Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

De la lume adunate

Pentru holocaustul de la Colectiv, suntem vinovati cu totii de omor din culpă
11.11.2015 10:35, Mihai Alexandru Crăciun
În viață sunt momente când simți istoria. Se întâmplă uneori evenimente despre care știi că vor rămâne scrise în cărțile de istorie pentru că pur și simplu înseamnă mult prea mult. Este însă dureros să constați direct și brutal adevărul că istoria se scrie cu sângele nevinovaților și al eroilor fără voie. Căci sigur nici unul dintre cei care a ieșit la concertul din Colectiv din fatidica zi de 30 octombrie, nu s-a gândit vreo clipă ca se va sacrifica pentru a doua mare revoluție a României. Dar fi-va ea o revoluție cu adevărat?!
citeste tot >>
Dă-te jos, Cezar!
10.11.2015 23:31, Aurel Miron Manea
El e Cezar. Îl ştim bine de la alte proteste. E un fel de simbol al pieţei şi nu lipseşte niciodată când e vorba de un protest. Are tendinţa să se urce pe varii lucruri şi să fluture un steag românesc. E îmbrăcat în alb şi i se spune stegarul dac. Cezar are o mică problema. Cezar vrea să fie în centrul atenţiei, vrea să fie cel mai sus. Cezar flutură steagul României dar, de fapt, îşi flutură propriul steag. E câte puţin Cezar în fiecare din noi, dar în Cezar e foarte mult Cezar. E plin de Cezar. Practic Cezar e plin de el însuşi.Cezar se urcă prin piaţă pe clădiri, pe margini, pe ferestre. Jandarmii vor să îl dea jos pe Cezar.Cezar îi ignoră. Cezar îi ia la mişto.
citeste tot >>
Coincidentă? Rares Bogdan a anuntat, cu o SĂPTĂMÂNĂ înainte de tragedia de la Colectiv, că Dacian Ciolos va fi noul premier al României
10.11.2015 20:56, Andrei Nicolae
Rareș Bogdan, realizator de la Realitatea TV, dar și cunoscut simpatizant al președintelui Klaus Iohannis, a anunțat, cu o săptămână înainte de explozia de la Colectiv, cine va fi noul premier al României. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Realitatea FM Cluj. Emisiunea a avut loc pe 22 octombrie, cu opt zile înainte de explozia de la Colectiv, incident care a dus la proteste de stradă și în urma cărora, cel puțin formal, premierul Ponta și-a anunțat demisia.
citeste tot >>
Manifestările de stradă au fost deturnate de Klaus Iohannis
07.11.2015 22:40
Vi se pare cumva că oamenii din stradă au cerut ce trebuie? Au cerut cumva naţionalizarea resurselor naturale ale României? Au cerut cumva înapoi pământurile şi pădurile Transilvaniei care au fost cumpărate sau luate cu japca de grofii maghiari? Au cerut cumva Roşia Montană înapoi? Au cerut cumva Roşia Poieni înapoi? Au cerut înapoi toată industria distrusă? Au cerut cumva aurul ţării înapoi? Au cerut cumva patrimoniul Gojdu înapoi? Au cerut înapoi, cumva, datoria imensă a Germaniei către România? Au cerut cumva stoparea extragerii gazelor de şist care distrug casele oamenilor, care ne distruge pânză freatică şi ne otrăveşte apă? Au cerut cumva imunitate pentru declaraţii politice, nu pentru hoţiile făcute?
citeste tot >>
TUDOR CHIRILĂ: "Ce se întâmplă zilele astea la Universitate este doar începutul culturii protestului"
06.11.2015 21:51
''Consultările de la Cotroceni sunt inutile. Preşedintele Johannis este la curent cu ceea ce doreşte strada, revendicările ei circulă deja în diverse forme online, iar cea mai importantă - resetarea întregii clase politice - nu are cum să nu fi ajuns la el. Mai mult decât atât, Cotroceniul nu a anunţat care este obiectul acestor consultări, astfel încât cine merge acolo, chiar dacă ar avea mandatul întregii mişcări de protest, merge complet nepregătit. Dar Johannis ştie că strada vrea ca el să se delimiteze de partidele politice şi să fie cu adevărat de partea celor care vor o altfel de Românie. Invitarea la negocieri presupune că ar exista două entităţi opuse''
citeste tot >>
O CATASTROFĂ MAI MARE DECÂT LA "COLECTIV": Paştele de foc de la Costeşti, soldat cu 144 de morţi
04.11.2015 09:19
Incendiul ce a mistuit, în 1930, biserica de lemn din Costeşti, chiar în Vinerea Mare a Paştelui, apare în clasamentul celor mai mari dezastre din lume, după numărul de morţi. Respectivul clasament este alcătuit de Wikipedia - Enciclopedia liberă, şi cuprinde cele mai distrugătoare evenimente ce s-au petrecut în lume, începând cu secolul al XVII-lea. Structurat pe capitole, clasamentul ordonează, în funcţie de numărul morţilor, toate tragediile cauzate de incendii, cutremure, prăbuşiri de clădiri, tragedii maritime, aviatice, accidente nucleare, evenimente sportive, explozii sau dezastre industriale, accidente feroviare şi rutiere. Tragedia de la Costeşti, care s-a soldat cu 144 de morţi, ocupă locul 45 la capitolul Incendii.
citeste tot >>
De ce cântă privighetoarea
03.11.2015 23:17
Un ornitolog care a urmărit comportamentul privighetorilor a fost surprins de faptul că masculul acestei specii (deoarece numai el cântă), nu încetează să cânte zi şi noapte, timp de trei săptămâni, după ce puii au ieşit din ouă. Acest lucru nu i-a mai dat pace savantului. Oare de ce cântă tatăl de privighetoare zi şi noapte ? Nu e suficient să cânte numai ziua?... A scos trei dintre puii masculi din cuib și i-a dus la el acasă, i-a hrănit şi a avut grijă de ei. După trei săptămâni le-a reintrodus în cuib.
citeste tot >>
Să vezi si să nu crezi! Iohannis îndeamnă populatia la nesupunere civică
03.11.2015 00:04, Marin Neacșu
TVR, 1.11.2015. Suntem înştiinţaţi că urmează un mesaj ''bombă'' al preşedintelui Iohannis. Ni se spune că una din miile de lumânări puse acolo este pusă de preşedintele României cu accent circumflex şi patos revoluţionar pe preşedintele României, iar unul din miile de buchete de acolo este pus de PREŞEDINTELE ROMÂNIEI. Acest lucru ne este prezentat ca şi când ar fi un lucru nemaipomenit, un fapt pe care istoria trebuie să îl consemneze în analele sale.
citeste tot >>
3 ZILE DE DOLIU NATIONAL
31.10.2015 22:30
Începând de astăzi, 31 octombrie 2015, Guvernul României va institui, timp de trei zile, doliu național. Această decizie a fost luată în memoria victimelor incendiului catastrofal izbucnit aseară în clubul Colectiv, din București. Potrivit articolului 6 din legea nr.75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, Drapelul României în bernă se arborează în zilele de doliu naţional, stabilite de Guvern. De asemenea, instituțiile media și cele de cultură își vor adapta programul. Toate manifestările culturale, artistice și sportive programate pentru această zi sunt amânate.
citeste tot >>
"Focuri de veghe" aprinse de mii de maghiari, pentru a delimita granitele "Ţinutului Secuiesc"
31.10.2015 20:35
Mii de maghiari din Harghita, Covasna şi Mureş au aprins, în seara zilei de sâmbătă 24 octombrie, ''focuri de veghe'', pentru a lumina delimitarea geografică a ''Ţinutului Secuiesc'' şi au cerut statului român ca această regiune să devină, la reorganizarea administrativă a ţării, una ''separată'' şi autonomă.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter