Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Ne eliminăm valorile si păstrăm nulitătile

Data publicarii: 10.12.2019 12:38:00

 

Articol apărut în numărul 53 al revistei „CERTITUDINEA”

 

Cu aproximativ 7 ani în urmă, am publicat pe site-ul „Certitudinea.ro” un proiect de lege a dezvoltării tehnologice prin inventică. Ceva similar se folosea în Finlanda de mai multă vreme, cu mare succes pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei finlandeze. A două zi am ieșit cu familia și prietenii în natură, pentru a culege anumite plante medicinale de pe marginea autostrăzii București-Ploiești.

 

Atunci am fost lovit de o mașină care mi-a fracturat 7 coaste, trei cu volet, și m-a aruncat 9 metri în față. Am fost transportat, din fericire, de urgenţă, la spitalul din Ploiești și am scăpat cu viață, dar și cu o coasta înfiptă într-un plămân. În acea perioada elaborasem modelul de ţară și proiectăm în continuare modelele de ieșire din criză pentru România.  

 

În perioada următoare m-am întâlnit cu domnul doctor Burnei, o somitate în chirurgie. Ne-am întâlnit ca să lucrăm la dezvoltarea unui grup de experți care ar fi trebuit să pună umărul la refacerea sustenabilității României. A început o colaborare deosebită cu domnul doctor, întâlniri de prezentare și elaborare de soluții.

 

La un moment dat, văzând durerea mea permanentă din coastele rupte, chiar și la 3 ani de la accident, domnul doctor s-a oferit să mă opereze, ca să elimine cauza principala de risc, adică costă înfiptă în plămân. M-a internat și m-a operat gratis, fără să accepte nici un ban, nici domnia sa, nici asistentele sau stagiarii de față. Domnul doctor era foarte strict în privința această. Singurul cadou pe care l-a acceptat a fost o icoană, căci vindecarea vine de la Dumnezeu, iar cabinetul său era plin de icoane, semn al recunoștinței celor pe care i-a operat. Nu mică mi-a fost mirarea - și indignarea - când am văzut ce i s-a intentat.

 

 

Am aflat mult mai târziu o parte din ce s-a întâmplat, cum impostura, invidia și lipsa de caracter aproape că au îngenunchiat un spirit mare, un specialist de talie mondială și un suflet bun cu caracter neaplecat. Ulterior, am observat că totul a fost o făcătură germinată din invidie, ură și nepăsare. Dovadă, nici acum nu i-a fost judecat procesul de atâta timp. Între timp doctorul Burnei a fost hărțuit, atacat , umilit, denigrat.  La fel, pot spune că nici modelul de țară sau politicile de dezvoltare proiectate de mine nu au fost vreodată aplicate, până la acest moment. Am văzut însă cu toții corupție, hoție, trădare a interesului naţional, cât cuprinde; dar și credință, ingeniozitate, speranță, geniu, dovadă că suntem încă vii și nu avem de gând să cedăm.

 

Domnul doctor Burnei nu este primul profesionist adevărat care a fost acuzat, hărțuit, atacat, umilit, denigrat pe nedrept. I s-a luat dreptul de a practica profesia în care a excelat, a fost izolat și lăsat fără venituri, pe baza unor acuzații nerealiste. Istoria este plină de astfel de exemple, ca să nu citez decât pe Nelson Mandela sau Mahatma Ghandi, părintele Arsenie Boca și mulți alții.  Dacă o ducem greu în clipa de față este din cauză că ne eliminăm valorile și păstrăm mediocrii sau nulitățile, prototipuri ale imposturii grandomane și arogante.

În fața domnului doctor Burnei, tot respectul și prietenia mea.

 


Afisari: 2781
Autor: Dr. FLORIAN COLCEAG
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Mihai Floarea (Dec, Thu 12, 2019 / 12:13)
O evocare emoționantă și necesară! Felicitări, domnule Florian Colceag. Recunoștința manifestă în această intervenție publică este tonifiantă! Încă nu-i pierdut totul în România, dacă există oameni ca dr. Burnei, dr. Florian Colceag
Nume: MILITARU (Dec, Sat 14, 2019 / 15:50)
Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii '90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro.
Atunci sud "" coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala.
I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII, JUDICIARISTI si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora NEJUSTIFICATA pana la rude de gradul doi.
De atunci gradul de fericire a poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman.
Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce.
Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existent
Nume: gheorghe (Dec, Tue 17, 2019 / 09:54)
Renuntati la "Nelson Mandela sau Mahatma Ghandi, părintele Arsenie Boca" - mu sint model de mici un fel; un asasin tip "antifa", un speculant al ideilor franc-masonice si un inselat cazut in sectarism ...
"Altii..." - cu siguranta.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter