Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

INFO

Bat clopotele romano-catolice, de la Tulcea la Drobeta-Turnu Severin
31.10.2009 15:02, Mediafax
Astăzi, locuitorii Capitalei vor fi din nou asurziţi de zgomotul clopotelor tuturor celor 14 biserici romano-catolice. Arhiepiscopia a decis să extindă acţiunea pe care a început-o ieri, până când vor fi oprite lucrările la turnul de alături. "În mod excepţional se face acest lucru în cazurile de pericol, aşa cum este nepăsarea autorităţilor în ce priveşte Cathedral Plaza. Lor le-a expirat autorizaţia de construcţie", a declarat Ieronim Iacob. El a adăugat că clopotele vor continua să bată până când autorităţile vor lua măsuri. Arhiepiscopia intenţionează să bată clopotele la toate bisericile romano-catolice de la Tulcea până la Drobeta-Turnu Severin.
citeste tot >>
"Cartea şoaptelor", o mărturie despre genocidul armean şi stalinismul românesc
22.10.2009 18:09, Miron Manega
Oltean prin naştere, vrîncean prin copilărie, dar mai ales armean prin origine şi român prin fatalitate, Varujan Vosganian este (de) peste tot. S-a născut la Craiova, la 25 iulie 1958. Copilăria şi adolescenţa şi le-a petrecut la Focşani. A absolvit Liceul "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani, apoi Facultatea de Comerţ a Academiei de Studii Economice şi Facultatea de Matematică a Universităţii Bucureşti. Este preşedintele Uniunii Armenilor din România, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor şi senator de Iaşi. Între decembrie 2006 şi decembrie 2008 a fost ministru al Economiei şi al Finanţelor.
citeste tot >>
Mărturie emoţionantă despre prietenia lui Nicolae Steinhardt cu Constantin Noica
22.10.2009 14:17, Miron Manega
Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 10.00, TVR 2 va difuza, sub genericul "Între cer şi pământ", documentarul "Avatarurile unei prietenii". Difuzat în premieră, documentarul realizat de Radu Găină se constituie într-o mărturie emoţionantă despre prietenia dintre Constantin Noica şi Nicolae Steinhardt.
citeste tot >>
"Zero grade Kelvin"
22.10.2009 13:35, Miron Manega
ADRIAN SCHIOP, autorul cărţii, a absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, secţia Pedagogie Limba şi Literatura Română a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Urmează un Master în Lingvistică la Facultatea de Litere a aceleiaşi universităţi. Între 1997 şi 1998 a fost profesor de limba şi literatura română. Timp de cinci luni (pînă în ianuarie 2003) a lucrat ca zugrav la Paintech LTD, Auckland (Noua Zeelandă).
citeste tot >>
Ştirile culturale ale zilei
15.10.2009 13:19, Marius Ionescu
Noutati editoriale * Eleganţă bucureşteană, surprinsa intr-o expozitie * Bijuteria medievală a Romaniei * "O noapte Furtunoasă", intr-un club din capitala* Festival de Muzică Franceză la Oradea * Petre Barbu, tradus in Bulgaria * Filme Romanesti la Praga * Romania la Festivalul international de film de la Varsovia * Vioara Stradivarius s-a auzit la Santiago de Compostela * Scriitori romani la Frankfurt * Maria Chirilă cu o expozitie in comunitatea romaneasca de la Madrid * Festival de film documentar in Portugalia
citeste tot >>
"INTALNIRI" la sala Rapsodia
15.10.2009 11:39, Miron Manega
Astazi 15 octombrie, la ora 19.30, Sala Rapsodia (str. Lipscani 53, telefon 021 315 89 80) va gazdui unul dintre cele mai premiate spectacole marca Dan Puric: "RENCONTRES". Spectacolul e regizat si jucat de Dragos Huluba si Violeta Totir.
citeste tot >>
"DESPRE UMOR" CU DAN PURIC
14.10.2009 08:50, Miron Manega
Astazi, 14 Octombrie 2009, la ora 19.30, Dan Puric reia seria conferintelor de la Ateneu. Dupa "Cine suntem" si "Despre Omul Frumos", aceasta serie continua cu tema "Despre Umor".
citeste tot >>
Stiri culturale SRR - 12 octombrie 2009
12.10.2009 18:02, Marius Ionescu
O prezentare succinta a principalelor stiri culturale interne si externe prezentate de Radiodifuziunjea Romana
citeste tot >>
Florin Chilian cântă pentru Doru Mărieş în Piaţa Universităţii
09.10.2009 14:36, Miron Manega
In timp ce scriitoarea germană de origine română Herta Müller a fost recompensată, ieri, cu Nobelul pentru literatură 2009, pentru onestitatea prozei în care descrie un peisaj al dezrădăcinării, al ororilor securitatii din perioada comunista, in Romania se moare pentru dreptate. Aceiasi securisti, criminalii din Decembrie 1989, condamna la moarte un om pentru adevarul Revolutiei Romane. Astazi, vineri, 9 octombrie 2009, la orele 17.00, Florin Chilian şi Cristian Paţurcă vor cânta în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti în semn de solidaritate cu Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989", aflat în ce-a de-a 66-a zi de greva foamei.
citeste tot >>
Expoziţiie de icoane pe sticlă la Stockholm
06.10.2009 17:32, Marius Ionescu
Ieri, 5 octombrie 2009, a avut loc la galeria Institutului Cultural Român de la Stockholm vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă "Prezenţa Sfinţilor Capadocieni în iconografia populară". Expoziţia a fost organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord şi Ambasada României în Regatul Suediei, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stockholm. Expoziţia va fi deschisă până mâine, 7 octombrie 2009, ora 17:00.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter