Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

De la lume adunate

"Mă cheamă Petre şi sunt moroi"
06.10.2015 10:15, Stelian Gomboș
Scrierea de faţă are un subiect ''împrumutat tot din realitate'', cum zice autorul, având ca personaje principale un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa incredibilă, spre a trăi împreună o experienţă incredibilă. ''Se întorc morţii acasă'' este un proiect complex ca partitură literară, având în compoziţie poveste, învăţătură, parabolă şi pildă creştină. Este un demers literar care a gestat aproape un sfert de veac!
citeste tot >>
LUPUL DACIC este logo-ul firmei BITDEFENDER, una dintre cele mai mari companii de software din lume
28.09.2015 19:06, Daniel Roxin
Stindardul de luptă al strămoșilor noștri geto-daci este cunoscut astăzi de aproape un miliard de oameni de pe întreg mapamondul mulțumită uneia dintre cele mai mari și mai prestigioase firme de software din lume
citeste tot >>
Cine asigură securitatea transporturilor pe toată perioada crizei emigrantilor? (Flux informativ revista MISCAREA)
27.09.2015 17:33
Stimate domnule Președinte al României, Stimate domnule Prim-ministru, Stimate domnule Ministru al Transporturilor, Stimate domnule Ministru al Apărării Naționale, Stimate domnule Ministru al Afacerilor Interne, Stimate domnule Ministru al Afacerilor Externe,/ Cine asigură securitatea transporturilor pe toată perioada crizei emigranților?
citeste tot >>
Oamenii buni, cu o moralitate înaltă, au un creier diferit
27.09.2015 00:18
Persoanele cu un nivel înalt de moralitate au mai multă materie cenuşie în anumite părţi ale creierului asociate cu comportamentul social, luare a deciziilor şi tratarea conflictelor, conform unui studiu publicat pe 3 iunie în revista Plos One. În cadrul studiului, realizat de cercetătorii de la Şcoala de Medicină Perelman şi Şcoala Wharton de la Universtiatea din Pennsylvania, au fost folosite etapele raţionamentului moral descrise de psihologul american Lawrence Kohlberg (1927-1987).
citeste tot >>
VODKA - Origini si istorie
26.09.2015 23:02
La început, prin secolul al XII-lea, vodca era folositã ca anestezic şi dezinfectant, fiind distilatã din secarã. Abia douã secole mai târziu se descoperã efectele otrãvitoare ale excesului. De la 1300 se produce şi în scop de consum. Se credea cã bãutura avea un spirit al ei, de aceea se întrebuinţa la ceremonii religioase. Din mânã în mânã trecea un vas care uneori conţinea mai bine de 4 litri de vodca, iar cei ce nu consumau erau consideraţi necredincioşi. Pe mãsurã ce îi creşte popularitatea, vodca nu se mai distileazã din secarã, ci din cartofi. Cartoful era mult mai comun şi mai uşor de prelucrat decât cerealele. Dar pe mãsurã ce vodca începe sã îşi piardã statutul de produs de casã, nu se mai foloseşte nici cartoful. Astăzi cele mai multe mãrci de vodca au în compoziţie secara, grâul, orzul, şi cel mai des, porumbul.
citeste tot >>
Robert Horvath, un cineast român cu trei cetătenii
24.09.2015 19:37, Robert Horvath
Robert Horvath este un cineast român originar din Deva, care, la vârsta de 31 de ani, a emigrat în Statele Unite. Aici, după zece ani de rătăciri în căutarea unui destin, a cunoscut o tânără japoneză cu care s-a căsătorit și s-a mutat în Japonia. Acum are trei cetățenii (română, americană și japoneză) și reprezintă, ca jurnalist, alături de soția sa, Kiyoko Horvath, presa niponă în Statele Unite. Biografia sa este senzațională ca un scenariu de film la Hollywood (M.M.)
citeste tot >>
Avertismentul unui episcop din Irak: "Veti deveni victimele inamicului pe care l-aţi primit în casele voastre!"
22.09.2015 23:34
Arhiepiscopul caldeean de Mosul i-a avertizat pe creştinii din toată lumea că riscă aceleaşi suferinţe ca Dieceza sa din partea musulmanilor. ''Suferinţele noastre de astăzi sunt preludiul suferinţelor voastre. Creştinii apuseni şi răsăriteni vor suferi în viitorul apropiat'', a declarat Arhiepiscopul Emil Nona pentru cotidianul italian Corriere della Sera, ediţia din 9 august. Declaraţiile au fost date din Erbil, capitala Kurdistanului irakian.
citeste tot >>
Anti-imigranti, bucurati-vă, ati învins! (flux informativ "România curată")
22.09.2015 18:59
Formularea ''Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) a ajuns la un acord pentru 40.000 de refugiați'' ține de regulile comunicării diplomatice, așa-zisul ''acord'' nefiind altceva decât amânarea luării unei decizii clare. În fapt, ''acordul'' privește relocarea a 40.000 de refugiați, ajunși în Grecia și Italia, adică undeva pe la un sfert din problemă. Termenul ''acord'' încearcă să mascheze un eșec, mai exact un dublu eșec, atât în ceea ce-i privește pe refugiați, cât și relațiile comunitare. Sunt pierderi pe toate planurile, în ciuda unor urale frivole ale partidei anti-imigraționiste.
citeste tot >>
Prof. Dr. Florin Şandru, cercetător la Institutului National pentru Studiul Totalitarismului, face greva foamei în fata Guvernului
16.09.2015 21:35
Doctor în istorie, cu facultatea terminată cu 10, Florin Şandru, cercetător la Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, face de cinci zile greva foamei în faţa Guvernului. Deşi vizibil slăbit, istoricul se declară hotărât să îşi continue demersul până când premierul Ponta şi miniştrii din subordinea sa vor rezolva problema subfinanţării cronice din cercetare. Plătit cu doar 1210 lei pe lună după 34 de ani de muncă, din care 8 ani în cercetare, istoricul a intrat sâmbătă în greva foamei, cu dorinţa de a obţine mărirea bugetului Academiei Române pentru asigurarea cercetării şi mărirea salariilor cercetătorilor, astfel încât aceştia să-şi poată face meseria, trăind decent.
citeste tot >>
Memoria lui Avram Iancu, respinsă de Televiziunea Română
05.09.2015 16:46
Spectacolul folcloric de la Ţebea nu va mai fi transmis în direct de Televizinea Română, aşa cum se întâmplă de obicei. Conducerea TVR a luat această decizie într-o şedinţă a Comitetului Director prezidată de şeful instituţiei, Stelian Tănase. Potrivit Directorului Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara, Mariana Deac, decizia TVR a fost luată în ultimul moment, deşi instituţia pe care o conduce a respectat întocmai procedurile, de la scrisoarea de intenţie până la negocierea onorariului perceput de TVR.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter