- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
Prima conferintă de presă a primului partid creat pe Facebook
Prima conferintă de presă a primului partid creat pe Facebook
Foto: Lucian Curelariu
Primul partid politic creat pe Facebook (Partidul Național „Pentru Patrie”) a avut ieri, 14.05. 2015, prima conferință de presă, la Clubul Boema 33 de pe Bulevardul Dacia nr. 18. Cu trei zile înainte, comitetul de inițiativă depusese la Tribunalul Municipiului Bucureşti actele necesare pentru constituirea legală a noii formațiuni. Cererea a fost înregistrată cu numărul 17003/3/2015 din 11.05.2015.
Partidul Național „Pentru Patrie” este o apariție fulgerătoare pe scena politică, el născându-se, practic, în urma unui apel lansat pe Facebook de colonelul în rezervă Viorel Gligor, unul dintre inițiatorii Mișcării pentru Constituția Cetățenilor. Primele reacții de adeziune au apărut din partea militarilor în rezervă și în retragere, dar partidul se adresează întregii societăți civile. În mai puțin de trei luni Partidul Național „Pentru Patrie” și-a creat propriul statut și programul politic, în care se menționează că „este un partid de orientare național-patriotică, se bazează și urmărește punerea în valoare a următoarelor principii:
1. Apărarea românismului, a românității și a valorilor naționale;
2. Susținerea civilizației creștine și a egalității de șanse;
3. Păstrarea integrității teritoritoriului național, a suveranității și independenței naționale a României etc.”
În statutul partidului, la articolul 46 se face următoarea precizare: „Membrii PNPP care au ocupat în trecut funcții de conducere în partidele existente în eșichierul politic actual și care au participat efectiv la distrugerea economiei naționale prin jaful practicat în ultimii 25 de ani, numiți pe criterii sau cu sprijin politic, în administrațiile centrale sau locale, nu pot ocupa funcții de conducere în PNPP și nu vor fi propuși pe listele electorale ale PNPP!”.
De la dreapta la stânga: Laurian Stănchescu (membru în comitetul de inițiativă al PNPP), Viorel Gligor (președinte) și Vasile Tran (vicepreședinte). Foto: Lucian Curelariu
Obiectivul prioritar al Partidului Național „Pentru Patrie” este, conform Programului Politic, „creșterea nivelului de trai al tuturor cetățenilor României”, urgențele punctuale fiind SĂNĂTATEA, EDUCAȚIA, CULTURA și APĂRAREA NAȚIONALĂ.
În redresarea generală a României, PNPP agreează principiile distributivismului, doctrină social-economică în conformitate cu care dreptul la proprietate privată este un drept fundamental iar mijloacele de producție ar trebui să fie cât mai larg răspândite între membrii societății, în loc să fie centralizate sub controlul statului (socialism) sau al câtorva persoane (capitalism).
Comitetul Naţional de Iniţiativă al Partidului Naţional „Pentru Patrie” este alcătuit din următoarele persoane: Gligor Viorel (Preşedinte), Tran Vasile (Vicepreşedinte), Ceauşu Gheorghe, Stănchescu Laurian, Arniceru Viorel, Kiş Viorel, Ulianov Constantin, Hamza Mircea, Găitănaru Andrei, Popescu Victor și Vlad Valerică.
Interesant este că, deși abia a depus cererea de înscriere la Tribunalul Municipiului București, noul partid creat pe Facebook a început deja să fie multiplicat prin „clone” apărute tot pe Facebook. Se lucrează, se lucrează...
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

