MIRON MANEGA – Ispravnic de concept
- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
GAZPROM a început preluarea ROMPETROL
GAZPROM a început preluarea ROMPETROL
Primele benzinării sub marca Gazprom au apărut în Bulgaria în 2011. În acelaşi an, ruşii au început să tatoneze şi piaţa românească. Au făcut chiar o ofertă de preluare a reţelei de benzinării Rompetrol, dar au fost refuzaţi.
Astfel, în mai 2011, Gazpron a trimis, prin prin compania sârbeasca NIS, la care este acționar majoritar, o scrisoare de intenție în vederea achiziționării rețelei de distribuție a Rompetrol. Oferta a fost respinsă de KazMunaiGaz, acționarul companiei.
De altfel, nici nu ar fi avut rost, atâta timp cât Rompetrol deținea una dintre cele mai moderne rafinării din această zonă a Europei (Petromidia). Reamintim că Grupul Rompetrol este deţinut integral de compania kazahă de stat KazMunaiGaz, care a cumpărat 75% din companie în 2007 şi restul de 25% în 2009.
La începutul anului trecut, Gazprom cumpăra, prin divizia sa sârbă, NIS, patru benzinării OMV în Bulgaria și câteva staţii de la un operator mic din Sibiu. De atunci şi până acum, Gazprom s-a extins cu paşi mici: are acum 13 benzinării în România. Dar ţinta era aceea de a avea o reţea cu 120 de unităţi.
Aflăm acum, pe surse, că Gazprom a schimbat strategia (sau o completează). Adică a început operațiunea de preluare a întregului Rompetrol. Prima mutare a fost să îl numească pe Vladislav Rusnac din Republica Moldova în funcția de GM al Rompetrol Downstream, în locul lui Felix Crudu. Până la sfârșitul anului urmează să schimbe tot managementul din România, de la cel mai înalt nivel în jos. Deci, zic sursele, rușii încep operațiunea de ocupare non-militară…
____________________________________________
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

