Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

De la lume adunate

Cine a fost Grupul Etnic German ("resuscitat" de Klaus Iohannis în 2007)
05.09.2015 13:21, Victor Dogaru
Despre impactul pe care GRUPUL ETNIC GERMAN l-a avut asupra ţării noastre, aş menţiona rolul important pe care l-a jucat minoritatea germană în relaţiile României cu cel de al III-lea Reich, inclusiv prin liderii săi, mai ales vizavi de rapturile teritoriale din 1940. Referitor la minoriatea germană din Europa, trebuie subliniat că Germania a ştiut să exploateze la maxim existenţa sa, atât spre a îşi extinde influenţa politică, cât şi pentru a îşi legitima expansiunea teritorială. În realizarea obiectivelor sale, Germania a ştiut să se folosească, pe post de pioni, de anumiţi lideri ai minorităţii germane din statele vizate, cum au fost, pentru România, cazurile Fritz Fabritius, Wolfram Brukner şi Andreas Smith, sau Sepp Janko în Iugoslavia.
citeste tot >>
"Corectitudinea politică" sau "flagelul corect"
05.09.2015 13:01, Sorin Lavric
E uimitor cum un cuvânt atît de inofensiv precum adjectivul ''corect'' a ajuns să fie emblema unui spirit despotic de a cărui prezenţă nu se mai îndoiesc decît proştii. Trăim în elementul corectitudinii politice, îi respirăm aberaţiile în etică, îi aflăm constrîngerile în cultură, îi privim consecinţele în familie. În totul, dresajul la care suntem supuşi e atît de tenace că pînă la urmă nici nu-i mai sesizăm agresivitatea. Sfîrşim prin a abdica în faţa unor enormităţi ce ieri păreau neverosimile pentru ca astăzi să pară de bun-simţ. Rezultatul e o babilonie pestriţă echivalînd cu o răsturnare a tiparelor trecute, dar o babilonie căreia, dacă vrei să-i pricepi etiologia, trebuie să mergi în trecut, la rădăcinile recente.
citeste tot >>
Povestea felmaresalului Friedrich Paulus, conducătorul asediului de la Stalingrad, si a frumoasei lui sotii, Elena-Constance Rosetti-Solescu
30.08.2015 21:03
O româncă de viţă nobilă, Elena-Constance Rosetti-Solescu, a marcat viaţa şi cariera unuia dintre cele mai însemnate personaje ale celui de-al Doilea Război Mondial, feldmareşalul Friedrich Paulus. A fost comandantul Armatei a VI-a germane care a asediat Stalingradul, apoi a capitulat în faţa armatei roşii, moment de cotitură al ultimei mari conflagraţii mondiale. Familia Rosetti, din care se trage Elena-Constance, era cunoscută în Moldova încă de pe la 1650, aceasta venind din Constantinopol. În volumul ''Amintiri', scriitorul Radu Rosetti menţiona că familia Rosetti, Familia Rosetti, din care se trage Elena-Constance, era cunoscută în Moldova încă de pe la 1650, aceasta venind din Constantinopol.
citeste tot >>
VOM TRĂI SI VOM VEDEA. Specialistii sustin că pe 28 septembrie 2015, omenirea va face un salt în evolutie
29.08.2015 22:49
Dr. Simon Atkins, un celebru doctor în bioelectromagnetică, specialist în prognosticarea riscurilor de dezastre, susține că Pământul și omenirea vor face un salt în evoluție, odată cu un episod de erupții solare care va avea loc în luna septembrie. O accelerare și o creștere a energiei electromagnetice de la soare, dar și a altor energii cosmice, care vor avea loc de la sfârșitul lunii august până la finele lunii septembrie, vor provoca, în jurul datei de 28 septembrie ceea ce este descrisă ca o ''schimbare de frecvență'' în conștiință. Energia cosmică așteptată este denumită ''VALUL X'' (WAVE X).
citeste tot >>
MOARTEA GENERALILOR
29.08.2015 10:14
In zilele revolutiei, dar si in anii care au urmat, multi dintre oamenii-cheie ai evenimentelor din 1989 au murit, au disparut ori s-au sinucis in conditii ramase neelucidate. Desi in majoritatea cazurilor anchetatorii s-au grabit sa diagnosticheze cauze naturale sau accidentale, exista numeroase suspiciuni legate de aceste decese, informeaza Romania Libera(editia din 18 decembrie 2007). Generalul Vasile Milea, ministrul Apararii Nationale in ultimul guvern comunist, a deschis seria deceselor suspecte. Moartea lui a fost anuntata de catre Nicolae Ceausescu (
citeste tot >>
RECHIZITORIU. În atentia Institutului Ellie Wiesel
28.08.2015 13:42, Vasile Jaques Iamandi
Dacă Holocaustul fascist, pe care noi nu îl comentăm, a lăsat moştenire o crimă împotriva umanităţii care însumează 6 milioane de victime nevinovate ucise mişeleşte, n-ar trebui oare să ne mirăm de ce o crimă bolşevică împotriva evreimii a rămas necomentată de nimeni dintre dvs. şi trecută sub tăcere, deşi însumează un genocid care depăşeşte numărul evreilor ucişi de fascişti? Sunt tocmai cei care au avut un rol activ în reuşita revoluţiei bolşevice şi la instalarea puterii sovietice pe firmamentul politic mondial.
citeste tot >>
DR. OLIVER LUSTIG: "Refuzul guvernului român de a-si preda evreii (1942 n.r.) poate fi considerat unul din marile acte de rezistenta din Europa"
26.08.2015 00:10, Dr. Oliver Lustig
Profesorul universitar Dr. Israel Gutman din Izrael, într'un referat întitulat ''Situatia evreilor din România pe fondul Europei cucerite sau dominate de nazisti'', arata ca planurile naziste de a-i deporta pe evrei din România în lagarele de exterminare din Polonia au întâmpinat ''o opozitie energica din partea poporului român si a autoritatilor românesti, inclusiv a guvernului si dictatorului Ion Antonescu... Refuzul lor de a-i preda pe evrei a crescut cu timpul si aceasta rezistenta este factorul care a salvat majoritatea evreilor români de de conceptie nazista''.
citeste tot >>
EGINALD SCHLATTNER: "Tin la această tară si stiu că Dumnezeu mă vrea aici"
22.08.2015 14:31, Ion Longin Popescu
''Când in pădurile si mlaştinile unde astăzi se afla Berlinul creştea pir, aici, in Transilvania, se cânta nemţeşte si se rosteau rugăciuni latineşti. Asta înseamnă vechimea săseasca! Iar daca astăzi va pot saluta in limba noastră comuna, germana, acest lucru îl datorez Patriei mele, Romania, care niciodată nu ne-a interzis limba materna, nici chiar in acele noua luni de zile, de la 23 august 1944 la 9 mai 1945, când Regatul roman s-a aflat in război cu Reichul german. In septembrie 1944, fiecare copil de sas s-a dus la şcoala lui germana, unde se predau doua ore de limba romana ca limba străina, începând cu clasa a III-a''
citeste tot >>
GESTAPO-ul evreiesc din spatele Legii 217/2015
22.08.2015 10:24, Mihai Enciu
Țuțea, Vulcănescu, Eliade, Cioran, Ioan Gavrilă Ogoranu. Este doar un început de listă neagră afișată de directorul Institutului Elie Wisel, Alexandru Florian, omul din spatele legii care în numele condamnării legionarilor pune la zid și mitraliază mari oameni de cultură. Născut dintr-un stalinist convins, l-am numit aici pe tatăl său, Radu Florian, mai tânărul Alexandru a întors zvastica pe dos și-a pornit o cruciadă infernală împotriva unor simboluri ale luptei anti-comuniste din România. Repere ale culturii române, oamenilor de pe lista neagră a sinistrului funcționar public Florian li s-a pus pistolul în mână și au fost plasați la locul faptei în postură de criminali de război.
citeste tot >>
20 de lucruri mai putin cunoscute despre România si români
16.08.2015 10:58
1. Rețeaua de transport în comun de suprafață din București este cea de a patra cea mai mare din Europa (și una dinte cele mai dense de pe continent, transportând 2,3 milioane de pasageri pe zi). 2. Bancnota românească de 10 bani pusă în circulație în 1917 este cea mai mică bancnotă din lume. Dimensiunile acesteia erau de doar de 2,75 x 3.80 cm. 2. Bancnota românească de 10 bani pusă în circulație în 1917 este cea mai mică bancnotă din lume. Dimensiunile acesteia erau de doar de 2,75 x 3.80 cm.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter