți de premierul Dacian Cioloș au legături strânse cu Comisia Europeană și FMI. Orice comentariu este de prisos. Este clar ce făină se va măcina de acum în România. Serviciile secrete și-au îndeplinit misiunea. De acum se pot îndrepta către alt azimut. Vezi relațiile miniștrilor cu Europa.
citeste tot >>
Ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs, înainte de moarte: "Poartă-te bine cu tine. Pretuieste-i pe ceilalti"
19.11.2015 13:39
Directorul şi cofondatorul Apple, Steve Jobs, a pierdut în anul 2011 lupta cu cancerul pancreatic. Cunoscut pentru stilul lui de viață modest dar și pentru rigurozitatea și perfecționismul de care dădea dovadă pe plan profesional, ultimele cuvinte ale regretatului om de afaceri sunt simple, dar înduioșătoare, de efect și contrazic întreaga existență a acestuia, dedicată în proporție majoritară carierei.
citeste tot >>
Coruptia ucide, într-adevăr, domnule Iohannis! Din păcate, nu pe corupti
18.11.2015 20:05, Ion Spânu
Dacă tot vorbim despre corupție și corupți, ar fi bine să nu ne mai ascundem după deget: primul corupt al țării este chiar președintele țării, domnul Klaus Iohannis. Nu în ordinea valorii nominale a prejudiciului adus României, ci doar în ordinea funcțiilor în stat. El punctează, de altfel, o ''ilustră'' descendență în acest sens, căci înaintea sa a fost un alt ''prim corupt al țării'', Traian Băsescu. căci înaintea sa a fost un alt ''prim corupt al țării'', Traian Băsescu.
citeste tot >>
Ministerul Educatiei este acuzat de politizarea si aranjarea concursurilor la nivel de Inspectorate Scolare
18.11.2015 11:08
Un profesor din Craiova a trimis de curând o scrisoare către Inspectorul Școlar General Lavinia Craioveanu și către Ministrul Educației desemnat Adrian Curaj, în care descrie modalitatea desfășurării unele examene pentru funcțiile administrative din cadrul Ministerul Educației. Copia documentului este publicată în exclusivitate de redacția noastră în urma atacurilor mârșave a unor sindicaliști de pe rețeaua de socializare facebook la adresa autorului Felix Godeanu.
citeste tot >>
Ne-am săturat de Europa!
16.11.2015 23:06, Bogdan Diaconu
Ne-am săturat să ne tot bage Europa pe gât ba imigranți musulmani, de care nu e în stare nici ea să se păzească, ba legi tâmpe pe care dacă le aplici ai șansa să dai faliment. Mai nou, Europa ne bagă pe gât și Guvernul, din care trebuie să facă parte atât marionetele Comisiei Europene, cât și foștii angajați ai FMI. Ne-am săturat să ne spună Europa ce să mâncăm și cât, cu riscul ca premierul desemnat prin grija aceleiași Europe să ne pună pe masă organisme modificate genetic, așa cum a încercat și atunci când era ministru al Agriculturii. Pentru Europa, mâncarea țăranilor noștri nu e bună, nici laptele muls cu mâna, nici agricultura simplă și curată. Nu, totul trebuie să fie făcut de mașini și de firme străine, e mai bine să ne hrănim cu compuși chimici, cu mâncare industrializată și să ne dăm toți banii la supermarketuri ca să îmbogățim multinaționalele în timp ce țăranii ne mor de foame!
citeste tot >>
IOAN MUNTEANU, deputat: "Neam de neamul nostru n-a cunoscut vreodată atâta violentă, dezmăt si nesupunere!"
15.11.2015 23:04, Ioan Munteanu
E din ce în ce mai clar că nimic nu mai e ca altădată. S-a schimbat vremea, dar s-au schimbat și vremurile. S-a cam terminat cu cei șapte ani de acasă, cu respectul faţă de profesori sau faţă de persoanele în vârstă. O nestăvilită bășcălie a luat locul bunului simţ și a comportamentului civilizat. Lumea s-a întors pe dos, copiii își bat ori își ucid părinţii, tineri netrebnici violează, apoi ucid cu bestialitate bătrâne neputincioase, nu mai există onoare, cinste, muncă,generozitate, nimic din ceea ce înseamnă valori morale și spirituale strămoșești.
citeste tot >>
ION CRISTOIU despre tragedia de la "Colectiv": Trăiască Binomul SRI-DNA!
12.11.2015 19:43, ION CRISTOIU
Au trecut 12 zile de la Tragedia de la Clubul de noapte Colectiv. În tot acest timp s-au petrecut următoarele fapte: 1.) Într-o tresărire de profesionalism, Justiția română l-a pus în libertate pe Cristian Popescu- Piedone, arestat de DNA fără alt motiv decît acela că face ce vor mușchii Binomului SRI-DNA. Era limpede și unei găini care, din fericire pentru ea, nu-i procuroare DNA, că primarul sectorului 4 avea responsabilități politice pentru Tragedie, poate și morale, dar în nici un caz responsabilități ținînd de Corupție. 2) Klaus Iohannis l-a dat jos pe Victor Ponta și a impus un Guvern așa-zis de tehnocrați, Guvern care în realitate nu-i altceva decît unul al Găștii sale: PNL, Binomul SRI-DNA, clientela politică, mîncătorii de bani ziși consilieri ai Administrație prezidențiale, ziarele, site-urile și televiziunile flămînde după parale.
citeste tot >>
PREMIERĂ ANTINATIONALĂ LA CLUJ: Mars pentru autonomia Transilvaniei, cu o zi înainte de Ziua Unirii
12.11.2015 14:34
Un marș pentru autonomia Transilvaniei va fi organizat, la sfârșitul lunii noiembrie, în Cluj-Napoca. Organizatorii marșului dau asigurări că scopul lor nu contravine Constituției României și că vor să informeze oamenii despre importanța descentralizării. Evenimentul, care are și o pagină de Facebook intitulată ''Marș pentru autonomia Transilvaniei/Erdély/Siebenbürgen'', urmează să aibă loc pe 30 noiembrie (cu o zi înainte de proclamarea României Mari), iar pe rețeaua de socializare s-au anunțat, în doar două zile, câteva zeci de participanți.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter