Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

CEALALTĂ FATĂ A CONFLICTULUI DIN UCRAINA: Atacarea Ambasadei Ruse de la Kiev si pericolul izbucnirii unui nou război mondial

Data publicarii: 02.08.2014 19:12:00

 

Evenimentele din ultima perioada din Ucraina, in special atacul unor manifestanti asupra Ambasadei Rusiei la Kiev, l-au determinat pe un jurnalist rus sa afirme ca tara condusa de Vladimir Putin este provocata sa declare razboi.


John Robles, editorialist al site-ului Vocea Rusiei, a vorbit despre Conventia de la Venetia din 1961 privind relatiile consulare, care a intrat in vigoare in 1964 si care a reprezentat un ghid pentru legaturile diplomatice dintre state.

Conventia de la Viena s-a dovedit a fi unul dintre cele mai respectate si de succes documente internationale din istorie, de care s-a tinut cont chiar si in vreme de razboi, sustine jurnalistul rus.

"Asadar, atacul asupra Ambasadei Rusiei la Kiev este o infractiune de proportii internationale, care trebuie sa fie condamnata de intreaga comunitate mondiala.

Ucraina a devenit o natiune de derbedei, care actioneaza cu o totala impunitate de la lovitura de stat armata din februarie si instalarea juntei sustinute de Vest, formata dintr-un Guvern care cuprinde simpatizanti ai nazistilor ce pretind ca reprezinta vointa poporului ucrainean, in timp ce folosesc violenta pentru a aduce la tacere si a elimina la propriu orice persoana care se opune regatului lor de teroare"
, a acuzat ziaristul de la Vocea Rusiei.

Jurnalistul a marturisit ca, dupa alegerile prezidentiale castigate de miliardarul
Petro Porosenko, spera ca fortele guvernamentale sa inceteze "operatiunile militare punitive impotriva populatiei civile din estul Ucrainei".

Insa nu s-a intamplat asa, din contra, presedintele ucrainean a ordonat actiuni si mai severe in estul separatist, editorialistul acuzandu-l ca a folosit arme interzise impotriva civililor.

Atacul asupra Ambasadei Rusiei, o declaratie de razboi

Jurnalistul a condamnat si atacul de sambata trecuta asupra Ambasadei Rusiei la Kiev, despre care sustine ca a fost organizat de "unii dintre principalii creatori ai Maidanului, Igor Kolomoiski si membri ai Batalionului sau, Azov, pe care Statele Unite continua sa ii sprijine".

Presa a relatat, adauga editorialistul, ca atacul a fost bine planificat si avea ca scop varsarea de sange in randul diplomatilor rusi. Acesta considera ca un atac asupra unei ambasade este un atac al teritoriul suveran al tarii a carei ambasada este tintita. Astfel, "junta a atacat Federatia Rusa si, din punct de vedere istoric, o astfel de agresiune are potentialul de a fi considerata o declaratie de razboi".

Ziaristul rus a acuzat Politia ucraineana ca a asistat pasiva la incident si oficialii de la Kiev ca nu au avut o luare de pozitie. El a continuat spunand ca, "din prima zi, junta a provocat
Rusia la razboi", prin uciderea de etnici rusi, prin retinerea si, posibil, torturarea jurnalistilor rusi, prin trimiterea de tancuri pe teritoriul Ucrainei si prin atacul asupra misiunii diplomatice.

John Robles este de parere ca Statele Unite cauta un pretext pentru a incepe un razboi si pentru a-si aduce "elementele militare" in Rusia. El sustine ca americanii vor, de asemenea, "sa exploateze resursele Ucrainei, iar scopul lor final este sa izoleze Rusia si sa diminueze orice influenta ar putea sa o mai aiba in Europa".

"Statele Unite si NATO faciliteaza genocidul impotriva rusilor din Ucraina, au dezlantuit nazismul in Europa (lucruri care ar fi trebuit oprite acum foarte mult timp) si continua sa provoace Rusia in ceea ce ar putea duce la Al Treilea Razboi Mondial", a incheiat, jurnalistul rus.

 

Sursă: Ziare.com

_____________________________________________

 

Afisari: 1536
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter