Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

CRISTIAN RĂCHITAN: "Cine ne tine izolati de trecutul nostru, pentru ca nu cumva să ne contaminăm?"

Data publicarii: 12.09.2020 11:44:00

 

Articol apărut în numărul 71 al revistei „CERTITUDINEA”

 

 

 

Despre Cristian Răchitan am mai scris în paginile acestei reviste. Este un celebru medic român care locuiește la New York de peste 35 de ani. Specializările lui sunt osteopatia și naturopatia. A plecat din Gura Văii (jud. Mehedinți) în urmă cu aproape 40 de ani iar astăzi tratează la New York nume mari din showbizzul hollywoodian, oficiali de la Casa Albă, sportivi, ş.a. Este considerat unul dintre cei mai buni diagnosticieni ai lumii.

 

A suportat 25 de operații fără bisturiu

 

De câţiva ani umblă în toată lumea şi susţine conferinţe unde-i învață pe oameni cum să se vindece singuri, împărtăşind cunoştinţele pe care le-a acumulat de-a lungul anilor în călătoriile sale prin Asia (Himalaia, Tibet), America de Sud, America de Nord, Australia, Indonezia, Filipine, Thailanda. A făcut parte din grupuri restrânse de practicieni care au făcut cercetări în Tibet și Filipine, dar a studiat și metodele călugărilor și yoghinilor tibetani. A avut și experiențe extreme, lăsându-se pe mâna acelor „medici” primitivi din Filipine care practică „Fake Healling” - operaţiile fără bisturiu. A suportat 25 de astfel de operații, la una dintre ele intrând într-o comă care a durat trei zile.

 

 

Ori de câte ori îi permite programul, se întoarce în România, neuitând să meargă și la Gura Văii, în Mehedinţi, acolo unde îşi are „rădăcinile”. Nu percepe niciun fel de onorariu de la români, nici pentru conferințe, nici pentru transportul din America, nici pentru cazare, nici pentru asistență, nici pentru tratament. „Eu nu mai lucrez pentru români – spune el. Eu lucrez pentru omenire. Dar sunt dator pământului românesc pentru că mi-a dat rădăcinile din care am crescut și acestui popor pentru că mi-a permis să fac parte din el”.

 

Unde sunt acei oameni sau dicipolii lor?

 

În acest moment doctorul Răchitan se află în România. Tratează, conferențiază, are întâlniri cu personalități publice. A revăzut locuri care l-au uluit, întărindu-i atașamentul față de aceste meleaguri incredibile. „Țara asta mă uluiește și mă înspăimântă în același timp – spune el, cu mâhnire. Mă uluiește prin frumusețile ei și prin potențialul economic uriaș și mă înspăimântă prin degradarea fără precedent la care a ajuns. Oamenii aproape că nu mai există. Mă refer la calitatea materialului uman. Am cunoscut câțiva dintre cei cu care fiecare popor s-ar mândri și care m-au emoționat până la lacrimi prin atitudinea lor demnă și inflexibilă la orice compromis. Aș zice chiar eroică. Unul dintre ei este Nicolae Ciorică din Teregova, fost partizan în rezistența anticomunistă. A făcut parte din grupul colonelului Uță, căruia i-a supraviețuit, printr-un miracol al destinului. Are aproape 90 de ani și a rămas la fel de drept în fața noilor urgii, cum era pe vremuri, când a luptat patru ani, în munții Banatului, împotriva securității bolșevice, sau sau rezistând în fața torturilor în cei 6 ani de pușcărie politică. Dar el, și alți câțiva, sunt ultimele relicve ale demnității naționale pe care cred că am pierdut-o.

 

Cristian Răchitan și prietenul său Ion Stepanescu din Rusca, stând de vorbă cu Nicolae Ciorică

 

Am fost la izvoarele Cernei, am vizitat barajul și alte câteva realizări de pe vremea lui Ceaușescu. Cum a putut construi un nebun, un dictator, din cauza căruia am și părăsit țara, atâtea lucruri mărețe? Cu ce oameni? Unde sunt oamenii aceia? Cine-i ține izolați de noi, ca să nu ne contaminăm cumva de valoarea lor extraordinară? Cine ne ține izolați de trecutul nostru demn, ca nu cumva să ne amintim cine suntem de fapt? Credeți-mă, am văzut aproape toată lumea și nicăieri nu am întâlnit frumuseți ca în România, nicăieri nu am cunoscut realizări atât de spectaculoase, raportate la nivelul de dezvoltare al vremurilor în care s-au construit. Unde sunt acei oameni sau discipolii lor? Cine-i ține în carantină?”

 

Frica și minciuna, cauzele „pandemiei” morale

 

Cristian Răchitan cunoaște, de fapt, cauza „bolii”. Aceasta este frica și are efecte devastatoare, persistente pe mai multe generații. „Frica generează tot felul de boli, de la depresie până la cancer căci, așa cum am mai spus, îngreunează foarte mult activitatea creierului, îl oboseşte. Concret: zona din creier care procesează sentimentul de frică este același care gestionează și curajul. Sunt „împărțite”, ca să zic așa. Aceste sentimente sunt, de fapt, informații. Iar dacă sentimentul de frică este mai mare, sentimentul de curaj se micșorează proporțional, căci zona respectivă este constantă. Deci, dacă frica e mare, curajul este mic și invers. Crește curajul, scade frica. Așa lucrează creierul. Primul lucru pe care îl generează frica este stresul, care exercită presiuni asupra întregului organism, asupra tuturor organelor și, acolo unde găsește un punct vulnerabil, apare boala. Din nenorocire, frica este transmisibilă genetic timp de cinci-șase-șapte generații, în funcție de conservarea sau nu a contextului care a generat această frică”...

 

Soluția de vindecare a acestei „pandemii” morale, care este frica, ar fi, după  Cristian Răchitan,  înfrângerea ei. Care se poate realiza, în primă instanță, prin conștientizare, apoi prin renunțarea la minciună. Renunțarea la minciună duce la redobândirea curajului, ceea ce produce, în final, eliberarea de stres și refacerea organică a trupului, adică însănătoșirea. Practic, e vorba de autovindecare, ceea ce stă în puterea fiecărui om. Din păcate, aceasta nu se poate realize decât cu acordul și voința „pacientului”.

 

Afisari: 829
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter