Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Antidotul la CORONAVIRUS

Data publicarii: 24.02.2020 23:26:00

Articol apărut în numărul 58 al revistei „CERTITUDINEA”

 

Revin la ideea, formulată în urmă cu două numere, că, dacă nu putem salva țara, măcar să salvăm Bucureștiul. N-are legătură cu ONG-ul lui Nicușot Dan, e vorba de salvarea oamenilor, pentru că, de fapt, omul e ținta finală a oricărui demers cinstit. Omul concret din București, în cazul de față, cu necazurile lui, cu nemulțumirile lui, cu problemele lui create de inconștiența sau lăcomia altor oameni, dar și cu propria complicitate prin tăcere și lipsă de reacție la jaful și distrugerea care se desfășoară sub ochii lui. Am vorbit atunci despre un proiect concret de transformare a gunoaielor în resurse, prin tehnologia EcoHornet.

 

Acum a apărut o amenințare planetară care ne pune tuturor în pericol iminent viețile. În timp ce întreg mapamondul a intrat în fibrilații de teama înspăimântătorului flagel Coronavirus, soluția împotriva lui se află în România și aparține inginerului inventator Dumitru Pănculescu (aflat deja în negocieri, pe mai multe filiere, cu chinezii). Invenția lui este un aparat care funcționează cu plasmă rece și care distruge, prin ardere și prin alimentare cu ozon, ORICE FEL DE MICRO-ORGANISME, inclusiv Coronavirus-ul.

 

Mai mult decât atâta, poate consuma tot fumul ce polueaza atmosfera din spațiile închise sau deschise, în funcție de mărimea aparatelor. Este o tehnologie (numită Tehnologia PANCUANTIC) prin care aerul atmosferic este depoluat fără utilizarea consumabilelor și fără să genereze poluanţi secundari. Nu mai pomenesc de faptul că România a avut deschise, în anul 2017, două proceduri de infringement pe subiectul calității aerului, iar Comisia Europeana a arătat că poluarea atmosferică provoacă mai mult de 25.000 de decese premature pe an în România.

 

Aparatele şi echipamentele realizate în ultimii 10 ani prin tehnologia PANCUANTIC, au produs peste 1 milion km3 de aer curat. Invenția inginerului Dumitru Pănculescu este brevetată în România și SUA, iar  aparatele realizate au fost medaliate cu aur la saloanele de inventică naționale și internaţionale de la București, Bruxelles și Geneva.

 

Pentru cei care pretind că Primăria nu are instrumente sau bani pentru dezvoltarea unei linii de producție, reamintesc că, încă din 2007, Comisia Europeana a creat un sistem transnațional dedicat transferului tehnologic in UE, care se numește „Enterprise Europe Network”. Rețeaua e construita cu scopul de a ajuta institutele de cercetare, universitățile și întreprinderile mici și mijlocii să-și dezvolte potențialul de inovare, oferind și un serviciu la care antreprenorii pot solicita consiliere.

 

Pot să pun problema și altfel: se apropie termenul scadent acordat României pentru conformarea la directivele europene pe probleme de mediu. Dacă nu ne conformăm, urmează amenzile Comisiei Europene. Știți cât vor fi de mari? 200.000 Euro/zi, respectiv 6 milioane de Euro/lună, în primele luni, și 1.000.000 Euro/zi, respectiv 30 de milioane de Euro/lună, în următoarele luni. Asta în timp ce calculul estimativ al unui metru cub de aer proaspăt, rezultat ca urmare a funcționării aparatelor Pancuantic, pentru un necesar de 12.000 m3/oră de aer proaspăt, este de 0,01 Euro cenți.

 

Dar să revin la Coronavirus, care poate „exploda” din clipă în clipă și în România, extinzându-se necontrolabil, în toate spațiile de carantină. Aparatul inginerului Dumitru Pănculescu poate face o sterilizare totală cu ozonul produs, astfel încât virusul nu se mai poate propaga de la om la om. 

 

Mulți vor spune, probabil, că problema prezentată nu e de competența Primăriei Capitalei. Proabil așa au gândit și primarii care s-au perindat până acum. Nimic nu era de competența primarului, de aceea nu au făcut nimic pentru bucureșteni. De aceea, vă întreb direct: vreți tot așa? Votați-i pe oricare dintre ei! Ei sunt Coronavirus-ul vieții noastre publice, căci vin din zonele politice infectate. Vreți antidotul la Coronavirus? Votați-mă pe mine!

 


 

Afisari: 2733
Autor: Cătălin Berenghi
Spune-le prietenilor:
  • RSS
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • FriendFeed
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Netvibes
  • Reddit
  • Technorati
  • Tumblr
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Yahoo! Buzz
  • email
  • Live
  • StumbleUpon
  • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter