Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Modelul De Ţară

COMUNICAT. "Oltenia andaluză din Spania" la primul eveniment
14.12.2018 13:08
Proiectul socio-cultural ''Cultura populară și meșteșugurile tradiționale punți de legătură pentru românii din Andalucia'' inițiat de Asociación Socio-Cultural Romanati, organizație cu personalitate juridică și naționalitate spaniolă, având sediul social în El Ejido, Provincia Almería - Spania, și Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale - Olt, au făcut primii pași în perioada vineri 7 decembrie - duminică 9 decembrie 2018.
citeste tot >>
Bătălia de la Mărăşeşti în presa vremii. Reactii din partea altor state
06.08.2017 16:42
România a intrat în Primul Război Mondial în noaptea de 14 spre 15 august 1916, pentru a-i dezrobi pe românii din Transilvania. În primele săptămâni, Armata Română a înaintat destul de uşor în Transilvania, însă din a doua jumătate a lunii septembrie, ea a început să fie împinsă înapoi până la sfârşitul lunii noiembrie, când frontul s-a stabilizat pe linia Carpați - Focşani - Siret - Galaţi - Dunăre. În decurs de trei luni şi jumătate, România a pierdut două treimi din teritoriul său, rămânându-i doar Moldova. Orașul Iași a devenit astfel capitală temporară.
citeste tot >>
Deficitul bugetar, între diversiune şi hoţie
05.08.2017 22:47, Dr. (Ec) CONSTANTIN COJOCARU
În prima jumătate a acestui an, bugetul public a înregistrat un deficit de peste 6 miliarde de lei, dublu faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Miliarde, care, evident, au fost împrumutate şi vor trebui date înapoi, cu dobânda aferentă. Creşterea datoriei publice reprezintă unul din instrumentele prin care PSD-ul poate face rost de banii cu care să plătească creşterile da salarii şi pensii, promise prin programul electoral cu care a câştigat 18% din voturile cetăţenilor României, suficiente pentru a obţine dreptul de a guverna ţara, pentru a o fura, în continuare.
citeste tot >>
NICI VII, NICI MORTI
14.07.2017 08:40, Augustin Buzura
În ciuda tuturor argumentelor, mi-e imposibil să accept ceea ce spun nu puţini dintre cei ce ştiu să-şi cântărească bine cuvintele: că rezervele noastre biologice şi intelectuale sunt pe sfârşite, că doar atâta ne-a fost. Sigur, nu îmi pot ascunde impresia că, de două decenii, suntem asemeni unui bolnav aflat la o secţie de terapie intensivă condusă de cei mai incompetenţi şi aroganţi felceri, un bolnav care nici nu moare, dar nici nu trăieşte. După minirevoluţia culturală, când presupuneam că nu voi mai putea publica, m-am încăpăţânat să citesc, rând cu rând, uriaşă Istorie a lui Nicolae Iorga, pentru a caută domnitori care să semene cu Răposatul. Eram convins de dreptatea înţeleptului biblic, după care, tot ce este a mai fost şi tot ce a fost, va mai fi!
citeste tot >>
Un europarlamentar român sfidează globalismul UE
03.03.2017 20:04
Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertăților, se întreabă cum de ceea ce este bun pentru America nu este bun și pentru România, amintind că, odată cu alegerea lui Trump, SUA nu mai propagă globalismul, ci naționalismul, im timp ce clasa politică de la București a rămas blocată într-un discurs autist, dictat parcă de purtătorii de cuvânt ai multinaționalelor.
citeste tot >>
Distributism, ortodoxie şi "modelul bizantin"
03.03.2017 18:34, Ovidiu Hurduzeu
Ca peste tot în lume, şi în România concentrării puterii şi a bogăţiilor în mâinile unei plutocraţii îi corespunde monopolizarea criteriilor adevărate, a tuturor semnificaţiilor umane. Aşa cum Monsanto urmăreşte să deţină monopolul asupra seminţelor din întreaga lume, să exercite controlul asupra hranei noastre, tot aşa ideologiile globalismului încearcă să exercite monopol asupra valorilor, moravurilor şi comportamentului nostru. Pentru a fi uşor dominaţi, românilor li s-a inoculat ideea că banii şi creşterea economică reprezintă singurele valori autentice. Consumatori de iluzii, înrobiţi unei viziuni comerciale asupra vieţii, românii au devenit participanţi entuziaşti la uriaşa mistificare planetară a ''veacului acestuia''.
citeste tot >>
PROIECT DE TARĂ: România, Stat Suveran Agroalimentar, Agroenergetic si Agromilitar
01.03.2017 14:39, Conf. univ. dr. Avram Fițiu
Caracteristicile sistemului agromilitar: Ministerul Apararii Nationale va avea atributii legate de logistica de aparare delegate Ministerului Muntelui; Ministrul Muntelui va fi membru al CSAT; Se va realiza o logistica militara in fermele din cadrul R.M.S.R.S;Taranii din cadrul R.M.S.R.S vor avea si atributii militare stabilite de catre Ministerul Apararii; Fermele asigura si servicii medicale in caz de necesitate; Personalul contractual din unitatile militare si de afaceri interne situate in zona montana va proveni din zona Montana
citeste tot >>
Ultimul CAP din România plăteşte tractoriştii cu 2000 de euro pe lună şi are un profit anual de minimum un milion de euro
01.03.2017 08:14
După evenimentele din decembrie 1989, CAP-ul din comuna Curtici, județul Arad, nu a fost desființat. Motivul a fost unul de logică elementară, sănătoasă, și anume respectarea unui principiu de management străvechi: nu desființa ceea ce funcționează. Povestea a început în 1987, când inginerul agronom Dimitrie Muscă a fost numit preşedinte şi inginer şef la CAP
citeste tot >>
Alun, "satul de marmură" din judetul Hunedoara, este readus la viată de doi tineri
23.02.2017 20:51
Ȋn Alun mai sunt acum doar două-trei case locuite. Plus ciobanii de la stâna din marginea statului și două călugărițe care și-au făcut un schit lângă biserica din marmură. Asta e toată suflarea. Satul de marmură a ''înmărmurit'' în timp. Până mai ieri, când Cristian, Denise și alți 20 de tineri au decis că Alun trebuie readus la viață. Ei s-au organizat mai întâi pe o rețea de socializare, acolo unde a fost creată și o pagină specială: ''SUS CU VIAȚA!''.
citeste tot >>
CONSTITUTIA ROMÂNIEI - sursa dezastrului national
22.02.2017 08:33, Mariana Berechet
Constituţia ţării este sursa legilor care au permis jefuirea ţării! Constituţia actuală a înlesnit un sistem juridic... aiuritor care are coduri făcute să ajute inechitatea, furtul şi interpretabilitatea! Constituţia actuală a deposedat poporul şi statul român de suveranitate. Constituţia actuală asigură, prin sistemul electoral, de 27 de ani, rotirea aceloraşi garnituri politice, şi le da puterea de a "ne" REPREZENTA prin... reprezentanţi aleşi!
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter