- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
MADE IN ROMÂNIA LUI PONTA: Negresti Oas concurează la pretul apei potabile cu Dubai
MADE IN ROMÂNIA LUI PONTA: Negresti Oas concurează la pretul apei potabile cu Dubai
Lacul Călinești Oaș
Noua scumpire a apei „potabile” în Negrești Oaș aduce prețul la nivelul celor mai dezvoltate capitale europene. În Sofia, capitala Bulgariei, prețul apei potabile este la jumătatea celui din Negrești Oaș. Locuitorii Negreștiului sunt nemulțumiți de noua creștere a prețului la apa așa numită „potabilă” de la robinete de săptămâna trecută. Prețul a ajuns la 8 lei/m3, peste prețul din cele mai dezvoltate capitale europene. Negrești Oaș concurează la prețul apei cu unul dintre cele scumpe orașe la nivel mondial, Dubai, unde pentru un metru cub de apă se plătește aproximativ 8 lei (2,45 dolari). Grav este că apa pentru care negreștenii dau atâția bani este nepotabilă. Numai luna trecută la robinetele locuitorilor din Negrești Oaș a curs apă roșie-neagră, imposibil de folosit la spalat rufe sau la gătit, ce să mai vorbim despre consum propriu.
Dar sarbatorim. Sărbătorim scump. Organizarea Zilelor orașului Negrești Oaș are loc în stilul mafiot al PSD-ului: ofrande pentru PSD pe banii cetățenilor. Cer să se facă public contractul dintre primaria Negrești Oaș și firma organizatoare a manifestărilor cu ocazia Zilelor Orașului În total, pentru manifestările zilelor orașului, firma organizatoare primește 110.000 lei. Dintre aceștia, 55.400 provin de la Primăria Negrești Oaș, iar restul de 54.600 de la Casa Orășenească de Cultură. Numai pe baloane se cheltuie 1.500 lei. Problema este că primăria Negrești Oaș plătește cea mai mare parte din cheltuieli, iar profitul este zero. Societatea privată încasează sumele mari pentru spațiile date în chirie.
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

