- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
Eveniment cultural de exceptie: marele savant român DENIS BUICAN se va întâlni cu publicul la Palatul Sutu
Eveniment cultural de exceptie: marele savant român DENIS BUICAN se va întâlni cu publicul la Palatul Sutu
· Evenimentul e organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
· Cu acest prilej va fi lansată și Antologia CERTITUDINEA
Miercuri, 9 septembrie 2020, la invitația și sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, marele savant francez de origine română DENIS BUICAN va avea o întâlnire cu publicul român la Muzeul de Istorie al Municipiului București (în curtea Palatului Suțu), întâlnirea având ca temă „Evoluția biologică și culturală. Selecția multipolară a valorilor”. Cu această ocazie, marele savant va oferi, din partea asociației franceze „Evolution 21”, al cărei președinte este, Premiul „Evolution 21” jurnalistului român Miron Manega (membru UZPR), „pour ses multiples contributions et activites dans le domain de l’evolution culturelle”. Cu același prilej, va avea loc și lansarea Antologiei CERTITUDINEA - Vol. I. Moderatorul întâlnirii va fi Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR.
● Savant romîn/francez de talie mondială, DENIS BUICAN (pe numele întreg Denis Buican Peligrad) s-a născut în București, la 21 decembrie 1934, fiind fiul lui Dumitru Peligrad, boier și filantrop din Mărginimea Sibiului. Este autorul unei noi teorii evoluționiste, „Teoria sinergică a selecției multipolare”, și al unei noi teorii a cunoașterii - „Biognoseologia”. Numele și lucrările sale figurează în toate dicționarele științifice de pe mapamond. A predat, ca profesor, timp de 20 de ani (1983-2003), Istoria Științelor la Universitatea Paris X-Nanterre din Franța, fiind, în același timp, și profesor la Sorbona.
● Doctor în genetică (pionier al radiogeneticii din România), istoric și filosof al științelor, a fost naturalizat francez în 1972, consacrându-se unor ample studii în calitate de istoric și de filosof al științelor. Acestea s-au materializat în primul rând într-o teză de doctorat de Stat (1983), intitulată „Istoria geneticii și evoluționismului în Franța”, teză ce reprezintă o premieră absolută în materie de istorie veritabilă a acestei științe, realizată în Franța.
● „Am arătat că există o selecție multipolară la nivel genotipic - a declarat el, recent, într-un interviu apărut în revista CERTITUDINEA. Aici l-am contrazis pe celebrul genetician Jacques Monod, laureat al premiului Nobel, care a spus, în cartea sa, „Hazardul și necesitatea” , că nu se poate interveni la nivelul genomului uman, fiindcă e microscopic. Atunci, eu am scris un articol în „Nouvelle Revue Francaise”, în care arătam că, în selecția multipolară, se poate interveni și la nivel molecular. În `73, practica mi-a dat dreptate, fiindcă începuseră deja manipulările la nivel molecular în laboratoare, iar asta stă la baza teoriei sinergice”...
● În 1989, cartea lui Denis Buican intitulată „Revoluția evoluției” a obținut Marele Premiu al Academiei Franceze. În 1997, el a prezidat secția Biologie și științe medicale a celui de-al XX-lea Congres international de Istorie a Științelor (Liège).
● Denis Buican are acum 86 de ani și locuiește în Franța, la Paris. În această perioadă se află în România pentru a-și revedea prietenii și locurile natale. Cu această ocazie, a răspuns propunerii Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România de a ține o conferință publică în București, pe orice temă dorește. Aceasta va fi, așa cum am precizat, „Evoluția biologică și culturală. Selecția multipolară a valorilor”.
IMPORTANT! Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, în curtea Palatului Suțu NU vor putea intra mai mult de 50 de personae purtând mască.
UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor


Ameteste cititorul si auditorul cu informatii desprinse din context si cu idei nerealiste, ippoteze nascute din fantezia mintii si nu din cercetare stiintifica.
.. ca si ratacitul Dulcan, fabuleaza impotiva Creatiei.
Stiinta - inca decenta intelectuala - a demolat ideologia darwinista; batranul pluteste in auto-admiratie si cu sponsorizarile dusmanilor lui Hristos, spre sminteala crestinilor.