Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

S-a constituit GRUPUL PENTRU ROMÂNIA. Obiectiv fundamental: restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor

Data publicarii: 15.01.2016 22:55:00

Este posibil ca ziua de 13 ianuarie 2016 să devină o dată istorică. După eforturile insistente ale unui grup de cetățeni de a iniția și promova acel proiect de revizuire a Constituției actuale, intitulat CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR (proiect publicat pentru a patra oară în Monitorul Oficial), iată că miercuri 13 ianuarie a avut loc o întâlnire constitutivă prin care mai multe personalități s-au angajat în „restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor”, precum și „să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti”, constituindu-se în GRUPUL PENTRU ROMÂNIA.

 

Au fost prezenţi: Cezar AVRAMUŢĂ, Virgil BĂLĂCEANU, Constantin COJOCARU (coordonatorul Mișcării pentru Constituția Cetățenilor), Florian COLCEAG, Dinu CRISTE, Avram FIŢIU, Viorel GLIGOR, Marian ILIE, Tudor IONESCU, Miron MANEGA, Marian MUNTEANU, Ion PUŞCAŞU, Ioan ROȘCA, Florin ZAMFIRESCU. GRUPUL PENTRU ROMÂNIA (GPR) este structură deschisă, în care pot intra toți cei care vor și pot să facă ceva pentru țara lor. La sfârșitul întâlnirii, grupul a elaborat următorul

  

COMUNICAT

 

Urmare Întâlnirii constitutive din data de 10 decembrie 2015, astăzi, 13 ianuarie 2016, Comitetul de Iniţiativă a hotărât înfiinţarea unei entităţi civice de dezbatere cu privire la problemele fundamentale cu care se confruntă societatea noastră, care se va numi GRUPUL PENTRU ROMÂNIA (GPR). 

 

Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România, care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor, să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti. 

 

GPR susţine proiectul reprezentat de Constituţia Cetăţenilor, fiind deschis participării şi implicării în promovarea acestui proiect a tuturor celor care pun interesele naţionale mai presus de cele personale.

 

Şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la acest proiect şi alte personalităţi, printre care: Ilie BĂDESCU, Dinu GIURĂSCU, Doru Dinu GLĂVAN, Cristian PÂRVULESCU, Denisa POPOVICI, Dan PURIC, Laurian STĂNCHESCU. În aceeași seară, la emisiunea „Jocuri de putere” la care a fost invitat Florin Zamfirescu, la provocarea acestuia, Rareș Bogdan, moderatorul emisiunii, și-a exprimat și el aceeași disponibilitate.

 

 

Afisari: 7078
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Stefania Rotariu (Jan, Sat 16, 2016 / 12:23)
Nu este cam tarziu? Cati vor fi constienti ca li se ia dreptul de a fi roman in tara lui? Cati vad realitatea ca suntem dezbinati, impartiti pe oriunde ca altii sa vina la masa gata si sa ne alunge din propria tara? Sau sa stam ca sclavi la interesele lor? Unde ati fost dragilor pana acum?
Nume: ioana... (Jan, Sat 16, 2016 / 17:22)
despre ..."are să asigure restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor"...:):):)

am o mare nedumerire...cum aveti de gand sa faceti asta?

apeland la compasiunea (mereu empatica, desigur...) a vanzatorilor?...

sau la cea a cumparatorilor?...

Intr-adevar..."CA SA FII ROMAN TREBUIE SA POTI"!!!
Nume: Ramania (Jan, Mon 18, 2016 / 07:23)
Florin Zamfirescu a batut campii la emisiunea aia. Numai enormitati.
Cristian Pirvulescu si Rares Bogdan sunt niste accidente genetice ale speciei umane.
Marian Munteanu candidatul lui Virgil Magureanu, Dinu Giurascu autor de istorie falsificata.
Ar trebui rejectati cei ce au slujit Banda de Crima Organizata ce detine in proprietate si Romania.
Nume: mihai sorocean (Jan, Mon 18, 2016 / 18:34)
Felicit pe initiatorii Grupului pemtru Romania,pentru aceasta nobila initiativa.
Sincer sa va spun o asteptam mai demult.
Sper intr-un numar cat mai mare de aderenti pentru ca in final sa indeplinim dezideratele siobiectivele grupului.
Mihai Sorocean
Am lucrat si trait 17 ani in Vancouver,Canada.In august 2015 m-am intors in Romania.
Nume: Miron Manega (Jan, Mon 18, 2016 / 23:15)
PENTRU ȘTEFANIA ROTARIU. Majoritatea dintre cei care au constituit grupul au fost și până acum și am făcut ceea ce facem acum. Doar că nu ne-am întâlnit. Sau nu venise momentul întâlnirii. Eu i-aș întreba pe ceilalți, de care depinde reușita acestui demers: unde sunteți?
Nume: Miron Manega (Jan, Mon 18, 2016 / 23:18)
PENTRU IOANA. Răspunsul este: CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR.
Nume: nelu popa (Jan, Tue 19, 2016 / 15:37)
Felicitari pentru initiatori...acum este momentul tuturor celor care iubesc Romania sa se alature GRUPULUI PENTRU ROMANIA....stati de o parte cei care aveti "probleme"...nu ar trebui sa lipseasca de la acest grup....UNIUNEA VATRA ROMANEASCA....cea mai veche organizatie culturala si de atitudine civica din Romania-cea care a oprit un razboi civil in martie 1990....la Tg. Mures....succes...nu acceptati impostori si trasesisti....Dumnezeu sa va ajute...
Nume: Vasile Siretchi (Jan, Tue 19, 2016 / 20:13)
Felicitari. Sa mai nascut o speranta pentru ROMANIA. Cred ca este timpul sa ne implicam cu totii. Am ceva idei si sugestii. Ce trebuie sa fac eu pentru a ajuta?
Nume: Paulika (Jan, Fri 22, 2016 / 16:30)
Nu va mai chinuiti degeaba!Deja ip-urile sunt inregistrate.Chiar nu va dati seama ca dupa 1944 totul sa terminat!?Nu se rezolva nimic prin greva ori proteste.Sistemul mondial are totul sub control.Noi nu mai avem armata,justitie,identitate.Arme!Suntem cumparati demult.
Nume: Ioan Puscasu (Jan, Sat 23, 2016 / 09:50)
Pentru dna STEFANIA ROTARIU
E bine si mai tarziu decat niciodata. Multi dintre noi, inarmati cu rabdare, ne-am intarit convingerile cu privire la viitorul Ro si acum am decis, poate nu intamplator, sa trecem la actiune avand in vedere amennintarile existente si de factori de risc.
Nu trebuie sa disperam pt ca SPERATA moare ultima.
Nume: basa nicolae (Feb, Fri 05, 2016 / 10:42)
primul obiectiv ar trebui sa fie prezentarea Constitutiei Cetatenilor, pe TVR1 si Radio Romania Actualitati,sub forma de serial.Aceasta ar trebui facuta,in principal, de cei care l=au conceput.In cadrul acestei prezentari,ar trebui inclusa si o rubrica de dialog cu cetatenii.Ar fi bine ca in aceasta actiune sa fie antrnate ong-urile si asociatiile care se preocupa de drepturile omului.
Pentru alegerile locale,un criteriu important pentru
candidati,iar fi in ce masura sprijina aceasta constitutie.
Nume: Teodoreanu Alexandru (Feb, Sun 14, 2016 / 12:51)
Prima condiţie pentru a intra în acest grup ar trebui să fie CREDINŢA ÎN DUMNEZEU ŞI afirmarea ADEVĂRULUI ISTORIC care este cerinţa fundamentală a MORALEI CREŞTINE (având în vedere că trăim în minciună şi păcat de 70 de ani). Mai concret, în primul rând, ar trebui să cerem reabilitarea mareşalului Antonescu, la 75 de ani (1941-2016) de la înfrângerea mişcării (naziste şi comuniste) legionare, în faţa unui tribunal internaţional (ştiind că acesta n-a comis nicio crimă cf.prev. Dreptului Internaţional Umanitar.).În al doilea rând să revenim la Constituţia din 1923, actualizată (privind forma de guvernământ prin referendum şi numărul şi structura Parlamentului cf. voinţei poporului exprimată la referendumul din 2009). În al 3-lea rând trebui respins Raportul Final al comisiei Wiesel şi desfiinţarea acesteia şi a Institutului Holocaustului - fiind ştiut că poporul român nu este xenofob sau antisemit.Deasemenea trebuie interzise orice legi care îngrădesc dreptul la conştiinţă şi exprimare liberă (sunt suficiente Codul Penal, Codul Civil şi combaterea discriminării). În acest fel s-ar descătuşa afirmarea LIBERĂ A ADEVĂRULUI în România.Dacă nu începem cu această curăţenie, orice încercare de a crea o nouă Constituţie şi un stat de drept real în care drepturile poporului român să fie protejate şi garantate VA FI SORTITĂ EŞECULUI (NU NE PUTEM JUCA CU LEGILE LUI DUMNEZEU) Doamne ajută!
Nume: Teodoreanu Alexandru (Feb, Sun 14, 2016 / 13:52)
A nu începe o Constituţie cu recunoaşterea lui Dumnezeu şi a (re)învierii Mântuitorului, respectiv cu principiile moralei creştine, cu cele 10 porunci, înseamnă dezastru, haos şi pieirea, mai devreme sau mai târziu, acelei comunităţi. Şi dovada cea mai clară o constituie CLĂTINAREA acestei construcţii "democratice" numită Uniunea Europeană (ce părea a fi o democraţie perfectă de neclintit, în teorie) care A REFUZAT SĂ ÎNSCRIE ÎN CONSTITUŢIA EUROPEANĂ (la cererea unor ATEI criptocomunişti din STÂNGA EUROPEANĂ) PRIMATUL CREŞTINISMULUI ÎN ISTORIA EUROPEI - UN ADEVĂR DE NECONTESTAT.
Nume: sachelarie pavel (Feb, Tue 16, 2016 / 22:03)
Regret ca nu am facut parte din grupul de initiativa pentru infiintarea GPR. Mi-a placut modul de abordare patriotica pe care a avut-o dl Maria Munteanu la Realitatea TV. Impartasesc intrutotul parerile despre tara mea ale dlui Marian Munteanu. Domnilor ,daca sunteti de acord asi vrea sa fac parte dinacest grup. Am multe idei pentru reabilitarea tarii. Pot fi contactat la nr. 0729156360. Va multumesc.
Nume: valentin manta (Feb, Wed 17, 2016 / 17:46)
Felicitari celor care au avut aceasta initiativa. ar fi foarte bine daca astfel de grupuri de dezbatere s-ar infiinta peste tot in tara. ar fi o reactie fireasca a oamenilor sanatosi sufleteste la mizerabilitatea celor care conduc destinele tarii. sa tinem cu totii cont ca inceputul oricarui bine e Hristos D-zeu Cel rastignit si inviat. cine nu incepe de aici va sfarsi in aceeasi mizerie ca cei care conduc acum.
Nume: Antonie (Feb, Wed 17, 2016 / 21:05)
Sustinem acest Grup pentru Romania o initiativa curajoasa de trezire a ,,duhului national,, cum spunea M.Kogalniceanu.iata ca istoria se repeta,poporul roman are nevoie ca de aer si de apa de oameni patrioti,educati,onesti si ,mai ales, de mare cultura ,ca sa tina piept invaziei de incultura,necredinta,de ura impotriva tarii de la sanul careia multi s-au hranit iar acum o vinde pe doi lei la drum mare.Unde sa ne inscriem ,domnilor,sa punem si noi umarul la refacerea,renasterea din cenusa a acestei tari.
Nume: Mesea Gheorghe (Feb, Thu 18, 2016 / 08:58)
"Tara Lovistei" "Umbra lui Mircea la Cozia",Orchestra lui Ticu Dumitrescu"Profesorii :Sandu Mihail,D-na Savu,Cupa statiunilor,Stinisoara,Oltul,etc,etc este Romania pe care o vreau inapoi!
Nume: Dumitru Puscasu (Feb, Mon 29, 2016 / 00:26)
Felicitări din toată inima, îmi place idea de a pune interesele țarii înaintea celor personale deși suna un pic a mișcare naționala extremista. Sunt convins ca nu asta este intenția si accept ca in situația deplorabila in care se afla țara o asemenea inițiativa este necesară si binevenita.

Mi-ar place sa văd statutul de funcționare si obiectivele organizație.
Nume: NICULAE TUDOREL (Mar, Mon 07, 2016 / 11:04)
SA ne ajute Dumnezeu!Exista pesimisti,exista denigratori,dar fara oameni si idealuri, fara lupta si sacrificiu,fara un trecut in care astfel de exemple sunt inscrise in cartea de onoare a tarii, ROMANIA nu ar mai fi existat astazi.Noi trecem dar ROMANIA trebuie sa ramana vesnica.ROMANIA pe care o dorim este ROMANIA copiilor nostri,a nepotilor nostri,asa cum si-au dorit intemeietorii acestei tari.Amintiti-va:"Tara este poporul si nu tagma jefuitorilor"!
Nume: ASCOL (Mar, Mon 28, 2016 / 22:13)
In ROMANIA nu se stie cine pe cine conduce: omul sau banul?
Nu vrem din nou o guvernare cu fruntaşi la corupţie!
Veniți ACUM, să producem
"Marea Schimbare! pe care împreună o aşteptăm!

Pentru tine, pentru Tara!Pentru Romania!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter