Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

Europa Nostra

Islanda versus Grecia şi replica lui Păstorel Teodoreanu la chestiunea globalizării
03.07.2011 22:55, Mugur Vasiliu
Am să pornesc prin a vă mărturisi că nu-i iubesc pe greci. Deloc. Poate e un clișeu întipărit în capul meu, dar pentru toate cele pe care le-am avut de suferit, în timp, de la cei care ar fi trebuit să fie frații noștri, cu tot cu fanarioți, cu perioada cu totul nefastă pentru români, când am fost pur și simplu zdrobiți de Grecia și am văzut ce poate să facă boala filetismului, așa cum astăzi este Grecia de către Uniunea Europeană; cu tot cu povestea absolut hidoasă a mânăstirilor românești, din Sfântul Munte Atos, furate de greci în diferite momente "" mânăstiri, șaisprezece din douăzecișiuna, care sunt construite de români, prin danii ale domnitorilor și ale boierilor români, din care nici una nu mai este astăzi românească.
citeste tot >>
Grecia fierbe, economia subterană reprezintă 35% din PIB, dar protestele au devenit o atracţie turistică
02.07.2011 21:26
Măsurile de austeritate votate de Parlamentul grec, întâmpinate cu proteste în Grecia, dar cu aplauze în Europa, au fost aprobate azi, punct cu punct. În tot acest timp, grecii par să nu acorde o importanţă prea mare situaţiei în care se află.
citeste tot >>
Germania se cam pregăteşte să iasă din Euroland
30.06.2011 13:21
Zvonuri legate de o iesire a Germaniei din Euroland au mai existat. Azi, germanii produc la fel de bine masini ca pe vremea cand utilizau marca. Numai ca le produc in state non-euro, unde moneda unica puternica le ofera un important avantaj de competitivitate si de productivitate. In plus, subansamblele sunt cumparate tot din afara Euroland, la un pret denominat in monede locale, mai slabe decat euro- iata alt avantaj. Cand revinzi aceste produse in Euroland, ai numai de castigat. Produc ieftin si vand scump.
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE: Suedia impune sodomia în grădiniţele de copii
29.06.2011 12:20, Ion Tcaci
În multe din grădiniţele suedeze şi-au făcut apariţia aşa numiţii 'pedagogi ai genderului', aceste persoane au misiunea să ajute educatorii în identificarea copiilor ce se cred a fi băieţei sau fetiţe şi sesizează deosebirile între genuri. Aceşti copii urmează a fi reeducaţi. În Stockholm a fost deschisă o grădiniţă, pentru copii cu vârsta între 1 şi 6 ani, în 2010, grădiniţa este finanţată din bugetul de stat şi poartă numele 'Egalia'.
citeste tot >>
Deşteptarea tinerilor din Europa. LOS INDIGNADOS
05.06.2011 10:18
'Ce nu se vede la ştiri este ce se întâmplă în Spania şi asta e de fapt marea ştire. Tinerii s-au deşteptat. Ştiu cum merge treaba. Ei sunt oamenii care sunt în fruntea tuturor acestor revoluţii. Ştiu că să voteze pentru unul dintre marile partide din Spania înseamnă în mare acelaşi lucru. E ca şi cum ar vota pentru clanul mafiot Gambino sau pentru clanul mafiot Bonanno. Şi ei vor o a treia cale. Şi o preiau de unde au lăsat-o egiptenii. Ies pe străzi şi nu se mai duc acasă, pentru că iată, când pierzi totul nu mai ai ce să pierzi'.
citeste tot >>
Spirala tăcerii sau cum să paralizezi o naţiune prin virulenţa josniciei
03.06.2011 00:00, Olavo de Carvalho
Însăși murdăria, răutatea anumitor atacuri, sunt planificate astfel încât să constrângă victima, insuflând în ea repulsia de a se angaja în discuţii care îi sună degradant şi forţându-o astfel fie la tăcere, fie la o etalare de politeţe rece superioară care nu are cum să nu pară un simplu camuflaj improvizat al unei dureri insuportabile şi, prin urmare, o recunoaştere a înfrângerii. Nu poţi opri un atac refuzând să atingi cu un deget persoana agresorului sau demonstrându-i politicos că ceea ce face el este interzis de Codul Penal.
citeste tot >>
EXECUTAŢI-L! Odorheiu Secuiesc, 22 decembrie 1989. Mărturia unui spânzurat
02.06.2011 09:21, Mircea Buie
În spital am mai găsit 3-4 miliţieni şi un ofiţer de securitate, care fuseseră grav bătuţi. Mai era şi o persoană din Zetea, care se alesese cu o plagă împuşcată, după ce fusese omorât adjunctul şefului de post din localitate. Tragică a fost şi moartea şefului de post din Dealu - Liviu Cheochişan - tatăl unui băieţel de doi ani. În seara zilei de 22 decembrie a fost luat din locuinţă, scos în faţa sediului şi bătut până la inconştienţă. Apoi au turnat ţuică pe el şi i-au dat foc
citeste tot >>
FMI-zarea Europei
28.05.2011 23:38, Prof. univ. Paul Dobrescu
În ultimii doi ani, FMI-ul a renăscut. Nu pe pământ sud-american, nici asiatic, ci european. În toate împrumuturile contractate de state europene, din interiorul zonei euro sau din afara ei, FMI este implicat în proporţii diferite. Este un organism financiar care vine cu bani, ar putea veni replica. Într-adevăr, mai ales că multe ţări din Europa au nevoie de bani. Dar FMI vine şi cu condiţii. Şi tocmai condiţiile sale au constituit de-a lungul vremii mărul discordiei, sursa unor discuţii aprinse chiar între specialişti. S-au schimbat aceste condiţii acum, ce formă îmbracă ele? Sunt lucruri care trebuie discutate cât mai deschis.
citeste tot >>
O carte despre identitate, universalitate specifică şi Comunitatea Europeană
22.05.2011 07:22, Prof. univ. dr. Gheorghe Dănişor
Va exista un viitor comun? * Putem vorbi de certitudine atunci când este vizat viitorul? * Exagerarea formalismului juridic duce la suprimarea diversităţii reale şi la construirea false realităţi * Pluralitatea identităţilor este una dintre problemele esenţiale ale modernităţii * Resursele identitare au un conţinut ontologic * Juridicul nu este singura sursă a ordinii * Criza identităţii personale, ca dimensiune primordială a crizei identităţilor, este în primul rând uitarea Originii
citeste tot >>
BERLIN, schnell, schnell!...
29.04.2011 22:54, Sergiu Găbureac
Berlinul, din punct de vedere arhitecutural, este de două feluri: de vest şi de est. Berlinezii de un singur fel: japonezi. Noi, românii, am tot bătut ani de zile moneda despre comunism. Aici îl vezi, îl simţi la fiecare pas. Marx e printre ei, multiplicat la scară de masă. Ştiţi unde fac berlinezii cumpărăturile? Poate greşesc, dar aglomeraţia cea mai mare am întâlnit-o în mall-urile din estul Berlinului. Piaţa Alexanderplatz (total modernizată) are vreo trei-patru, unde multe preţuri sunt mai jos ca la Bucureşti. Inclusiv cele alimentare.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter