- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
CHISINĂU. ÎnCercUnim Guvernul
CHISINĂU. ÎnCercUnim Guvernul
1 Decembrie 2013 va începe la Chişinău cu un moment solemn. Suflarea românească din Basarabia se va afla, de dimineaţă, la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt pentru a depune flori la picioarele marelui voievod, apărător al identităţii noastre naţionale. Vom continua cu un maraton al Unirii, pentru a arăta, în acest moment simbolic, că o minte sănătoasă trebuie să se afle într-un corp sănătos. Iar un panou cu o imagine autentică de la Alba-Iulia din 1918 vă va aştepta, pe parcursul întregii zile, în Scuarul Europei – vă puteţi alătura şi fotografia în atmosfera de sărbătoare a acestei date memorabile pentru întreg neamul românesc, însufleţită de muzică patriotică.
Spiritualitatea românească se va bucura de atenţie la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, unde va fi inaugurat un cinematograf religios sub cerul liber, pentru ca şi în această zi să ne putem bucura de binecuvântarea Domnului, cum am făcut-o şi cu 95 ani în urmă.
Manifestaţia centrală a zilei de 1 DECEMBRIE 2013 va fi crearea unui lanţ uman în jurul Guvernului, sub forma unei uriaşe hore a Unirii. Prin acest gest vom arăta modalitatea prin care Basarabia va reveni la Patria-Mamă: prin unirea tuturor, în acelaşi efort, cu drag. În acest caz, clădirea Executivului îi reprezintă pe toţi românii dintre Prut şi Nistru, iar cercul viu – Ţara.
Vom continua la „Ginta Latină”, unde artişti consacraţi şi tineri talentaţi vor intona melodii de suflet, alături de intelectualii basarabeni care ne vor vorbi despre semnificaţia acestei zile, pentru noi – românii dintre Prut şi Nistru. Vom încheia în stil de sărbătoare în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde, pe fundalul unui concert extraordinar, vom lansa 95 de lampioane care vor ridica spiritul acestei zile la cer.
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

