Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Domnule Prof. univ. dr. IOAN AUREL POP, sunteţi o cruntă dezamăgire...!

Data publicarii: 15.12.2013 22:53:00

Azi, 12 decembrie 2013, am avut neplăcerea să-l ascult, la New York, pe Prof. univ. dr. IOAN AUREL POP, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (sau cum i-a plăcut să-l numească: „Kolozsvár”) vorbind, dintr-o perspectivă “academică”, despre valorile multiculturale din Transilvania, create de români, germani, maghiari, evrei şi alte naţionalităţi, de-a lungul veacurilor.

 

Spre surprinderea mea, nu a menţionat nici un nume românesc de creator de cultură sau artă din Transilvania.

 

Tot de la emeritul profesor român (?) am aflat cu surprindere că Transilvania a aparţinut Ungariei pâna la anul 1688, când a fost ocupată de imperiul Habsburgic. Oare emeritul profesor român nu a auzit de Paşalâcul de la Buda din anul 1526? Sau poate o fi fost şi un Paşalâc la Kolozsvár ?!

 

L-am întrebat de ce nu vorbeşte şi despre daci, când în inima Transilvaniei sunt rămăşiţele Statului Dac la tot pasul, iar domnul profesor mi-a răspuns că aici se discută numai de Transilvania,  începând cu  perioada de când a primit acest nume de la unguri, în secolul al XI-lea (!)

 

I-am replicat că Laonic Chalcocondil (1423—1490), unul dintre cei mai de seamă istorici bizantini din secolul al XV-lea (sic!), numeşte “Transilvania”, Dacia peonilor, dovedind o cunoaştere exactă a realităţilor etnice (populaţia predominant „dacă”) dânsul nu părea să-şi aminteacă numele de Dacia Peonică, dar a ţinut, academic, să-mi corecteze pronunţarea numelui lui Laonic Chalcocondil, cu toate că atunci când se referea la Făgăraş pronunţa numele acestuia foarte ciudat… „Fogaras” (!?!) 

 

Când,  în pauză,  îi spuneam unui prieten că: „Cine vrea să mă asculte,/ Sfatul meu îi poate prinde bine,/ Se pot spune prostii multe/  Şi-n cuvinte mai puţine!”,  un colaborator al distinsului Prof. univ. dr. IOAN AUREL POP (Rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca), tocmai trecea prin spatele meu, şi nu a putut să se abţină să menţioneze că... m-a auzit. Sigur că frica m-a cuprins pe loc (!)...

 

Prof. univ. dr. IOAN AUREL POP, Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca

 

Aşa că, acum, doresc să-i dau un răspuns, în scris, domnului Prof. univ. dr. IOAN AUREL POP, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, cu privire la multiplele erori voite (sic!) din prezentarea domniei sale. Și o fac din două motive: o dată pentru că îi respect pe maghiari deopotrivă cu românii şi apoi pentru că Mişcarea Dacologică iubeşte adevărul. 

 

Maghiarii au pretenţii teritoriale la toţi vecinii. Dacă aceste pretenţii sunt întemeiate sau nu, dacă ele sunt corecte şi argumentate istoric, e treaba istoricilor maghiari, sloveni, slovaci, austrieci, sârbi, croaţi şi ucrainieni. Pe mine mă priveşte Transilvania. 

 

 

În şcolile române şi maghiare din Transilvania se învaţă faptul că, la venirea maghiarilor – la începutul secolului X – în Transilvania, era vid de populaţie. Asta e principala teorie pentru care maghiarii în ziua de azi revendică Transilvania. Astfel pentru maghiari: 

 

 - nu are nici o importanţă faptul că populaţia majoritară – de aproape 80%  (şi nu de 45 % cum ne explică academic domn’ Profesor) – din Transilvania e de origine română;

       - nu are nici o importanţă că în inima Transilvaniei sunt rămăşiţele statului DAC la tot pasul;

        - nu are nici o importanţă că românii vorbesc şi astăzi limba lor străveche ( şi NU o „new latin language”, cum academic ne explică domn’ Profesor Pop), deşi sunt în mijlocul unor state de origine slavă;

       - nu are nici o importanţă că într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea şi membru al Comisiei Teologice Internaţionale, unul din oamenii care au avut acces la documente secrete din arhiva Vaticanului, a făcut o declaraţie surprinzătoare: „Chiar dacă se ştie că latina e limba oficială a Bisericii Catolice, precum şi limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puţină lume cunoaşte că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, şi nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Aşadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munţii Bucegi, din Braşov, din Bucureşti. Voi sunteţi cei care aţi oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină – n.a.)”;

       - nu are nici o importanţă că Transilvania însăşi poartă un nume latin şi nu maghiar, şi nu are importanţă că Transilvania nu a făcut parte niciodată din Ungaria (iar nu aşa cum ne explică academic Pop că inclusiv după Paşalâcul de la Buda, Transilvania a făcut parte tot din Ungaria, până la ocuparea ei de către Imperiul Habsburgic în anul 1688);

       - nu are absolut nici o importanţă că ungurii însăşi se recunosc pe sine ca migratori, venind din Asia şi asediind o mare parte din Europa.

 

Nu! Ei spun că Dacii au dispărut din istorie şi că Transilvania era goală când s-au refugiat ei, în urma războiului cu moravii şi bulgarii, care i-au împins spre Nord. 

 

Documentul care consfinţeşte aceste convingeri maghiare este celebra: “Gesta Hungarorum” a lui Anonimus. Problema e că până şi această scriere vorbeşte de lupta de 200 de ani a maghiarilor pentru a cuceri Panonia şi mai târziu Transilvania şi de faptul că s-au luptat cu ducii Menumorut şi Glad, iar în anii 904 au de-a face în Transilvania cu un localnic pe nume Gelu care conduce o formaţiune statală locală.

 

G.D. Iscru aminteşte de o informaţie din sec. IV transmisă prin cartea “Origines Hungaricae”, scrisă de Franciscus Foris Otrokocius, la 1693, referitoare la limbile vorbite la curtea regelui hunilor: limbile gotice şi ausonica, unde prin limba ausonilor se înţelege dacică care este, de fapt latina vulgară, potrivit prelatului maghiar Otrokocius.

 

Attila Hunul (406-453 d.Hr.) însuşi se intitula „rege al hunilor, al meduşilor, al goţilor şi al dacilor”, dovadă că dacii existau şi erau recunoscuţi de Attila.

 

Să nu uităm şi de Memoriul din 1784 al grofilor şi al baronilor unguri, care, simţindu-se, pe bună dreptate, venetici în Transilvania, cerând ajutor armat de la administraţia habsburgică, pentru înăbuşirea revoluţiei vlahilor de la anul 1784, condusă de Horea, Cloşca şi Crişan, recunoşteau că: „Părinţii noştri, veniţi din Sciţia, au cucerit cu lupte victorioase şi cu sângele lor această scumpă patrie şi după ce au supus şi au făcut iobagi pe părinţii vlahilor care s-au revoltat astăzi, 1784, asupra noastră, dânşii (n.a. adică ungurii) au domnit liniştit peste ei, ţinându-i totdeauna într-o aspră disciplină.“

 

Domnule Prof. univ. dr. IOAN AUREL POP, Rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (sau Kolozsvár, cum vă place să-l numiţi), sunteţi o cruntă dezamăgire pentru un profesor care îşi primeşte salariul lunar de la statul român, din munca milioanelor de români, şi pentru cetăţenii românii care îşi trimit copiii la dumneavoastră pentru învăţătură! 

 

În final, ce trebuie ştiut este că, de-a lungul zecilor, sutelor şi miilor de ani, dacii şi urmaşii lor legitimi de azi, noi românii, nu am avut nevoie de migratori, ci migratorii au avut nevoie de noi. Și, ceea ce le cerem noi, azi, este puţin respect!


Sursă: www.dacia.org

Afisari: 19062
Autor: Dr. Napoleon Săvescu
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Popa Pui (Dec, Wed 18, 2013 / 00:39)
Adevarul e ca Romania e o tara de tot rahatul mai ales prin oameniii fara coloana vertebrala care o locuiesc. Istoria a demostrat-o ca nu am putut incheia niciun contract/alianta fara sa ne cacam la semnal intr-un final apoteotic. Suntem mesteri sau maibine zis maestrii in a gasi scuze si de a arata cu degetul de ce suntem noi batuti de soarta. Ideea de dacoromanie este in mintea aburita de alcool a unora, si acel acoola declansat si rascola lui Horea... a trebuit la frasu scoli si drepturi ... dragii de ei s-au rasculat cand distilarea alcoolului a devenit monopol de stat .. al austriecilor. Si de atunci in colo ne cacam la semnal ori de cate ori avem ocazia...Intrebare retorica.. Cati laureati ai premiului Nobel avem? Asa ca nu e cazul sa ne imbatam cu apa rece si sa acuzam un academician care a pus ceva pe masa stiintei, de un nime in drum ....care da in sus si jos cu teorii si dogme neverificate.....
Nume: Mioara Radulescu (Dec, Mon 30, 2013 / 15:16)
Ma surprinde ce am citit mai sus despre Dl Pop. L-am auzit de nenumarate ori la TV, convorbiri in care spiritul romanesc abunda...iar acum... nu pot sa cred ca la New York si-a schimbat total atitudinea fata de romanism. ceva nu este adevarat ! dar cine minte ?????? Domnule Dr. Savescu poate detineti o banda audio sau video si o puteti trimite la adresa mea de e-mail. Ar fi convigator si as potea sa-i scriu o scrisoare Domnului Prof.Pop pentru a-i cere explicatii.
Nume: Viorica Balteanu (Jan, Wed 08, 2014 / 14:23)
Sunt uluită - sunt convinsă că nu numai eu - de ceea ce am citit în acest articol. Când s-a metamorfozat în felul descris mai sus dl. acad. Ioan Aurel Pop?
Și mă dezgustă ceea ce postează insul care semnează POPA PUI. Un ignorant, un vulgar, un lipsit de demnitate, care n-a auzit despre premiul Nobel câștigat de George Emil Palade sau de Maica Teresa din Calcutta (aromâncă după tată), habar n-are că românii l-au dat pe Poetul Absolutului, adică Eminescu, nu știe că mulți specialiști îi consideră pe Enescu și Brâncuși artiștii tutelari ai secolului XX în respectivele domenii. Că despre un geniu recent, Marin Sorescu, nici nu știe ce o fi scris, pun rămășag! Iar lista ce-i cuprinde pe Vuia, istroromânul Nicolae Tesl(e)a, Odobleja, Pârvan, Iorga, Paulescu, Ana Aslan, Coandă, Blaga, aromânul Herbert von Karajan și zeci de alte personalități gigantice îi este total străină. A citi atent, a studia temeinic ne ferește de a debita imbecilități și calomnii josnice. Să știe, totuși, toți homunculii veninoși: ROMÂNUL NU PIERE!
Nume: Ion Coja (Jan, Mon 27, 2014 / 00:46)
Doamne, cum îl puteți lua în serios pe acest farseur, acest caraghioz, acest impostor și acest inconștient care a făcut deja atât de mult rău românilor naivi, creduli și puțin obișnuiți cu rigoarea dmonstrației!
Napoleon? Ce genă zbanghie moștenește de la părinții care i-au putut da un asemenea nume?!
Dar nu-i atâta de nebun pe cât este de escroc!
Nume: americanus (Feb, Mon 24, 2014 / 17:52)
Foarte bine
Nume: Marius Dinca (Feb, Tue 25, 2014 / 11:00)
Domnul Napoleon este o crunta dezamagire pentru el insusi. se crede istoric un dentist din New York? e pacat ca multi oameni care pun plombe s-au apucat de scris istorie. Domnul Ion Pop e un mare roman si cred ca ceea ce ati talmacit in acest articol e pur si simplu ceea ce crede el despre dumnevoastra ca ati uitat sa ziceti. Mai aveti mult de cercetat, sau de plombat, pana ajungeti la nivelul domnului Pop Aurel. Cu stima, domnule dentist.
Nume: Ioan ciarnău (Mar, Sat 22, 2014 / 22:02)
Eu nu-l cred pe acest domn! Cred că este o intenţie de compromitere şi defăimare a academicianului Ioan Aurel Pop. Îl cunosc personal pe domnul I.A.Pop, precum şi multe din teoriile domniei sale referitoare la ISTORIA ROMÂNILOR, care nici pe departe nu fac trimitere la aberaţiile de mai sus. Însăşi calitatea sa de membru al Academiei Române, chiar cel mai tânăr membru al acesteia, l-ar situa înafara contextului ştiinţific. Nu-l văd, în niciun caz, atât de naiv încât să rişte ca dintr-un eminent om de ştiinţă să accepte epitetul de aventurier!
Totuşi, pentru ca domnul Dr.Napoleon Săvescu să poată argumenta afirmaţiile făcute, îi dau o şansă. Altfel va intra definitiv în derizoriu.
Nume: VORBITOR DE LIMBA ROMANA (Apr, Thu 10, 2014 / 16:49)
DUMNEATA SAVESCU NU ESTI NICI DEZAMAGIRE NICI BUCURIE ESTI NIMIC ASA CUM SUNT ACEIA CARE NICI NU VOR SA POMENEASCA DE OAMENII DIN CARE STIU FOARTE BINE CA SE TRAG DE PARCA E O RUSINE CA LIMBA ROMANA ESTE O LIMBA CA ORICE LIMBA DIN LUME VORBITA DE OAMENI CARE NU NEAPARAT SUNT RUDE ADICA FIECARE CU NEAMUL SAU DE ORIGINE SI ASTFEL MULTI SLAVI AU FOLOSIT CUVINTE LATINE FOARTE MULTI RROMI AU LASAT LIMBA PARINTILOR SI AU VORBIT NUMAI CU LIMBA DIN CUVINTE LATINE SLAVE BALCANICE FRANTUZESTI ENGLEZESTI ETC.= LIMBA ROMANA MODERNA
Nume: Cosmina C (Oct, Wed 22, 2014 / 10:28)
Daca as fi in locul Dv., as incerca sa imi tin parerile pentru mine. Eu am deosebita onoare sa il cunosc personal pe Domnul Profesor Ioan Aurel Pop, iar in calitate de student si masterand al prestigioasei Universitati "Babes-Bolyai" nu pot decat sa va spun ca va inselati amarnic. Am decis sa aleg o exprimare mai frumoasa, deoarece refuz sa ma cobor la nivelul Dvs de intelegere. Imi pare rau ca aruncati cu asemenea cuvinte asupra unui OM de o valoare nemasurata, mai ales - si sunt sigura ca acesta este cazul - in totala necunostinta de cauza. Dupa umila mea parere, ar trebui sa va uitati la Dvs. mai intai, iar dupa cateva decade bune, cand proababil veti ajunge sa atingeti aproximativ 2%, ca valoare intelectuala, din ceea ce reprezinta Domnul Profesor Academician Doctor Pop, ma gandesc ca veti fi oarecum avizat sa exrpimati asemenea pareri. Pana atunci, va sfatuiesc prieteneste sa investiti cat mai mult in dezvoltarea Dv mai ales la nivel intelectual. Situatia de fata o cere.

Numai bine!
Nume: Cosmina C (Oct, Wed 22, 2014 / 10:46)
"Napoleon Săvescu este unul dintre principalii preopinenți actuali ai curentului naționalist al protocronismului,[3] care dublează un complex de inferioritate culturală și istorică cu unul de superioritate. Săvescu susține că românii ar fi doar urmașii dacilor, întrucât doar o porțiune mică din provincia Dacia a fost cucerită de Imperiul Roman foarte târziu și părăsită foarte devreme.[5]

Confruntat cu contraargumentul originii și etimologiei latine a limbii române, el argumentează că această asemănare se datorează faptului că dacii vorbeau o limbă foarte apropiată de latină.
Deși are un succes moderat în anumite straturi sociale, fiind în trecut invitat în emisiuni precum Dan Diaconescu în direct,[3] Săvescu nu este luat în serios de de comunitatea științifică, fiind caracterizat drept diletant agresiv.

Sursa Wikipedia

(Cam rusinos...nu credeti??)
Nume: Scorillo (Mar, Mon 30, 2015 / 23:02)
Ma dacomanule, tu ai mutra de gagauz dac !
Te-ai privit vreodata in oglinda ?
Ce erau parintii tai ? Tatari ?
Nume: Corneliu Riegler (Aug, Tue 11, 2015 / 15:23)
Acad. Aurel Pop este un istoric echilibrat intr-o Europa in care razboiul bate la usa. Am (re)citit ,,Istoria Transilvaniei''(2013) a domniei sale si regasesc un capitol intreg despre contextul traco-dacic al Transilvaniei. Dar dincolo de perioada veche demersurile dlui. Aurel Pop au fost in directia determinarii evolutiilor spre anul 1918. Obiectivitatea determinarilor sale suprinde astazi cand incrancenarile sunt din nou la moda. Desigur ca pentru pasionatii de ,,rataciri'' dacologice perspectiva dlui. academician nu satisface exigentele.
Nume: Viorica Bălteanu (Sep, Thu 03, 2015 / 18:01)
Doctorul stomatolog Napoleon Săvescu s-a autoimprovizat... lingvist, istoric etc., prin afirmații fantasmagorice uluind tot felul de tolomaci. A sponsorizat recent un spectacol folcloric în SUA, iar interpreții l-au adorat numindu-l DACICUS MAXIMUS!!! E de plâns, e de tot hazul?!? L-aș ruga să ne precizeze cum spuneau dacii ACEASTA E PATRIA MEA FRUMOASA. Ori să conjuge verbele A FI, A AVEA, chiar A CANTA în limba dacă.
Nume: Manuela Cristina BLANARU (Jun, Sun 12, 2016 / 15:40)
INTERESANT si foarte argumentat cu surse/izvoare istorice, totusi ar fi util un link catre arhiva emisiunii respective sa gasim interviul cu d-nul Ioan Aurel POP, care a declansat aceasta vehementa reactie
Nume: Bacău (Feb, Mon 13, 2017 / 16:55)
MINTE cu spume napoleon savescu. Cine il cunoaste pe Ioan Aurel Pop stie ca nu-i adevarat. Rusine ca publicati asemenea aberatii pe site.
Nume: Hegedüs Stephan (Feb, Fri 17, 2017 / 13:23)
Carturari iluministi Ardeleni au cautat sa inpuna idea origini pur latine a poporului Vlah " român " vehiculând idea exterminari Dacilor . Sunteti de tot râsul si o sa va spun de ce . O data ati fost urmasi Romei , când doar urmasi Dacilor , când ai Slavilor , apoi a urmat programul propagandistic al comunistilor din 1975 , convietuirea Daco -Romana , apoi în 1976 , teoria Traco -Comana , dacisismul originea tuturor popoarelor din Europa . 1 istoric din 10 , sustine existenta statuliu Dac , si acela bine înteles ca e român . Izvoarele si documentele care sa sustina fie si partial existenta statului Dac , sunt putine . Unde mai pun ca , numele de Dac , e un nume dat de catre Romanii . Dacii nu-si spuneau ei însâsi Dacii . Dacii se înrudeau cu Celtii si nu cu Getii . Sa vedem ce spune , cronica veche Ungaria si Attila , teritoriul Daciei noastre Unguresti a fost o data locuita de Danii " Dacii " însa înspaimântati de venirea Hunilor , au emigrat cu familile si oameni lor în tinuturile maritime dela miaza -noapte si azi se numesc Dania si Norvegia . Cronica Danezia alui Dudo de Saint þuentin , Gesta Normanorum , spune ca , în anii 911 Wikingii se numeau Gotii si Dacii etc . Pe actul de nastere al Danermarcei este scris , Danii . Danermarca sa numit sute de anii Dacia . Sincer poporul Vlah e considerat de catre cercetatori si istorici , poporul ENIGMA . Ce se stie , e ca Vlahii au trait în interiorul imperiului Roman . Prima mentiune a endonimului Vlah e documentata catre mislocul sec al 9 -lea , într-o Cronica de la manastirea Athonita Kastamonitou . Numele de Vlah , desemneaza populatile Slav Meridionale din tari ca , Croatia , Serbia , Munte Negru , Bulgaria , Macedonia , Albania , cu sensul de strain , ne Slav de limba romanica . Vlahii se vor stabili în regatul Ungariei , pela 1,300 , în urma sfatului tari tinut la Alba Iulia , de regele Ungariei .
Nume: Tavi (Apr, Sat 15, 2017 / 11:54)
Am citit cu interes pana la : "că ungurii însăşi se recunosc". Dezacord penibil. Autorul o fi ungur ?
Nume: Liliana Ionescu (Apr, Tue 18, 2017 / 12:32)
Domnule Napoleon Savescu, ati aprecia oare ca domnul Ioan Aurel Pop sa va dea lectii in specialitatea dvs. medicala ?Cum ar fi ca cineva pasionat de medicina, dar profan in materie, fara studii, fara cercetari in laborator, fara operatii pe masa chirurgicala sa va comunice in mod categric faptul ca bisturiul nu provine dintr-un cutit, ci dintr-o lingura,sa spunem? Ati adus elemente de interes in istoria noastra, dar absolutizarea tuturor datelor in favoarea uneia dintre partile participante la etnogeneza noastra si formarea limbii romane , chiar in pofida confirmarii lor ca aparinand unei alte culturi, conduce la auto-mistificare, scade dramatic nivelul de cunostere si ne transforma in robotei repetand una si aceeasi placa neconforma realitatii.Nu e cazul sa negati si profesionistul, nu doar opera sa.
Nume: Dragos Serban Popovici (Aug, Fri 18, 2017 / 09:38)
VA SALUT CU RESPECT
SUNT PRESEDINTE AL ASOCIAȚIEI CULTURALE
" RENASTEREA NEAMULUI ROMANESC "
LA 10 IULIE 2017 AM AVUT INITIATIVA FONDARII CONSILIULUI UNIRII
IN LUNA SEPTEMBRIE 2017 VOM AVEA HOTARAREA JUDECĂTOREASCĂ DEFINITIVĂ PRIN CARE CĂPĂTĂM PERSONALITATE JURIDICA
OBIECTIVUL NOSTRU = REANTREGIREA NATIONALA
IN VECHILE HOTARE DE LA 01.12.1918 CEL
MAI TARZIU PANA LA 01.12.2018
FOARTE CURAND VA VOM TRIMITE PRIN EMAIL TOATE DOCUMENTELE DE CONSTITUIRE ALE CONSILIULUI UNIRII
LA MOMENTUL POTRIVIT VOM FACE CUNOSCUT PRIN MASS MEDIA CA EXISTAM SI ACȚIONĂM
CU STIMA
Dragos Serban Popovici
18.08.2017
Nume: marin profir (Oct, Mon 29, 2018 / 15:38)
Faptul că în timp dl Pop a devenit președintele academiei adeverește întru totul spusele dlui Săvescu.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter