- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
Ce "efect de tară" ar avea prezenta unui grup de premianti printre analfabetii din Parlament?
Ce "efect de tară" ar avea prezenta unui grup de premianti printre analfabetii din Parlament?
Articol apărut în numărul 75 al revistei „CERTITUDINEA”
Reiterez câteva considerații „electorale” pe care le-am exprimat cu ocazia alegerilor din 2016, apreciind că actualul context le conferă o relevanță în plus. Alegătorul român atașat valorilor naționale și „liber de contract” (adică fără nicio servitute sau interes față de un partid politic) se află acum într-o situație fără precedent. În acest moment, electoratul naționalist este mai numeros ca niciodată. Tendința resurecției naționalismului caracterizează, de altfel, întreaga Europă, și chiar America, unde războiul dintre naționalism și globalism a atins „temperatura de fierbere”.
Explicația acestei tendințe este relativ simplă: agresivitatea invazivă a politicilor și ideilor globaliste a ajuns la saturație și regurgitare. Oamenii au început să se prindă ce se află în spatele unor pseudo-principii aparent umanitare și „deschise”, care conferă statut de normalitate celor mai aberante anomalii, pe fondul eradicării valorilor identitare ale popoarelor Europei. Există o lege a simetriei, conform căreia o agresiune de orice fel exercitată asupra unui om sau a unei comunități generează, în oglindă, o reacție de același grad. Așa se face că popoarele au început să respingă paradigma globalistă a societății deschise și optează pentru opusul ei, adică revenirea la normalitatea tradițională.
În România această abordare simplă este imposibilă în context electoral, căci ne aflăm într-o țară ocupată. Nu doar economic și politic, ci de-a dreptul sistemic. Practic, sistemul care ne conduce a ocupat tot, inclusiv pârghiile prin care se poate exprima o opțiune electorală. Resurecția naționalismului a fost sesizată de structurile puterilor ocupante, care au „clonat” imediat naționalismul, asumându-și-l formal ca stindard și program de guvernare. În realitate ei doar mimează naționalismul.
Așadar, un român de bună credință care-și iubește țara și valorile ei n-ar avea, teoretic, cu cine să voteze în acest moment, pentru că niciun partid nu-l reprezintă cu adevărat. Toate au diverse „bube”, fie reale, fie confecționate de media „de partid și de stat”. Și totuși...
Suntem, așa cum am spus, o țară ocupată. Aproape la propriu. Într-o țară ocupată luptele nu se mai pot duce frontal, ca între două armate organizate. Se poate duce doar un război electoral asimetric sau de gherilă electorală, ca unică modalitate de infiltrare în spațiul „inamic” (Parlament) a dezideratelor cu caracter național.
Iar pentru ca spiritul naționalist/patriotic să poată, în sfârșit, să se manifeste în cadrul Parlamentului României, este nevoie ca acolo să pătrundă cât mai mulți profesioniști patrioți. Aproape că nu contează prin care partid anume. Contează însă OAMENII și, mai ales, PROIECTELE.
Nu există, bineînțeles, nicio garanție de reușită, dar nu poți face omletă fără să spargi ouăle. Există riscuri, dar există și șanse. Altfel, dacă toți patrioții autentici vor refuza să se prezinte la vot, dintr-o decepție profund îndreptățită, în mod garantat naționalismul autentic nu va ajunge în Parlament. Ei, ocupanții României, pe această dezamăgire se bazează. Pe această lipsă de prezență la vot, care le va oferi pe tavă o victorie categorică. Pe de altă parte, dacă elita profesionistă a României va continua să rămână pe margine, mulțumindu-se cu simpla elaborare a unor soluții sau idei, se va întâmpla același lucru. Or, acești profesioniști/specialiști cu competențe consacrate în spațiul public sunt singurii care pot mobiliza electoratul „liber de contract” să vină la urne. Deci ei trebuie să intre în „ringul electoral”, candidând direct pe listele unui partid.
În concluzie, nu mai putem duce un război frontal, pentru că suntem într-o țară ocupată. Nu putem lucra decât cu „materialul clientului”, care este realitatea concretă. Singura noastră șansă este „războiul electoral asimetric” sau gherila electorală, ai cărei combatanți trebuie să fie, de data asta, PROFESIONIȘTII. Inventatorul și omul de afaceri Iuliean Horneț a inițiat o astfel de mișcare, simplă și genială după părerea mea, propulsând un grup consistent de asemenea profesioniști independenți pe listele unui partid. Ba a găsit și un slogan: „PROFESIONIȘTII sunt AUR-ul Neamului Românesc”. Vă dați seama ce „efect de țară” ar avea prezența unui grup de premianți printre analfabeții din Parlament? Păcat că ideea a venit un pic cam târziu. Să sperăm, totuși, că nu e prea târziu! Și că efectul surpriză va împiedica o reacție organizată.
Fac parte dintre susținătorii PROFESIONISTOLOR.
Aveti dreptate ca s.a dorit, că putin este tarziu ca forma coagulata electoral. Este un început bun care poate contura o creștere în timp a potențialului.politic de mare valoare, AUR.ul zis cenușiu al romanilor.
Solicit ca toti profesioniștii cu care veniți, venim in contact sa le prezentam CONSTITUTIA CETĂȚENILOR, la care am lucrat împreună și după un deceniu de la concept se pot aduce 2-3 amendamente.
Mai sunt profesioniști, cu inventii si solutii care au valoare și care se vor manifesta ca atare în noul fenomen declanșat.
Le suntem alături, ii susținem și împreună vom reuși să convingem și să dezvoltăm durabil Țară.
SUCCES !!!
P.S. - Preteni dragi, cu sictirisme nu înaintăm.
- STRATEGIA GLOBALA NATIONALA - reprezintă un ansamblu de, analize, previziuni (prognoze) la nivel "macro-sistem", decizii şi acţiuni strategice cu privire la; alegerea metodelor si mijloacelor optime utilizate, stabilirea si folosirea judicioasa, oportuna si legitima a resurselor si energiilor interne si externe aflate la dispozitia tarii, in scopul realizarii, in sistem integrat, a obiectivelor nationale ce vizeaza progresul general, pe termen mediu si lung si obţinerea avantajului competitiv potrivit misiunii sale, avand in vedere evolutiile similare pe plan mondial.
- STRATEGIILE SECTORIALE NATIONALE - (din dom. sanatatii, invatamantului,
industriei, agriculturii, protectie sociale, apararii nationale, ordini publice,
justitiei, administratiei publice, etc.) - reprezintă un ansamblu de analize, previziuni
(prognoze) la nivel "de subsisteme", decizii şi acţiuni strategice privitoare la domeniile
in cauza, referitoare la dispunerea metodelor si mijloacelor eficiente utilizate, stabilirea
folosirii judicioase, oportune si legitime a resurselor alocate, in vederea realizarii
obiectivelor tinta la nivel national, specifice, pe termen scurt si mediu tinand
cont de obligativitatea corelatiilor sectoriale si respectarii parametrilor cuprinsi in
traiectoriile evolutive prevazute in Strategia Globala Nationala.
Numai Strategiile viabile, eloborate cu ingeniozitate vor putea genera Politici Publice sanatoase in baza carora sa fie emise legi pertinente durabile. Altfel societatea romaneasca va fi condusa, asa cum se intampla de 30 de ani, cu succese dar catre faliment.
- . Pentru eficientizarea sistemului politic, care in 30 de ani nu a dovedit ca detine macar un singur plan de redresare nationala, indiferent de ideologia proclamata (oricum aceasta există numai la nivel declarativ în realitate lipseşte cu desăvârşire) este necesar ca SISTEMUL LEGISLATIV sa se separe de cel ECONOMIC (neamestecul politicienilor in numirea de persoane pe diferite functii de conducere sau executie este obligatoriu) si de cel ADMINISTRATIV (alegerile consilierilor locali si primarilor sa nu se mai faca pe liste de partid).
- . Pentru consolidarea DEMOCRATIEI IN ROMANIA, care in 30 de ani s-a demonstrat ca functioneaza doar prin mima trebuie adoptate STRATEGII de dezvoltare a CLASEI DE MIJLOC ca pilon de bază al unei stabilităţi sociale, fiind cea mai acuta necesitate pentru asigurarea viitorului optimist al poporului roman, drept pentru care se impune:
a). - REDUCEREA SĂRĂCIEI inclusiv prin valorificarea eficientă în folosul fiecărui român a bogăţiilor solului şi subsolului (respectarea algoritmului dictat de cota indiviză dispusă de Dumnezeu pentru fiecare român) sau a utilizării factorilor geografici naturali de producţie şi servicii. Revizuirea sistemului de redevenţe care de 30 de ani favorizează discreţionar numai pe OLIGARHI. Impunerea realizării algoritmului de salarizare minimă astfel ca, în România după aderare la U.E să se respecte limita minimă de 65% din salariu mediu existent în comunitatea europeană de 800 de euro.
Redarea sperantei si optimismului cetatenilor romani este posibila prin adoptarea de srtrategii nationale si sectoriale (de dezvoltare a productiei si cresterea productivitatii muncii) care sa apropie PUTEREA DE CUMPARARE a romanilor de cea a cetatenilor din UE prin eliminarea sclavagismului modern caracterizat prin costuri ale vietii la preturi (tarife) europene si venituri sau castiguri salariale de tip african sau asiatic.Comparativ cu anul 1989 puterea de cumparare a romanilor a scazut enorm, sindicatele simt oroare cand analizeaza acest indicator de baza al vietii, iar INS nu-l publica probabil din motive politice.
b). - COMBATEREA ANARHIEI prin impunerea respectării de către toţi cetăţenii români fără nici o discriminare, a (moralităţii) bunelor practici sau obiceiuri, a principiilor dictate de civismul modern şi a reglementarilor elaborate şi ierarhizate pe baza elementelor de raţionalitate progresiste care să vizeze interesul general (colectiv).
Pentru dezvoltarea spiritului civic in Romania, trimestrial trebuie făcute publice de către Guvern si presa (de buna credinta) statisticile referitoare la stadiul imoralităţii şi incompetenţei pe niveluri de putere publică, pe ministere sau domenii ale administraţiei locale sau centrale, folosind în cazurile la investigare, culegere de date voluntari din toate domeniile, învăţământ, sănătate, administraţie, justiţie, ordine publică şi apărare, finanţe, etc.
c). - DIMINUAREA LA MAXIMUM A OLIGARHIEI prin limitarea accesului la putere publică a celor care sunt îmbogăţiţi pe căi oneroase.Trebuie să facă public si cu sprijinul SOCIETATII CIVILE ce are simtul responsabilitatii topul pe ultimii 30 de ani a îmbogăţiţilor prin intermediul funcţiei publice (politice) sau prin metode frauduloase ori care au intrat în politică pentru a fi protejaţi de legea penala, precum şi a celor ce fac afaceri oneroase prin intermediul rudelor sau diverşilor interpuşi. Astfel vor fi facute publice listele cu persoanele indezirabile pentru politica României şi cu cele declarate "non grata" pentru viaţa publică din România.
Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
Se poate CONCLUZIONA ca numai Strategiile viabile, eloborate cu ingeniozitate pot genera Politici Publice sanatoase in baza carora sa fie emise legi pertinente durabile. Altfel societatea romaneasca va fi condusa ca o ROABA aflata in stare de casare(stricata), asa cum se intampla de 30 de ani, pompieristic, din esec in esec, pana la FALIMENT NATIONAL cu riscul cert de a creea premisele izbucnirii unor conflicte sociale interne imprevizibile si poate chiar necontrolabile.
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de despărțire
7) Alungați un Iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de despărțire
7) Alungați un Iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor


Deja vu!
Hai, sictir!