- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
"ANTRENORUL DE GENII" a fost lăsat, în sfârsit, să vorbească
"ANTRENORUL DE GENII" a fost lăsat, în sfârsit, să vorbească
Joi, 17 octombrie, am avut bucuria să-l văd pe profesorul Florian Colceag la Realitatea Tv, la emisiunea lui Rareș Bogdan, vorbind despre ceea ce știe, fără a fi întrerupt. A făcut o radiografie nemiloasă (de fapt, obiectivă) a dezastrului românesc în context european și geopolitic (dezastru provocat și instrumentat, nu apărut spontan), ca și despre cea mai mare resursă pe care (încă) o mai are România la ora actuală: materia cenușie. Aceasta nu se exploatează prin cianuri, ci prin educație.
Or, cum sistem educațional nu mai avem, apelăm la cianurile (non)gândirii politice, care ne-a dus unde s-a dus și sistemul minier de exploatare a resurselor. Căci sistemul nostru educațional arată realmente ca o mină părăsită, în care utilajele au fost „reconvertite” în fier vechi. Profesorul Florian Colceag („antrenorul de genii”, cum inspirat l-a definit Rareș Bogdan) are însă propriul lui sistem educațional. Se numește IRSCA Gifted Education, prin care copiii români cu abilități speciale (supradotați) sunt identificați, recrutați și coordonați după principiile învățământului de excelență, acreditate la nivel mondial. I-a fost imposibil profesorului Colceag să-l impună în sistemul de învățământ bugetar, dar îl aplică, în condiții de laborator privat, la IRSCA Gifted Education. Graţie profesorului Florian Colceag lumea e mai bogată, mai inteligentă, mai supradotată. Lumea, dar nu şi România. În România, nimeni nu dă doi bani pe cea mai scumpă materie din lume: materia cenuşie…
Îi mulțumesc lui Rareș Bogdan, în primul rând pentru inspirația de a-l aduce în emisiune pe profesorul Colceag, în al doilea rând pentru că l-a lăsat să dea răspunsuri complete la întrebări și, în al treilea rând, pentru intenția de a-l mai invita. A rămas neabordat, dar cu promisiunea, din partea lui Rareș Bogdan, că acest lucru se va întâmpla într-o emisiune viitoare, proiectul MODELUL DE ȚARĂ al cărui autor este profesorul Florian Colceag. Proiect pe care, din anul 2009, când a fost conceput, și până la acest moment, nu l-a promovat decât subsemnatul, prin CERTITUDINEA. Un proiect salvator şi incredibil de funcţional, împotriva şi în pofida oricăror neputinţe politice. Trag nădejde că, prin acest pas făcut de Rareș Bogdan la Realitatea Tv, proiectul va fi adus, în sfârșit, în dezbaterea publică. Vom vedea atunci cât de simplu ar fi fost, dacă ar fi existat voință politică (sau, mai exact, dacă nu ar fi fost baraje politice), ca România să fie, în Europa și în lume, la nivelul creierelor românești pe care le folosesc alții. Dar nu e târziu nici acum. Dacă...
Lista parțială a materialelor publicistice referitoare la proiectul MODELUL DE ȚARĂ al profesorului Florian Colceag, apărute în certitudinea.ro, începând din 29.11.2009:
"ANTRENORUL DE GENII" a fost lăsat, în sfârsit, să vorbească
Fabrica de supradotaţi a lui Florian Colceag (I)
Fabrica de supradotaţi a lui Florian Colceag (II)
"FABRICA DE SUPRADOTAŢI" A LUI FLORIAN COLCEAG (III). MODELUL DE ŢARĂ
Florian Colceag şi MODELUL DE ŢARĂ
MODELUL DE ŢARĂ şi riscul de a te face de râs
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

