Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

SĂ NU ZICEŢI CĂ N-AŢI ŞTIUT!

Data publicarii: 10.05.2010 13:59:00

Ceea ce se întâmplă acum în România este o batjocură fără precedent. Ni se induce pe toate căile concluzia că nu există soluţii. Soluţii există! Sunt simple, europene şi profund naţionale. Într-un an de zile România se poate redresa.

 

Reamintesc afirmaţia lui Mugur Isărescu făcută în urmă cu un an: “Nu de bani are nevoie România, ci de gospodari”. Culmea, există şi gospodari! Nu-i întreabă nimeni, nu le cere nimeni părerea. Iar cei care-şi dau cu părerea, pe toate posturile Tv, în toate ziarele şi pe toate reţelele online, sunt oameni care n-au nicio legătură cu soluţiile. Sunt cel mult diagnosticieni. Unii foarte pricepuţi, de altfel, pentru că suntem, totuşi, o naţie cu un potenţial ridicat de inteligenţă. Gândim însă pe o temă INDUSĂ, nu pe cea IMPUSĂ DE REALITATE.

 

Ca şi când ei n-ar fi existat

Suntem bombardaţi, pe toate căile, cu diagnosticul fals că AVEM CANCER, diagnostic argumentat, ilustrat până la exasperare, cu aceleaşi şi aceleaşi imagini şi declaraţii. Suntem năuci, de parcă ne-a prins flama violetă şi nu mai distingem nimic. Privim, orbi, în direcţia în care se aud petarde şi sirene. Murim de sete lângă fântână, pentru că n-o vedem, privim în altă direcţie. Murim ca proştii, de un diagnostic fals, pus de paramedici politici retardaţi, corupţi sau plătiţi. N-AVEM CANCER, avem un virus! Un virus politic, fabricat în laborator. Nu e fatal, dar asta nu înseamnă că nu ne poate ucide. Vom muri, dar de mâna noastră, sau cu consimţământul nostru de a refuza antidotul. Suntem sedaţi, setaţi, mankurtizaţi să ne complacem în boală, în mizeria propriei putrefacţii, în blazare. Ne convine să acceptăm fantasma că suntem blestemaţi, că ne-am născut fără coloană vertebrală, că avem o ereditate infectă. Ca şi când n-ar fi existat Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Constantin Brâncoveanu, Mihai Eminescu, Brâncuşi, Eliade, Ţuţea, Paulescu, Vlaicu, Vuia, Coandă sau cei care au murit în temniţele comuniste, pentru că au refuzat pactul cu diavolul... Sau, un exemplu aproape anonim: profesorul meu de istorie din liceu, care nu-şi începea ora până nu deschidea harta României Mari. Iar când i-au furat-o o desena pe tablă... EI CE ERAU? Cirkizi? Găgăuzi? Tuaregi? Ne comportăm ca şi când n-am exista sau, şi mai rău, ca şi când n-ar exista Dumnezeu.

 

N-AVEM CANCER!

Încerc, de câteva luni, să atrag atenţia că există o soluţie simplă, un proiect impecabil şi extrem de economic, prin care România poate fi resuscitată şi relansată în cursă. Proiectul se numeşte MODELUL DE ŢARĂ. Autorul lui este tot un român, profesorul Florian Colceag, preşedintele IRSCA Gifted Education. Foarte puţini au avut răbdarea să-l cerceteze, şi mai puţini l-au înţeles (ceea ce este normal, pentru că este un model matematic, cu o teorie economică în spate), dar şi mai puţini, dintre cei care l-au înţeles, au avut vreo tresărire de interes pentru a-l susţine. Ca să nu fiu nedrept, au fost şi oameni care au simţit vibraţia mesajului şi au reacţionat prompt: “OK! Ce am de făcut?”
În ce constă eficacitatea acestui proiect? Simplu: 120 de oameni pot schimba România. Adică o pot salva... Nu reiau ceea ce am mai scris. Cei care sunt interesaţi vor accesa linkurile de mai jos...
Doamnelor şi domnilor, vă dau o veste proastă: N-AVEM CANCER! N-avem, aşadar, nicio scuză dacă murim ca proştii!

P.S. Proiectele: MODELUL DE ŢARĂ, NOUA CONSTITUŢIE şi PROGRAMUL DE RETEHNOLOGIZARE A ROMÂNIEI aparţin prof. Dr. Florian Colceag.

 

https://www.certitudinea.ro/

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-tara

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-interviu-cu-profesorul-florian-colceag-i

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-interviu-cu-profesorul-florian-colceag-ii

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-interviu-cu-profesorul-florian-colceag-iii

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-interviu-cu-profesorul-florian-colceag-iv

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-interviu-cu-profesorul-florian-colceag-v

https://www.certitudinea.ro/fisiere/file/MODEL%20DE%20TARA%20de%20Florian%20Colceag.pdf

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/o-aplicaTie-a-modelului-de-TarA-programul-de-retehnologizare-a-romaniei

https://www.certitudinea.ro/fisiere/file/Programul%20de%20Retehnololgizare%20a%20Romaniei.pdf

https://www.certitudinea.ro/articole/modelul-de-Tara/view/modelul-de-TarA-reforma-constitutiei

http://www.nouaconstitutie.ro/
 

Afisari: 7665
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Nicolae Covaci (May, Tue 11, 2010 / 12:04)
doamne ajuta ca mai sunt oameni care au curajul sa spuna ceia ce vad si traiesc zi de zi in rmania. pe mine m-au luat totiu de nebun si de Ne -patriot. Miroane te poti baza pe mine oricind ai o propunere concreta. iti doresc in continuare forta de munca , viziune clara si prieteni care sa te inteleaga.
Nicu
Nume: vasilescu (May, Tue 11, 2010 / 20:09)
...Miroane!!!!!!!!! pai tocmai asta nu vor bajetzii...sa faci tu un model de tzara...zau, nu intzeleg cum nu vfrei sa intzelegi!!!!!!!!....ne mai certaram shi pe shisheshti...cum crezi tu ca femei-iu` va fi de acord sa=i iesi tu de sub papauc?...pai, ce rol are bashescu decit asta de a buli romania?...chiar nu intzelegi sau faci parte shi tu din jocul mare al spectacolului bulirii acestei tzari???? & tu eshti asha shmekeria care sa ne faca sa credem ca am fi avut o shansa da` am fost timpiti?!?????...NU EXISTA NICI UN FEL DE SCAPARE!!!!!!!11 INTZELEGE PENTRU NUMELE LUI!

AL TAU PRIETEN OT SEVERINENSIS
Nume: Vasile007 (May, Wed 12, 2010 / 16:37)
Greu. Comparatii neroade - economia nu are cancer...si solutii salvatoare misticoide.
120 de oameni salveaza Romania intr-un an. De cine ? De ea insasi ? Poate nu e nevoie sa fie salvata...Si pe urma, in afara matematicii, nu am incredere in profesorii care cred ca stiu totul despre alte domenii - de care nu au habar. Poate gasim un om sa salveze tara in 120 de ani. Sau - de ce nu ? adunam 15731 de oameni si o salvam in 23 de minute.

Numai aceasta idee e suficienta pentru a demonstra ineptia.

Sa lucram cu totii la ceea ce ne pricepem, in libertate, timp de 40-50 de ani. Si poate avem o sansa.

M-am saturat de vise heirupiste. Nici o tara nu s-a construit cu 120 de oameni intr-un an.

Dar electronul, se vede, suporta orice.

Nec ultra sutor, crepidam - si asta se potriveste chiar si profesorilor de matematica.

A mai fost unul, Marx, care ne tot promitea salvarea de nu stiu ce. Si destui care l-au urmat. Periculos individ, care salveaza o tara in timpul liber.

Din toata aceasta palavrageala, nu se va alege, din fericire, nimic.

Ereditatea e un dat - nu poti fi mandru sau ne-mandru ca esti ceea ce esti. Actiunile tale vorbesc - de acelea poti fi mandru, sau din contra.

Pentru a nu fi acuzat ca nu fac decat sa critic, sugerez si eu lectura. Nu are modele matematice in spate - nici nu trebuie. Matematica are alte rosturi. Cititi Actiunea Umana, a lui von Mises. E disponbila, gratis, pe internet. Tradusa in romaneste. E rezultatul anilor lungi de studiu al economiei, si - putin - geniului, sau in orice caz talentului. Pentru a ajunge la lumina cunoasterii, efortul e mare si cartea e lunga si destul de densa.

Nu exista un model de tara. Cine spune altceva, e fie naiv, fie impostor.

Cu consideratie pentru talentul literar si mahnire pentru ratacirea jurnalistica habar n-am-ista,

Vasile007, fratele lui James Blond
Nume: Algebra Din (May, Thu 13, 2010 / 20:34)
Vasile, de ce nu scrii tu un text propriu, cu solutii personale pentru situatia de acum? Sunt convins ca domnul Manega va fi onorat sa-l publice...
Nume: m.o. (Sep, Wed 08, 2010 / 16:06)
'telenovelistii de serviciu'... chiar ei nu au starea fireasca de plictiseala...?; sa faci obsedant de mereu acelas speach agresiv, scarbos si imbecil..chiar nu se mai pot si plictisi ..?; vai de ei, cat se chinuie sa nu arate asta.. si ei si producatorii de emisiuni pe care eu le consider ANTINATIONALE.. ele vor distruge ce-au facut altii in mii de ani, vai noua !
Nume: kbBkAPbi (Mar, Wed 27, 2013 / 20:44)
Hi Tara!! We had the privledge of eaintg at your parents home on St. Patty's Day; we NEVER turn a Laura meal down, and we had your Guiness Brownies. They were out of this world! Ricco claimed he doesn't like brownies but he sure did a lot of taste testing to realize he was wrong I told both Jess & Ash about sugar,spice&bacon so now we all can get some fantasic recipes. Way to keep the family tradition strong. So good talking with you last night. Luv ya, Sue
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter