Urmăriți-ne pe certitudinea.com

COMUNICAT CNSC. Presedinti de sindicat premiati ca "Oameni ai schimbării" la Săptămâna Culturală a Romanatiului

Data publicarii: 19.11.2013 20:30:00

În perioada 15 - 18.11.2013, s-au desfasurat, la inițiativa Asociației culturale “Iancu Jianu” – președinte dl. Giani FLORESCU (n.r. în imagine, alături de Ion Popa Izbiceni, căruia îi înmânează o diplomă de excelență), Festivalul tradițional “Săptămâna Culturală a Romanațiului”, în mai multe localități oltene: Caracal, Izbiceni, Dobrosloveni și Giuvărăști.

Desfășurat sub îndemnul “Romanați – inima Olteniei”, festivalul a fost o pledoarie a repectării tradițiilor românești, inclusiv în privința împărțirii administrative-teritoriale a României pe județe, în plină epocă a ofensivei neocominterniste a regionalizării. O acțiune cu atât mai importantă, cu cât vine din partea unui județ desființat, județul Romanați, care a ființat între Olt, Dolj, Vâlcea și Dunăre, înscriind în istoria României nume de mare rezonanță ca Dăbuleni, Ianca, Islaz, Gostavăț, Fărcașe, Vădastra, Balș, Orlea și, mai nou, Deveselu.

Manifestarea s-a încheiat, tot în mod tradițional, cu Gala premiilor revistei VIP, având anul acesta, ca temă, “Oamenii schimbării”. De remarcat că, pe lânga personalități din mediul artistic, cultural, al oamenilor de afaceri, inventatori, sportivi, performeri în varii domenii, au fost premiați, fiind desemnați drept “Oamenii schimbării”, pentru rezultatele activității din anul 2013, și trei lideri sindicali: președinții Denisa POPOVICI (Uniunea  Sindicatelor din spitatele CFR), col.(r) dr. Mircea DOGARU (SCMD) și Ringo DĂMUREAN (Forța Legii).

Gala s-a desfășurat la Centrul Cultural “Tudor Gheorghe” din Izbiceni, una dintre puținele localități, real transformate de un primar gospodar (ing. Mircea VELICA), într-o localitate rurală de tip european.

Să se schimbe, oare, mentalul mass-media din România, în ceea ce privește scara valorilor autentice?

Secretar CNSC,

Razvan SÎRBU

CONSILIUL NAȚIONAL AL SOCIETĂȚII CIVILE,

Telefon: 0736600961, 0736600973, 0736600974

Fax: 0213150929

E-mail: platformacivica@gmail.com
Site: http://cnsc-forta3.blogspot.ro/

NOTA ISPRAVNICULUI. La Izbiceni, Revista VIP nu a premiat doar lideri sindicali (ceea ce, oricum, e o premieră națională), ci și fețe bisericești. Mai exact, pe Teoctist Moldovanu, starețul Mănăstirii Plăviceni (din fostul județ Romanați, actualmente în Teleorman), pentru îndârjirea cu care luptă pentru ridicarea din ruine a mănăstirii și bisericii ctitorite de Doamna Stanca, soția lui Mihai Viteazu. De fapt, atât starețul, cât și Denisa Popovici și colonelul Mircea Dogaru, deși nu sunt romanațeni, sunt legați de Romanați prin numele lui Mihai Viteazu. Denisa Popovici prin implicarea totală în organizarea evenimentului de la 9 august 2013 de la Plăviceni (comemorarea voievodului, ridicarea unui monument dedicat acestuia și editarea cărții „Mănăstirea Plăviceni, importantă vatră de spiritualitate” - autor starețul Teoctist Moldovanu) iar Mircea Dogaru pentru cartea sa „Singur împotriva Europei”, care îl are ca personaj istoric pe același Mihai Viteazu.

Denisa Popovici, președintele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, și protosinghelul Teoctist Moldovanu, starețul mănăstirii Plăviceni

Colonelul Mircea Dogaru, reproducând cuvintele lui Mihai Viteazu, rostite de acesta înainte de bătălia de la Șelimbăr: „Cu noi e dreptul și dreptatea, cu noi e cauza cea bună, cu noi e Dumnezeu!”

Denisa Odăianu, o extraordinară naistă din Izbiceni, cântând invitaților la Gala Premiilor VIP

Radu Valahul, premiat pentru skandenberg și poezie...

... și inginerul Mircea Velica, primarul comunei Izbiceni, ultimul premiat al Festivalului...

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor