Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

De la lume adunate

ILIE SERBĂNESCU. Scrisoare deschisă către toti românii
18.07.2015 21:12, Ilie Șerbănescu
Dragii mei concetățeni, sînt și eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit oraș Bucuresti. Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am muncit pînă cînd am ieșit la pensie. Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea socialismului și 20 pentru dezvoltarea capitalismului și a democrației de la care am sperat mult mai mult. Acum sînt la pensie. Să nu credeți cumva că m-am pricopsit. Îmi petrec anii chivernisind banii de pensie în primul rînd pentru plată facturilor.
citeste tot >>
Ilie Serbănescu despre criza din Grecia şi efectele acesteia asupra României
16.07.2015 14:30, Ilie Șerbănescu
Cea mai mare problemă va fi în legătură cu băncile greceşti din România, despre care se spune că sunt bine capitalizate, au lichidităţi şi deci o eventuală panică ce s-ar isca şi s-ar manifesta prin retrageri din depozite ale romanilor din băncile greceşti, acesta ar fi cel mai nefericit lucru care se va putea întâmpla. Eu cred că acest lucru va fi împiedicat, nu atât prin garanţiile care se dau în acest moment, ci şi prin vinderea acestor subsidiare către alte bănci din România.
citeste tot >>
ARO - Povestea nestiută a masinii de teren 100% românească. De la al 3-lea vehicul de teren vândut în lume, la mormane de rugină
11.07.2015 11:23
ARO Campulung, o fabrica uriasa din care au plecat sute de mii de vehicule in toata lumea. O fabrica in care lucrau si 15.000 de muncitori. Transformata intr-o ruina in doar cativa ani. Un nume care i-a saracit pe multi si i-a facut miliardari pe altii. Un nume care a nascut afaceri si a hranit partide. Iata povestea masinii de teren ARO.
citeste tot >>
Senatul respinge Ziua Brâncusi ca sărbătoare natională, dar adoptă Ziua Limbii Maghiare
18.06.2015 19:40
Propunerea legislativă, iniţiată de 26 de parlamentari UDMR, pentru instituirea Zilei Limbii Maghiare în data de 13 noiembrie a fiecărui an a fost adoptată, marţi, cu 62 de voturi ''pentru'' şi 4 abţineri, informează Mediafax. Pe de altă parte, senatorii au respins proiectul de lege privind declararea zilei de 19 februarie ca Ziua Brâncuşi - zi de sărbătoare naţională, cu 26 de voturi ''împotrivă'', 29 de voturi ''pentru'' şi 16 abţineri.
citeste tot >>
Iubesc România, cu toată forta îndurerată a dragostei mele
15.06.2015 23:34, Lucian Avramescu
Țara mea are un nume frumos, cum frumoase erau numele de domnițe - România. Vine de ieri, spun unii, vine de demult, din vecii, scriu alții. Cred, indiferent de clipa botezului, că țara mea vine din cea mai lungă eternitate, fiindcă se găsesc și eternități împuținate, și se chema astfel înainte de a fi strigată pe numele din cristelnița istoriei. Țara mea trece azi prin cea mai grea cumpănă a vieții ei. E părăsită de ea însăși și abandonată în mâini murdare. Se golește de oastea ei de oameni vii și puternici și frumoși, schimonosiți și ei de silă și neputință, lasată fiind în brațele păroase ale unor violatori calificați.
citeste tot >>
"Rasism", "antisemitism", "discriminare" şi cătuşe la gură!
31.05.2015 18:57, Ion Măldărescu
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (C.N.C.D.) - un fel de Inchiziţie contemporană - vede şi aude doar ce vrea. Deunăzi, publicistul Ionuţ Ţene a fos citat de Istvan Haller, directorul C.N.C.D., să fie prezent la începutul lunii martie, la sediul instituţiei pentru declaraţii privind o aşa-numită discriminare religioasă sau etnică a preşedintelui Klaus Iohannis de faptpentru că a îndrăznit să-şi exprime liber opinia despre prestaţia noului şef al statului român. Aviz amatorilor! Cineva întreabă: ''cumva faptul că Iohannis e neamț și lutheran ne interzice să-l criticăm? Cum rămâne cu libertatea presei, atât de necesară într-un stat ce se pretinde democrat? Dacă astăzi un editorialist trebuie să răspundă în față unei inchiziții moderne pentru articolele sale, mâine pot urma alți jurnaliști ce au opinii cu care nu sunt de acord politicienii''.
citeste tot >>
LIVIU REBREANU, declaratie de dragoste: "Îţi mulţumesc din suflet că te iubesc"
31.05.2015 10:23, LIVIU REBREANU
Această mărturisire este una dintre cele mai frumoase declarații de dragoste din literatura română și i-a fost dedicată de Liviu Rebreanu, în 1912, celei care avea să-i devină soție. Liviu Rebreanu și Fanny Rădulescu s-au cunoscut pe terasa Oteteleșanu din București (situată pe locul unde se află astăzi Palatul Telefoanelor), unde, pe atunci, se adunau mai toți artiștii vremii. Iată cum își mărturisea Liviu Rebreanu, în 1912, iubirea pentru Fanny, într-o ''Mărturisire'' publicată de sciitor în Almanahul Societății Scriitorilor Români
citeste tot >>
Rezervistii sunt chemati la Centrele Militare. Cine nu se prezintă primeste amendă
23.05.2015 14:59
Ministerul Apărării Naţionale derulează în Bucureşti, în aceste zile, o acţiune de verificare a militarilor în rezervă. Sunt actualizate datele personale ale rezerviştilor şi sunt verificate actele personale - cartea de identitate şi livretul militar. Operaţiunea se face prin convocarea rezerviştilor la Centrele Militare de care aparţin, aceştia primind ordine scrise de chemare ''pentru clarificarea situaţiei militare''.
citeste tot >>
William James Sidis, cel mai inteligent om din istorie. La 18 LUNI citea ziarul, iar la 16 ANI a absolvit Harvard-ul. A murit somer, la 46 de ani
11.05.2015 19:25
Nascut in 1898 intr-o familie de intelectuali, William James Sidis a fost un geniu care a impresionat comunitatea stiintifica internationala cu abilitatile sale matematice si lingvistice. La 18 luni (un an și șase luni!), citea ziarul New York Times, pana la varsta de opt ani invatase opt limbi straine, iar la 16 ani a absolvit Harvard-ul.
citeste tot >>
Credite fără garantie prin Banca Săracilor. În curând si în România
10.05.2015 23:36
Muhammad Yunus, cunoscut ca parintele antreprenoriatului social, crede ca oamenii nu sunt facuti sa caute joburi, ci sa le creeze. In 2006, Yunus si institutia de microcredite pe care a creat-o in Bangladesh, Grameen Bank, au castigat Premiul Nobel pentru Pace ''pentru eforturile lor, prin microcreditare, de a crea dezvoltare economica si sociala de jos''.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter