Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Un gureanu e-n toate: în cele ce sunt şi-n cele ce mâine vor râde la soare!

Data publicarii: 08.04.2012 22:54:00

Hotărât lucru, se întâmplă ceva ciudat. Zi de zi, strigăm DEMISIA! JOS BĂSESCU! În Vinerea Mare se vor împlini 3 luni. De atunci, tot demisionează preşedinţi. După cel al Germaniei, a urmat al Ungariei... Nu ne lăsăm, noi scandări. Mai mult sau mai puţin colorate! După cum ne duce imaginaţia. Ei bine, o nouă victimă! Preşedintele Serbiei demisionează. "Am decis să îmi scurtez mandatul …", a declarat Boris Tadici, citat de RTS. Vine tare, pe turnantă, Sarkozy! Altul care crede că fără el, va fi criză! E plină lumea de paranoici.

 

Mulţi spun că şi pieţarii sunt… paranormali! Dar cel al cărui nume e invocat, stă bine-mersi la Cotro srl! Mai nou, face vizite nocturne. Nu înţelege că toate au început şi un sfârşit. Vine o plată. Deşi nu îngurgitează aşa ceva!
Între timp, v-aţi prins de schema cu Chevronul. Vin ăştia şi o dau în bară cu exploatarea. Îi mai ajutăm noi, că ne pricepem la dat cu stângu-n dreptu’! Finalul? Ne poluează la greu !
 

Justiţia in action. România cere despăgubiri de 160 de miliarde de euro. România scăpă de toate datoriile iar Băse&Co de ciorditori rămân, la teşcherea, cu cinci miliarde. Parte, pentru programul Fasolea, punga şi cârnatul! Că tot vin parlamentarele. Anticipate. Inspiraţia le-a venit de la brazilieni. Victime ale aceluiaşi Chevron. Numai că ăia, proşti, au cerut despăgubiri de numai 11 miliarde. Şi aceia, dolari. Aşa că PDL-ul e pregătit să continue guvernarea şi după sfârşitul lumii, după cum afirmă bocul mic. O fi pleonasm?!?

 

Apropo de apocalipsă. „Dacă, nu cumva, Dumnezeu a fost o femeie?” Aceasta-i dilema, care a bulversat (!) telespectatorii unei emisiuni de la BBC. Întrebare pusă de istoricul Bettany Hughes. Bineînţeles, de sex feminin. Asta-mi aduce aminte de controversa multimilenară privind sexul îngerilor. Supertare? Au probleme complexe supuşii reginei Albionului!

 

Pe mine m-a bulversat, aseară, Frunzăverde. L-am văzut, o clipă, pe extraterestrul Oannes, care i-a învăţat pe sumerieni scrierea. Alt discurs. Fără „şi voi aţi făcut la fel”, "ba, pe-a măti" sau „băga-mi-aş”. Nu vă oripilaţi, nu-i limbajul Pieţei Universităţii!
„Şcoala Altfel” a pus buzunarul multor părinţi la grea încercare. Unii au constatat, la finalul experimentului, găuri negre prin portofele. Deşi intenţia e bună, realitatea dură a sărăciei din România a făcut ca noi sughiţuri să-l invadeze pe recentul ex-ministru de tristă amintire al învăţământului românesc. Un maliţios m-a întrebat: Care învăţământ? Nu răspund la răutăcisme. Noroc că elevii învaţă intens despre dezastre! Or fi intuind ceva dirigii!?

 

Şi uite aşa m-am luat cu vorba şi n-am observat că a fost a cincea ediţie a Zilei Păsărilor. E o zi internaţională. Nu doar pentru păsăricile autohtone. Poate zboară?

 

Tăiatul cepei, probă de foc pentru vopsita de Pleşcoi. Şi eu o tot scuzam, tocmai pentru că o credeam blondă! Natur. Declară ritos că e mai bună decât doctoru’! La ce? La dat cu mopu'. Ştiţi cum a fost violată fosta agentă de curăţenie a PMB. Spăla culoarul. Apare violatorul. Unde să fugă? În dreapta zid, în stânga zid iar în spate abia spălase!

 

Ce înseamnă destinul? PD-L-ul va muri de gât cu PNŢ-CD-ul. La Capitală. Nu mai contează care aripioară, oricum vor zbura de pe eşichierul politichiei bucureştene! Premeditat (?) şi-au angajat gunoierul de serviciu. Din Gherla! Cu tomberoane de maximă siguranţă. Astfel, debarasarea se va face profesionist. Fără pierderi colaterale! Prima promisiune a catindatului: Strângerea tuturor javrelor! E tare, omul în negru ! Joacă dur.

 

Între timp, optimistul Blaga, nu poetul-filosof, ci buldogul de sacrificiu, afirmă că vor fi şi plecări inverse! Adică, nu numai pe uşa din faţă.
Ştire: Guvernul CDR se întâlneşte după gratii, spune Adevărul.ro. Abia acum am înţeles de ce a acceptat Remeş, alt Traian, şpagă în cârnaţi afumaţi, caltaboşi...!

 

Cică s-ar pregăti Guvernul PDL Boc I-V !?! Îi sfătuiesc să nu consume mai mult de şase grame de sare pe zi. Acolo, apa e pe sponci. Le dau şi o veste bună. ANAF-ul a confiscat, în Ilfov, 22 de tiruri cu alimente. Toate au fost redirecţionate spre Gherla! Una din cele 30 de locaţii de acest gen.
Între timp, procurorii au finalizat, cu greu, un nou dosar penal în care reclamata e acuzată de furtul a 200 de lei. Ssst ! Justiţia lucrează la dosarele marilor rechini!

 

Altă dilemă: succesorul lui Borbely. Cum cine? Primul ministru peşte şi-a asumat interimatul. Filfizonul, un gureanu (alt nume predestinat, ca şi băsescu), e-n toate, în cele ce sunt şi-n cele ce mâine vor râde la soare! Cunosc şi un gurist.

 

Ghici, ghicitoarea mea! Va începe exploatarea la Roşia Montană? Băieţii răi au promis şi vor face orice pentru asta. Doar nu era să le stea un ungur în cale, spre noi succesuri!
Bine am ajuns! Urmaşii lui Árpád să apere România de români!? Strong!

Ultima oră! Hackerii de la Anonymous au violat site-ul Direcţiei pentru Strategii Guvernamentale. De ce? Pentru că era nud.

Afisari: 1611
Autor: Sergiu Găbureac
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter