Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

UNDE ESTI NENE IANCULE? Trenul Inter-Regio 1664 atacat de "teroristi maidanezi" în municipiul Tecuci. Nicio reactie din partea Politiei si a mass-media

Data publicarii: 08.12.2013 11:14:00

Orașul Tecuci este un municipiu situat în același județ cu satul Toflea, localitatea de baștină a lui Gruia Stoica, marele „mogul” al afacerilor cu fier vechi din România. Acest municipiu (Tecuci) nu are Poliție TF. Cu sau fără legătură cu mentalitatea de „teroriști maidanezi” ai fraților de obârșie și de meserie ai lui Gruia Stoica, trenul Inter-Regio 1664 a fost atacat cu pietroaie chiar în gara Tecuci, de un grup de protestatari fără cauză. Despre felul în care au reacționat autoritățile la această agresiune asupra călătorilor, aflăm din scrisoarea deschisă a unui fost ofițer de Poliție...

 

 

 

Buna seara, stimata redactie, 

Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie grava! […]. In ziua de 07.12.2013, orele 17,10, soseste in Gara de Nord trenul de persoane Inter Regio nr.1664 din directia Iasi – Bucuresti Nord, tren in care, printre alti calatori,  se afla si subsemnatul, in varsta de 48 ani, din Bucuresti, care am urcat în tren în gara din municipiul Tecuci.

 

Ajuns la compartimentul in care aveam loc, am auzit niste bubuituri in peretii si geamurile trenului si am vazut geamul din dreptul locului meu cum s-a spart cu pietroaie, speriind toti calatorii din compartiment, dar si din tren, ca am mai auzit si alte bubuituri si zgomot de geam spart. In compartiment se mai aflau si urmatoarele persoane: Macovei Constantin, 71 ani, profesor, Purice Ioan, 64 ani, pensioner, si  Doamna Buca Mariana de 35 ani, insotita de  un copil minor de 3 ani. Toti acestia au tras o sperietura de moarte cand au vazut ca trenul este atacat de un grup de persoane salbatice, scapate de orice control si de frica organelor de politie si jandarmi care ar fi trebuit sa se afle in gara la sosirea trenului, sa apere si sa protejeze persoanele ce calatoresc cu acest mijloc de transport greu incercat in timpul tranzitiei…

 

In momentul in care trenul s-a pus in miscare, asupra sa s-a dezlantuit un potop de pietroaie… De fata se afla si controlorul de bilete, care era si el speriat, si a afirmat ca nu are ce sa faca, deoarece nu are cum sa anunte evenimentul, ca statia Tecuci este cu regim de HALTA si nu are Politie TF si ca doar la Politia din Marasesti va sesiza evenimentul.

 

Indignat de situatie si de neputinta lucratorului CFR, am luat hotararea sa anunt cazul la numarul unic de urgenta 112, pentru a gasi ajutor. Sunand la respectivul numar, mi-a raspuns centralista care m-a intrebat cine sunt si ce urgenta am. M-am prezentat si i-am spus ca sunt un calator care se afla in trenul IR 1664 si ca in statia Gara de Nord din Tecuci acest tren a fost atacat cu pietroaie de catre persoane necunoscute si au spart geamurile de la mai multe vagoane. Centralista mi-a spus sa astept ca imi face legatura la Politie, am asteptat cateva zeci de secunde la care o voce de barbat a raspuns ca este politia Municipiului si ce urgenta am. I-am povestit acelasi lucru ca si centralistei la care acesta m-a indrumat sa merg la Politia TF sa reclam. Indignat de modul politistului de a trata un asemenea eveniment grav, de atentat la siguranta calatorilor si a circulatiei, am cerut sa inteleaga ca noi nu cerem decat sa fie luate masuri legale in acest caz. Dansul s-a enervat spunand ca nu este treaba lui si ca nu este competentă politia Municipiului de cazurile legate de tren si ca nu Politia TF face ordine in oras! Mi-a inchis telefonul ca nu are timp de mine si ca are si alte telefoane!

 

Vazand ca acesta mi-a inchis telefonul, am revenit la numarul de urgenta 112 si am vorbit iar cu centralista, spunandu-i ca sunt cetateanul din trenul atacat de teroristi si ca am vorbit cu politia care mi-a spus ca am fost dirijat gresit, ca trebuie sa ma adresez Politiei TF. Dispecera mi-a facut iar legatura cu Politia Municipiului Galati, raspunzand acelasi politist care a avut iar aceeasi atitudine irascibila, vadit deranjat ca am revenit si mi-a spus aceleasi lucruri, ca pe el nu-l intereseaza acest lucru si ca nu are nici o treaba si ca sa ma adresez Politiei TF. Am indraznit sa-l intreb cum se numeste, la care mi-a raspuns in doi peri ca POPESCU si a trebuit sa ii cer in mod special cum se numeste cu nume si prenume, la care mi-a raspuns zeflemitor,  POPESCU  Virgil.

 

Atat eu, cat  si celelalte persoane aflate in aceasta situatie de groaza, suntem profund indignati  de lasarea cetatenilor patriei la bunul plac al HOARDELOR de infractori!

 

Am observat in aceasta situatie ca organele abilitate ale statului, nu au constiinta misiunii lor si nu actioneaza cu operativitate in a interveni in stoparea  si reducerea fenomenului infractional cu violent, indiferent locul in care se produce. Se actioneaza cu lentoare, cu indiferenta, cu neimplicare, cu “COMPLICITATE” chiar, ca si cum li se cere sa  faca ceva in mod onorific, gratuit si nu ca pentru asta sunt platiti […]. Sistemul actual al Ministerului de  Interne este un PUTREGAI!

 

Cunosc sistemul din interior, ca fost ofiter de politie, actualmente pensionar.

Cer Domnului Ministru de Interne sa ceara investigarea cazului si modul in care agentul de politie de la Dispecerat a gestionat situatia si ce masuri a luat dupa ce mi-a inchis telefonul acest politist si cum ar fi trebuit sa procedeze in asemenea situatie, ca pe viitor sa nu se mai repete  acest lucru.

Va rog sa publicati aceasta stire si scrisoare deschisa in programele dumneavoastra de stiri.

 

Pentru a verifica stirea, va stau la dispozitie la numarul de telefon 072329xxxx.  

De asemenea, ati putea sa transmiteti in diresc din Gara de Nord, cand soseste trenul atacat de “teroristi” si de a filma geamurile sparte ale vagoanelor si interviuri.

 

Cu prietenie,

Col.(r) Dima Petrică

 

N.R. Această scrisoarea a fost trimisă către majoritatea televiziunilor de știri din București, pe data de 7.12.2013, înainte ca trenul IR 1664 să ajungă în Gara de Nord. Scrisoarea nu a suscitat niciun interes...

În afară de partea hilară, de maxim „caragialoslâc”, a întâmplării dintr-un municipiu cu statut de haltă, există și o parte gravă, dramatică, referitoare la transportul de călători și la siguranța populației. Depinde la care parte ne convine să reacționăm... 

Afisari: 2181
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: nartip (Dec, Sun 08, 2013 / 12:28)
-Tecuci e departe de ...'satul cu ministri'Bucuresti.Vedeti pe canalul meu youtube filmat de mine cum la plecarea trenului spre Constanta este urmarit si latrat de o aita de caini.Sau veniti la Medgidia unde in micul centru ramas nedistrus/nedemolat inca,nejefuit,trebuie sa ridici deasupra capului scaosa cu cumparaturi ca sa nu ti-o smulga javrele care au pus stapanire pe oras.Cei care áu grija de ei'din Cernavoda cara de peste tot si-i aduce in Medgidia descarcandui sub podul peste canal.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter