MIRON MANEGA – Ispravnic de concept
- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
VIDEO. Din păcate Putin are dreptate. Rusia nu poate accepta să fie tratată ca un vasal
VIDEO. Din păcate Putin are dreptate. Rusia nu poate accepta să fie tratată ca un vasal
Un reportaj tezist și propagandistic, care justifică atitudinea Rusiei lui Putin în actualul context geopolitic, dar care nu exclude enunțarea unor adevăruri evidente. În Europa funcțiile importante le ocupă Germania, Anglia și Franța – spune comentatorul reportajului. Niciuna dintre aceste puteri nu-și dorește ca Rusia să redevină o țară puternică. Dimpotrivă, Occidentului îi convine ca Rusia să fie slabă, dependentă și supusă. Să le dea gaz, țiței și celelalte resurse naturale. Să le dea și să tacă. Și să nu ceară nimic în schimb.
„Să nu uităm – avertizează Vladimir Putin: SUA este singura putere din lume care a folosit vreodată armament atomic. Și a făcut-o împotriva unei țări „ne-atomice”: împotriva Japoniei. Oare am șters asta din memorie? Nu. Nu putem uita! Și vom reacționa de fiecare dată împotriva amenințărilor externe... Să analizăm niște lucruri simple. Noi suntem singura țară, în afară de SUA, care deține triada nucleară: pe pământ, în aer și pe oceane. Iar armele noastre sunt egale cu ale lor, atât ca putere, cât și ca număr. Când în Consiliul de Securitate ONU ni se arată câte o pulbere găsită, chipurile, pe teritoriul Bagdadului sau altundeva în Irak, și e definită ca fiind armă de distrugere în masă, iar sub acest pretext se merge în acea țară, pentru a-i lichida armata și a-l spânzura pe șeful statului, oricare ar fi acesta, ca apoi să ni se explice că acolo nu era niciun fel de armă de distrugere în masă, am următorul dubiu: sunt partenerii noștri (SUA n.n.) sinceri? Am senzația că partenerii noștri nu vor colaboratori, ci vasali. Vor să conducă. Însă cu Rusia nu merge așa”.
Cu alte cuvinte, spune comentatorul reportajului, Rusia și-a dezlegat mâinile pe care singură și le-a legat, prin tratatul semnat de Gorbaciov, care limita mișcarea trupelor și a tehnicii de război în propria țară, ca și prin tratatul de reducere a armamentului strategic, semnat de Elțân. Rusia a intrat acum într-un proces lent dar irevocabil de renaștere și modernizare a tehnicii militare.
din pacate link-ul nu mai merge si nici nu mai gasesc nicaieri acest videoclip. Ma puteti ajuta sa-l gasesc in alta parte
Cu stima
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

