Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Evreii care au ridicat ilegal Sinagoga din Sighetu Marmatiei n-au reusit să strămute procesul din Bucuresti, la Satu Mare

Data publicarii: 09.06.2020 09:01:00

Uite că se poate!

Evreii care au ridicat ilegal Sinagoga

din Sighetu Marmației n-au reușit

să strămute procesul din București,

la Satu Mare

• Judecătoria Sectorului 5 a respins excepția de necompetență teritorială înaintată de pârâți

La 22 Mai 2017 un grup de aproximativ 300 de persoane, ostile României, au violat dreptul de proprietate, intrând pe un teren aflat în posesia privată a statului român, în speță a Primăriei municipiului Sighetu Marmației.

Acei străini, persoane cu varii cetățenii și pașapoarte emise de state europene și transatlantice - fără nici o apartenență ori interes legitim în legătură cu capitala Maramureșului istoric, s-au adunat pentru a pune piatra de temelie a unei noi sinagogi. Producția televiziunii Sighet a confirmat scopul acelei adunări, deși în localitate există un lăcaș de cult pentru cei 56 de israeliți din care doar 28 au ascendență iudaică.

La data de 20 septembrie 2018, sub nr. 11994, am depus o cerere la registratura Primăriei municipiului Sighetu Marmației, prin care publicația www.cronicaviseuana.ro a solicitat cópiile documentelor pe care beneficiarul construcției trebuia să le obțină în vederea organizării de șantier și demararea lucărilor.

Primarul Scubli Horia  a mințit, declarându-mi că cererea a fost casată ca urmare lipsei adresei unde urma a fi expediat răspunsul.

În facsimil se poate vedea adresa solicitantului cererii, proba minciunii primarului penal, subliniată și de Notificarea ce i-am expediat-o la 9 Martie 2019!

Împreună cu domnul Cătălin BERENGHI, asistați de doamna avocat Ioana CONSTANTIN, am depus la Grefa Judecătoriei sectorului 5 din București o Chemare în judecată împotriva Comunității israelite, reprezentată de SC ATZI TIMURIM SRL și SC EZRAS SHULEM IMOB SRL (Mișcarea Evreiască din România), dosarul cu nr. 22895/302/2019. La 9 martie, tot la judecătoria sectorului 5 din București, tot împreună cu Cătălin Berenghi, am formulat și înregistrat Ordonanța Președințială prin care am solicitat sistarea construcției ridicată fără autorizație de construcție, încălcând Legea 58/1991, de pârâții din dosar, în municipiul Sighetu Marmației, pe str. Ștefan cel Mare nr. 73.

Reprezentanții străinilor au contestat-o printr-o Întâmpinare la instanță și, invocând excepția necompetenței teritoriale, au sperat să strămute procesul la Satu Mare!

Numai că  soluția dată de instanță este aceasta: „Respinge excepţia necompetenţei teritoriale invocată de pârâte prin întâmpinare. Stabileşte pentru continuarea judecăţii la data de 10.06.2020, ora 10:00. Reclamanţii vor fi citaţi cu copie de pe întâmpinare şi înscrisuri. Fără cale de atac. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi 21. 05.2020”.

Aceasta e prima victorie a unei bătălii – dintr-un război extrem de disproporționat, cu persoane aparținând unor grupuri ostile României, pe care sunt convins că îl vom câștiga. Iar dacă nu, ei bine, asta înseamnă chiar căderea din istorie a statului român.

Voi reveni după ședința din 26 Iunie (când avem termen pentru judecarea cauzei dosarului 22895/302/2019 - speța fiind „obligația de a face”, adică dărâmarea acelei construcții ilegale), și cu informații despre situația dosarului depus la DNA împotriva primarului Scubli.

Avem întemeiată suspiciunea rezonabilă a unei fapte penale, săvârșită de către primarul Horia Scubli care, prin implicarea însemnelor statului român într-o afacere privată (la ceremonia așezării pietrei de temelie a Sinagogii, primarul a venit astfel îmbrăcat), provoacă o evidentă lipsă de încredere cu privire corectitudinea desfășurării activităților de edil șef și a însușirii unor foloase necuvenite!

Interesul public pe care îl vom reitera și instanței de judecată este acela de respectare necondiționată a legislației României ȘI de către străini, nu numai de către cetățenii români.

Dacă în Israel legea se respectă necondiționat chiar cu prețul vieții, cu atât mai mult România, ca stat, este chemată spre a demonstra lumii că nu este un sat fără câini, lăsat de izbeliște, ci o republică independentă și suverană, cu cetățeni liberi și responsabili în a-și apăra confortul social și patria!

Afisari: 2025
Autor: Mircea Șerban

Nume: Nicolette Orghidan (Jun, Tue 09, 2020 / 11:34)
Da, f. interesant material. Primarul o fi venit cu chipa evreiască pe cap probabil ca un semn de apropiere de cei a căror sinagogă urma să se construiască. Totuși, se poate considera construcția acolo, în Maramureș așa ca un cui al lui Pepelea. Să sperăm că totuși legea va fi respectată și nu se vor emite și alte autorizații fără consultarea amănunțită a legii și mai ales fără a fi aprofundate cum ar fi firesc acele acte în baza cărora să nu fie știrbită istoria României.
Nume: Nicolette Orghidan (Jun, Tue 09, 2020 / 11:34)
Nume: Oprea Dorin (Jun, Sun 14, 2020 / 13:11)
Felicitări domnilor Șerban Mircea și Berenghi Cătălin Ioan pentru inițiativă și perseverență în respectarea legalității în România.
Așteptăm cu interes cum rezolvă DNA dosarul primarului Scrubli.
Cred că acest caz trebuie făcut cunoscut Secretariatului de Stat pentru Culte.

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor