Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

"UNDE ERATI, SIRE?" - Scrisoare deschisă adresată Regelui Mihai în 1986

Data publicarii: 26.04.2015 21:57:00

Scrisoarea a fost publicată în ziarul „Libertatea” din New York City (anul V, nr. 49/august 1986) și reluată  la 21 august 2012 în în revista online „Totpal Daily News” din Sinaia, la 21 august 2012. Autoarea scrisorii se numește Ioana Aioanei, emigrantă româncă din SUA. Scrisoarea a apărut cu ocazia aniversării, în România, a zilei de 23 august, „ziua eliberării patriei noastre de sub jugul fascist”. Aceeași scrisoare a fost republicată anul acesta în publicația online ART-EMIS, de unde am preluat-o și noi. Iată conținutul scrisorii:

 

 

 

„SIRE,

 

Aţi minţit poporul român şi l-aţi dat pradă străinilor

 

Cu ocazia „aniversării” zilei de 23 August, vă felicit, fiindcă această „Mare Zi” este opera Dv., şi eu alături de fraţii mei români vă datorăm Dv. invazia sovietică şi instaurarea comunismului în România, operă desăvârşită de comuniştii Pauker-Groza-Pătrăşcanu, care au pregătit distrugerea României în anticamera regalului Dv. birou. Pentru acel „23 august”, eu şi sute de mii de români am fost aruncaţi în închisori, fiindcă „eram o burgheză bogată” şi fiica unei familii cu tradiţii militare naţionaliste, închisoare din care am scăpat printr-un miracol. Pentru acel „23 August”, Dv. aţi minţit poporul român şi l-aţi dat pradă străinilor, aşa cum a făcut şi tatăl Dv. aţi ordonat să lăsăm jos armele în faţa „prietenilor sovietici” invocând un pretins „armistiţiu”, dar l-aţi semnat abia în 12 Septembrie 1944, dându-ne pe „tavă” ruşilor.

 

Le-aţi permis trădătorilor să se aciueze în Casa Regală, unde au pregătit lovitura de moarte a românilor, prin distrugerea fizică, materială, morală şi spirituală

 

Voi, Mihai Rege al Românilor, aţi ordonat ca românii să nu tragă nici un cartuş şi să nu se apere în faţa hoardelor sovietice, români care la Ungheni au fost împuşcaţi în timp ce îşi aşteptau „prietenii”. Alţi 170 de mii, tot la Ungheni, au fost luaţi prizonieri, unde şi soţul meu, un tânăr de 27 de ani a fost omorât, iar eu am rămas văduvă la 23 de ani… La „ordinul” Dv., Armata Română a trebuit să meargă şi să lupte alături de sovietici, şi bieţii români au luptat şi murit cu miile până în Munţii Tatra, fapt unic în analele istoriei războaielor, când un popor învins prin trădare este şi forţat să lupte alături de inamic. Voi Rege Mihai, aţi ordonat asta şi cei 200 de mii de români au „murit degeaba”, căci Basarabia şi Bucovina tot au fost răpite de ruşi, iar Cadrilaterul răpit de bulgari, şi România invadată de bolşevici. Şi după imensa greşeală politică şi militară ce aţi comis, aţi continuat să colaboraţi cu o clică de trădători, care ajutaţi de Colonelul Ulea, Maestrul de Ceremonii al Casei regale, le-aţi permis trădătorilor să se aciueze în Casa Regală, unde în spatele tronului Dv. au pregătit lovitura de moarte a românilor, prin distrugerea fizică, materială, morală şi spirituală. Dar puţin v-a păsat, căci v-aţi salvat tronul şi asta era important pentru Dv. şi clica ce v-a sfătuit în acel fratricid 23 August 1944. Iar noi românii, ca nişte proşti sentimentali, ne uitam la Dv. cu drag şi vă aplaudam furtunos când apăreaţi în jurnalul de Ştiri de la Cinema Aro, căci eraţi iubitul nostru rege, şi atâta timp cât eraţi pe tron, ne asiguraţi de libertatea şi independenţa Ţării de pacostea comunistă, căci încă nu ştiam că Dv. colaboraţi cu comuniştii.

 

Aţi tăcut, ca să vă salvaţi tronul

 

Dacă aţi fi fost sinceri cu noi, dacă ne-aţi fi atenţionat atunci când s-a format „nucleul” comunist sub numele de „Blocul Partidelor Democratice”, şi ne-aţi fi spus: „Români, sunt forţat de oameni nedemni spre fapte nedemne. Eu, regele vostru, nu permit ca sub baldachinul tronului să se conspire în contra voastră, şi abdic azi 6 martie 1945”, ne-aţi fi salvat dacă aveaţi curajul să vă riscaţi „pielea” şi am fi ştiut ce să facem în contra comuniştilor care erau instrumentele Moscovei şi nu un guvern de coaliţie cum am crezut noi. Dar aţi tăcut, ca să vă salvaţi tronul, căci aşa v-a sfătuit Styrcea care era „tare la poker” şi Sănătescu „tare” în conspiraţie.

 

Aţi ajutat şi aţi sprijinit pe comunişti

 

Ne-aţi minţit ani de zile, până în clipa de 30 Decembrie 1947, când aţi declarat la radio: „Abdic pentru mine şi toţi urmaşii mei…”, dar abia acum ne spuneţi prin interviul dat la Europa Liberă, că aţi fost forţat să abdicaţi de către Dej şi Groza, care v-au prezentat un act de abdicare „plin de greşeli de gramatică”, ceea ce este ridicol, căci Dej era un analfabet, dar Groza şi Pătrăşcanu erau avocaţi, şi Pătrăşcanu scria orice act.

De ce nu ne-aţi spus atunci?, că poporul ar fi sărit în foc pentru Dv. şi poate puteam preveni ca hoarda de criminali şi analfabeţi să nu fi putut forma un „guvern”. Aţi ajutat şi aţi sprijinit pe comunişti, care au reprezentat România şi la Pacea de la Paris, fapt pentru care americanii au spus atunci şi spun şi azi: „Românii şi-au ales singuri comunismul, căci au format un guvern comunist încă sub Regele Mihai…”

 

Unde eraţi, Sire?

 

Aţi sperat că Stalin vă va „lăsa pe tron” pentru eroica Dv. trădare, şi care era o continuare a trădărilor comise de „scumpul Dv. tată” Carol al II-lea, care dăduse Basarabia, Bucovina şi Nordul Herţei cadou la ruşi în Iunie 1940, fiindcă el avea nevoie de „pace” ca să se poată „dedica” marii lui Pasiuni pentru Lupeasca…, iar Dv. aţi întărit trădarea prin „Armistiţiul din Septembrie 1944”, pe care l-au legalizat la Paris comuniştii N.K.V.D.-işti, nişte criminali ca Pătrăşcanu, Groza, Dej şi alţi oportunişti, pe care Dv. i-aţi trimis la Paris să reprezinte bietul popor român. Îmi amintesc, cu câtă mândrie purtaţi pe piept „Ordinul Victoria” dat de Stalin, şi cum ciocăneaţi ouă roşii cu Vîşinski, acelaşi Vîşinski care a dat cu pumnul în masă şi a ţipat la Dv., ori să formaţi un guvern „pur comunist”, ori să abdicaţi. El a ieşit din biroul Dv. trântind uşa, că v-a căzut var de pe plafon în cap… Imediat l-aţi admis pe Groza, care era paravanul lui Pauker şi Dej, asasinii românilor, şi iar v-aţi salvat tronul… Eraţi regele românilor, dar unde eraţi Sire când comuniştii au ocupat fabricile şi ei stabileau câţi bani să plătească patronul unui lucrător, şi câtă carne şi alimente să le dea gratis?

Unde eraţi, Sire, când militarii români întorşi de pe frontul rusesc au fost deblocaţi şi aruncaţi pe străzi, iar invalizii lăsaţi pradă mizeriei şi fără pensie?

Unde eraţi Sire, când cei de pe frontul de Vest s-au întors fără mâini şi picioare şi nu şi-au mai găsit familiile în casele lor, căci fuseseră „confiscate de la burjui” şi date la ţiganii nomazi, care au făcut focul pe podele sub pirostrii să-şi facă mămăliga?

Unde eraţi, Sire, când sovieticii ne-au evacuat din casele noastre în miez de noapte şi plină iarnă 1944, şi ne-au luat tot avutul, iar noi cu copiii în braţe plângeam pe străzi?

Unde eraţi Voi Sire, regele iubit al românilor? Iar noi, tot naivi, vă iubeam şi credeam că eraţi ataşat nouă şi că ne veţi salva de comunişti!…

Unde eraţi, Sire, când comuniştii au înscenat lui Maniu şi altora „procese de trădare” şi i-au arestat aşa ca pe Titel Petrescu pe care l-au omorât, în timp ce sovieticii conduşi de evreii N.K.V.D.-işti ne violau, jefuiau şi împuşcau în plină zi pe străzi?

Unde eraţi, Sire, când moldovenii mureau de foame, fiindcă „prietenii” sovietici au blocat şi cărat toate alimentele? Şi unde eraţi când ofiţerii superiori ce au condus armatele în Rusia, au fost arestaţi, judecaţi prin procese înscenate şi împuşcaţi „pentru trădare”, iar soţiile şi copiii lor nu au avut dreptul la pensie, ba chiar au fost urmăriţi în mod sistematic, distruşi prin bătaie şi teroare de către agenţii comunişti, aşa cum s-a întâmplat cu copiii lui Ion Moţa, Gabriela şi Mihai?

Unde eraţi Dv., „Regele Românilor”, atunci când s-a modificat legea învăţământului, ca să ni se impună Limba Rusă în şcoli, şi când preoţii au fost arestaţi, bisericile păzite de comunişti ca noi creştinii să nu ne mai rugăm lui Dumnezeu ci lui Stalin, şi sărbătorile de Paşte şi Crăciun suspendate şi declarate „zile de muncă” ?

Unde eraţi Dv., decât pe tronul României, şi sub ochii şi tacita aprobare a Dv. s-a desăvârşit distrugerea unui popor, pe care azi, îl anunţaţi că vreţi „să-l fericiţi” cu întoarcerea Dv. la tron?! Să fim serioşi, D-le de Hohenzollern! Aş avea multe de spus, căci am trăit acele tragice zile şi ani de umilinţe în propria mea ţară, pregătite de Dv. Sire pentru poporul român, pe care l-aţi înşelat şi trădat, fapte care nu se pot uita în secole, nu după 42 de ani. Noi, cei bătrâni, suntem aici ca să spunem celor tineri şi să scriem Istoria cea adevărată, în care eu şi milioane de români avem un lung rechizitoriu pentru Dv. Dar mă opresc aici…

 

In cei 32 de ani, Dv. n-aţi întreprins nimic pentru poporul român

 

Şi dacă aţi avut decenţa să „ tăceţi” o perioadă atât de lungă, v-aţi lăsat antrenat în ultimul timp de ceva „fosile din vechea camarilă” ce trăiesc prin Anglia şi Germania, şi cu o îndrăzneală demnă de un „Carol Tiranul” tatăl Dv., aţi început o campanie de „încălzire a sentimentelor” cu românii, spunând într-o „proclamaţie” difuzată în 1979 la radio Europa Liberă: „Au trecut treizeci şi doi de ani, de când n-am mai călcat pământul României…”, şi apoi continuaţi:„M-am frământat, şi mă frământ, mă zbat pe seama soartei voastre crunte…”. Dar în cei 32 de ani, Dv. n-aţi întreprins nimic pentru poporul român, ci v-aţi făcut o familie frumoasă cu multe fete, pe care după cum se vede, vreţi să ni le puneţi în spate ca „moştenitoare ale tronului României”. Şi ca încheiere în acel mesaj de Anul Nou 1979, ne spuneaţi: „Urărilor Mele se alătură iubita Noastră Regina-Mamă, Regina Ana şi fiicele noastre, Principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia şi Maria”. Să vă trăiască, Sire, dar ele sunt fiicele şi principesele Dv. şi nu „reginele noastre”, ale poporului Român, fiindcă Dv. aţi „abdicat” pentru Dv. şi pentru toţi urmaşii, şi nu înţeleg, în care ţară şi pe ce tron sunt Domniile Lor regine?

 

„Cine-a îndrăgit străinii/ Mânca-i-ar inima câinii…”

 

In interviul dat de curând lui V. Georgescu, el v-a întrebat:„Majestatea Voastră s-ar întoarce imediat, deci în ţară, în momentul în care ar fi posibil. Pentru a domni? Pentru a fi rege?” Dv. aţi răspuns: „Da. Asta este datoria mea, şi dacă mi-am făcut datoria în circumstanţele grele la 23 August 1944, când aveam 22 de ani, nu voi şovăi acum la 64 de ani”. Dar de ce nu aţi considerat „datoria Dv.” ca imediat după abdicare, să fi format un guvern în exil, şi să fi folosit toate relaţiile politice şi familiale ce le aveaţi cu Anglia, „tradiţionala aliată”, să fi uşurat povara românilor la Conferinţa de la Paris, căci Churchill era marele master, şi regele Angliei vă era rudă? De ce nu aţi acţionat atunci, şi veniţi acum după 42 de ani să ne spuneţi că „este datoria Dv. să reveniţi la tron?…”

Trebuie să ştiţi că Poporul Român s-a maturizat, şi a învăţat pe propria-i piele o mare „lecţie”, aşa cum a fost spus de Eminescu: „Cine-a îndrăgit străinii/ Mânca-i-ar inima câinii…” Da, noi, Românii, am înţeles că tragedia noastră naţională s-a datorat numai „străinilor” aciuiţi pe la noi pe care i-am tolerat pe motive umane sau politice, şi care au conspirat împotriva noastră, fiindcă nici un „român adevărat” nu ar fi fost în stare să-şi trădeze neamul şi Patria de dragul privilegiilor sale personale…

 

Ne-aţi lăsat să fim umiliţi şi distruşi în numele „prieteniei”, fapt pentru care Occidentul ne dispreţuieşte

 

Aşa cum şi mie mi-e dor de casa mea, vă cred, Sire, că vă este dor de Peleş şi de toate palatele făcute de noi românii, în care v-aţi lăfăit cu „gaşca” de pierde vară şi care au decis soarta noastră, soarta României, între un pahar de coniac şi o partidă de poker, unde excela prietenul Dv. Styrcea, care v-a dădăcit şi v-a sfătuit cum să-i trădaţi pe români. Cred că vă este dor, să mai goniţi cu automobilul pe şoseaua Bucureşti-Sinaia, aşa cum făceaţi…, cred că vă este dor de aerul parfumat, de brazii de pe munţii Carpaţi, de care şi nouă celor din exil ne este dor, dar suntem pe aici din vina trădării Dv., iar fraţii noştri gem sub ocupaţia comunistă, pentru că Dv. aţi facilitat asta 42 de ani în urmă, şi nu ne-aţi lăsat să luptăm şi să fim învinşi în mod onorabil, ci să fim umiliţi şi distruşi în numele „prieteniei”, fapt pentru care Occidentul ne dispreţuieşte că, noi ne-am „ales comunismul”.

 

Credeţi că românii pot spune ceva frumos despre Regele Mihai? Greşiţi, Sire!

 

În „noua conspiraţie”, Dv. v-aţi lăsat intervievat de Vlad Georgescu, care nu numai că vă tratează ca pe un rege al României, dar vă întreabă exact ce vrem noi să ştim, iar Dv. i-aţi răspuns: „Ne-o dovedesc scrisorile pe care le primesc mai cu seamă de la cei tineri…care au aflat de la părinţii lor despre mine…”. Şi credeţi că românii pot spune ceva frumos despre Regele Mihai? Greşiţi, Sire! Aceşti tineri nu mai sunt românaşii credincioşi şi educaţi în umilinţă şi supunere faţă de casa Regală a Madamei Lupescu. Tinerii români sunt evoluaţi şi au curajul opiniei azi mai mult ca oricând, şi nu schimbă ei o teroare comunistă pentru una regală a Casei de Hohenzollern, care a omorât destui români între anii 1930-1940, sub domnia „Tiranului dement Carol al II-lea”.

 

Aţi conspirat atunci şi conspiraţi azi ca să puteţi lua tronul…

 

Propaganda pe care o faceţi prin intermediul Europei Libere, cred că aţi plătit-o foarte „gras”, să vă scoată la iveală şi să puteţi pleda pentru dreptul ce-l ridicaţi la tronul României, pe care l-aţi pierdut, ziceţi, din cauza „baionetelor sovietice”; dar Dv. l-aţi trimis pe Dămăceanu la ruşi în Aprilie 1944, i-aţi eliberat pe Dej, pe Ceauşescu şi Pătrăşcanu ca să vă pregătiţi pavăza, şi apoi l-aţi arestat pe Mareşalul Antonescu, dând la „tavă” România comuniştilor. Cum puteţi spune: „Aşadar, 40 de ani după venirea la putere a regimului comunist cu ajutorul baionetelor sovietice”, când [ei] au venit cu sprijinul Dv. regal? Că ruşii cu baionetele lor v-au forţat să abdicaţi, asta era de aşteptat, nici comuniştii nu vor „regi” şi trebuia să prevedeţi acest lucru. Dar de ce nu ne-aţi spus atunci în 1947, şi ne spuneţi acum? Cu asta sunteţi de două ori vinovat, că aţi conspirat atunci şi conspiraţi azi ca să puteţi lua tronul iar.

 

V-aţi salvat tronul cu preţul vieţilor a milioane de români, pe care i-aţi făcut sclavii ruşilor

 

Cu „dulcegăriile” Dv. nu puteţi şterge trecutul, sperând că cei ce ştiu adevărul au murit, ori au fost omorâţi cu toţii de către comunişti. Aţi greşit, sunt încă o mulţime de supravieţuitori în exil şi datoria noastră este să păstrăm „adevărul istoric”şi să-l predăm ca pe o faclă generaţiilor tinere. Să ştie şi ştiu şi eu, că în acea caldă zi de 23 August 1944, aţi vorbit la radio, v-am auzit cu urechile mele când aţi „ordonat” la ora 13, încetarea ostilităţilor contra Rusiei, şi aţi cerut atacarea trupelor germane pe teritoriul României. Dar ştiu că vocea Dv. fusese imprimată pe un „disc” de către comuniştii Pătrăşcanu şi Bodnăraş („Ceauşu”), pentru cazul când aţi fi fost omorât şi lovitura de stat nu reuşea, ei să poată folosi „vocea Dv.” ca o momeală pentru a comanda Armata Română. Şi culmea, Pătrăşcanu v-a scris şi „textul” trădării, iar Dv. susţineţi „azi” că au fost „baionetele sovietice”, când a fost numai „voinţa Dv.”, să faceţi orice să vă salvaţi tronul, şi l-aţi salvat ce-i drept, pentru trei ani. Dar l-aţi salvat cu preţul vieţilor a milioane de români, pe care i-aţi făcut sclavii ruşilor. Şi mai vreţi să fiţi rege românilor?

 

Vă doresc să staţi fericiţi şi plini de bucurie pe „tronul fantomă”

 

Dintr-un punct de vedere, vă înţeleg: Dv. acţionaţi ca un bun părinte pentru copiii Dv. pe care aţi vrea să-i vedeţi „asiguraţi material”, că toate averile Dv. din România le-ar oferi o viaţă de huzur aşa cum aţi avut Dv. Şi dacă aţi „declarat-o” pe Margareta „Prinţesa Moştenitoare” a unui tron „fantomă”, aţi făcut aceasta cu scopul să o vedeţi în Peleş, unde azi locuieşte Ceauşescu, pe care Dv. l-aţi eliberat din închisoare…, şi nu „baionetele sovieticilor”. Cât despre cine o să conducă poporul român după ce se va elibera de analfabeţii comunişti, nu vă faceţi griji. De aceea, vă doresc Dv. şi întregii „familii regale” să staţi fericiţi şi plini de bucurie pe „tronul fantomă”, şi să aveţi fericirea pe care o are Poporul Român cu ocazia aniversării „Zilei Mari” de 23 August – „Ziua Trădării României de către fostul Rege Mihai”.

 

Ioana Aioanei, 1986

 

Sursă: Revista ART-EMIS

 

_______________________________________________

 

 

 

Afisari: 114184
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Александру (Dec, Sat 09, 2017 / 01:16)
Tot ce s-a întâmplat atunci e specific nației noastre...din păcate.Nu am fost în stare să avem un conducător român cu origine română.De la străin la ce ne puteam aștepta?Halal români halal asa rege...cu ,r,cât se poate de mic!
Nume: Liviu (Dec, Sun 10, 2017 / 08:57)
Divide et Impera!
Acesta este bletemul ancestral al romanilor!
O tara frumoasa si bogata, GRADINA MAICII DOMNULUI, este o atractie continua pentru hoti si tradatori ...
DACA VREI SA DISTRUGI UN POPOR, DECAPITEAZA-I INTELECTUALITATEA!
Regele Mihai este beizadeaua unui afemeiat si impostor.
Anexa tratatului cu angajamentul Ribentrop-Molotov,l-a pus pe Maresalul Ion Antonescu, intr-o situatie complicata;Maresalul a chemat partidele Taranesc si Liberal la guvernare, dar lasii s-au echivat, ducand tratative secrete cu americanii & Co.
Ce pretentii puteam sa avem de la un Rege care si-a tradat TARA si MARESALUL, ca sa-si salveze Coroana?
Ce ne-a mai ramas?
DUMNEZEU SA APERE ROMANIA CU AL EI POPOR!
Nume: mina erdinci (Dec, Sun 10, 2017 / 12:09)
din tot timpul am zis ca e un om slab de caracter si fara coloana vertebrala ok toti cei ce au condus au pe constiinta cateva crime sau departare de opstacole dar sa tradezi un popor si sa revi cu nesimtire sa ati ceri dreptul de rege si sa subjugi iar nu e corect ca un popor si asa oropsit de greselile incultilor ce au ajuns la putere prin indobitocirea populatiei sa suporte o indemnizatie ce nu vi se cuvine dv si familiei dv sper ca cei ce conduc azi romania sa aibe inteligenta necesara sa inceapa sa restranga aceste dari catre aceasta familie sau altele care nu au dreptul mai ales la asa zisi eroi ai revolutiei nici 5 %din ei nu au participat la acele zile ferbinti cand multi din colegi mei au murit di ordine date de un criminal ce sia vandut tara si la bagat pe Ceausescu fortat in elicopter sal faca fugar nu am nici o lacrima ca si el a facut greseli da nu sia vandut poporul si tara a facut ca sa infloreasca aceasta tara acum noi murim de ce sant biserici aparute ca ciupercile in locul scolilor si aspitalelor se dau legi cum ca cei cu virusul mortal HIV sa nu se monitorizeze si sa se tina sup control aceasta boala si multe altele se fac cu buna stiinta lipsa de medicamente ca sa poata eradiuca acest popor si toate astea leati adus dv impreuna cu cei ce conduc in umba
Nume: Mircea (Dec, Sun 10, 2017 / 19:36)
Cei ce servesc sau un tradator si recunosc o monarhie criminala sin la fel ca ei.Nu vor reprezenta interesele poporului niciodata,le doresc sa primeasca omare de scuipat autentic romanesc,sa moara in chinuri.
Nume: Vasile Eugen (Dec, Mon 11, 2017 / 21:02)
Mă bucur că apar documente istorice,care ne arată adevărata față a NIMICULUI (pt că NU a fost încoronat niciodată )si pt A PUNE CIREASA PE TORT "A MAI SI ABDICAT" MARE REGE....de r...t.Principele, care sunt alea? De unde vin , din RUSIA? DOLIU PT UN TRADATOR?
Nume: AVANU CALINA (Dec, Thu 14, 2017 / 10:59)
Despre ce documente este vorba???Eu spun sa vizitati mai des institutul de Istorie si sa cititi Iorga, Bratianu etc!
Nume: Fulcrum (Dec, Sun 17, 2017 / 21:04)
Nu dati vina pe rege! A incercat sa salveze ce se mai putea, dar aveam deja soarta hotarata de altii. Daca Churchill si Rosevelt nu ne dadeau la schimb pt greci, acum aveam alta soarta. Sa nu uitam ca am fost a patra forta ca marime care am luptat contra germanilor si am fost tratati cu dispret total. Antonescu ne-a facut mult rau cand a hotarat sa treaca mai departe de Nistru. Daca nu era 23 august, cred ca acum se vorbeau alte limbi pe teritoriul tarii noastre.
Nume: chertrodica (Dec, Mon 18, 2017 / 18:30)
Sunt de acord cu evenimentele din aceasta scrisoare ca ,in urma acestui armistitiusi rudele mele (2 unchi si o matusa ) au fost deportati in Siberia si au lucrat in mine de sare .
Nume: Viorica Bălteanu (Dec, Tue 19, 2017 / 13:51)
Autorii scrisorii n-au auzit niciodată de RAȚIUNEA DE STAT? E limpede că NU. Nici cuvintele înțeleptului cronicar Miron Costin nu fac parte din bagajul lor cultural foarte rudimentar. Iată-le; "Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii". Iar BIBLIEI îi cunosc numai... copertele, specimene precum cele de mai jos, de altminteri, în perfecta consonanță cu autorii scrisorii citate în articol, fiindcă rescriu istoria neghiobii, dând ascultare tocmai hahalerelor bolșevice precum Traian Băsescu (ale cărui multe vorbe și fapte veninoase iremediabil antiromânești sunt binecunoscute), Ion Cristoiu (care în 1992,se indigna cu mânie proletară contra primirii lui Ștefan cel Mare în rândul BINECREDINCIOȘILOR Bisericii Ortodoxe Române. O făcea după ce încercase reintroducerea pedepsei cu moartea prin publicarea de taloane în acest sens în EVZ, arătându-și - de fapt - ateismul feroce și incultura oceanică, de asemenea, voind ca românii să fie percepuți drept sanguinari lipsiți de credință creștină și de elementară cultură, cum este, în fond, exact el, "profetul" de Găgești), Cristian Tudor Popescu (care și-a arogat până și calitatea de... eminescolog, în realitate, alăturându-se clicii Patapievici&Oomp, prin comentarii televizate de o falsitate cutremurătoare, prin care s-a făcut de basme, arătând că nu cunoaște chiar deloc opera poetului suprem al românilor și nici măcar biografia ROMÂNULUI ABSOLUT. Poporul român va ieși din marasm numai după ce va face loc în inima sa martirului Ion Antonescu, precum și greu încercatului Rege Mihai I al României. Ambii și-au asumat destinul amar, primul, îmbrăcând conștient cămașa morții și rămânând monarhist până la capăt, al doilea îndurând peste șapte decenii de hulă din partea NKVD-iștilor și a neoNKVD-iștilor, ca și decenii lungi de lipsuri materiale, umilințe. Ambii rămân figuri proeminente în încercările lor de a feri neamul românesc de multe și cumplite suferințe, dar amândoi fiind striviți de tăvălulgul istoric
Nume: popescu iuliana (Jan, Wed 10, 2018 / 20:21)
Oare va sti cineva ADEVARUL ADEVARAT pana la urma?Cu PRO si CONTRA nu se va elucida niciodata misterul Istoriei noastre.
Nume: popescu (Jun, Fri 01, 2018 / 10:42)
Acum alta belea/poate e bine/poate nu! Printul Mostenitor al IMPERIULUI BRITANIC vrea sa ceara coroana ROMANIEI!Eu cred ca va fii bine pt ca CHARLES iubeste ROMANIA spre deosebire de alte figuri din Parlament.
Nume: Stefan (Jun, Fri 12, 2020 / 14:25)
Ma baiatule tu esti tampit? Cum sa zici ca Charles iubeste Romania? Ala este un jeg de om casatorit de 30 de ori ,un satanist ordinar la fel ca toata gloata lor de infractori.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter