Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Emisiunea "Radical din Escu'', cu Mircea G. Florescu, si ''Români în Andalucía'' - prima publicatie destinată românilor din Andalucia, Spania

Data publicarii: 16.07.2020 20:46:00

  

 

 • Punți de legătură pentru toți românii 

 

Proiectele socio-culturale  Citește românește, gândește românește, trăiește și simte românește și „Cultura populară și meșteșugurile tradiționale – punți de legătură pentru românii din Andalucia“ inițiate de Asociación Socio-Cultural Romanati din El Ejido, Almería, Spania impreună cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și publicația Certitudinea, Centrul Județean de Cultură și Artă Olt din cadrul Consiliul Județean Olt și partenerii sociali, Sindicatul Național Forța Legii și Confederația Sindicală Națională Meridian încă din luna decembrie a anului 2018, continuate  cu seria de întâlniri săptămânale Noche Temática Intercultural din Centro Cultural La Tierra Tracia, El Ejido au generat din luna iunie a.c. o nouă inițiativă și provocare in mass media românească din diaspora: publicația „ROMÂNI ÎN ANDALUCÍA – Frați de grai, frați de trai”, un ziar destinat comunității românești din Andalucía, Spania, și emisiunea Radical din Escu cu Mircea G. Florescu, redactorul șef al publicației amintite.

 

Seria de interviuri din cadrul emisiunii Radical din Escu cu Mircea G. Florescu (https://romaniinandalucia.wordpress.com/category/gandire-romaneasca/interviuri/) sunt realizate in colaborare cu platforma https://radicaldinromania.ro/  și sunt focalizate pe viața românilor din afara granițelor și activitatea organizațiilot din diaspora românească, dar urmăresc și situația românilor din țară, dorind să creeze o punte de legătură între toți românii.

 

În aceeași perspectivă, „Radical din Escu” propune publicului vorbitor de castiliană o prezentare a comunității românești, a valorilor acesteia și relațiile stabile interculturale ale rezidenților din Spania, prin realizarea, în limba spaniolă, de programe dedicate, cu participarea și moderarea secretarului literar al centrului, scriitorul Juan Gómez Alcaide și Andreea Constantinescu, redactor al ziarului Români în Andalucía.

 

ROMÂNI ÎN ANDALUCÍA, Frați de grai, frați de trai

 

 

Despre noi:

„Proiectul jurnalistic pe care îl lansăm cititorului român din Andalucía este conceput astfel încât să ofere cititorilor toate informaţiile necesare, activitatea editorială fiind axată pe oferirea de ştiri şi articole utilitare. Conţinutul editorial este prezentat într-o maniera obiectivă, clară şi pe înţelesul tuturor.

 

Plecând de la așteptarea legitimă că o publicație orientată cu precădere spre mediul cultural are ca laitmotiv tradiţia, cultura şi arta vom promova, în concordanță cu valorile etice fundamentale, ideea că beneficiul obținut de cititori reprezintă plusvaloare pentru întreaga societate.

 

Ne vom concentra pe știri exclusive, analize, investigații, informații și subiecte cu abordări care lipsesc din agenda publică. Vom publica zilnic informații proaspete, selectând, însă, doar acele știri de strictă actualitate, cu adevărat importante pentru public.

 

Separat de zona destinată informațiilor, găzduim articole de opinie, scrise atât de jurnaliști ai publicației, cât și de autori externi. Oameni de cultură vor scrie cu regularitate comentarii, alături de texte de opinie trimise de oameni de afaceri, manageri de top, personalități din diverse domenii. 

 

Credem că fundamental pentru oricine este dreptul de a se face auzit. Susţinem libertatea presei, libertatea de expresie, de credință şi de asociere.

 

Încercăm să fim o voce  a celor care nu pot vorbi singuri. Încercăm să prezentăm și să subliniem umanitatea care ne leagă, manifestând doza cuvenită de toleranță și cumpătare în exprimarea opiniilor. Credem că aceste valori sunt singurele care asigură viitorul, constituind o bază de plecare a oricăror demersuri de rezolvare a conflictelor și crizelor prin care trece societatea actuală.

 

Transmitem ştiri din viaţa noastră de toate zilele şi nu publicăm neapărat ştiri doar pentru că sunt senzaţionale sau de moment. Prezentăm și lucruri care au o semnificaţie mai adâncă și avem în vedere istoria şi viitorul nostru pe termen lung.

 

Continuăm să credem în efortul colectiv și în gestul onest și responsabil de a pune umărul la creșterea consumului de artă și cultură și la crearea unui context favorabil repunerii permanente în discuție a problemelor, provocărilor și conflictelor existente în cultură, educație și societate”.

 

Redacția ziarului funcționează in cadrul Centro Cultural La Tierra Tracia din El Ejido, Almeria, Geranio/28, 04700https://romaniinandalucia.wordpress.com/contact/

 

Asociación Socio-Cultural Romanati

El Ejido, Andalucia, Espagna

Afisari: 1393
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter