Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

TEMĂ DE GÂNDIRE PENTRU DENIGRATORII DIN U.Z.P.R. Scrisoarea unei românce din Italia, către Doru Dinu Glăvan

Data publicarii: 17.09.2017 09:14:00

 

Stimate Domn Președinte,

 

Trec în revistă câteva dintre realizările pe care am putut să le fac în Italia.

În 2010 am venit în Italia ca jurnalist. Am fondat Federația Străinilor în Italia FILSEM - pentru a putea ajuta românii și toate mamele care aveau nevoie de ajutor, pentru că mi-am dat seama că, româncă sau chinezoaică, mama este mamă și trebuie ajutată. 

 

Căutând prin casele de copii - ca jurnalist infiltrat - copiii români, în urma semnalărilor mămicilor noastre disperate, am ajuns la cunoștința faptului că în Italia sunt luați cu forța copiii, de lângă propriile familli care îi iubesc, și deportați în case de copii - pușcării, fără temei legal, fără nicio vină, deoarece, pentru orice copil dus în casa de copii, statul și comunitatea europeană plătesc de la 100 la 500 de euro pe zi. Deci, la un total de 30.000 de copii, este o afacere de miliarde. 

 

În 2012 am publicat cartea - adevăr „Copii constrânși la tăcere și mame persecutate de lege” (n.r. „Bambini costretti al silenzio e madre perseguitate dalla giustitia”) în care denunț aceste abuzuri, împreună cu ceilalți colegi jurnaliști italieni. 

 

Dacă intrați pe contul Facebook deschis pentru această problematică, „Dipartimento Internazionale Difesa Bambini e Famiglia”, veți vedea că avem adeziuni publice ale poporului și că... în curând această lege va răsturna situația politică în Italia.

 

 

Acesta este comunicatul de presă: 

 

Jurnalista româncă Isabella Pulpan a prezentat o lege în Italia în apărarea copiilor și a familiei  

 

În ziua 08.09.2017 a fost publicată în Monitorul Oficial cu numărul de înregistare generală 210, Propunerea de Lege din dorința poporului, având titlul „Apărarea copiilor și a Familiei” de către un  număr de 11 persoane cu drept de vot.  

 

Depunerea legii a fost efectuată în ziua 7.09.2017 la Curtea de Casație din Roma, de către semnatarii: Pulpan Isabella, Francesco Claudio Acquaviva, Pennone Nicola, Giorgina Bais, Valentina De Cicco, Carlo Priolo,  Gabriele Ratini, Loredana Dell'Uomo, Vivoli Lidia, Marianna Tonina, Atencio Luis Miguel.

 

Propunerea de lege conține 27 articole și cuprinde: „abolirea caselor de copii și interzicerea înlăturării forțate, fără motive, a copiilor de la propriiile familii; nu vaccinării obligatorii fără garanții; reforma asistenților sociali care trebuie să asiste societatea - persoanele în vărstă, familiile cu copii bolnavi, persoanele fără casă; reforma psihologilor care nu pot să inducă în eroare magistrații cu false relații asupra copiilor; ajutorarea familiilor cu 500 de euro pe lună pentru fiecare copil a cărui familie nu ajunge la 9.000 euro pe an ca venit; formarea ”Gărzii împotrtiva uciderii femeilor” pentru a da ajutor real femeilor care au curaj să denunțe agresorii; aplicarea legii anti-sinucid; ajutorarea familiilor aflate în pragul falimentului”, etc.

 

Legea va putea fi semnată în toate Primăriile din întreaga Italie.

 

Isabella Pulpan - promotoarea acestei legi și prima semnatară, declară că cele 50.000 de semnături necesare pentru ca această lege să ajungă în dezbaterea Parlamentului deja există! Prioritatea jurnalistei românce nu sunt semnăturile, ci pariul cu lumea politică, acela de a vedea care dintre oamenii politici se vor opune acestei legi, pt că „politicianul care nu va semna această lege se va declara implicit împotriva copiilor și a familiei. Vreau să arăt italienilor că a venit o româncă să  salveze copiii lor și să găsesacă soluții, de aceea, vreau să le arăt ce înseamnă forța poporului, care este adevărata forță într-un stat de drept. După aceea, să sperăm, nu vor mai vorbi de rău de români și ne vor acorda respectul meritat!” 

În scurt timp va avea loc la Napoli o conferință de presă.

 

În anul 2013 am început simultan să lupt și pentru drepturile copiilor care erau discriminați în sport. După conferințe și nenumărate dezbateri cu Parlamentul Italian, împreună cu Domnul Marius Vizer, românul care a ridicat sportul la cote nebănuite, am ridicat vocea și, în anul 2016, legea prezentată de noi, Cittadinanza Sportiva - „Cetățenia Sportivă” a devenit lege în Italia! Este adevărat că nu are semnătura mea și a lui Marius Vizer, pentru că noi nu facem parte din Parlamentul Italiei, dar noi suntem fericiți că am ajuns la rezultatul pentru care am luptat: măcar în sport copiii sunt egali, fără distincție de rasă și naționaliate. 

 

În 2013 a intervenit și o problemă foarte mare pentru care am luptat și pentru care nu renunț până nu rezolv: problema violențelor făcute româncelor noastre în Sicilia.

 

 

 

Acum, după 7 ani de luptă pentru drepturile copiilor, drepturi care sunt încălcate din toate punctele de vedere, nu mai pot să aștept, din simplul motiv că pe acești copii abuzați în propriile drepturi nu îi apără nimeni. Parlamentul italian, sesizat de noi, nu a făcut altceva decît „interogări perlamentare”.

 

Am trimis scrisoare Președintelui Italiei, l-am informat și pe Președintele României, pentru că vorbim de un număr foarte mare de copii români, în creștere, din păcate, ca număr, pe care nu reușim să-i protejăm. Așadar, am trecut la fapte reale, am terminat de sperat, pentru că nimeni nu are curaj să oprească această mafie, și am obținut adeziunea Poporului care în Italia este „Suveran”, conform Constituției, și am depus la Curtea de Casație o lege care prevede rezolvarea, o dată pentru totdeauna, nu numai a problemei copiilor sechestrați ilegal, dar și a familiilor.

 

Stimate Domn Doru Dinu Glăvan, cu vocea Dumneavoastră am crescut de mică, am învățat de la Dumneavoastră să mă bat pentru idealuri...  

Vă rog foarte mult să-mi dați o mână de ajutor să ajung la televiziunea noastră națională sau la un post Tv puternic, pentru 5 minute, pentru prezentarea acestei legi [...]. Vă rog, nu-i abandonați pe cei 8 mii de copii români și pe cei 40.000 de copii italieni care au nevoie de Dumneavoastră, ACUM!

 

Vă mulțumesc din tot sufletul și aștept noutăți de la Dumneavostră.

Cu admirație și deosebit respect,  

 

Izabela Pulpan

16 septembrie 2017

 

P.S. Această scrisoare este publicată cu acordul ambelor părți (expeditorul și destinatarul).

 

Afisari: 3876
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter