Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Şi totuşi, Mareşalul...

Data publicarii: 23.06.2011 19:14:00

 

Recenta declaraţie iresponsabilă a preşedintelui Băsescu a declanşat, în spaţiul public, opoziţia schizoidă Antonescu/ regele Mihai şi dezgroaparea problemei Holocaustului.

 

Tipul dezbaterii este la fel de vinovat ca şi tema indusă de Traian Băsescu. Holocaustul din România, aşa cum a fost el consacrat de Raportul Wiesel, consemnează 420.000 de victime, România plasându-se astfel pe locul 2, imediat dupa Germania. În realitate, conform “Enciclopediei Iudaice”, o lucrare considerată unanim ca fiind de referinţă, numărul acestora este de 40.000 de morti, România situîndu-se, în fapt, pe locul 10, ca vinovăţie.
 

Se întâmplă un fenomen ciudat, explicabil psihologic, dar impardonabil moral: faptul că Băsescu i-a luat cumva apărarea mareşalului Antonescu, îi inhibă pe cei care ar fi cu adevărat în măsură s-o facă. Tot aşa s-a întâmplat şi cu ideea naţională care, preluată şi clamată de Corneliu Vadim Tudor, a fost în aşa hal compromisă, încât a ajuns să fie respinsă la pachet cu pseudo-slujitorul ei.


Revenind la mareşalul Ion Antonescu şi la discutabilele sale crime împotriva evreilor, ar trebui luate în considerare şi următoarele două “detalii”:


1. În 1942, la două săptămâni după întâlnirea istorică dintre Hitler şi Mihai Antonescu, ministrul de Externe al României (în care acesta i-a comunicat Fuhrerului hotărârea de a nu-i preda evreii de pe teritoriul Regatului României), Ion Antonescu declara, într-o şedinţă a Consiliului de Miniştri: “Nu voi face jocul rasist al germanilor şi îi voi salva pe toţi evreii mei”. După alte două săptămâni, la o altă şedinţă a Consiliului de Miniştri, acelaşi Ion Antonescu declara: “Eu mi-am dat cuvântul să asigur viaţa şi libertatea evreilor şi mă voi ţine de cuvânt”. Toamna lui 1942 a pecetluit pentru totdeauna salvarea unei întregi populaţii de la “soluţia finala” comandată de Hitler.


2.
Anul trecut, la începutul lunii august, România a primit vizita preşedintelui israelian Shimon Peres. Cu ocazia acelei vizite, Shimon Peres a rostit, în faţa preşedintelui Băsescu, un discurs în care, printre altele, a spus:
"Nu vom uita niciodată că, în cele mai negre perioade ale istoriei, vremuri ale nazismului, România a ajutat la salvarea a 400.000 de evrei, care au venit în Israel şi au ajutat la construirea acestui stat, dar şi-au păstrat şi identitatea, şi cultura, şi dragostea pentru România". (vezi
Evrei.net)
În perioada la care se referea Shimon Peres, şef al statului român era mareşalul Ion Antonescu.

 

P.S. Pe 22 iunie 2011, când Traian Băsescu a rostit iresponsabilele injurii împotriva regelui Mihai, se împlineau 70 de ani de când mareşalul Ion Antonescu a rostit celebrele cuvinte: ROMÂNI, VĂ ORDON: TRECEŢI PRUTUL!

Afisari: 2542
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: popor ingrat (Jun, Mon 27, 2011 / 00:10)
este pacat ca si adevaratii patrioti se rezuma numai la vorba. cei de la guvernare ne pun pumnul in gura spunandu-ne ca Ion Antonescu, cutare si cutare au fost criminali de razboi. cand 70% din populatie e batuta in cap si chiar nu o mai intereseaza adevarata istorie, cand 25% sunt rau intentionati si vor sa-si bata joc de noi ce mai pot face cei 5% ramasi?? nici cristos cu toata armata lui de ingeri nu mai poate scoate tara asta din mizeria in care se afla. Am o nelamurire, daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva: e adevarat ca in dimineata zilei de 23 august 1944, sosise in tara telegrama de la Stockholm cu aprobarea armistitului NECONDITIONAT de catre rusi? si ca a fost sustrasa de catre "marele nostru erou national" iuliu maniu??
Nume: Vasile Zarnescu (Aug, Wed 10, 2011 / 16:35)
Aprecieri absolut eronate: presedintele Traian Basescu nu a facut nici o afirmatie iresponsabila, ci foarte corecta. Faptul ca mercenarii de presa - de tipul celor de la Antena 3, cu referire speciala la emisiunile Sinteza zilei si Conexiuni - au sarit contra lui Traian Basescu numai pentru ca, in alte dati, a comis afiramatii si actiuni contestabile, nu inseamna ca acestia, mercenarii, deopotriva cu politicienii de aceeasi speta, ar avea dreptate in aceasta speta. Dobitoc este purtatorul de cuvint al M.A.E. al Rusiei, nu Basescu. Oricum, ex-regele Mihai I Uzurpatu nu are nici un merit istoric, fiindca, la vremea aceea, era un putoi care voia sa se insoare, nu un "rege". Iar pentru tradarea de la 23 august 1944, ar trebui "" si acum! - condamnat la moarte ca criminal de razboi si tradator de tara. Pentru detalii, vezi: http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/ex-regele-impostor-jefuieste-legal-romania_9071.html#more-9071, precum si http://ro.altermedia.info/international/necesitatea-reintregirii-romaniei_9414.html#more-9414.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter