Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Ce legătură este între Klaus Iohannis si seicul din Qatar?

Data publicarii: 10.06.2017 11:41:00

Rezultatul întâlnirii dintre Donald Trump și Klaus Iohannis a cam șocat Uniunea Europeană. Și, de fapt, pe toată lumea. Ceea ce se aștepta de la președintele SUA la Bruxelles (susținerea punctului 5 din Tratatul Nord-Atlantic), acesta a declarat vineri, la Washington, cu ocazia primirii, la Casa Albă, a președintelui României.

 

La o primă lectură a evenimentului, nimeni nu se aștepta la această mișcare, mai ales într-un context în care România nu mai exista demult, altfel decât pe post de sac de box pentru „antrenamentele” la sală ale principalelor țări din Uniunea Europeană. Devenise aproape o cutumă ca România să fie terfelită (uneori justificat, dar de cele mai multe ori nu) de întreaga Europă, grație politicii slugarnice a conducătorilor ei. Discursul lui Donald Trump a reașezat, practic, România pe harta politică a lumii.

 

Nu e cazul să ne facem iluzii, a fost o ingenioasă lovitură de biliard (sau de șah) a lui Donald Trump, în condițiile în care acesta are probleme destul de mari, atât în interior (cu CIA, de exemplu, dar și cu organizațiile globaliste, cum ar fi American Jewish Commitee), cât mai ales în exterior. Să nu uităm că Turcia, cel mai important aliat NATO de până acum, a schimbat azimutul spre Rusia, blocând sau controlând strâmtoarea Bosfor, respectiv legătura dintre Marea Neagră și Marea Mediterană. În aceste condiții, poziția geostrategică a României a devenit esențială. Ar fi putut fi, în egală măsură, și cea a Bulgariei, dar aceasta este atinsă de „duhul” panslavismului putinist, ceea ce o face, comparativ cu România, mult mai nesigură pentru Statele Unite și NATO.

 

 

Pe de altă parte, tensiunile din Golf, unde poate izbucni oricând un nou război, au fost accelerate de Donald Trump în luna mai, la summitul din capitala Arabiei Saudite, Riad, unde s-a întâlnit cu cei 55 de lideri ai unor state musulmane și unde s-a pronunțat imperativ pentru combaterea extremismului islamic. Urmare a pledoariei sale  pentru izolarea Iranului, s-a declanșat, la scurtă vreme... izolarea Qatarului, cel mai bogat stat din lume. Același joc de biliard (sau de șah)...

 

Să vedem ce s-a întâmplat în SUA, cu ocazia vizitei oficiale a lui Klaus Iohannis.

Pe data de 5 mai, acesta a primit, din partea celei mai vechi și mai puternice organizații evreiești din America, AJC (Amertican Jewish Commitee), distincția „Lights Unto The Nations” (în traducere, „Lumina Popoarelor”) pe care au mai primit-o, de-a lungul timpului, Angela Merkel, Bill Clinton și Nicolas Sarkozy.

 

 

AJC este o organizație înființată acum 110 ani la New York de către magnatul american de origine iudaică Louis Marshall. Inițial, AJC a fost fondată pentru  protejarea drepturilor evreilor din America și din întreaga lume, iar apoi a devenit o susținătoare a înființării unui stat iudaic pe teritoriul Palestinei. AJC este, prin legăturile strânse cu Partidul Democrat din SUA, unul dintre importanții opozanți ai lui Donald Trump. Pe plan intern, AJC a susținut puternic legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, deziderat care a fost realizat sub mandatul președintelui democrat Barack Obama, în 2015.

Pe plan extern, AJC este o susținătoare ferventă a unei intervenții americane în Siria, cerând de mai multe ori îndepărtarea președintelui Bashar Al Assad, pe care-l consideră un dictator.

 

Primul paradox al vizitei lui Klaus Iohannis este acela că președintele României, care are, teoretic, o reputație proastă printre evrei, a primit această distincție chiar de la evrei. Se știe că, dintr-un interes patrimonial mărunt (dar și datorită unei prezumtive relații „speciale” cu Angela Merkel), Iohannis a obținut, pe cale juridică, pentru Forumul Democrat al Germanilor din România, statutul de „succesor în drepturi  al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”. Or, se știe, de asemenea, că Deutsche Volksgruppe a fost o organizație nazistă, interzisă, printr-o lege europeană, încă din 1944 (Convenția de Armistițiu din 12 septembrie 1944). Faptul că American Jewish Commitee a acordat distincția „Lights Unto The Nations” unui președinte grevat de umbra unui stigmat cu trimitere directă spre Holocaust, demonstrează, printre altele, că nazismul este, de fapt, un steag fals, arborat atunci când e nevoie de el, dar ignorat atunci nu e nevoie.

 

 

Al doilea paradox este acela că președintele României a fost primit, pe 6 iunie, deci înainte de a ajunge la Donald Trump, de directorul CIA, Mike Pompeo. Or, în limbaj politic, este o gafă impardonabilă cu mai multe niveluri. În primul rând, niciun președinte al unei țări, fie ea cât de insignifiantă, nu se duce în vizită la subalternul altui președinte. Vizitele se fac de la egal la egal, deci de la președinte la președinte. Or, prin această întâlnire, președintele României s-a subclasat lamentabil, punându-se în poziție obedientă față de serviciile secrete americane. Pe de altă parte, a fost și un afront diplomatic la adresa președintelui SUA, care-i oferise oportunitatea unei întâlniri „de la egal la egal”.

 

Al treilea paradox a fost atitudinea neașteptat de caldă a „naționalistlui” Donald Trump față de „globalistul” Klaus Iohannis, pe care aproape că l-a flatat, acordându-i un tratament la care nu cred că Iohannis a visat vreodată. Aceasta, în condițiile în care el primise o distincție importantă de la adversarii lui Trump iar pe acesta aproape că-l și jignise, prin vizita la CIA (cu care Trump nu are o relație foarte cordială). În plus, Klaus Iohannis fusese susținător al lui Hillary Clinton, în campania electorală americană, iar Donald Trump nu avea cum să nu știe acest lucru.

 

 

Ei, bine, această mișcare aparent paradoxală este, de fapt, un coup de maître al lui Donald Trump. Observând mișcările adversarilor săi și realizând că președintele României a devenit un fel de pion aurit al unui joc de șah extrem de complicat (așadar nu pentru valoarea intrinsecă a lui Klaus Iohannis, care nu există, ci pentru că reprezintă interfața unei regiuni de mare interes geostrategic, în acest moment, pentru NATO și SUA), Donald Trump face ceva la care nu se aștepta nimeni, cu atât mai puțin adversarii săi: îl laudă pe Klaus Iohannis, îl declară prieten, îi spune cât de curajoasă a fost România etc., etc., atrăgându-l, practic, de partea sa și oferindu-i un statut pe care nciun președinte de pe lume nu l-ar putea ignora: acela de „prieten” al lui Donald Trump.

 

Practic, președintele american le-a stricat jocul adversarilor săi, suflându-le „pionul aurit” care este Klaus Iohannis. Nu știu de ce este Iohannis „pion aurit” (cred că nici el nu știe), dar se vede treaba că chiar este, de vreme ce a beneficiat de atâtea osanale, în ciuda gafelor și bâlbâielilor diplomatice. De la Ceaușescu încoace, niciun președinte al României nu a fost atât de bine primit la Casa Albă.

 

Explicația? Nu văd decât una singură, așa cum am spus: poziția geostrategică a României, în acest moment. România a reintrat, ca și în primul și al doilea război mondial, în jocul de interese a două blocuri de alianțe politice. Iar Klaus Iohannis, spre norocul lui (și ghinionul nostru), s-a întâmplat să fie președintele României în acest moment. Deci toate onorurile directe și implicite pe care le-a primit Klaus Iohannis la Casa Albă au legătură și cu Rusia, și cu Turcia, și cu Marea Neagră, și cu Emiratele Arabe, și cu șeicul din Qatar. România are oportunitatea de a-și putea renegocia poziția în lume, cu posibilități uriașe de câștig. Dacă am avea negociatori...

 

 

Afisari: 4083
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: gdr (Jun, Mon 12, 2017 / 17:32)
Prostul satului este neamt, iar astia sint f fuduli lucru cunoscut celor care l-au periat si pe care i-a servit cit se poate de bine. Au pierdut strainii ceva in Romania sau romanii? Mai exista ceva de luat sau profitat? Da si o sa vedeti cit va costa "osanalele" primite de gaina nemteasca. Altii mai usor de pacalit decit voi nu exista!
Nume: Constantin Cojocaru (Jun, Thu 29, 2017 / 16:25)
Domnule Manega,
Vom trai si vom vedea, dar:
1. AJC nu este advesar al lui Donald Trump. Este sustinator al acestuia Vizita lui Iohannis la Washington, la AJC, la CIA si la Casa Alba a fost "aranjata" de AJC.
2. Scopul acestor vizite il reprezinta mentinerea trupelor de ocupatie americane in Romania, pentru apararea robinetului financiar prin care se scurge in afara Romaniei mai mult de o treime din PIB-ul Romaniei, peste 50 miliarde de euro, in fiecare an.Este o suma serioasa.
Nume: Gabrielpoots (Oct, Sun 15, 2017 / 04:41)
Writing a medical thesis or dissertation is a task done by almost all postgraduate and master's medical students. Dissertation is derived from the Latin word disserto which means discuss. It is essential to write successful medical papers such as medicine essays and medical thesis papers. There are several reasons as to why students write medicine essays. One of the reasons is to promote enhancement of critical judgment, research skills as well as analytical skills. Moreover, medicine essay writing produce students with the ability to 4evaluate and analyze data critically.

The initial step for writing medicine essays is to choose a topic. A writer should have at least three topics to choose from. The topic has to be interesting, feasible and relevant. It is essential to write quality medicine essay. Hence, students need to have analytical skills and perfect writing skills. The writing skills will enable them write outstanding essay papers that can be highly regarded by instructors and professors. Teachers often require a lot and expect a lot from their students in terms of medicine essay writing. for this reason, students find essay writing to be an extremely difficult task and hence resort to buying custom medicine essays.

A custom medicine essay has to be written by professional writers who are qualified in the field of nursing. Moreover, the custom medicine essay has to be original and plagiarism free. This means that it has to be written from scratch by experts with many years experience. The many years experience should enable a writer to write any form of medical paper including medical thesis, medicine essay and even medicine research paper. Moreover, experience will enable a writer to write a medicine essay that can guarantee academic success.

Students get custom medicine essays from custom writing company. It is essential to choose the best company so that one can get the best custom medicine essay. The best and the most reliable medicine essay writing company should have some unique characteristics such as affordability and the ability to provide original and superior quality medicine essays. The other quality is that the company has to hire expert writers who can write quality medicine essays and other types of medical papers. The essays should not only be quality but also plagiarism free and free of grammatical and spelling mistakes.

A custom medicine essay has a similar structure to any other academic essay assignment. It has an introduction that introduces the topic and tells the reader what the essay is all about. The second section is the body that has many paragraphs supporting the main topic. Finally there is the conclusion that briefly summarizes what has been discussed in the body section of the essay. Students should choose reliable writing companies so that they can get quality custom papers on several fields such as technology, sociology and law in addition to medicine field.

Our custom writing company is the best company that all clients should rely on when in need of any given type of medicine paper. We provide quality papers that not only plagiarism free but also original. Moreover, our custom papers are affordable and able to guarantee academic excellence at all times. All our medical papers are reliable and sure of satisfying clients at all times.

 
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter