Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Ce "efect de tară" ar avea prezenta unui grup de premianti printre analfabetii din Parlament?

Data publicarii: 28.10.2020 21:26:00

 

Articol apărut în numărul 75 al revistei „CERTITUDINEA”

 

Reiterez câteva considerații „electorale” pe care le-am exprimat cu ocazia alegerilor din 2016, apreciind că actualul context le conferă o relevanță în plus. Alegătorul român atașat valorilor naționale și „liber de contract” (adică fără nicio servitute sau interes față de un partid politic) se află acum într-o situație fără precedent. În acest moment, electoratul naționalist este mai numeros ca niciodată. Tendința resurecției naționalismului caracterizează, de altfel, întreaga Europă, și chiar America, unde războiul dintre naționalism și globalism a atins „temperatura de fierbere”.

 

Explicația acestei tendințe este relativ simplă: agresivitatea invazivă a politicilor și ideilor globaliste a ajuns la saturație și regurgitare. Oamenii au început să se prindă ce se află în spatele unor pseudo-principii aparent umanitare și „deschise”,  care conferă statut de normalitate celor mai aberante anomalii, pe fondul eradicării valorilor identitare ale popoarelor Europei. Există o lege a simetriei, conform căreia o agresiune de orice fel exercitată asupra unui om sau a unei comunități generează, în oglindă, o reacție de același grad. Așa se face că popoarele au început să respingă paradigma globalistă a societății deschise și optează pentru opusul ei, adică revenirea la normalitatea tradițională.  

 

În România această abordare simplă este imposibilă în context electoral, căci ne aflăm într-o țară ocupată. Nu doar economic și politic, ci de-a dreptul sistemic. Practic, sistemul care ne conduce a ocupat tot, inclusiv pârghiile prin care se poate exprima o opțiune electorală. Resurecția naționalismului a fost sesizată de structurile puterilor ocupante, care au „clonat” imediat naționalismul, asumându-și-l formal ca stindard și program de guvernare. În realitate ei doar mimează naționalismul.

 

Așadar, un român de bună credință care-și iubește țara și valorile ei n-ar avea, teoretic, cu cine să voteze în acest moment, pentru că niciun partid nu-l reprezintă cu adevărat. Toate au diverse „bube”, fie reale, fie confecționate de media „de partid și de stat”. Și totuși...

 

Suntem, așa cum am spus, o țară ocupată. Aproape la propriu. Într-o țară ocupată luptele nu se mai pot duce frontal, ca între două armate organizate. Se poate duce doar un război electoral asimetric sau de gherilă electorală, ca unică modalitate de infiltrare în spațiul „inamic” (Parlament) a dezideratelor cu caracter național.   

 

Iar pentru ca spiritul naționalist/patriotic să poată, în sfârșit, să se manifeste în cadrul Parlamentului României, este nevoie ca acolo să pătrundă cât mai mulți profesioniști patrioți. Aproape că nu contează prin care partid anume. Contează însă OAMENII și, mai ales, PROIECTELE.  

 

Nu există, bineînțeles, nicio garanție de reușită, dar nu poți face omletă fără să spargi ouăle. Există riscuri, dar există și șanse. Altfel, dacă toți patrioții autentici vor refuza să se prezinte la vot, dintr-o decepție profund îndreptățită, în mod garantat naționalismul autentic nu va ajunge în Parlament. Ei, ocupanții României, pe această dezamăgire se bazează. Pe această lipsă de prezență la vot, care le va oferi pe tavă o victorie categorică. Pe de altă parte, dacă elita profesionistă a României va continua să rămână pe margine, mulțumindu-se cu simpla elaborare a unor soluții sau idei, se va întâmpla același lucru. Or, acești profesioniști/specialiști cu competențe consacrate în spațiul public sunt singurii care pot mobiliza electoratul „liber de contract” să vină la urne. Deci ei trebuie să intre în „ringul electoral”, candidând direct pe listele unui partid.

 

În concluzie, nu mai putem duce un război frontal, pentru că suntem într-o țară ocupată. Nu putem lucra decât cu „materialul clientului”, care este realitatea concretă. Singura noastră șansă este „războiul electoral asimetric” sau gherila electorală, ai cărei combatanți trebuie să fie, de data asta, PROFESIONIȘTII. Inventatorul și omul de afaceri Iuliean Horneț a inițiat o astfel de mișcare, simplă și genială după părerea mea, propulsând un grup consistent de asemenea profesioniști independenți pe listele unui partid. Ba a găsit și un slogan: „PROFESIONIȘTII sunt AUR-ul Neamului Românesc”. Vă dați seama ce „efect de țară” ar avea prezența unui grup de premianți printre analfabeții din Parlament? Păcat că ideea a venit un pic cam târziu. Să sperăm, totuși, că nu e prea târziu! Și că efectul surpriză va împiedica o reacție organizată.

Afisari: 3407
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: TARABOSSTES (Oct, Thu 29, 2020 / 15:40)
Fondul textului este corect; cuprinzator in ce priveste realitatea din teren, pe alocuri insa prea ingenuu! De pilda, fost sef de stat major, acum lider de partid, incapabil a aduna semnaturile de calificare al partidului pentru alegeri, si in consecinta "fuge" la AUR sa prinda un loc la Senat!
Deja vu!
Hai, sictir!
Nume: Costea Ciocan (Nov, Wed 18, 2020 / 09:08)
Buna ziua.
Fac parte dintre susținătorii PROFESIONISTOLOR.
Aveti dreptate ca s.a dorit, că putin este tarziu ca forma coagulata electoral. Este un început bun care poate contura o creștere în timp a potențialului.politic de mare valoare, AUR.ul zis cenușiu al romanilor.
Solicit ca toti profesioniștii cu care veniți, venim in contact sa le prezentam CONSTITUTIA CETĂȚENILOR, la care am lucrat împreună și după un deceniu de la concept se pot aduce 2-3 amendamente.
Mai sunt profesioniști, cu inventii si solutii care au valoare și care se vor manifesta ca atare în noul fenomen declanșat.
Le suntem alături, ii susținem și împreună vom reuși să convingem și să dezvoltăm durabil Țară.
SUCCES !!!

P.S. - Preteni dragi, cu sictirisme nu înaintăm.
Nume: EMIL (Mar, Wed 31, 2021 / 17:05)
Valorificarea experientei si a potentialului uman inventiv precum si a stiintei sau iscusintei poporului roman in folosul sau, in scopul realizarii progresului national ori a obiectivelor de interes general se poate materializa in actul politic sau al administratiei publice, in reducerea riscurilor economice si ale instabilitatii sociale numai daca exista in evolutia fireasca a societatii romanesti ca piatra de capatai STRATEGII viabile pretabile elaborarii de politici macro si micro economice.
- STRATEGIA GLOBALA NATIONALA - reprezintă un ansamblu de, analize, previziuni (prognoze) la nivel "macro-sistem", decizii şi acţiuni strategice cu privire la; alegerea metodelor si mijloacelor optime utilizate, stabilirea si folosirea judicioasa, oportuna si legitima a resurselor si energiilor interne si externe aflate la dispozitia tarii, in scopul realizarii, in sistem integrat, a obiectivelor nationale ce vizeaza progresul general, pe termen mediu si lung si obţinerea avantajului competitiv potrivit misiunii sale, avand in vedere evolutiile similare pe plan mondial.
- STRATEGIILE SECTORIALE NATIONALE - (din dom. sanatatii, invatamantului,
industriei, agriculturii, protectie sociale, apararii nationale, ordini publice,
justitiei, administratiei publice, etc.) - reprezintă un ansamblu de analize, previziuni
(prognoze) la nivel "de subsisteme", decizii şi acţiuni strategice privitoare la domeniile
in cauza, referitoare la dispunerea metodelor si mijloacelor eficiente utilizate, stabilirea
folosirii judicioase, oportune si legitime a resurselor alocate, in vederea realizarii
obiectivelor tinta la nivel national, specifice, pe termen scurt si mediu tinand
cont de obligativitatea corelatiilor sectoriale si respectarii parametrilor cuprinsi in
traiectoriile evolutive prevazute in Strategia Globala Nationala.
Numai Strategiile viabile, eloborate cu ingeniozitate vor putea genera Politici Publice sanatoase in baza carora sa fie emise legi pertinente durabile. Altfel societatea romaneasca va fi condusa, asa cum se intampla de 30 de ani, cu succese dar catre faliment.
- . Pentru eficientizarea sistemului politic, care in 30 de ani nu a dovedit ca detine macar un singur plan de redresare nationala, indiferent de ideologia proclamata (oricum aceasta există numai la nivel declarativ în realitate lipseşte cu desăvârşire) este necesar ca SISTEMUL LEGISLATIV sa se separe de cel ECONOMIC (neamestecul politicienilor in numirea de persoane pe diferite functii de conducere sau executie este obligatoriu) si de cel ADMINISTRATIV (alegerile consilierilor locali si primarilor sa nu se mai faca pe liste de partid).
- . Pentru consolidarea DEMOCRATIEI IN ROMANIA, care in 30 de ani s-a demonstrat ca functioneaza doar prin mima trebuie adoptate STRATEGII de dezvoltare a CLASEI DE MIJLOC ca pilon de bază al unei stabilităţi sociale, fiind cea mai acuta necesitate pentru asigurarea viitorului optimist al poporului roman, drept pentru care se impune:
a). - REDUCEREA SĂRĂCIEI inclusiv prin valorificarea eficientă în folosul fiecărui român a bogăţiilor solului şi subsolului (respectarea algoritmului dictat de cota indiviză dispusă de Dumnezeu pentru fiecare român) sau a utilizării factorilor geografici naturali de producţie şi servicii. Revizuirea sistemului de redevenţe care de 30 de ani favorizează discreţionar numai pe OLIGARHI. Impunerea realizării algoritmului de salarizare minimă astfel ca, în România după aderare la U.E să se respecte limita minimă de 65% din salariu mediu existent în comunitatea europeană de 800 de euro.
Redarea sperantei si optimismului cetatenilor romani este posibila prin adoptarea de srtrategii nationale si sectoriale (de dezvoltare a productiei si cresterea productivitatii muncii) care sa apropie PUTEREA DE CUMPARARE a romanilor de cea a cetatenilor din UE prin eliminarea sclavagismului modern caracterizat prin costuri ale vietii la preturi (tarife) europene si venituri sau castiguri salariale de tip african sau asiatic.Comparativ cu anul 1989 puterea de cumparare a romanilor a scazut enorm, sindicatele simt oroare cand analizeaza acest indicator de baza al vietii, iar INS nu-l publica probabil din motive politice.
b). - COMBATEREA ANARHIEI prin impunerea respectării de către toţi cetăţenii români fără nici o discriminare, a (moralităţii) bunelor practici sau obiceiuri, a principiilor dictate de civismul modern şi a reglementarilor elaborate şi ierarhizate pe baza elementelor de raţionalitate progresiste care să vizeze interesul general (colectiv).
Pentru dezvoltarea spiritului civic in Romania, trimestrial trebuie făcute publice de către Guvern si presa (de buna credinta) statisticile referitoare la stadiul imoralităţii şi incompetenţei pe niveluri de putere publică, pe ministere sau domenii ale administraţiei locale sau centrale, folosind în cazurile la investigare, culegere de date voluntari din toate domeniile, învăţământ, sănătate, administraţie, justiţie, ordine publică şi apărare, finanţe, etc.
c). - DIMINUAREA LA MAXIMUM A OLIGARHIEI prin limitarea accesului la putere publică a celor care sunt îmbogăţiţi pe căi oneroase.Trebuie să facă public si cu sprijinul SOCIETATII CIVILE ce are simtul responsabilitatii topul pe ultimii 30 de ani a îmbogăţiţilor prin intermediul funcţiei publice (politice) sau prin metode frauduloase ori care au intrat în politică pentru a fi protejaţi de legea penala, precum şi a celor ce fac afaceri oneroase prin intermediul rudelor sau diverşilor interpuşi. Astfel vor fi facute publice listele cu persoanele indezirabile pentru politica României şi cu cele declarate "non grata" pentru viaţa publică din România.
Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
Se poate CONCLUZIONA ca numai Strategiile viabile, eloborate cu ingeniozitate pot genera Politici Publice sanatoase in baza carora sa fie emise legi pertinente durabile. Altfel societatea romaneasca va fi condusa ca o ROABA aflata in stare de casare(stricata), asa cum se intampla de 30 de ani, pompieristic, din esec in esec, pana la FALIMENT NATIONAL cu riscul cert de a creea premisele izbucnirii unor conflicte sociale interne imprevizibile si poate chiar necontrolabile.
Nume: Christina Schulz (Apr, Fri 22, 2022 / 21:51)
Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de despărțire
7) Alungați un Iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com
Nume: Christina Schulz (Apr, Fri 22, 2022 / 21:51)
Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com
1) Vrăji de dragoste
2) Vrăji de dragoste pierdută
3) Vrăji de divorț
4) Vrăji de căsătorie
5) Vraja de legare.
6) Vrăji de despărțire
7) Alungați un Iubit trecut
8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie
9) vrei să-ți mulțumești iubitul
Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată
ogagakunta@gmail.com
Nume: Natalie Skirmante (Jul, Mon 25, 2022 / 15:30)
După 2 ani de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii, m-am simțit îngrozitor și aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am fost emoționat în tot acest timp pentru că copiii m-au tot întrebat unde este tati. Mulțumesc doctorului Ilekhojie pe care l-am cunoscut pe facebook, care l-a întors acasă pe soțul meu și a restabilit pacea între noi. Într-o zi credincioasă, în timp ce navigam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre Dr. Ilekhojie și am simțit imediat nevoia să-i cer ajutor și sunt fericit acum că totul a ieșit bine pentru mine la sfârșit. Soțul meu este acasă acum cu copiii mei și nu a fost niciodată atât de multă dragoste și bucurie în casa mea până acum. Aveți probleme similare, spuneți-mi că vă va putea ajuta. Contactați Dr. Ilekhojie E-mail: gethelp05@gmail.com sau sunați la +2348147400259 Vă mulțumim!
Nume: Pamela Hugo (Aug, Mon 01, 2022 / 10:58)
Vreau să împărtășesc experiența mea uimitoare cu Dr. Ilekhojie. Soțul meu m-a înșelat și când am găsit care a provocat o ceartă care l-a făcut să ceară divorțul. Am plâns și m-am îmbolnăvit instantaneu când căutam povestiri aleatorii online, am văzut o mărturie a cuiva care a avut un caz similar cu al meu și cum Dr Ilekhojie a făcut pace între cupluri. L-am contactat si mi-a explicat cum este posibil sa ma impac cu sotul meu si in cateva zile va anula divortul care era ceea ce imi doream. Am făcut tot ce mi-a cerut să fac și în exact trei nopți după munca lui, soțul meu a sunat să-și ceară scuze că a înșelat și a cerut să mă întorc acasă cu atâtea promisiuni. Apreciez ajutorul tau Dr, esti cu adevarat o binecuvantare. Contactați Dr. Ilekhojie și cereți ajutor. E-mail: gethelp05@gmail.com sau Whatsapp +2348147400259
Nume: Aurelia Daiva (Aug, Tue 16, 2022 / 10:48)
Am găsit un ajutor divin care este foarte real, cinstit și face ceea ce spune el că va face, a durat câteva zile până când vraja mea să iasă la iveală și rezultatele sunt uimitoare... binecuvântează-te și zeii te țin în siguranță și bine. . Mi-am recăpătat fostul cu ajutorul doctorului Ilekhojie. Toată viața mea nu am văzut niciodată așa ceva. Mă simt foarte fericit și împlinit că am luat decizia corectă. Este atât de real și de puternic!! Trimiteți-i direct un mesaj prin Whatsapp +2348147400259. Dacă vrei iubire necondiționată, trebuie să te dăruiești complet. Dragostea este un angajament, nu un sentiment. Stiu diferenta. Relațiile necesită un angajament serios pe care majoritatea nu îl au. Căsătoria este și mai grea și cei mai mulți nu sunt capabili să se ocupe de responsabilitățile de a fi loiali, credincioși, dedicați și devotați soției și vieții tale împreună, deoarece aceasta este prioritatea ta și nimic altceva nu contează. Luați legătura cu Dr. Ilekhojie și el vă va rezolva toate problemele de căsătorie sau relație. E-mail: gethelp05@gmail.com
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter