- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
Cum se poate un asemenea sacrilegiu? - Scrisoarea unui Gugulan către ministrul de Interne
Cum se poate un asemenea sacrilegiu? - Scrisoarea unui Gugulan către ministrul de Interne
Articol apărut în numărul 54 al revistei „CERTITUDINEA”
Tot mai puțini oameni cred în varianta sinuciderii lui Rareș Demian și tot mai mulți cred că a fost o execuție cu mesaj. Unul dintre aceștia din urmă este profesorul Constantin Giurginca din Breaza, unul din marii dascăli ai Liceului Militar „Dimitrie Cantemir”, unde a format zeci de generații de tineri patrioți.
Îngrijorat și indignat de moartea acestui „strănepot al Dacilor” (moarte pe care o consideră asasinat), reputatul dascăl (originar din Banat) îi transmite, prin intermediul „Certitudinii”, ministrului de Interne Marcel Velea (bănățean și el, din Țara Gugulanilor), o scrisoare emoționantă (o solicitare, mai exact), prin care-i cere acestuia să controleze direct și nemijlocit ancheta. (M.M.)
Excelenței-Sale
Domnului Ministru al Afacerilor Interne,
Subsemnatul Giurginca C. C-tin, profesor pensionar, domiciliat în orașul Breaza, str. Republicii, nr. 73, et.3, ap. 26, jud. Prahova, bănățan crăineanț din moși-strămoși, respectuos apelez la Autoritatea Excelenței Voastre, ca Ministru de Interne, și la probitatea și onoarea D-voastră că bănățan trăitor în capitala Gugulanilor, la Caransebeș. Excelența Voastră cunoașteți deja cumplita crimă produsă în comună Orăștioara de Sus, jud. Hunedoara, în care tânărul de 33 ani, Rareș Demian, a fost sinucis (cuvântul nu e folosit cu un sens impropriu) cu steagul tricolor, agățat de o balustradă în curtea casei sale din Orăștioara de Sus.
ExcelențaVoastră ați condus Comisia de Securitate și Apărare a Țării din Parlamentul României și, neîndoielnic, ați fost izbit de acest scenariu atât de grotesc și canibalic regizat de cei care au reușit să-l extermine pe Rareș Demian. Acest strănepot al Dacilor, cum însuși se considera, a întemeiat Asociația culturală „Valea Dacilor” și a inițiat Festivalul „Frăția Lupilor”, care a atins, în 2019, a treia ediție - încă o dată, anul în care a fost sinucis, căci în nici un caz el nu s-a sinucis. A mai dispărut încă un Lup Dac, un vlăstar de înaltă noblețe și frumusețe morală și spirituală, însă batjocura adusă demnității naționale a românilor nu mai are nici o acoperire.
De Ziua Națională a României, un om deplin sănătos, și fizic și psihic, neconsumator de droguri, nealcoolic, e ucis mișelește și, ca o încununare a crimei, ucigașii săvârșesc sacrilegiul suprem: îl agață de o balustradă, spânzurat de tricolor. Cum se poate un asemenea sacrilegiu? Pentru că acești vrăjmași ai neamului românesc știu că acum se poate să faci așa ceva fără ispășire de pedeapsă. Poate că, începând cu Excelență Voastră, vor înțelege că, de acum, NU se mai poate săvârși așa ceva și că anchetă Instanțelor Ministerului de Interne nu va cădea în capcană detaliilor și amănuntelor date la iveală de acest scenariu revoltător. Vă rog să mă considerați încă apt, la 78 de ani pe care-i am, ca participant direct in viitoarea anchetă ordonată de Excelență Voastră. Închei cu urarea noastră, a Gugulanilor: „Sanatace bună” și cu „Tot Banatu-i fruncea!”. Și cu invocarea: Dumnezeu să vă binecuvânteze gândurile și faptele!
Cu aleasă prețuire,
Prof. Constantin 7 Giurginca
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

