Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Despre Dragnea-Iohannis-Vasilica sau transfomarea "binomului" în "trinom"

Data publicarii: 11.03.2018 19:04:00

   

 

Întemeiată sau nu, notorietatea faptului că Liviu Dragnea este executantul obedient al ordinelor primite de la Moscova este în afara oricărui dubiu. La fel de notorie este obediența președintelui Klaus Iohannis față de Bruxelles. Deci stereotipurile raportărilor geopolitice erau Dragnea = Rusia, Iohannis = UE, ceea ce a generat și schema gândirii publice în privința celor două personaje politice.

 

Desemnarea (de către Dragnea) și numirea (de către Klaus Iohannis) a noului premier (premieră istorică din toate punctele de vedere!)  mă face să abandonez stereotipul amintit de care, mărturisesc, și eu eram contaminat. Ușurința cu care președintele României și-a dat acordul asupra propunerii PSD m-a făcut inițial să imaginez un scenariu fantasmagoric (care, din nevoia unei explicații logice, mi se părea singurul rațional), cum că Dragnea - știind că Iohannis îl avertizase că  nu-i va mai accepta a treia propunere și că o va respinge - a ieșit la înaintare cu o piesă de sacrificiu, fără valoare, urmând ca adevăratul prim-ministru să fie scos din cutie la momentul oportun. În aceeași cheie am gândit și mișcarea președintelui care - mi-am închipuit eu - luând cunoștință de mișcarea lui Dragnea și consiliat de cineva inteligent, l-a lăsat pe acesta să piară pe limba lui, acceptându-i propunerea. PSD-ul rămânea astfel cu cel mai incompetent prim-ministru din câți s-ar putea imagina...

 

Aiurea! Pur și simplu, Dragnea și Iohannis au făcut blat. Cred că făceau demult iar noi, ca proștii, credeam că sunt adversari. Or fi, în jocul de suprafață, de ochii cornutelor, dar în fapt, sunt părtași sau complici la același dezastru național, instrumentat când de la est, când de la vest, de aceeași mână nevăzută. Viorica-Vasilica e convenabilă ambelor părți: lui Dragnea pentru că e obediența întruchipată, lui Klaus Iohannis pentru că e... obediența întruchipată. Dar la nivel înalt, de Bruxelles. Pentru că iată ce a dezvăluit, pe Facebook, Ninel Peia („exmatriculatul” din PSD, în 2016), despre cine este și ce a făcut Viorica Dăncilă în Parlamentul European, unde a fost deputat. Citez din postarea lui Ninel Peia, via Stiripesurse.ro:  

 

 • Viorica Dăncilă nu susține referendumul pentru familie și familia tradițională.

 •   Viorica Dăncilă a susținut și a votat în Parlamentul European, avortul și contracepția pentru minori, fără știrea și acordul părinților. 

 • Viorica Dăncilă a susținut și a votat în Parlamentul European pentru ca operațiile de schimbare de sex să fie asigurate din bani publici. 

 •       Viorica Dăncilă a susținut și a votat în Parlamentul European pentru obligativitatea educației sexuale începând cu ciclul primar.

 •  Viorica Dăncilă a susținut și a votat în Parlamentul European pentru educarea copiilor „într-o viziune pozitivă” asupra homosexualității.

 •  Viorica Dăncilă a susținut și a votat în Parlamentul European pentru legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de acelaşi sex și pentru încurajarea instituţiilor şi statelor membre să contribuie în continuare la reflecţiile asupra recunoaşterii căsătoriilor homosexuale.

 

Concluzia lui Ninel Peia e tranșantă: „SOROS a pus iar Prim-Ministru în România”. Nu știu dacă chiar Soros, dar sigur Dragnea împreună cu Klaus Iohannis. Viorica-Vasilica e „păpușa Barbie” perfectă pentru vitrina politică a guvernului României, așa cum este ea proiectată și agreată la nivel european. Iar când spun „păpușa Barbie” nu mă refer, bineînțeles, la aspectul fizic, ci la abilitatea de a gândi a noului premier.

 

Acum, sincer să fiu, mi-e de-a dreptul rușine pentru aberația de a fi imaginat un scenariu sofisticat, punând pe seama unor babuini un joc politic inteligent. Stereotipul „Iohannis = UE și Dragnea = Moscova” este, de fapt, o diversiune, o schemă impusă (sau mai degrabă indusă) de niște păpușari diabolici, maeștri ai dihoniei. Președintele și premierul sunt doar niște executanți. Situația prezentată dă sens deplin cuvintelor lui Ilie Șerbănescu, atunci când spunea că „dacă Dragnea n-ar exista, proprietarul străin al țării l-ar inventa”. De altfel, „coabitarea” dintre PSD și palatul Cotroceni nu e o premieră. Doar premierul este. Și uite-așa statul paralel a devenit perpendicular iar „binomul” s-a transformat în „trinom”.

 

P.S. Pe vremea guvernului Petru Groza circula următoarea epigramă-pamflet:

Caligula Imperàtor

A făcut din cal, senàtor.

Petru Groza, mai sinistru,

Și-a făcut din bou ministru...

 

„Boul” era Romulus Zaroni, un ţăran cu şapte clase primare, ajuns ministru pentru că era omul de casă al lui Petru Groza (prim-ministrul României, în perioada 1945-1952). Pe vremea  „respectatului”, pamfletului i s-au mai adăugat două versuri:

 Ceaușescu, mai galant,

Și-a făcut vaca savant...

 

Știm cu toții cine era „vaca”. Și mai știm că Securitatea nu prea a luat măsuri de sancționare a autorului, mai ales că acesta, anonim fiind, era greu de identificat. E adevărat, nu se inventase CNCD-ul. Situația actuală din guvernul României ar impune o continuare, un upgrade, ca să zic așa, dar, după ce a pățit Cristian Tudor Popescu, cine mai îndrăznește? În plus, nu mai avem nici faună de curte pentru sistemul de referință...

 

Afisari: 3926
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: ioana... (Mar, Tue 27, 2018 / 22:11)
am citit si...desigur... cu mintea mea cea proasta de femeie, n-am inteles mare lucru...dar ... m-a izbit urmatoarea mojicie: "Iar când spun "păpușa Barbie" nu mă refer, bineînțeles, la aspectul fizic, ci la abilitatea de a gândi a noului premier."
Felicitari, domnule scriitor, mai aveti cumva si alte arme?...Oare ce-ar spune domnul Eminescu despre halul in care...scrieti...despre biata Catalina...? Vai, vai vai...

Catalina sunt eu, desigur...sau orice alta femeie de pe pamant...
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter